Fly & Drive
6, 8, 11 of 15 dagen
Incl. ontbijt

Heel Sardinië rond tijdens een prachtige fly & drive

Fly & drive klassiek Sardinië
Olbia, Sardinië, Italië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
669,-
totaal: 1390,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 6 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Ontdek het beste van Sardinië met deze 6-, 8-, 11- of 15-daagse fly & drive incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Maak kennis het wonderschone eiland Sardinië! Binnen een paar uur ben je al in Olbia. Daar aangekomen staat de huurauto al voor je klaar. Dat is nog eens een onbezorgd begin van jouw fly & drive op Sardinië! Vanaf de luchthaven rijd je naar je eerste hotel. Het eiland barst van de mooie bezienswaardigheden en hoogtepunten. Bezoek de fotogenieke kust, vol met steile kliffen en bezoek de mooiste witte zandstranden met helderblauw water, laat je verrassen door de prachtigste plekjes en geniet van wijnen van eigen bodem, gegrild vlees met kruiden uit het binnenland of snoeperige nougat dat met een grote sabel op de plaatselijke markt in stukjes wordt gehakt.

Fly & Drive
6, 8, 11 of 15 dagen
Incl. ontbijt

Heel Sardinië rond tijdens een prachtige fly & drive

Fly & drive klassiek Sardinië
Olbia, Sardinië, Italië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 5, 7, 10 of 14 overnachtingen
 • Retourvlucht naar Olbia vanaf luchthaven naar keuze
 • 6, 8, 11 of 15 dagen huurauto incl. basisverzekering (Categorie A)
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • Verblijf in uitstekende 3- en 4*-hotels
 • Tip: bekijk de flamingo's in Stagno di Montargius
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Olbia
Je verblijft de komende nacht bij Olbia City Hotel in Olbia (of gelijkwaardig)

Je komt aan op de luchthaven van Olbia. Hier haal je je huurauto op en rijd je door naar het eerste hotel waar je verblijft. Olbia is een stad met een interessant verhaal. De regio eromheen werd al in de prehistorie bewoond en de plaats van de huidige stad werd reeds door de Grieken en Feniciërs bezocht. Door de Grieken werd Olbia 'De Gelukkige Stad' genoemd en later kreeg de stad de naam “Terranova”, die het tot 1939 gehouden heeft. Nog zin om er op uit te te trekken? De omgeving van Olbia bezit een aantal prachtige kastelen of restanten daarvan. In het zuiden heb je de Castello di Pedres met een toren van wel 89 meter hoog die boven het zeelandschap uitsteekt. Het was hét ideale verdedigingsbolwerk, aangezien het door de natuurlijk ligging onmogelijk was het kasteel in te nemen. Het kasteel is gelegen op een steile heuvel, waardoor je na een klim beloond wordt met een prachtig uitzicht over het dal richting Olbia en de zee. Er loopt ook een pad van de parkeerplaats naar het begin van het trapvormige steile pad omhoog. Het is een stevige maar korte klim, in zo'n 10 minuten ben je boven.

Dag 2: Olbia - Oristano (ca. 189 km)
Je verblijft de komende nacht bij Hotel Mistral in Oristano (of gelijkwaardig)

Vandaag reis je door naar Oristano, wat met 75.000 inwoners de derde stad van Sardinië is, na Cagliari en Sassari. Oristano werd gesticht in de 11e eeuw en in de stad zijn nog diverse restanten van middeleeuwse gebouwen te vinden. De Torre di San Cristoforo bij het Piazza Roma bijvoorbeeld, die fungeerde als toegangspoort tot de stad en deel uitmaakte van de verdedigingswal om het centrum. In de buurt van Piazza Roma staat het huis van Eleonora d’Arborea. Dit moet je echt gezien hebben! Eleonora is van grote invloed geweest op de geschiedenis van Sardinië. Rond 1400 was zij de machtigste en meest invloedrijke rechter op het eiland en ze regeerde over een groot gedeelte ervan. In 1395 hervormde Eleonora de rechtspraak en stelde de zogenaamde Carta de Logu op. Deze wetten waren hun tijd ver vooruit en zijn op Sardinië van kracht gebleven tot de eenwording met Italië in 1861.

Dag 3: Oristano - Cagliari (ca. 96 km)
Je verblijft de komende nacht bij Califfo in Cagliari (of gelijkwaardig)

Op dag 3 neem je afscheid van Oristano en vertrek je naar Cagliari. Deze plaats biedt een spannende mix van de moderne stad en de overblijfselen uit de middeleeuwen. Dankzij de vele overheersers heeft Cagliari een fascinerende architectuur. Het beste zicht op de stad is zonder twijfel bij aankomst over zee. Het havendeel van Cagliari stamt nog uit de zevende eeuw en hoog boven de stad torent het majestueuze kasteel uit. Bezoek de prachtige Botanische Tuin 'Orto Botanico', het Romeinse Amfitheater 'Anfiteatro Romano di Cagliari' of de arc de triomphe 'Bastione di Saint Remy'. Tip: Slechts 15 minuten van het centrum van Cagliari vind je het zandstrand van Poetto. Het lange strand van ongeveer 6 kilometer is omgeven door strandbars. Een bezoekje aan het lange zandstrand van Poetto is echt een aanrader. Vlakbij vind je ook het moerasgebied Stagno di Montargius waar het hele jaar door roze flamingo’s te zien zijn in een prachtig beschermde natuurgebied.

Dag 4: Cagliari - Nuoro (ca. 229 km)
Je verblijft de komende nacht in Hotel Baia Marina in Nuoro (of gelijkwaardig)

Vandaag reis je verder naar Nuoro. Dit is de langste, maar ook de mooiste route. De wegen naar Nuoro zijn heerlijk om ter rijden en je hebt de mooiste uitzichten en (vooral in het voorjaar) een prachtige bermflora. Dit stadje heeft een authentieke sfeer die nog niet is aangetast door de hoeveelheid van het toerisme. Bezoek in Nuoro de Chiesa della Madonna delle Grazie en geniet van de beste restaurants!

Dag 5: Nuoro - Olbia (ca. 102 km)
Je verblijft de komende nacht bij Olbia City Hotel in Olbia (of gelijkwaardig)

Deze dag reis je weer terug naar Olbia. Je hebt nog de rest van de dag om Olbia te ontdekken of neem een duik in de zee en geniet van de ontspanning voor je vlucht vertrekt!

Dag 6: Olbia - terugreis
Vandaag lever je de huurauto weer in op de luchthaven van Olbia en vlieg je terug naar huis.

Let op:

 • Wanneer je kiest voor de 11-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Olbia, 2 nachten Oristano, 2 nachten Cagliari, 1 nacht Nuoro en 1 nacht Olbia.
 • Wanneer je kiest voor de 11-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Olbia, 3 nachten Oristano, 3 nachten Cagliari, 2 nachten Nuoro en 1 nacht Olbia.
 • Wanneer je kiest voor de 15-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 2 nachten Olbia, 3 nachten Oristano, 4 nachten Cagliari, 3 nachten Nuoro en 2 nacht Olbia.
 • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
 • De auto verhuurder op het vliegveld is geopend van 08.00 uur tot 23.00 uur, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.
 • Het is mogelijk dat je voor enkele wegen tol moet betalen. Deze kosten zijn exclusief.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive klassiek Sardinië
Aeroporto Costa Smeralda,
Olbia, Italië
Kaart
Aeroporto Costa Smeralda, Olbia, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze fly & drive geniet je van verschillende plaatsen en steden en verblijf je in diverse 3- en 4*-hotels, welke met zorg zijn uitgezocht. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet zodat je er de rest van de dag weer tegenaan kunt.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden huurauto:
De auto verhuurder op het vliegveld is geopend van 08.00 uur tot 23.00 uur, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy (Fiat 500, Fiat Panda of vergelijkbaar) en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kan echter ook van tevoren.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv. American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

afhankelijk van het hotel

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau