Cruises
6 dagen
Incl. ontbijt

Riviercruise 'highlights langs de Rijn' langs Duitse steden en langs Strassbourg o.b.v. volpension

DCS Alemannia
Keulen, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Geniet van een 6-daagse riviercruise 'highlights langs de Rijn' langs diverse Duitse steden en langs Strassbourg o.b.v. volpension

Ontdek schilderachtige landschappen en bruisende steden! Tijdens de riviercruise word je door DCS Alemannia meegenomen naar de mooiste plekken. Je vaart niet alleen over de mooiste rivier de Rijn, maar je komt ook langs de meest indrukwekkende oevers. Je bezoekt Keulen, Koblenz, Rüdesheim, Mannheim, Strassbourg en Wiesbaden en ziet de pittoreske Alsace regio en het fascinerende Rijn-landschap. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende excursies, die georganiseerd worden door DCS Alemannia! Op deze manier kun je veel zien, doen en te weten komen over bepaalde plekjes.

Cruises
6 dagen
Incl. ontbijt

Riviercruise 'highlights langs de Rijn' langs Duitse steden en langs Strassbourg o.b.v. volpension

DCS Alemannia
Keulen, Nordrhein-Westfalen, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
 • 5 overnachtingen in geboekte hut naar keuze
 • Welkomstcocktail
 • Soep bij de inscheping
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • Dagelijks uitgebreid lunchmenu
 • Koffie en thee met gebak in de middag
 • Dagelijks diner incl. 1x kapiteins diner
 • Afscheidscocktail
 • Dagelijks live muziek en avondprogramma met optredens
 • Leuke excursies bij te boeken op het schip (tegen betaling)
 • Gratis gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • Inclusief havengelden en tax
 • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Keulen
De vakantie is begonnen! Vandaag begint de riviercruise met de DCS Alemannia langs de Rijn. Je reist op eigen gelegenheid naar Keulen. Vanaf 15.00 uur kun je inschepen en om 22.00 uur vertrekt het schip.

Keulen is een gezellige en sfeervolle stad, die je zeker niet teleur zal stellen. Van oude kerken tot attractieparken, Keulen heeft voor iedereen wel iets te doen! Wist je dat Keulen al meer dan 2.000 jaar oud is? Tijdens de middeleeuwen was het één van de grootste steden van Europa.

Dag 2: Koblenz & Rüdesheim
Vandaag komt het schip om 07.00 uur aan in Koblenz, een stad met leuke terrasjes, vakwerkhuizen en mooie plekjes. De stad wordt omzoomd door sprookjesachtige kastelen en glooiende heuvels vol met wijngaarden. Koblenz is voornamelijk bekend door de Deutsches Eck, waar de Moezel eindigt en de Rijn stroomt. Een leuke excursie om aan deel te nemen (op het schip bij te boeken voor € 39,00 per persoon) is de stadstour Koblenz inclusief een transfer naar Fort Ehrenbreitstein. Dit is een 19e-eeuw fort gelegen op een heuvel aan de Rijn, tegenover de stad Koblenz. Aan de voet van de heuvel ligt de bij kunstenaars geliefde plaats Ehrenbreitstein.

Om 13.00 uur vertrekt het schip richting Rüdesheim, waar je 's avonds rond 19.30 uur aankomst. Rüdesheim is een populaire stad aan de Rijn dat vooral bekend van wijnbouw en wijnhandel. Het middeleeuwse centrum van Rüdesheim am Rhein is goed bewaard gebleven. Hier vind je eeuwenoude vakwerkhuizen. De Drosselgasse is een smalle straat in Rüdesheim. Hier zijn veel wijnlokalen, cafés, terrasjes en heel veel souvenirwinkels te vinden. In de avond hebben veel cafés in het voorjaar en in de zomer live muziek. Als je van authentieke Duitse schlagers en blaasmuziek houdt of wilt beleven dan kun je deze avonden hier niet overslaan!

Dag 3: Mannheim
Vanuit Rüdesheim vertrek je om 03.00 uur naar Mannheim, waar je om 13.00 uur arriveert. Van imposante barokke paleizen tot kleurrijke schilderingen. In Mannheim, één van de grootste steden van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, kun je urenlang rondslenteren. Neem daarom dan ook deel aan de stadstour! Deze kun je op het schip bijboeken voor € 45,00 per persoon. Tijdens de stadstour kom je ook langs één van de grootste paleizen van Europa. Het Mannheim Palace werd gebouwd in de 18e eeuw, maar is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Gelukkig is het grotendeels hersteld. Je loopt door meet dan 800 exposities, waaronder meubels en schilderijen. Leer meer over de geschiedenis en bewoner het paleis! Om 19.00 uur vertrekt het schip naar de volgende, prachtige bestemming.

Dag 4: Strassbourg
Om 09.00 uur kom je aan in het schitterende Strassbourg (Straatsburg), een stad dat in alle opzichten een perfecte mix is van de Franse en Duitse cultuur. De stad is gelegen langs het oosten van Frankrijk, dichtbij de grens van Duitsland. Straatsburg is de hoofdstad van de regio "Elzas", gelegen in het oosten van Frankrijk. De rivier de III, een zijrivier van de Rijn, omringt het goed intacte historische stadscentrum van Straatsburg "Grande Île", dat in 1988 tot werelderfgoed is verklaard. Zeer populair is het zogenaamde "Tanner-district" in het stadsdistrict "La Petite France" aan de oever van de III en enkele van zijn kanalen met zijn pittoreske vakwerkhuizen, kleine straatjes en de typische dakkapellen.
In de stad is heel veel te zien, dus boek dan ook zeker een excursie op het schip!

 • Stadstour/-wandeling
  Deze excursie kost € 45,00 per persoon. Je zult tijdens deze excursie heel veel zien en bewonderen in Strassbourg.
  Oriëntatiepunt van de stad is de Romeinse en gotische Kathedraal van Straatsburg, gebouwd van 1176 tot 1439 gebouwd. Gedomineerd door de westgevel, zie je langs het kathedraalplein talloze, zo'n vier of vijf verdiepingen hoge vakwerkhuizen in de Alemannische zuidelijke stijl. De astronomische klok en de "pilaar van de engelen", de preekstoel, de doopvont, die worden beschouwd als uitstekende voorbeelden van het zwaluwnestorgel van westerse kunst, behoren tot zijn beroemdste stukken die je hier kunt vinden. De uitleg over de kathedraal van Straatsburg wordt van buitenaf door de gids gedaan. Het bezoek aan de binnenzijde kan op eigen gelegenheid worden gedaan.

 • Elzas-Tour inclusief tarte flambée en wijn
  Deze excursie bedraagt € 49,00 per persoon. Vanaf de pier in Straatsburg ga je met de bus door het Elzasser wijngebied met de Vogezen op de achtergrond, naar Colmar. Tijdens een rondleiding door het historische centrum van Colmar ontdek je de charme van de oude stad en haar prachtige gebouwen. De oude stad Colmar wordt vooral vanwege de ligging langs de rivier, maar ook vanwege de mooie en goed bewaarde vakwerkhuizen beschouwd als een van de meest oude steden van heel Frankrijk. Aan het einde van de excursie kun je genieten van de traditionele "Elzasser tarte flambée" (Duits: Flammkuchen) en de Elzasser wijn.

Om 20.00 uur vertrekt het schip richting de volgende bestemming: Wiesbaden!

Dag 5: Wiesbaden
Welkom in Wiesbaden! Je arriveert om 13.00 uur en hebt tot 22.00 uur om de omgeving te ontdekken. Wiesbaden is een chique badplaats met een prachtig centrum, waar je goed terecht kan om te winkelen. Ook vandaag kun je deelnemen aan een leuke excursie, op naar Rheingau en het Eberbach klooster! De kosten voor de optionele excursie bedragen € 49,00 per persoon.
Met de bus vanaf de pier in Wiesbaden ontdek je de Rheingau. Het cultuurlandschap van de Rheingau strekt zich uit van Walluf tot Lorchhausen als heuvelachtig gebied op de rechteroever van de Rijn. De Rheingau heeft als culturele regio tal van bezienswaardigheden te bieden, waaronder het klooster van Eberbach. Hier is onder andere de film "The Name of the Rose" opgenomen. Met indrukwekkende gebouwen, vooral uit de 12e tot 14e eeuw, is het klooster het belangrijkste middeleeuwse meesterwerk van Hessen. Tijdens de rondleiding leren we veel over het leven van de cisterciënzer monniken in het klooster. Voordat we terugkeren naar het schip heb je de kans om er zelf op uit te trekken.

Dag 6: Keulen
Helaas is de laatste dag van de riviercruise aangebroken! Het schip komt om 08.00 uur aan in Keulen. 's Ochtends heb je de tijd om nog langs het ontbijtbuffet te lopen. Je loopt het schip af met een geweldige ervaring... zeker voor herhaling vatbaar!

Let op! Het vaarschema is ten alle tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

<popup image="https://d37edykxywilfy.cloudfront.net/mirage/89188"

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
DCS Alemannia
Rheinau-Hafen,
Keulen, Duitsland
Kaart
Rheinau-Hafen, Keulen, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De vier dekken op de DCS Alemannia hebben een vriendelijke en weldadige sfeer. Het restaurant en de panoramalounge met bar bevinden zich op het Panoramadek met rondom een ​​Promenadedek. Een traplift verbindt het Panoramadek en het Rijndek. Het zonnedek biedt voldoende zitplaatsen, ligstoelen en een verwarmd zwembad om te ontspannen. Geniet op het achterdek van een geweldig uitzicht, ook bij slecht weer. Alle hutten op het Rijndek hebben grote kantelbare panoramische ramen. De twee kleinere ramen op het hoofddek kunnen niet worden geopend. Geniet op het achterdek van een geweldig uitzicht, ook bij slecht weer. Alle hutten op het Rijndek hebben grote kantelbare panoramische ramen. De twee kleinere ramen op het hoofddek kunnen niet worden geopend. Op het Rijndek vind je de receptie, de winkel en een leeshoek met boeken, bord- en kaartspellen. Aan boord worden gezellige thema-avonden, bingo en andere activiteiten georganiseerd.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee

Kamerfaciliteiten

 • Bad en/of douche
 • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Nee
Lounge
Ja
Buitenzwembad
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Rathaus

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Rathausplatz

Het stadhuis van Keulen is met recht een historisch stadhuis te noemen. Het stadhuis bestaat uit drie delen: het gemeentehuis, het Pretorium en het Spaans gebouw.

Keulen

Steden
Keulen

Keulen heeft veel te bieden. De dom van Keulen is een absolute topper op het gebied van bezienswaardigheden. Ook moet je beslist het historische gedeelte van Keulen bezoeken, Altstadt.

De Dom van Keulen

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Kölner Dom

Deze Dom is gebouwd in de vorm van een kruiskerk. Het gebouw is 145 meter hoog en ze hebben er 623 jaar over gedaan om het af te krijgen! Hij staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst.

Kerstmarkt Markt der Engel (Neumarkt)

Kerstmarkt
Neumarkt

Op de Neumarkt iets voorbij de DOM staan mooie kraampjes en hier ben je ook aan het goed adres voor lekkere Duitse biertenten.

Dom Keulen kerstmarkt

Kerstmarkt
Domkloster 4

De kerstmarkt aan de Dom staat bekend om de meest romantische en de imposantste kerstmarkt in de schadum van de Dom. De kerstmarkt heeft 160 fraai opgesmukte kraampjes met talrijke lekkernijen en mooie kerstdecoraties .

Rudolfplatz Kerstmarkt

Kerstmarkt
Rudolfplatz

Op de Rudolfplatz staat wel de meest sprookjesachtige kerstmarkt en vaak kun je hier ook genieten van kerstshows.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 08:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen € 19,95 voor het afhandelen van je boeking.

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal VVV Cadeaukaart