Stedentrips
dagen

Ontdek verrassend Riga incl. vlucht en ontbijt

Rixwell Gertrude Hotel
Riga, Riga, Letland bekijk op kaart
4-daagse stedentrip naar het prachtige Riga incl. vlucht en verblijf in 4*-hotel met ontbijt

Riga: een prachtige stad, die je niet zal vervelen! Maak een wandeling door de stad en zie hoe grauwe Sovjetgebouwen worden afgewisseld door prachtige middeleeuwse gebouwen en Art Nouveau-huizen. Breng ook zeker een bezoek aan de Dom van Riga. Dit is namelijk de grootste kathedraal van de Baltische Staten. Is het weer wat minder? Breng dan een bezoek aan één van de vele musea of één van de grote overdekte winkelcentra. Een aanrader is een bezoek aan het Bezettingsmuseum waar je meer leert over Riga dat pas sinds 1991 echt vrij is en dus veel bezettingen heeft meegemaakt.

Stedentrips
dagen

Ontdek verrassend Riga incl. vlucht en ontbijt

Rixwell Gertrude Hotel
Riga, Riga, Letland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 3 overnachtingen
  • Retourvlucht Riga vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Hotel gelegen op 15 minuten lopen van het oude centrum
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek het Stadhuisplein of de Dom van Riga
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Meer over Riga

Riga staat bekend om zijn vele muziekconcerten maar je kan hier ook genieten van de rust, natuur en ruimte. Een aantal bezienswaardigheden op een rijtje. Te beginnen bij De Dom, dit is één van de highlights van Riga. Binnen in De Dom vind je het indrukwekkende orgel. Maar waar je ook zeker even de tijd voor moet nemen is de St. Peterskathedraal of Petrikerk. Hier is altijd wel iets te beleven. Zo zijn hier vaak tentoonstellingen, festivals en concerten. Maar de toren van de kerk lokt misschien nog wel het meest. Deze staat op de lijst van de hoogste kerktorens ter wereld en dit is het hoogste uitkijkpunt over Riga. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de Centrale markt. Deze vind je in de oude overdekte hallen en is één van de grootste vers markt van Europa. Opera, zang en ballet zijn erg bekend in Riga en daarom is het een echte aanrader om een ticket te boeken naar Latvijas Nacionala Opera, de Letse Opera.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rixwell Gertrude Hotel
Ģertrūdes iela 70,
Riga, Letland
Kaart
Ģertrūdes iela 70, Riga, Letland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Rixwell Gertrude Hotel is een 4*-boetiekhotel, gevestigd in een gebouw in Art-Nouveaustijl uit de 19e eeuw. Het hotel is gelegen op 15 minuten wandelen van de St. Gertrudiskerk, het centrale park Vērmane, de Letse Nationale Opera en het oude centrum. Alle ruime kamers van het hotel zijn standaard voorzien van een kluisje, minibar, flatscreen-televisie, telefoon, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 7,00 p.d.
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Hoogtepunten

Vrijheidsmonument

Bezienswaardigheden, Cultuur
Central District

Het monument werd opgericht in 1935, toen Letland tussen de twee wereldoorlogen een periode van onafhankelijkheid kende.

De oude stad van Riga

Bezienswaardigheden, Cultuur
Teātra Iela

Het centrum van Riga is bijna een openluchtmuseum van de art-nouveaustijl.

De St. Peterskathedraal

Bezienswaardigheden
Skārņu Street 19, Riga, Latvia,

De St. Peterskathedraal kathedraal is gebouwd in gotische stijl. In de 72-meter hoge toren bevindt zich een observatieplatform van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Sint-Jakobskerk

Bezienswaardigheden
Jēkaba Iela 9

De Sint-Jakobskerk is één van de oudste kerken in Riga. Deze kerk is de enige in de stad die nog een gotische torenspits heeft.

Dom van Riga

Bezienswaardigheden, Cultuur
Herdera Laukums 6

De Dom van Riga is de grootste kathedraal in de Baltische staten.

Bezettingsmuseum

Musea
Doma Laukums 1

In dit museum kom je alles te weten over de Russische en Duitse bezetting. Bekijk en beluister de indrukwekkende beelden over de mensen die werden afgevoerd naar de strafkampen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 7,00 p.d.

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau