Rondreizen
dagen

9-daagse rondreis Turkije incl. ontbijt, binnenlandse vluchten en excursies

9-daagse rondreis Turkije
Arnavutköy, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
Geniet van een 9-daagse rondreis door Istanbul, Cappadocië en Antalya incl. ontbijt, binnenlandse vluchten en excursies

De prachtige steden van Turkije ontdekken? Dat kan met deze 9-daagse rondreis. Je vliegt eerst naar Istanbul waar de reis begint. Tijdens je reis is er een transfer die jou mee neemt met daarbij een professionele Engelssprekende gids voor de volledige tour. Tijdens deze unieke reis ga je de steden Istanbul, Cappadocië en Antalya ontdekken. 's Ochtends geniet je van een heerlijk uitgebreid ontbijt buffet dat voor je klaarstaat. Geniet 's avonds tijdens een drankje van je onvergetelijke dag met vele indrukken.

Rondreizen
dagen

9-daagse rondreis Turkije incl. ontbijt, binnenlandse vluchten en excursies

9-daagse rondreis Turkije
Arnavutköy, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 3 overnachtingen in Istanbul
  • 3 overnachtingen in Cappadocië
  • 2 overnachtingen in Antalya
  • Retourvlucht naar Istanbul vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief binnenlandse vluchten (Istanbul – Cappadocië, Cappadocië – Antalya en Antalya – Istanbul)
  • Inclusief alle transfers
  • Inclusief dagexcursie Cappadocië met lunch (dag 3)
  • Inclusief dagexcursie Istanbul met lunch (dag 8)
  • Inclusief professionele Engelssprekende gids
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1 - Aankomst Istanbul
Je verblijft de komende nacht in het 4*-hotel Grand Yavuz (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Vandaag is je rondreis door Turkije dan echt begonnen. Je komt aan in Istanbul. Vanaf de luchthaven krijg je een transfer naar je hotel. Vandaag zou je gelijk mee kunnen met een dinercruise op de Bosporus, welke optioneel is bij te boeken. Toch liever even tijd voor je zelf en uitrusten van de heenreis? Dat kan uiteraard ook!

Dag 2 - Istanbul - Cappadocië
Je verblijft de komende 3 nachten in Dilek Kaya hotel (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Vandaag vlieg je na het ontbijt met een binnenlandse vlucht (inclusief!) naar Cappadocië. Vanaf de luchthaven word je met een transfer naar je hotel gebracht.

Dag 3 - Cappadocië
Vandaag kun je er voor kiezen om een ballonvaart bij te boeken (aanrader!). Deze gaat wel vroeg in de ochtend, maar dan is wel de lucht ook het allermooist en kun je de prachtigste foto's maken.
Verder staat er vandaag een dagtour naar Cappadocië op de agenda. Je wordt tussen 09.00 en 09.30 uur opgehaald en de tour duurt zo'n 8 uur. Bezoek het openluchtmuseum van Goreme in de Goreme-vallei om de vroegchristelijke kerken te zien die versierd zijn met unieke fresco's met verschillende scènes uit de Bijbel. Daarna bezoek je Pasabaglari (Monk's Valley) om de wereldberoemde sprookjesachtige schoorstenen te zien. Later ga je naar Avanos, het zeer bekende aardewerken ambachtscentrum sinds de Hettitsche tijden. Geniet hier van handgemaakte keramiek. Daarna keer je terug naar het hotel.

Dag 4 - Cappadocië
Heb je gisteren nog niet de ballonvaart gedaan? Dan kan je die eventueel vandaag alsnog bijboeken. Verder is deze dag ter vrije besteding om Cappadocië verder te ontdekken. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen door verschillende valleien zoals de Rose Valley, Zemi Valley, Swords Valley en Red Valley. Geniet van de prachtige vergezichten en hoge rotspartijen en zie de wilde appel- en perenbomen. Ook leuke bezienswaardigheden zijn de Cavusin kasteel en Uçhisar Kasteel.

Dag 5 - Cappadocië - Antalya
Je verblijft de komende 2 nachten in het 4*-hotel Afflon Hotel Loft City (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Na het ontbijt vertrek je voor de binnenlandse vlucht naar Antalya. Je chauffeur zal je op de luchthaven opwachten om je naar het hotel te brengen. Rust daarna goed uit want morgen staat weer een drukke dag op de planning.

Dag 6 - Antalya
Als je vooraf hebt aangegeven dat je graag met de dagexcursie Aspendos en Side tour mee wil, dan ga je dat vandaag doen! Deze tour is de gehele dag en je vertrekt na het ontbijt. Je wordt opgehaald bij het hotel en bezoekt Perge, de plaats waar de meeste beelden die in het Antalya Museum te zien zijn, zijn opgegraven. Perge is de belangrijkste antieke stad van de regio Pamphilia, waar het oorspronkelijk rond 1500 voor Christus door de Hettieten werd gesticht. Het theaterprodium heeft fijn gesneden marmeren reliëfs en in het stadion wordt ander houtsnijwerk uit de hele stad getoond. Bewonder de mooie stadspoort, geflankeerd door twee hoge torens, een lange weg met zuilengalerijen die ooit geplaveid was met mozaïeken en omzoomd met winkels, een grote agora, de openbare baden en een gymnasium. Daarna ge je verder naar Aspendos, dat één van de best bewaarde Romeinse theaters in Anatolië heeft. Het is gelegen naast de rivier Eurymedon (Koprucay). De prachtige galerijen van het theater, de toneeldecoraties en het belangrijkste van al de akoestiek van het theater weerspiegelt het talent van architect Zenon. Naast het theater zijn tempels, monumentale fontein, basiliek, agora, bouleuterion, stadion en aquaducten in Aspendos. Na de lunch bij de Kopru pazari-stroom, breng je een bezoek aan Side. Side is een van de bekendste klassieke sites in Turkije. Het was een oude haven waarvan de naam granaatappel betekende. Tegenwoordig is het een mooie badplaats met zijn oude ruïnes, twee zandstranden, talrijke winkels en een uitgebreide toeristische plaats. Ook heb je nog even wat vrije tijd in Side. Dan kan je eventueel de Kursunlu-watervallen bezoeken. Daarna keer je terug naar Antalya.

Dag 7 - Antalya - Istanbul
Je verblijft de komende 2 nachten in het 4*-hotel Grand Yavuz (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Na het ontbijt word je met een transfer naar de luchthaven gebracht waar je een binnenlandse vlucht hebt naar Istanbul.

Dag 8 - Istanbul
Na het ontbijt heb je een hele dag vol met sightseeing. Je begint de tour door de wijk Sultanahmet, het hart van het oude Istanbul, bij Saint Sophia. Deze kerk is één van de wonderen van de wereldarchitectuur. De enorme koepel domineert de skyline van het oude Istanbul. Het is beroemd om zijn mozaïeken, waaronder glinsterende portretten van keizers en keizerinnen. Vervolgens bezoek je de Blauwe Moskee, die zijn naam dankt aan de prachtige tegels die het interieur sieren. Het dateert uit de 17e eeuw en is de enige keizerlijke moskee met zes minaretten. Het Hippodrome, het stadion van het oude Byzantium, bood plaats aan 100.000 toeschouwers en bevatte objecten uit alle hoeken van het rijk. Hiervan zijn een Egyptische obelisk en een bronzen sculptuur van drie verstrengelde slangen uit Delphi bewaard gebleven. In de namiddag gaat de tour verder bij het Topkapi-paleis, dat van de 15e tot de 19e eeuw de hoofdverblijfplaats was van de Ottomaanse sultans. Je gaat naar de fabelachtige keizerlijke schatkamer en de kiosk van Bagdad. Het Topkapi-paleis is nu een museum en heeft een ongeëvenaarde collectie sieraden, waaronder de diamant van de lepelmaker, de op twee na grootste ter wereld. Ook heeft het de Ottomaanse hofkostuums en keramiek. Interessant is dat sommige keramiek een speciaal glazuur hebben waarvan werd gezegd dat het van kleur veranderde in aanwezigheid van gif. Ook bezoek je de keizerlijke wapenkamer, waar eeuwen van Ottomaanse wapens liggen. Maar misschien zijn de mooiste kenmerken van het Topkapı-paleis de binnenplaatsen met hun oude bomen. De Grand Bazaar, wat de laatste stop is, was het commerciële hart van de oude stad en de 4.000 winkels zitten vol met schatten - waaronder tapijten en kelims, zijde, sieraden, keramiek, iconen en lederwaren. Deze tour duurt ongeveer 8 uur en je wordt tussen 07.45 en 08.15 uur opgehaald. Tevens is er een lunch inclusief.

Dag 9 - Istanbul - Nederland
De rondreis door Turkije zit er helaas op. Na het ontbijt word je met een transfer naar het vliegveld gebracht en vlieg je terug naar huis.

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
9-daagse rondreis Turkije
Tayakadın Mahallesi,
Arnavutköy, Turkije
Kaart
Tayakadın Mahallesi, Arnavutköy, Turkije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Met deze 9-daagse rondreis ga je naar drie verschillende plaatsen in Turkije. Je zal de hoofdstad Istanbul bezoeken, naar de regio Cappadocië gaan en naar de kustplaats Antalya. Hier verblijf je in drie- of viersterrenhotels. Tijdens de rondreis zal er een Engelssprekende gids aanwezig zijn. Alles is geregeld: de vluchten, overnachtingen, transfers, ontbijt en excursies. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:
Voor Turkije is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Als u met een ID-kaart reist, krijgt u bij aankomst in Turkije een inreisstempel op een papiertje. Deze moet u goed bewaren, want bij het uitreizen moet deze opnieuw gestempeld worden.

Binnenlandse vluchten:
Sun Express en Pegasus Airlines vluchten worden gebruikt voor de binnenlandse vluchten tijdens deze rondreis. De maximum toegestane ingecheckte bagage voor deze vluchten in 15 kilo en maximum 7 kilo cabine bagage per persoon.

De volgende excursies zijn optioneel en kunnen vooraf worden bijgeboekt:

  • Bosporus diner cruise (dag 1) € 60,00 per persoon
  • Luchtballonvaart (dag 3 of 4) € 190,00 per persoon
  • Dagexcursie Aspendos en Side tour (dag 6) € 65,00 per persoon
Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 0.80 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau