Fly & Drive
dagen

Fly & drive: Ontdek het klassieke Cyprus incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Olympia Traditional Houses
Lympia, Cyprus, Cyprus bekijk op kaart
Fly & drive: Ontdek in 8, 11 of 15 dagen het klassieke Cyprus incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Midden in de Middellandse Zee ligt een parel van een eiland met twee gezichten. Cyprus kent zowel een Turks als een Grieks gedeelte. Tijdens je fly & drive ontdek je het Griekse gedeelte van het eiland. Laat je verassen door de de gastvrijheid, de cultuur en de prachtige natuur, die dit unieke eiland je te bieden heeft! Cyprus biedt je een rijke historie, verborgen cultuurschatten en schitterende natuur. Tussendoor geniet je van fijne zandstranden en de heerlijke mediterrane zon! Ontdek verschillende steden, vol verhalen van mythen en legenden. En vergeet ook zeker je wandelschoenen niet! De watervallen, kloosters en authentieke dorpen in het Troödosgebergte wachten namelijk op je!

Fly & Drive
dagen

Fly & drive: Ontdek het klassieke Cyprus incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Olympia Traditional Houses
Lympia, Cyprus, Cyprus bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 5 overnachtingen bij Olympia Traditional Houses in Lympia
  • 3 of 4 overnachtingen bij Agrovino in Lofou
  • 2, 3 of 5 overnachtingen bij Danae Houses in Tochni
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Retourvlucht Larnaca vanaf een luchthaven naar keuze
  • 8, 11 of 15 dagen autohuur incl. basisverzekering (Categorie A)
  • Verblijf in sfeervolle, charmante en unieke accommodaties
  • De omgeving is rijk aan natuur en cultuur
  • Tip: maak een wandeling in het Troödosgebergte
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst op Cyprus
Je verblijft de aankomende 2 nachten in het Olympia Traditional Houses in Lympia incl. uitgebreid ontbijtbuffet

Op de eerste dag vlieg je vanaf de gekozen luchthaven naar Larnaca. Hier staat de huurauto al voor je klaar en rijd je naar het eerste hotel in Lympia, gelegen tussen de hoofdstad Nicosia en de kustplaats Larnaca. Olympia Traditional Houses wordt gerund door de gastvrije eigenaar Kyriakos Hapeshis. Wil je meer weten over de omgeving of bezienswaardigheden? Vraag het dan aan Kyriakos, hij kan je namelijk van alles vertellen over de omgeving. In Lympia wordt je vriendelijk begroet door de inwoners die trots zijn op hun dorp. Struin door de gezellige straatjes met een koffiebar, restaurant en een supermarkt.

Dag 2: Lympia
Na een heerlijk ontbijt in het hotel kun je er vandaag op uit om de omgeving te ontdekken! Vanuit Lympia kun je vele uitstapjes maken met de huurauto. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de steden Nicosia en Larnaca. Wil je graag een cultureel uitstapje maken? Bezoek dan het kloosters van Ayios Georgios, Stavrovouni en Agios Irakleidios, het middeleeuwse kasteel van Larnaca. Heb je meer zin om een dagje te relaxen aan het strand en een verkoelende duik te nemen? Geniet dan een dagje op het strand bij de baai van Larnaca of het strand bij Nissi.

Dag 3: Lympia - Lofou (97km)
Je verblijft de aankomende 3 nachten in Hotel Agrovino in Lofou incl. uitgebreid ontbijtbuffet

Vandaag reis je door naar je volgende bestemming namelijk Lofou, centraal gelegen van het eiland. Lofou is een klein pittoreske plaatsje in het westen van Cyprus op c.a. 40 km van de stad Pafos. Lofou is één van de mooiste dorpjes van Cyprus. Je verblijft in Agrovino, een traditioneel gebouw voorzien van een restaurant en een wijnbar. In het restaurant wordt s' avonds regelmatig traditioneel livemuziek gespeeld.

Dag 4: Lofou
Cyprus staat ook bekend als wijnstreek, dus een wijnproeverij mag zeker niet ontbreken tijdens deze rondreis. Cyprus heeft een grote wijngeschiedenis die al meer dan 5000 jaar 'levend' worden gehouden. Er zijn in de omgeving diverse wijnroutes, die je langs wijnhuizen voert. Ontdek de gerestaureerde traditionele wijnpersen, de cultuur en de tradities van het platteland. Ga je liever cultuur snuiven? Stap dan in je huurauto en breng een bezoek aan het Kourion theater, de kloosters van Timios Prodomos, Trooditissa en Panagia.

Dag 5: Lofou
Ga je vandaag lekker relaxen aan het strand of ga je op avontuur en maak je een wandeling in de natuur? Alles is mogelijk. Aan de kust vind je de rots van Aphrodite (geboorteplaats van de Godin van de liefde) en de baai van Pissouri. Neem een verkoelende duik, geniet van de zon of beoefen verschillende watersporten zoals, waterskiën, windsurfen, zeilen, vissen of snorkelen. Voor een wandeling rijdt je c.a. 2km de berg Troödos op. In het gebergte is er alle ruimte en mogelijkheid voor een heerlijke wandeling. Het natuurgebied varieert van dennenbomen, watervallen en wijngaarden. Het schilderachtige landschap en bosrijke gebergte vormen een fotogeniek decor.

Dag 6: Lofou - Tochni (58km)
Je verblijft de aankomende 2 nachten in Dane Houses in Tochni incl. uitgebreid ontbijtbuffet.

Vandaag reis je door naar alweer je laatste bestemming van deze fly & drive namelijk Tochni. Je verblijft in een van prachtig gerenoveerd appartement van de Danae Houses. De appartementen staan verspreid door het authentieke dorpje Tochni en ligt tussen wijn- en olijfgaarden in een vallei. Dit is leven als een echte local!

Dag 7: Tochni
Na een heerlijk ontbijt in de taverne van het hotel, stap je in je huurauto, klaar om de omgeving te gaan verkennen! Breng een bezoek aan het klooster van Agios Minas, struin door het vissenplaatsje Zygi en sluit je dag af met een bezoek aan Governor's Beach.

Dag 8: Tochni - terugreis naar huis
Helaas zit vandaag je reis er alweer op. Vandaag lever je de huurauto weer in op de luchthaven en vlieg je terug naar huis.

Bij de het arrangement 10 nachten verblijf je in elk hotel 1 nacht extra. Bij het arrangement 14 nachten verblijf je 3 nachten extra in Olympia Traditional Houses en Danae Houses en 1 nacht extra in Agrovino.

Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Olympia Traditional Houses
Μισιαούλη και Καβάζογλου,
Lympia, Cyprus
Kaart
Μισιαούλη και Καβάζογλου, Lympia, Cyprus
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Olympia Traditional Houses is gelegen op het eiland Cyprus. Olympia Traditional Houses is gelegen tussen de Olympia Traditional Houses ligt tussen de hoofdstad Nicosia en de kustplaats Larnaca in het plaatsje Lympia. Bij zomers weer kun je genieten op het terras van het ontbijt en diner. De appartementen zijn voorzien van airconditioning, een woonkamer met bank en flatscreen-tv. De keuken is van alle gemakken voorzien met o.a. een kookplaat, een koelkast, een broodrooster, koffie- en theefaciliteiten, een oven en keukengerei. De badkamer is uitgerust met douche, een wastafel, föhn en een toilet. Daarnaast maak je gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Hoogtepunten

Stavrovouni Monastery

Bezienswaardigheden, Musea, Natuur & Parken, Cultuur, Eilanden
Larnaca

Het Stavrovouniklooster is een Cypriotisch-orthodox klooster op het eiland Cyprus. Het klooster staat boven op de berg Stavrovounix in het district Larnaca

Hala Sultan Tekke

Bezienswaardigheden, Natuur & Parken, Cultuur, Eilanden
Tekke Road

Hala Sultan Tekke moskee, ook wel de moskee van Umm Haram genoemd, is een moskee aan het zoutmeer van Larnaca vlak bij de luchthaven Larnaca op het eiland

Church of Saint Lazarus

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Lanarca

Deze kerk stamt uit de 9e eeuw en is één van de belangrijkste religieuze gebouwen in Cyprus. De ingang van de kerk is prachtig versierd met een aantal iconen. Er bevindt zich ook een klein museum.

Larnaca Salt Lake

Bezienswaardigheden, Natuur & Parken, Cultuur
Larnaca

Lanarca Salt Lake is het zoutmeer van Lanarca die bestaat uit ondiep water waar vaak roze flamingo's te vinden zijn. In de zomer kunt u een wandeling maken over het droge, maanachtige terrein terwijl in de winter het water een gemiddelde diepte van 1 meter heeft.

Camel Park

Bezienswaardigheden, Natuur & Parken, Tours & activiteiten, Outdooractiviteiten, Dierentuinen en aquaria, Attractieparken
Mazotos

Het bezoek aan Camel park is een heerlijk dagje uit met het hele gezin. Voor jong en oud zijn er verschillende activiteiten zoals kameel rijden, speel mogelijkheden en een zwembad.

Secret Paradise Beach

Bezienswaardigheden, Natuur & Parken, Eilanden, Outdooractiviteiten, Recreatie en spellen
Alaminyo

Secret Paradise Beach is een rustig en beschut strand waar u veilig met uw kinderen naar toe zou kunnen. Het wordt goed onderhouden en van alles georganiseerd.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 4.20 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau