Stedentrips
3, 4 of 5 dagen
Incl. ontbijt

Bewonder de Hongaarse hoofdstad Boedapest incl. vlucht, transfer en ontbijt

Marmara Design Hotel
Boedapest, Boedapest, Hongarije bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
369,-
totaal: 774,85 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 13 aankomstdagen beschikbaar!
Verblijf 3, 4 of 5 dagen in een 4*-hotel in Boedapest incl. vlucht, transfer en ontbijt

Boedapest is een stad die je gezien moet hebben! De stad heeft al vele harten veroverd en dat is niets voor niets. De parel van de Donau, zoals het word genoemd, is de hoofdstad van Boedapest. De rivier vormt het hart van de stad en scheidt het heuvelachtige gedeelte Boeda met het vlakkere gedeelte Pest van elkaar. Er valt van alles te beleven in deze heerlijke stad. Zo kan je de thermen baden bezoeken, een boot varen over de Donau of het parlement gebouw bewonderen.

Stedentrips
3, 4 of 5 dagen
Incl. ontbijt

Bewonder de Hongaarse hoofdstad Boedapest incl. vlucht, transfer en ontbijt

Marmara Design Hotel
Boedapest, Boedapest, Hongarije bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Boedapest vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Hotel ligt op 350 meter van het treinstation
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: maak een rondvaart over de Donau!
Leuke tips in de omgeving

Verwonder je over het Parlementsgebouw
Het opvallende parlementsgebouw aan de Donau is het hoogste en grootste gebouw in Hongarije, en met zijn 18.000 vierkante meter oppervlakte en 700 kamers één van de grootste overheidsgebouwen ter wereld. De bouw duurde maar liefst 17 jaar en maakte zoveel mogelijk gebruikt van Hongaarse materialen. In 1902 ging het gebouw open.

Dobber in de Thermische Baden
Één van de overblijfselen aan de honderd jaar overheersing door het Ottomaanse Rijk zijn de beroemde badhuizen. Boedapest is daarmee één van de weinige Europese steden met een actieve badhuiscultuur. Enig excuus om tijdens je citytripje een paar uur in het zwembad rond te dobberen moet je aangrijpen, toch?

Bewonder het uitzicht vanaf Fishermans Bastion
Vanaf het Fishermans Bastion heb je het beste uitzicht op het parlementsgebouw, en überhaupt één van de beste uitzichtpunten in de stad. Het is nog al een klimmetje (kort, maar steil), precies 145 treden, maar dan heb je ook wat. Dit is waar je de mooiste foto’s schiet. Het Vissersbastion werd gebouwd tussen 1895 en 1901 in een Neo-Romaanse stijl. De bedoeling van het bouwwerk was vooral om cachet te geven aan de bijbehorende Matthiaskerk. En dus verrees een hagelwit terras met sprookjesachtige torentjes, arcades en trappen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Marmara Design Hotel
Nagy Ignác u. 21.,
Boedapest, Hongarije
Kaart
Nagy Ignác u. 21., Boedapest, Hongarije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Marmara Design Hotel heeft een oosters thema en ligt in het centrum van Boedapest, naast de Nagykörút (Grote Boulevard) en op 350 meter van treinstation Nyugati en het metrostation van lijn M3. WiFi is gratis beschikbaar. De kamers van Marmara Hotel Budapest bieden een unieke mix van modern comfort en ontspannen elegantie. De standaardkamers kijken uit op de binnenplaats of de straat, terwijl alle superior kamers op de binnenplaats uitkijken en een balkon hebben. De accommodatie bevindt zich op slechts een klein eindje lopen van veel beroemde bezienswaardigheden, zoals het parlementsgebouw, het Margiteiland en de Sint-Stefanusbasiliek, en tal van musea, theaters en winkels.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja, vooraf reserveren
Parkeerkosten
€ 25,00 per dag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Het Parlement

Bezienswaardigheden
Kossuth Lajos Tér 1-3

Eén van de symbolen van Boedapest is het Hongaarse Parlementsgebouw. Helaas is dit gebouw niet te bezoeken.

Andrássy út

Bezienswaardigheden
Andrássy Út 64

Andrássy út is een 3,5 km lange boulevard en verbindt het Heldenplein met het Elisabethplein. Je vindt hier o.a. het Drechsler paleis.

Sint Stefanusbasiliek

Bezienswaardigheden
Szent István Tér 9

De Sint Stefanusbasiliek is de grootste kerk van Boedapest. De bouw duurde van 1851 tot 1905. Je vindt hier o.a. prachtige kunstwerken.

Kettingbrug / Széchenyi lánchíd

Bezienswaardigheden
Clark Ádám Tér 1-2

De Kettingbrug is de oudste brug in Boedapest die over de Donau loopt en is de 330 meter lang.

Boedapest

Steden
Eötvös Tér

Boedapest heeft een aantal aantrekkelijk musea, een levendig uitgaansleven, diverse theaters en vooral in de zomermaanden een aantal evenementen die de moeite waard zijn.

Vissersbastion

Bezienswaardigheden
Szentháromság Tér 5

Het Vissersbastion is gebouwd op de burchtheuvel in Boeda en is een bezoek meer dan waard.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeren

Ja, vooraf reserveren

Parkeerkosten

€ 25,00 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uursreceptie

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 1.10 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau