Stedentrips
dagen

Bewonder IJsland met verblijf in Reykjavik incl. vlucht en excursies

Fosshotel Reykjavik
Reykjavik, Reykjavik, IJsland bekijk op kaart
Verblijf 4 dagen in IJsland in Reykjavik incl. vlucht, ontbijt en leuke excursies naar de mooiste plekken!

Heb je altijd al de meest noordelijke hoofdstad ter wereld willen bezoeken? Dan is dit je kans! Ontdek de adembenemende natuur van deze prachtige stad. Maak kennis met de IJslandse keuken, leer meer over de cultuur, leef je uit tijdens het shoppen in de winkelstraten of kom tot rust in de warmwaterbronnen. Deze hippe stad is ideaal voor een stedentrip. Tijdens je verblijf neem je deel aan twee excursies die inbegrepen zijn. Eén daarvan is de Golden Circle excursie. Ook ga je de South Shore excursie doen. Je gaat in 4 dagen de mooiste plekken van IJsland bewonderen. Dit wil je toch niet missen! Reykjavik heeft voor ieder wat wils, dus ook voor jou!

Stedentrips
dagen

Bewonder IJsland met verblijf in Reykjavik incl. vlucht en excursies

Fosshotel Reykjavik
Reykjavik, Reykjavik, IJsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 3 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Reykjavik vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer met shuttlebus
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief Golden Circle excursie (dag 2)
  • Inclusief South Shore excursie (dag 3)
  • Tip: boek ook een excursie om het Noorderlicht te zien
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Meer over de stedentrip

Dag 1: Welkom in IJsland!
Na een vlucht van ongeveer 3 uur, kom je aan in IJsland. Je wordt met de shuttlebus naar het hotel gebracht. Wanneer je gesetteld bent op je kamer is het tijd om alvast een beetje van Reykjavik te verkennen. Maak een wandeling door deze kleine stad wat tevens de meest noordelijke hoofdstad ter wereld is. Je kan de receptie van het hotel vragen voor een wake-up call wanneer het Noorder licht zichtbaar is!

Dag 2: Golden Circle excursie
Na het ontbijt ga je mee met de Golden Circle excursie. Voor deze tour is er transfer bij inbegrepen. Tijdens de Golden Circle-tour kun je een groot deel van IJsland bezoeken. Prachtige bezienswaardigheden, zoals het Geysir gebied, de waterval Gullfoss en het UNESCO Nationaal Park Þingvellir krijg je te zien. Het Geysir gebied ligt in Zuid-IJsland, in de buurt van het Laugarvatn-meer. Het gebied is vernoemd naar de grootste en nu grotendeels sluimerende geiser Geysir. De grootste attractie vandaag is de actieve Strokkur, die een kolom water omhoog schiet tot 30 meter. Gullfoss is één van de beroemdste watervallen in IJsland en terecht. De driestapswaterval is een deel van de gletsjerrivier Hvítá en valt in een 62 meter diepe kloof. In de eerste helft van de 20e eeuw had men ideeën om de waterval te gebruiken om energie op te wekken. Daar is nooit wat van gekomen en daarom is de waterval nog steeds te bezoeken. Het UNESCO Nationaal Park Þingvellir is geologisch en historisch gezien significant. Afgezien van de locatie van het oudste parlement in de wereld, Alþingi, het is ook een plaats waar je de Mid-Atlantische bergkam kunt zien bovengronds. De Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen trekken het land van elkaar met ene snelheid van een paar centimeter per jaar.

Dag 3: South Shore excursie
Ook vandaag zal je eerst wakker worden met een goed ontbijt. Daarna ga je genieten van de South Shore excursie. Het zuiden van IJsland is zo bijzonder omdat het de vlakste regio's is van het eiland. Daarom is vooral daar de graankweek aan de gang. De hoge bergen beschermen het gebied tegen de harde wind uit het noorden. Je stopt o.a. bij de prachtige watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss. Seljalandsfoss maakt deel uit van de Seljandsá-rivier, die zijn oorsprong vindt in de Eyjafjallajökull-gletsjer. Wat de Seljalandsfoss zo bijzonder maakt is dat je achter de waterval kunt lopen. Hiervoor wordt wel een regenjas aangeraden. Skógafoss, een andere beroemde IJslandse waterval, is het startpunt van de Fimmvörðuháls wandeling naar Þórsmörk. De waterval is ook gebruikt in de films Thor: The Dark World en The Secret Life of Walter Mitty. Ook wordt er tijdens de tour gestopt bij het zwarte zandstrand van Reynisfjara, met de Reynisdrangar rotsformaties. Dit is één van de meest indrukwekkende stranden van IJsland maar kijk wel uit want het kan er gevaarlijk zijn, kom niet te dicht bij de oceaan. De volgende stop is bij Sólheimajökull en hier wordt er richting een meertje gelopen dat zich voor de terugtrekkende gletsjer heeft gevormd.

Dag 4: terug naar huis
Vandaag is alweer de laatste dag van deze onvergetelijke stedentrip. Na het ontbijt kan je nog genieten van de tijd die je nog hebt in Reykjavik. Ga nog even last minute shoppen. Wanneer de tijd het toelaat kan je nog deelnemen aan één van de excursies die deze stad te bieden heeft. Je kunt terug kijken op een geweldige reis.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fosshotel Reykjavik
Þórunnartún 1,
Reykjavik, IJsland
Kaart
Þórunnartún 1, Reykjavik, IJsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

4*-Fosshotel Reykjavik is de ideale bestemming voor een bezoek aan Reykjavik. Het hotel is erg comfortabel en centraal gelegen. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een (mini-)koelkast en airconditioning, en je kunt gratis gebruikmaken van de Wi-Fi.

Indien dit hotel niet meer beschikbaar is, verblijf je in een ander (gelijkwaardig) hotel

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Openbaar parkeren, reserveren niet mogelijk
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Televisie
Hoogtepunten

Uitgaansleven in Reykjavik

Nachtleven
Reykjavik

Reykjavik heeft een bruisend uitgaansleven. Nasa is de grootste nachtclub van Reykjavik. De meeste bars blijven op weekdagen open tot één uur ’s nachts, maar in de weekenden tot zeven à acht uur ’s morgens.

Noorderlicht

Bezienswaardigheden, Outdooractiviteiten
Noorderlicht

Deze zeer bijzondere kleuring van de hemel (aurora borealis) heeft altijd al voor veel belangstelling gezorgd. Verschillende speciale routes worden hiervoor georganiseerd.

Blue Lagoon

Natuur & Parken, Spa en Wellness
Blue Lagoon

Hier kunt u zwemmen in natuurlijk geothermisch zeewater met ingrediënten als zout, silica en algen. Dit staat garant voor goede invloeden op verschillende aandoeningen.

Geysir

Bezienswaardigheden, Natuur & Parken
Haukadalsvegur

In de Haukadalur vallei ligt de beroemdste geiser van IJsland. Tijdens een uitbarsting van deze natuurlijke attractie kan het kokende water wel 70 meter hoog de lucht in spuiten.

Gullfoss

Bezienswaardigheden, Outdooractiviteiten, Natuur & Parken
Gullfoss

De waterval is onderdeel van de ‘Golden Circle’, de meest toeristische route van IJsland naar onder meer Þingvellir en Geysir. Door het opstuivende water zijn er met zonnig weer meerdere regenbogen te zien.

National Park Snæfellsjökull

Natuur & Parken
National Park Snæfellsjökull

In het westen van IJsland ligt dit prachtige natuurpark met de met ijs bedekte Snaefellsjökull vulkaan. Het nieuwste nationale park van het land heeft een oppervlakte van ongeveer 170 km².

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Openbaar parkeren, reserveren niet mogelijk

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 1.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau