Fly & Drive
dagen

Fly & Drive Griekenland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Hotel Egnatia
Thessaloniki, Centraal-Macedonië, Griekenland bekijk op kaart
8-daagse Fly & Drive door het zonnige Griekenland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Een populaire vakantiebestemming met veel historische bezienswaardigheden en een rijke flora en fauna. Ervaar de gastvrijheid van Griekenland, de Griekse keuken, ga wandelen in de natuur, lekker relaxen op een terrasje en geniet van typisch Griekenland. Ontdek de mooiste plaatsen, stranden, idyllische bergdorpjes, pittoreske baaitjes en sta oog in oog met werelderfgoed!

Fly & Drive
dagen

Fly & Drive Griekenland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Hotel Egnatia
Thessaloniki, Centraal-Macedonië, Griekenland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 8 overnachtingen in verschillende 3*-hotels
  • Retourvlucht naar Thessaloniki vanaf luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 9 dagen huurauto incl. verzekering
  • Hotels gelegen op geweldige locaties
  • Route langs werelderfgoed
  • Bezoek o.a. Thessaloniki, Larissa en Kalampaka
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Thessaloniki
Je verblijft de aankomende twee nachten bij Hotel Egnatia in Thessaloniki inclusief ontbijt

Vandaag vlieg je naar Thessaloniki en haal je de huurauto op. Rust uit van de reis bij het prachtige Hotel Egnatia. Maak een wandeling door de stad Thessaloniki, neem in de avond plaats bij een lokaal restaurant en maak kennis met de Griekse keuken!

Dag 2: Thessaloniki

De tweede grootste stad van Griekenland, naast de prachtige zee, is een modern metropolis met kenmerken van de geschiedenis. Na een heerlijk ontbijt, bezoek je het centrum van de stad en loop je over het Aristoteles plein. Het plein ligt het meest centraal met monumentale herenhuizen. De Witte Toren is het pareltje van de stad. Bezoek het paleis van Galerius en de Agora.

Dag 3: Thessaloniki - Larissa (ca. 155 km)
Je verblijft de aankomende nacht in Hotel Metropol in Larissa inclusief ontbijt

Begin vandaag met een reis naar Vergina (ca. 78 km), je komt een legendarische begraafplaats tegen waar Macedonische Koningen begraven zijn. Deze begraafplaats wordt gezien als een werelderfgoed. Ook wel bekend van de royale tombes en het huis (tombe) van Koning Philip II, de vader van Alexander de Grote.

Rijd verder door naar Dion (ca. 74 km vanaf Vergina), een heilige plaats van de Macedoniërs. Sinds de oude tijden, werd dit grote altaar gemaakt om Zeus en zijn dochters te waarderen. Het altaar is een unieke plaats, is rijk aan hoge bomen en heeft een prachtige rivier.

De laatste stop is Larissa (ca. 76 km vanaf Dion). De meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Larissa zijn het oude Griekse theater, gebouwd in de tijd van het Romeinse Rijk en de Akropolis op de Frurio heuvel.

Dag 4: Larissa - Kalampaka (ca. 85 km)
Je verblijft de aankomende nacht bij Kosta Famissi in Kalampaka inclusief ontbijt

In de ochtend vertrek je naar Kalampaka en bezoek je Meteora, wat het grootste en belangrijkste kloostercomplex heeft. Zes kloosters hiervan zijn gebouwd op zandstenen pilaren. Meer dan twintig kloosters zijn gebouwd, maar momenteel staan er nog maar zes! Dit zijn Megálos, Varlaam, Agios Stephanos, Agia Triada en de St. Nicholas Anapausas Roussanou. De regio wordt herkend als werelderfgoed.

Dag 5: Kalampaka - Ioannina (ca. 105 km)
Je verblijft de aankomende twee nachten bij Hotel Anna in Ioannina inclusief ontbijt

's Ochtends na het ontbijt vertrek je naar Ioannina, langs de stad Metsovo (ca. 62 vanaf Meteora). Het is bekend door de architectuur, de kerken, gerestaureerde herenhuizen en beroemd door de wijn en kaas.

Dag 6: Ioannina

Ontdek de indrukwekkende stad Ioannina, rijk aan attracties en musea. Een aanrader is dan ook het eiland of het meer van Ioannina, Lake Pamvotis. Het eiland wordt gekend als "Nissaki" (klein eiland). Je bezoekt het Agios Panteleimon, welke getransformeerd is naar een museum waar Ali Pasha zijn laatste dagen heeft gespendeerd terwijl hij wachtte op de Sultan. Op het eiland kom je ontzettend veel belangrijke bezienswaardigheden tegen! Het Nationale Archeologische Museum van Ioannina, een kasteel gelegen in het centrum. De Fethiye Moskee, welke gevormd werd door Ali Pasha in 1975. Ook zie je de Aslan Pasha Moskee en het historische centrum van Ioaninna. Bezoek ook de regio genaamd Zagorochoria, een gebied met ongeveer 45 dorpjes, vooral bekend door de architectuur. De dorpjes zijn gelegen op Mount Pindos, met eenvoudige huizen van stenen en leistenen.

Dag 7: Ioannina - Kastoria (ca. 165 km)
Je verblijft de aankomende nacht bij Hotel Byzantium in Kastoria inclusief ontbijt

Na het ontbijt vertrek je naar Kastoria, een stad bekend door alle Byzantine kerken van de Ottoman periode. Je ziet veel elegantie herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw. Vaar met een boot over de het Orestiada meer in de middag of avond.

Dag 8: Kastoria - Thessaloniki (ca. 190 km)
Je verblijft de aankomende nacht bij Hotel Egnatia in Thessaloniki inclusief ontbijt

Vandaag heb je vrije tijd en kun je rondwandelen in de stad. 's Middags rijd je terug naar Thessaloniki.

Dag 9: Thessaloniki - terug naar huis

Helaas is de laatste dag van de rondreis al aangebroken en is het tijd om terug te gaan naar huis.

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Hotel Egnatia
Antigonidon Street 16,
Thessaloniki, Griekenland
Kaart
Antigonidon Street 16, Thessaloniki, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Hotel Egnatia ligt op een centrale locatie in Thessaloniki, op ongeveer 10 minuten lopen van het Aristotelesplein waar je clubs, restaurants en winkels vindt. De bar biedt hapjes en drankjes tot laat in de avond. De geluiddichte hotelkamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over gratis WiFi, een satelliet-tv, een minibar en een eigen badkamer met föhn en toiletartikelen. Het personeel van Hotel Egnatia staat 24 uur per dag voor je klaar!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja
Hoogtepunten

Thessaloniki

Steden
Thessaloniki

In het noorden van Griekenland ligt Thessaloniki. Thessaloniki staat bekend om de historie en dat blijkt ook wel aan het aantal monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Er staan maar liefst vijftien historische monumenten op de lijst.

Nea Potidea

Steden, Eten en drinken
Nea Potidea

Nea Potidea, ook wel de poorten van Kassandra genoemd, is een kustplaatsje. Hier is het gelijknamige kanaal dat de gold van Kassandra met de golf van Thermaikos verbindt.

Veria

Steden
Patriarchou Ioakim

Veria ligt aan de oostelijke uitlopers van de berg Vermio. Het is een moderne stad met grote pleinen, traditionele huizen en veel Byzantijnse kerken. Veria is een historische stad met een rijke cultuur en ligt in het midden van een prachtige natuurlijke omgeving.

Enipeas watervallen

Natuur & Parken
Litochoro

De Enipea watervallen liggen in het nationaal park Olympos en is de grootste waterval in dit gebied. De waterval is meer dan 10 meter hoog en heeft een klein meertje gecreëerd aan de voet.

Afitos

Wijken
Afitos

Afitos of Athios is bekend als het balkon van Chalkidiki door de hogere ligging en een prachtig uitzicht op Toroneos Baai. Het dorp zelf is erg sfeervol met authentieke huizen.

Nikiti

Steden
Neakitou

Nikiti is een drukbezocht toeristisch stadje aan de westkust van Sithonia. Aan de haven van Nikiti leggen dagelijks vissersbootjes en jachten aan en er zijn vele restaurants, bars, cafés en winkels.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Let op: Er is een geldige credit card nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De credit card die u gebruikt bij de boeking dient u ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die u bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere credit card wordt niet geaccepteerd. De credit card moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De credit card dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of credit cards (bijv American Express).

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 per accommodatie per nacht. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau