Fly & Drive
dagen

Fly & drive: ontdek de indrukwekkende natuur van Noord-Griekenland incl. ontbijt, hotels en huurauto

Fly & drive: Ontdek het noorden van Griekenland
Thessaloniki, Centraal-Macedonië, Griekenland bekijk op kaart
Geniet van een 8-daagse fly & drive door Noord-Griekenland incl. ontbijt, hotels en huurauto

Geniet van een 8-daagse fly & drive vakantie door de ongerepte natuur van Noord-Griekenland. Tijdens je reis ontdek je meerdere prachtige plaatsen. Rijdt met deze 8-daagse reis door prachtige landschappen en geniet na een heerlijke dag van de Griekse keuken. Voel je welkom door de Griekse gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking. Ontdek plaatsen als Thessaloniki, Larissa en Kastoria. Ontdek de unieke plekken en de geheimen van dit waanzinnige land. Je hebt alle vrijheid tijdens je fly & drive. Na deze reis wil je vast en zeker nog een keer dit prachtige land bezoeken en dat is het zeker waard!

Fly & Drive
dagen

Fly & drive: ontdek de indrukwekkende natuur van Noord-Griekenland incl. ontbijt, hotels en huurauto

Fly & drive: Ontdek het noorden van Griekenland
Thessaloniki, Centraal-Macedonië, Griekenland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 overnachtingen in Thessaloniki in een 3* of 4*-hotel
  • 1 overnachting in Larissa in een 3* of 4*-hotel
  • 1 overnachting in Kalampaka in een 3* of 4*-hotel
  • 2 overnachtingen in Ioannina in een 3* of 4*-hotel
  • 1 overnachting in Kastoria in een 3* of 4*-hotel
  • Retourvlucht naar Thessaloniki vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 8 dagen huurauto incl. basisverzekering en onbeperkte kilometers (categorie B)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Thessaloniki
Je overnacht vandaag in Thessaloniki

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Thessaloniki waar je de huurauto kunt ophalen. Thessaloniki is de op een na grootste stad van Griekeland. Bezoek het centrum van de stad en het Aristotelesplein. Dit is het meest centrale plein van de stad met monumentale herenhuizen. Bezoek ook de White Tower, het boegbeeld van de stad en gelegen aan het begin van de haven.

Dag 2: Vergina - Dion
Je overnacht vandaag in Larissa

Vandaag begint je reis naar Vergina. De graftombes van Vergina is één van meest indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden van Griekenland. Het staat ook bekend om de koninklijke graven en huizen en het graf van koning Philip II, de vader van Alexander de Grote. Vervolgens ga je door naar Dion. Dit was de heilige plaats van de Macedoniërs. Het is een unieke omgeving gekenmerkt door hoge bomen, talrijke bronnen en een rivier. Je eindigt vandaag in Larissa, een belangrijk centra van de landbouw.

Dag 3: Meteora
Je overnacht vandaag in Kalambaka

Begin de dag met een lekker ontbijt en ga er daarna lekker op uit. Vandaag ga je Meteora bezoeken. Dit is een van de grootste en belangrijkste kloosters in het oosterse christendom, de tweede alleen voor de berg Athos. Er werden meer dan 20 kloosters gebouwd, maar tegenwoordig zijn er nog maar zes. De regio wordt door UNESCO als werelderfgoed beschouwd. Een erg indrukwekkende dag!

Dag 4: Metsovo
Je overnacht vandaag in Ioannina

Na het ontbijt vertrek je richting Ioannina. Dit doe je via het dorp Metsovo. Dit dorp staat vooral bekend om zijn traditionele architectuur, kerken, gerestaureerde herenhuizen en om zijn wijn en kaas. Op ongeveer 50 km afstand vind je Ioannina, waar je gaat overnachten.

Dag 5: Ioannina
Je overnacht vandaag in Ioannina

Ook vandaag zal je eerst genieten van een lekker ontbijtje. Daarna is het tijd om de stad te verkennen. Ioannina is rijk aan attracties en musea. De meest opvallende attractie is Lake Pamvotis. Het eiland staat bekend als "Nissaki". Je kunt een bezoek brengen aan het klooster van Agios Panteleimon, Nationaal Archeologisch Museum, het kasteel van Ioannina in het stadscentrum en de Fethiye-moskee. Bezoek ook de regio genaamd Zagorochoria, een gebied met ongeveer 45 dorpen, bekend om zijn traditionele architectuur. Je hoeft je hier geen enkel moment te vervelen!

Dag 6: Kastoria
Je overnacht vandaag in Kastoria

Na het ontbijt vertrek je naar Kastoria, dit is een stad die bekend staat om zijn vele Byzantijnse kerken uit het Ottomaanse tijdperk, zijn elegante herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw, de pelsindustrie en forel. Een aanrader is om in de middag of in de avond een boottocht op het meer te maken!

Dag 7: Thessaloniki
Je overnacht vandaag in Thessaloniki

In de ochtend heb je alle vrije tijd om te gaan en staan waar je maar wilt. Er zullen nog genoeg dingen zijn die je nog gezien wilt hebben. In de middag vertrek je weer naar Thessaloniki waar je de nacht zult doorbrengen.

Dag 8: vertrek
Vandaag lever je de huurauto weer in op de luchthaven van Thessaloniki en vlieg je terug naar huis.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive: Ontdek het noorden van Griekenland
.,
Thessaloniki, Griekenland
Kaart
., Thessaloniki, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Voorwaarden huurauto:

Huurauto
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 70 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv. American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurde moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau