Stedentrips
dagen

Ontdek de charmes van Sofia en verblijf in een 5*-Hilton Hotel incl. vlucht en ontbijt

Hilton Sofia
Sofia, Sofia, Bulgarije bekijk op kaart
3, 4 of 5-daagse stedentrip naar Sofia en verblijf in een luxe 5*-Hilton Hotel incl. vlucht en ontbijt

Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, is een stad vol met leuke straatjes, prachtige gebouwen, verhalen en is omgeven door veel natuur. Sofia is een stad waarin je alle verschillende religies terug kan vinden en ook nog een communistisch verleden heeft. Deze stad heeft een bijzondere geschiedenis. Daarnaast is Sofia een goedkope stad om op stedentrip te gaan. De meest opvallende bezienswaardigheid in Sofia is de Alexander Nevsky Kathedraal, een imposante Orthodoxe kerk gebouwd in Nieuw-Byzantijnse stijl en is ook meteen een van de grootste Orthodoxe kerken ter wereld. Naast deze kathedraal is de rest van de stad ook overladen met religieuze bouwwerken, voornamelijk Orthodoxe kerken en kapelletjes, maar ook een van de grootste Synagogen van de Balkan en een van de oudste moskeeën zijn hier te vinden. De moskee is helaas niet open voor bezoek, maar de prachtige Synagoge verdient zeker een bezoekje van binnen. Behalve deze historische gebouwen zijn er ook modernere Sovjet invloeden te zien, bijvoorbeeld bij het immense Largo waar de overheidsgebouwen zich bevinden. Los van deze indrukwekkende bouwwerken doet Sofia verder wel wat sjofel en smoezelig aan, maar dit geeft de stad ook wel weer wat charmants.

Stedentrips
dagen

Ontdek de charmes van Sofia en verblijf in een 5*-Hilton Hotel incl. vlucht en ontbijt

Hilton Sofia
Sofia, Sofia, Bulgarije bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Sofia vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis gebruik van het binnenzwembad
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek de Alexander Nevsky Kathedraal
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Tips in Sofia

Loop door de ondergrondse ruïnes van Serdica
Sofia werd in de eerste eeuw voor Christus veroverd door de Romeinen, die de stad Ulpia Serdica noemden. De stad vormde voor de Romeinen duizenden jaren een belangrijk kruispunt tussen Europa en Azië. Tegenwoordig is het oude Serdica, dat zich onder de binnenstad van Sofia bevindt, een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad. In 2010 werden er tijdens werkzaamheden aan de metrotunnels in Sofia namelijk restanten van deze eeuwenoude Romeinse stad gevonden, waaronder overblijfselen van een badhuis, kerk en paleis uit de vierde eeuw na Christus. Inmiddels kun je door de goed bewaarde ruïnes lopen in het ondergrondse museum dat gratis toegankelijk is.

Geniet van een drankje in een rooftopbar
Het mooiste uitzicht op de Alexander Nesvki-kathedraal heb je vanuit de rooftopbar van Sense Hotel Sofia. Zoek een tafeltje bij het raam voor een kopje koffie of lunch with a view. De koffie is misschien iets duurder dan bij een gemiddeld cafeetje in de stad, maar nog steeds heel betaalbaar. Bovendien smaakt je eten en drinken vast veel lekkerder met uitzicht op de gouden koepels van de mooiste kathedraal van Sofia.

Wandel langs kleurrijke muurschilderingen
Naast historische bezienswaardigheden, vind je in Sofia ook veel moderne kunst op de muren. Oftewel: Street art. De mooiste en grootste muurschilderingen vind je in de buitenwijk Hadzhi Dimitar. Dankzij het Urban Creatures Festival zijn de betonnen flats in deze wijk opgefleurd met kleurrijke kunstwerken. En ook in het centrum vind je een paar kleurrijke creaties op de muren.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Hilton Sofia
1 Bulgaria Boulevard,
Sofia, Bulgarije
Kaart
1 Bulgaria Boulevard, Sofia, Bulgarije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Hilton Sofia ligt tegenover het Nationale Paleis van Cultuur en op 10 minuten wandelen van het stadscentrum. Het wordt omgeven door het Zuidpark, en biedt uitzicht op de berg Vitosha. Van april tot oktober kan je gratis gebruikmaken van fietsen. De kamers zijn ingericht in art-decostijl en voorzien van een flatscreen-tv, badjassen en thee- en koffiefaciliteiten. Ze zijn uitgerust met comfortabele Hilton Serenity-bedden, een ergonomische bureaustoel en een ruime badkamer met een inloopdouche, een ligbad en gratis toiletartikelen. Er is gratis standaard WiFi beschikbaar in de hele accommodatie, en tegen een toeslag kan je ook gebruikmaken van premium WiFi van hoge kwaliteit. Restaurant Seasons is in het Hilton Sofia gevestigd, evenals de Artists Bar & Café. Je vindt er bovendien een schoonheidssalon, een 24-uursfitnessruimte en een verwarmd binnenzwembad. Een dagelijkse pendeldienst naar de luchthaven kan op aanvraag worden geregeld.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Binnenzwembad
Ja
Fitnessruimte
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Nationaal Cultuurpaleis

Bezienswaardigheden, Musea
"bulgaria" Square 1

In deze congreshal, gebouwd in 1981 om de 1300e verjaardag van Bulgarije te eren, vindt u groen, fonteinen en moderne kunst. Er is ook een ondergrondse passage met winkels.

Ivan Vazov Nationaal Theater

Theater & concerten
Ul. "dyakon Ignatiy" 5

Het Ivan Vazov is met zijn neoklassieke gevel het mooiste en ook oudste theater van Bulgarije. Het theater werd ontworpen door Weense theaterarchitecten Fellner en Helmer.

Nationale Paleis van Cultuur

Bezienswaardigheden, Musea
Nationale Paleis Van Cultuur

Dit indrukwekkende kasteelachtige monument is een cultureel centrum waar kunsttentoonstellingen, een filmfestival en concerten van bekende artiesten plaatsvinden.

Tsentralna Banya

Spa en Wellness
Tsentralna Banya

Het meest bekende mineraalbad van Sofia is het 'Tsentralna Banya'. Dit badhuis is geopend in 1913 en heeft dienstgedaan als openbare badplaats tot 1986.

Alexander Nevsky Kathedraal

Bezienswaardigheden
Pl. "sveti Aleksandar Nevski"

Deze Orthodoxe kerk, met haar gouden koepel, is één van de grootste ter wereld. De tombe heeft een prachtige collectie religieuze voorwerpen, tot aan artefacten uit de 9e eeuw!

Borisova Gradina

Natuur & Parken
Borisova Gradina

Ontvlucht de drukte van de stad en kom tot rust in dit naar tsaar Boris III vernoemde park. Het werd op- en ingericht rond 1884. Het is het oudste en bekendste park in Sofia.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op!

In verband met grootschalige renovatie zijn de volgende faciliteiten beperkt toegankelijk of gesloten van september 2021 t/m mei 2022:
- Voorzijde (vleugel A of vleugel B is toegankelijk)
- Restaurant
- Bar
- Spa
- Massagebehandelkamers
- Zwembad

Tot medio januari 2022 is er geen impact op de openbare ruimte. Lobbybar, restaurant en vergaderruimte blijven allemaal in hun oorspronkelijke ruimtes en in gebruik.

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uursreceptie

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 0.67 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau