Autorondreis
dagen

Autorondreis door Toscane & Umbrië incl. ontbijt en proeverijen

Rondreis door Toscane en Umbrië
Val d'elsa, Umbrië, Italië bekijk op kaart
7-daagse autorondreis door Toscane & Umbrië incl. ontbijt en diverse proeverijen

Een unieke kans om twee van de meest diverse regio's van Italië te leren kennen. Op deze reis versmelten de eindeloze wijngaarden, olijfboomgaarden en cipressenlanen van Toscane met de glooiende groene heuvels van Umbrië. Beide regio's van Midden-Italië trekken elk jaar internationale gasten met hun middeleeuwse steden. Aan de ene kant inspireert Toscane met oude centra die rijk zijn aan architectonisch erfgoed, in Umbrië, het groene hart van Italië, aan de andere kant maakt de geboorteplaats van Franciscus van Assisi indruk en het weelderige heuvel- en berglandschap betovert bezoekers. Naast natuur- en cultuurbelevenissen is de reis een ware verwennerij voor de zintuigen, waarop culinaire hoogstandjes van beide streken te beleven zijn. Alle hotels bevinden zich op toplocaties.

Autorondreis
dagen

Autorondreis door Toscane & Umbrië incl. ontbijt en proeverijen

Rondreis door Toscane en Umbrië
Val d'elsa, Umbrië, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 6 overnachtingen
  • Dagelijks ontbijtbuffet
  • 1x wijnproeverij in een kasteel in Greve in Chianti t.w.v. ca. € 20,00
  • 1x ijs van de wereldkampioen ijs maken in San Gimignano t.w.v. c.a. € 5,00
  • 1x proeverij van typische koekjes in Siena t.w.v. c.a. € 5,00
  • 1x wijnproeverij in een wijnkelder in Montepulciano t.w.v. ca. € 20,00
  • Gratis gebruik van Wi-Fi en Parkeren op basis van beschikbaarheid
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
  • Omboeken mogelijk tot uiterlijk 6 dagen voor aankomst

Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1 - Aankomst
Aankomende 3 nachten verblijf je in een 3*- of 4*-hotel in Toscane, bijvoorbeeld 4*-hotel Semifonte in Barberino Val d'elsa, of een soortgelijk hotel

Maak tijdens je heenreis een stop in Pisa, beroemd om zijn Plein van de Wonderen met het Baptisterium, de imposante Camposanto (Heilige Camposanto (heilige tombe), de Duomo met zijn marmeren gevel versierd met zuilen en standbeelden en de beroemde scheve toren, de meest eigenaardige en suggestieve structuur. Daarna rijd je door naar Greve in Chianti. Hier heb je een wijnproeverij in een kasteel. Na een bezoek aan Greve in Chianti, dat vanwege zijn strategische ligging, halverwege tussen het centrum van Florence en het centrum van Siena, wordt beschouwd als de toegangspoort tot de Chianti-regio. Het is een klein en pittoresk stadje waar je de lucht van het land kunt inademen. Het plein van Greve is nog steeds het hart van de stad. Er is elke zaterdag de weekmarkt, om lekker te snuffelen tussen snuisterijen. Daarna rijd je door naar Barberino, waar je zult overnachten.

Dag 2 - Toscane

Je start je dag met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Daarna stap je in de auto en breng je een bezoek aan de prachtige stad Siena. Het historische centrum is op zijn drieën gegroepeerd rond het palazzo in de vorm van een drievoudige ster. Bezoek ook het paleis Pubblico met zijn Torre del Mangia (88 m hoog). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het beroemde Piazza del Campo. In Siena heb je ook de proeverij van de typische koekjes van Siena. Ga verder naar het middeleeuwse stadje Monteriggioni, een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van het land, gesticht in de 13e eeuw. De middeleeuwse stad, gelegen op een kleine heuvel, is omgeven door een muur van bijna 600 m lang. Hier heb je gemakkelijk het gevoel naar een andere tijd te worden vervoerd, want kleine, mooie huizen en smalle straatjes kenmerken het stadsbeeld van Monteriggioni. Met deze uitstapjes is één dag al aardig gevuld. Gelukkig heb je nog een dag in Toscane.

Dag 3 - Toscane

Na het ontbijt ga je er weer op uit. Met de auto rijd je naar het middeleeuwse stadje San Gimignano (ongeveer 13 km afstand). Dit is een van de meest karakteristieke gebieden van Toscane en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De stad is een van de meest bezochte in Toscane, niet alleen vanwege het heerlijke ijs. Hier heb je dan ook een ijsproeverij bij de tweevoudig Gelati-wereldkampioen. Daarna kan je het prachtige stadje Certaldo bezoeken, een juweeltje dat bereikbaar is met de kabelbaan. Een must see is het Boccaccio-huis en de kathedraal.

Dag 4 - reis van Toscane naar Umbrië
Aankomende 3 nachten verblijf je in een 3*- of 4*-hotel in Umbrië, bijvoorbeeld 3*-hotel Ilgo in Perugia, of een soortgelijk hotel

Vandaag ga je van Toscane naar Umbrië. Een aanrader om onderweg even te stoppen is de Etruskische stad Montepulciano (ca. 95 km), waar de uitstekende en wereldberoemde wijn "Vino Nobile" vandaan komt. Hier heb je een wijnproeverij en die vindt plaats in een landelijke typische wijnkelder. Daarna ga je op eigen initiatief in de middag naar het hotel in Perugia (ca. 68 km), de hoofdstad van Umbrië, omgeven door olijfbomen en bossen.

Dag 5 - Umbrië

Rijd, na een stevig ontbijt, naar de stad Assisi (ca. 27 km), bekend als de geboorteplaats van St. Franciscus van Assisi. De goed bewaarde stadsmuur met de vestingruïnes van Rocca Maggiore (UNESCO Werelderfgoed) omsluit de oude stad met zijn prachtige basiliek. Ga vervolgens in de middag naar Perugia met zijn levendige centrum in de middag.

Dag 6 - Umbrië

Bezoek in de ochtend Orvieto (op ca. 80 km afstand). Deze stad wordt ook wel de "hoge en vreemde" stad genoemd vanwege de ligging op tufstenen kliffen en is vooral beroemd om de St. Patrick's fontein. Ook erg leuk is de plaats Civita di Bagnoregio (ongeveer 23 km). Een unieke en onvergetelijke plek, die alleen kan worden bereikt door een smalle lange brug over te steken.

Dag 7 - terugreis

Na een verkwikkend ontbijt maak je op weg naar huis een omweg naar het begeerde Lucca (ca. 230 km). De stad van honderd kerken leidt naar het centrum met 7 poorten. Bezienswaardig is het amfitheater, de Piazza San Michele met de kerk en het Praetoriaanse paleis. Hopelijk heb je alles kunnen zien in Toscane en Umbrië wat op je lijstje stond, want na vandaag zit je vakantie er helaas op.

Bovenstaande hotels zijn voorbeeldhotels. De hotels kunnen nog veranderen!

Let op: De heen- en terugreis is erg lang voor één rit, waardoor wij je aanraden zelf een tussenstop toe te voegen.

Omboekgarantie
100% Omboekgarantie
Je kunt jouw boeking tot uiterlijk 6 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere datum of reis op onze website.
Klik hier hoe je dit doet.
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis door Toscane en Umbrië
.,
Val d'elsa, Italië
Kaart
., Val d'elsa, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze autorondreis ontdek je de prachtige regio's Toscane en Umbrië. Je verblijft in 2 verschillende 3- of 4-hotels inclusief dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet. Tevens zijn er 2 wijnproeverijen inbegrepen en een koekjes proeverij. De reis is op eigen gelegenheid.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Assisi

Steden
Assisi

Assisi, de stad waar de heilige Franciscus van Assisi vandaan komt. Verder zijn er diverse bezienswaardigheden waaronder de 'Basilica di San Francesco'.

Perugia

Steden
Perugia

Perugia wordt ook wel het hart van Umbrië genoemd. Er zijn vele bezienswaardigheden en voor chocoladeliefhebbers is het een waar walhalla.

The Chocolate House

Bezienswaardigheden, Eten en drinken, Musea
Via San Sisto 207/c

Perugia staat bekend om de bekende Baci chocolade. Aan de rand van de stad is de fabriek te vinden waar je een rondleiding door het museum kunt volgen en aansluitend vele soorten chocolade kunt proeven. Ook is er een winkel waar je de overheerlijke chocolade kunt kopen om mee naar huis te nemen.

Santuario della Madonna del Belvedere

Bezienswaardigheden
Sp33

In dit voormalige en unieke Heiligdom vind je een reeks aan trappen die je leiden naar verschillende grotten met eeuwenoude muurschilderingen.

Chianti

Kastelen
Chianti

Deze streek staat bekend om de heerlijke wijnen en mooie kastelen.

San Marino

Steden
San Marino

San Marino staat bekend om de prachtige binnenstad. Het hele historische centrum heeft haar oorspronkelijke uiterlijk door de eeuwen heen weten te behouden.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Optionele kosten

Let op: Niet overal is er gratis Wi-Fi

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau