18e-eeuws herenhuis in West-Vlaanderen nabij de kust v.a € 86,00 p.p.
3 of 4 dagen in een vernieuwd 18e-eeuws herenhuis in Veurne nabij de kust in West-Vlaanderen

In het kleine stadje Veurne in West-Vlaanderen bevindt zich het historische Amaryllis Hotel Veurne. Veurne is een pittoresk vestingstadje op zo'n 10 minuten rijden van het strand. In de omgeving is genoeg te beleven. Aanraders zijn de brede kust met bruisende badplaatsen als Nieuwpoort, Oostende en De Panne. Ten zuiden van Veurne bevindt zich een uitgestrekt gebied dat een grote rol heeft gespeeld in de Eerste Wereldoorlog. Vele begraafplaatsen en het schitterende Ieper, waar dagelijks de 'last post' wordt gespeeld, houden deze turbulente tijd nog steeds in leven.

Daarom is dit een goede deal
 • 2 of 3 overnachtingen
 • 2 of 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 1 x streekbiertje bij aankomst
 • Verblijf in vernieuwd 18e-eeuws herenhuis
 • Veurne als vakantiebestemming beoordeeld met een 8,8!
 • Mogelijkheid om fietsen te huren bij het hotel (tegen betaling en op aanvraag)
 • Hotel gelegen op zo'n 10 minuten van de kust
 • Gratis gebruik van de fietsenstalling bij het hotel
 • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
 • Tip: bezoek Ieper en Kortrijk
Leuke tips in de omgeving

Grote Markt Veurne De Grote Markt van Veurne vervult haar rol van centraal stadsplein al eeuwenlang. De eerste stenen voor de imposante Sint-Walburgakerk werden gelegd op het einde van de 13de eeuw. Bijna tegelijkertijd werd er werk gemaakt van de Sint-Niklaaskerk, die vlakbij ligt. Het Stadhuis kwam er einde 16de eeuw, begin 17de eeuw (op de gevel staat het jaartal 1628), in Vlaamse renaissancestijl. Meteen werd ook de Grote Markt degelijk onder handen genomen. Aanpalend aan het Stadhuis staat het Landshuis, een voormalig gerechtshof. De bezoekers kijken vooral geboeid door de mooie schouw in de Stenen Zaal en de aankleding van de vroegere zittingzaal. Boven het Landshuis steekt de laatgotische belforttoren (Unesco Werelderfgoed) uit, vijf ‘verdiepingen’ hoog.

Sint-Walburgakerk
De bouw van de huidige Sint-Walburgakerk werd aangevat op het einde van de 13de eeuw. Eerder stond er op deze plek al een kerk, wellicht gebouwd in de 9de eeuw. De werkzaamheden aan de kerktoren begonnen wat later dan de rest van de kerk, in de 14de eeuw, maar zijn nooit voltooid. Gebrek aan financiële middelen is van alle tijden… Het interieur is werkelijk prachtig. Het omvat een zeer mooi Vlaams renaissance koorgestoelte uit 1596 en diverse kunstwerken uit de periode van de 16de tot de 18de eeuw. De kerk voelt aan als een kathedraal door zijn hoogte, mooie glasramen en prachtig koor. Zeker bezoeken!

Sint-Niklaaskerk
Op de plaats waar nu de Sint-Niklaaskerk staat was er al een kerk in de 12de eeuw, in een tijd dat de haven van Veurne nog tot hier reikte. De oorspronkelijke kerk werd herbouwd op het einde van de 15de eeuw. Het oudste kunstwerk in de kerk is een driedelig altaarstuk uit 1534 van Jacob van Amstel. In 1644 ontstond vanuit deze kerk de befaamde Boetprocessie van Veurne, die nog steeds jaarlijks door de straten trekt op de laatste zondag van juli.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 5 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Hotel Amaryllis Veurne
Zwarte Nonnenstraat 8,
Veurne, België
Kaart
Zwarte Nonnenstraat 8, Veurne, België

Hotel Amaryllis Veurne bevindt zich in een 18e-eeuws herenhuis en is ideaal gelegen in één van de oudste straten van Veurne. Het is op slechts een steenworp afstand gelegen van de Grote Markt en het stadspark. Bovendien ligt het charmehotel tegenover het prachtige stadspark en nabij de mooie historische markt. De 14 kamers beschikken elk over gratis Wi-Fi, roomservice, een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met douche en toilet. Gratis kranten, mineraalwater en een föhn zijn enkele van de overige voorzieningen. Het hotel beschikt ook over een restaurant waar je terecht kunt voor een lunch en diner.

Diensten

Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Parkeerkosten
Geen (openbaar parkeren)
Parkeren
Ja
Wi-Fi
Ja

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Fietsverhuur
Ja
Fietsenstalling
Ja

Kamerfaciliteiten

 • Douche
 • Toilet
 • Wi-Fi
 • Föhn
 • Telefoon
 • Zithoek
 • Televisie
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal