Autorondreis
dagen

Wijnrondreis door 3 regio's in Italië incl. wijnproeverijen en vele extra's

Wijnrondreis Italië
Castagnito, Toscane, Italië bekijk op kaart
8-daagse wijnrondreis door 3 Italiaanse regio's incl. ontbijt, wijnproeverijen, diners en veel meer!

Ben je een echte liefhebber van wijn en lekker eten? Vind je het leuk om verschillende wijnen te proeven en kennis op te doen over de wijnen? En dat in Italië? Dan is deze tour echt iets voor jou! Proef de echte Italiaanse flair in de wijnwinkels en beleef momenten waar je hart sneller van gaat kloppen. Je gaat 8 dagen met eigen vervoer op rondreis naar drie fantastische plekken in Italië. Hier heb je verschillende wijnproeverijen en diners. Je reis start in Piëmonte, vervolgens rijd je verder naar de Ligurische kust en de laatste stop is in het prachtige Toscane. Alle 3 de regio's staan bekend om zijn wijngebieden. Precies waarom jij deze tour doet! Geniet tijdens deze reis van pittoreske vissersdorpjes, zachte golven in de diepblauwe zee en idyllische wijnbouwgebieden. En natuurlijk niet te vergeten... de heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen!

Autorondreis
dagen

Wijnrondreis door 3 regio's in Italië incl. wijnproeverijen en vele extra's

Wijnrondreis Italië
Castagnito, Toscane, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in verschillende hotels
  • Dagelijks ontbijtbuffet
  • Inclusief extra's t.w.v. € 123
  • 1x Wijnproeverij in Piemonte t.w.v. € 15,00
  • 1x Wijnproeverij in de Cinque Terre t.w.v. € 15,00
  • 1x Wijnproeverij in Chianti t.w.v. € 15,00
  • 1x Diner in Piemonte t.w.v. € 30,00
  • 1x Diner in de omgeving van Lerici t.w.v. € 30,00
  • 1x Cinque Terre Card (trein + toegang tot het park), t.w.v. € 13,00
  • 1x boottocht Rapallo - Portofino t.w.v. € 5,00
  • Informatiemateriaal
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij het hotel op basis van beschikbaarheid
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst
Komende 3 nachten verblijf je in het 3*-CastaHotel (of vergelijkbaar) in Piëmonte incl. ontbijt

Vandaag kom je aan in je hotel in Piëmonte. In het hotel word je hartelijk welkom geheten en krijg je je reisdocumenten. Je kan ervoor kiezen om nog van een glas wijn te nemen voordat je naar je hotelkamer gaat en bijkomt van de lange rit.

Dag 2: Piëmonte

Ga na een heerlijk ontbijt naar het zuiden, naar de stad Alba. De kleine stad vertegenwoordigt het centrum van de heuvels van Langhe en betovert haar bezoekers met een pittoreske, middeleeuwse oude stad. Hier kan je genieten van de prettige sfeer van de stad met zijn kleine straatjes en historische torens, die de plek zijn bijzondere charme geven. Door een landschap van wijngaarden bereik je het middeleeuwse stadje Grinzane Cavour. Hier heb je de eerste wijnproeverij in een plaats genaamd "La Cantina del Conte". Een moment waarop je even helemaal stilstaat bij de regionale geneugten van het land. Ook begint hier de route die kronkelt langs de bergkammen van de heuvels van Langhe. Hier kan je geweldige plaatjes schieten van de panoramische uitzichten. Tip: neem in de avond een omweg naar Barolo als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van de gelijknamige wijn.

Dag 3: Piëmonte

Je derde dag in de wijnstreken van Italië begint met een stevig ontbijt in het hotel om de dag goed te beginnen. Het middeleeuwse stadje Asti, dat vooral indrukwekkend is met zijn afgeknotte torens en de rode kleur van de bakstenen, is erg leuk om te bezoeken. Het groene landschap vormt een prachtig ansichtkaartmotief met de oude stad. Hier kan je het belang van de wijnproductie in de cultuur en geschiedenis van de stad voelen. Tip: bezoek de collegiale kerk van San Secondo of ga in de zon zitten met een espresso. In de middag kan je naar het groeigebied Moscato d'Asti gaan via de steden d'Asti, Nizza Monferrato Canelli, Castiglione Tinella, Castagnole Lanze en Castiglione D'Asti. Eindig de dag, die vol met indrukken is, op een ontspannen manier. Rust in je hotelkamer uit voor de volgende dag.

Dag 4: Piëmonte - Ligurië (ca. 250 km)
Komende 2 nachten verblijf je in het 3*-hotel Serena (of vergelijkbaar) in Ligurië incl. ontbijt

Vandaag zet je je reis voort naar Ligurië. Stop onderweg bij de Golf van Tigullio om de parel van Tigullia te bezoeken, namelijk Santa Margherita Ligure. De elegante havenstad aan de Rivièra staat vooral bekend om de verfijnde flair die door de straten van de stad loopt. Als je tijd hebt, maak dan een boottocht van Rapello naar Portofino. Bewonder hier het prachtige vissersdorp aan de Italiaanse Rivièra met zijn pastelkleurige huizen aan de kust die de diepblauwe zee ontmoeten. Tip: Geniet van heerlijk bereide vis in de typische visrestaurants op de Piazzetta met uitzicht op de haven. 's Avonds kom je aan bij het hotel waar je even kunt uitrusten en voorbereiden op de volgende dag.

Dag 5: Ligurië

Wie heeft er niet altijd al eens de Cinque Terre willen bezoeken? Pittoreske huizen, kustdorpjes en wijngaarden geplant op de steile hellingen zover het oog reikt. De idylle van de Cinque Terre en het gebied van La Spezia laten je alle stress vergeten en genieten van het moment. Je reis gaat verder naar een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in La Spezia. Daar proef je niet alleen de heerlijke wijnen, maar kan je je ook onderdompelen in de culturele geschiedenis van wijn - een belevenis voor alle zintuigen. 's Avonds word je culinair verwend in een van de vele heerlijke restaurants.

Dag 6: Ligurië - Toscane (ca. 210 km)
Komende 2 nachten verblijf je in het 4*-hotel Monteaperti (of vergelijkbaar) in Toscane incl. ontbijt

Na het ontbijt pak je je koffers, want je gaat verder naar het zuiden - namelijk naar Toscane. Onderweg doorkruis je het Chianti-gebied, dat niet alleen bijzonder goede wijn heeft, maar ook een prachtig landschap. Je eerste stop is het stadje op een heuveltop van het charmante San Gimignano. In het midden van de stad vind je het Piazza della Cisterna - een driehoekig plein omringd door middeleeuwse huizen en dat de stad een eigen flair geeft. Wat dacht je van een ijscoupe in een van de cafés op het plein? Daarna ga je verder naar Colle Val d'Elsa - een stad in de provincie Siena die bekend staat als een dynamisch productiecentrum. Maar ook Monteriggioni, een idyllisch dorpje omgeven door het glooiende landschap van de Sienese heuvels, is een bezoek waard. Bezoek het historische kasteel en dompel je onder in de geschiedenis van het pittoreske stadje. Wandel op je gemak door de oude stad en laat je betoveren door de charme. Eventueel kan je nog een omweg maken naar Siena. Hier kan je het Palazzo Pubblico en de kathedraal van Siena bewonderen voordat je naar het hotel gaat.

Dag 7: Toscane

Na een heerlijk ontbijt begeef je je naar de culturele stad Florence. De weg ernaartoe is een bezienswaardigheid op zich vanwege de diversiteit en schoonheid van de landschappen. Je passeert talloze heuvels en wijngaarden, waarvan de meeste tot de wijnstreek Chianti behoren. Terwijl je volop geniet van het landschap, heb je een wijnproeverij in de bekende omgeving. Proef eerst de streekwijn, voordat je de rest proeft. In Florence ben je op het spoor van de Renaissance. Word verliefd op een bezoek aan de magnifieke Duomo of wandel over de imposante Ponte Vecchio, die Florence tot een van de mooiste steden van het land maakt. Wie van kunst houdt, mag de Gallerie Degli Uffizi niet missen: hier bewonder je een unieke collectie schilderijen van Europese kunstenaars zoals Botticelli's "Birth of Venus". Neem op de laatste avond in Florence nog een lekkere aperitief voordat je weer naar het hotel gaat.

Dag 8: Terugreis

Dat was het dan... Je rondreis door de wijnstreken van Italië zit erop. Hopelijk heb je veel lekkere wijnen geproefd en ook meer kennis opgedaan ervan. Je gaat naar huis met mooie foto's voor in het plakboek!

Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Wijnrondreis Italië
.,
Castagnito, Italië
Kaart
., Castagnito, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze fantastische (wijn)rondreis verblijf je in 3- of 4-hotels in verschillende regio's; namelijk Toscane, Piemonte en Ligurië. Er is dagelijks een ontbijtbuffet inbegrepen en 2 x een diner. Verder zijn er 3 wijnproeverijen inbegrepen, een treinticket voor de Cinque Terre en een boottocht.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 4.90 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau