Cruises
dagen

8-daagse luxe cruise vanaf Athene naar Istanbul, Mykonos en Olympia o.b.v. volpension

Holland America Line - Egeïsche Zonsondergangen
Athene - Cruise Terminal, Attica, Griekenland bekijk op kaart
Geniet van de Egeïsche zonsondergangen tijdens deze 8-daagse cruise vanaf Athene langs Dardanellen, Istanbul, Mykonos en Olympia o.b.v. volpension

Dagelijks genieten van de Egeïsche Zonsondergangen? Dat kan met deze cruise! En wat het helemaal uniek maakt is dat deze cruise vertrek vanuit het Griekse Athene en eindigt in het Italiaanse Venetië. Tussendoor kun je gaan genieten van de mooiste bestemmingen. Je vaart door de Dardanellen, naar het onvergetelijke Istanbul en vervolgens naar het zonovergoten Mykonos, Soúda en in Katákolo (Olympia). Dit wordt een heerlijke reis! En aan boord hoeft het je ook aan niets te ontbreken, want je verblijft o.b.v. volpension en hebt de meest luxe faciliteiten aan boord die je je maar kunt wensen. Dat wordt genieten!

Cruises
dagen

8-daagse luxe cruise vanaf Athene naar Istanbul, Mykonos en Olympia o.b.v. volpension

Holland America Line - Egeïsche Zonsondergangen
Athene - Cruise Terminal, Attica, Griekenland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Enkele vlucht naar Athene vanaf luchthaven Amsterdam
  • Enkele transfer naar de cruisehaven in Athene (Piraeus)
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
  • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
  • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner (incl. aantal keer een galadiner)
  • Dagelijks limonade en ijsthee in de middag
  • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
  • Enkele transfer naar de luchthaven van Venetië
  • Enkele vlucht naar Amsterdam vanaf luchthaven Venetië
  • Ook te boeken inclusief Have it All pakket!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo ziet jouw cruise er uit:

Dag 1: aankomst in Athene en de inscheping in Piraeus

Vandaag gaat je reis beginnen! Vanaf Amsterdam vlieg je naar Athene. De transfer staat op de luchthaven al op je te wachten en zal je naar de cruisehaven van Athene (Piraeus) brengen. Het schip zal ca. 17.00 uur vertrekken.

Dag 2: Dardanellen, Turkije

Voordat je in Istanbul aankomt wordt er door de Dardanellen gevaren. Aan de uiterste noordwestkust van Turkije scheidt de 60 kilometer lange Dardanellen de continenten van Europa en Azië. Dit is tevens de enige waterweg tussen de Egeïsche Zee en de Zee van Marmara en verder naar de Zwarte Zee. Om deze reden zijn de Dardanellen al millennia lang een strategische toegangspoort voor zowel de scheepvaart als de militaire campagnes naar Istanbul en het Zwarte Zeegebied. Het afsnijden van de handel en voorraden via de Dardanellen is een winnende strategie geweest voor veel beschavingen - de Grieken, Perzen, Romeinen, Byzantijnen, Ottomanen, Britten, Russen en de Turken - die allemaal hebben gevochten om macht en controle over deze nauwe zeestraat te krijgen.

Dag 2 en 3: Istanbul, Turkije
Het schip meert aan om 16.00 uur en vertrekt de volgende dag weer om 16.00 uur

Aankomen in Istanbul per cruise is een onvergetelijke ervaring. De Bosporus, die Europa en Azië scheidt, verwelkomt passagiers met een zeebriesje, stijgende meeuwen en - als je geluk hebt - speelse dolfijnen die dartelen op weg naar de haven. Aan dek wacht het uitzicht op de beste attracties van Istanbul. De kusten van Azië in het oosten, de eerste Bosporus-brug in het noorden en het 'oude Istanbul'-schiereiland in het zuiden - de thuisbasis van het Topkapı-paleis en de Hagia Sophia - geven een glimp van wat er tijdens je bezoek gaat komen. Maar als je eenmaal aan wal stapt in Istanbul, zul je de meest interessante delen van de stad vinden: buurten met eigen persoonlijkheden. Verken de bezienswaardigheden van het Boheemse Beyoğlu: een eigentijdse wijk vol galerijen en straatkunst, achterstraatbars, cafés en modewinkels langs de drukke winkelstraat Istiklal Caddesi. Ondertussen, aan de overkant van de Gouden Hoorn, staan de oude houten huizen van Zeyrek (aangewezen tot UNESCO-werelderfgoed) waar mensen een traditionele manier van leven leiden. Sultanahmet is waar reizigers van de wereld paleizen, tempels en moskeeën bekijken en verkennen die ooit de macht van het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse rijk bepaalden. Maar, zoals deze imperiumbouwers leerden, is het moeilijk om Istanbul in één reis te veroveren. Je wilt zeker terugkomen voor meer.

Dag 4: Mykonos, Griekenland
Het schip meert aan om 11.00 uur en vertrekt om 18.00 uur

Mykonos is een van de meest bezochte eilanden van de Griekse Cycladen. Ooit was het een speeltuin voor rijke sterren, een aura van glamour hangt nog steeds op Mykonos. Vandaag de dag is Mykonos geschikt voor alle soorten reizigers en is er veel te zien, doen en proeven. Passagiers van de cruise naar Mykonos worden rechtstreeks naar de oude binnenstad gebracht of kunnen met een watertaxi reizen vanaf de nabijgelegen cruisehaven van Mykonos. Prachtige uitzichten verwelkomen je in de stad met witgekalkte huizen op de kliffen en heldere afwerking (blauw voor zeilers, groen voor boeren, rood voor anderen) en hekwerken met bougainville. Wandel door het doolhof van onmogelijk smalle straatjes en passeer enkele van de kenmerkende molens en kerken van Mykonos. Als het tijd is voor de lunch, kies dan een taverne. Probeer mostra, een bruschetta-achtig gerecht en een smaakvol voorbeeld van mediterrane eenvoud. Neem de tijd om Little Venice in Mykonos te verkennen, een charmante wijk waar de restaurants en huizen op zee lijken te drijven. Als je liever een dag doorbrengt in het oude Griekenland, ga dan per shuttle naar Delos, de mythische geboorteplaats van Apollo. Delos wordt nu niet langer bewoond door mensen, maar is vol overblijfselen van Griekenland in het 3e millennium voor Christus. Je kunt er vele opmerkelijke ruïnes zien, waaronder het gebied van het Heilige Meer. Draag comfortabele schoenen en neem zonnebrandcrème mee, want er is weinig schaduw op Delos. Wat je ook doet tijdens je cruise naar Mykonos, een voorproefje van het eiland voelt nooit genoeg. Zo mooi is het.

Dag 5: Souda (Chania), Griekenland
Het schip meert aan om 08.00 uur en vertrekt om 17.00 uur

In de haven van Soúda aan de Egeïsche Zee liggen een Griekse en NAVO marinebasis. Het ligt op zes kilometer van Chania, de tweede grootste stad op Kreta, dat een van de grootste Griekse eilanden is. Zodra je in Chania bent moet je zeker richting de historische waterkant met de beroemde Venetiaanse haven uit de 14e eeuw gaan. Wandel langs de golfbreker naar de gerenoveerde, 500 jaar oude vuurtoren voor een uitzicht dat vooral aan het einde van de middag tot zonsondergang zeer fotogeniek is. De sfeervolle wirwar aan straatjes in de oude stad is eenvoudig te voet te verkennen en je kunt bij een van de vele terrassen stoppen voor een bouyatsa (puddingbroodje) of een glas Kretenzische rode wijn. Soúda kan ook het startpunt zijn voor een bezoek aan Rethymnon, gelegen op ongeveer 54 kilometer naar het oosten. Het werd gevormd door eeuwen van invasies, voornamelijk door de Venetianen en Turken, het Fortezza werd gebouwd door de Venetianen in de 16e eeuw en bemachtigd door de Ottomanen in 1646. De oude stad heeft hetzelfde architectonische karakter als Chania, maar dan op een kleinere schaal.

Dag 6: Katákolo (Olympia), Griekenland
Het schip meert aan om 08.00 uur en vertrekt om 16.00 uur

De haven van Katákolo is de toegangspoort tot de Peloponnesos, een van de meest intrigerende en minst bekende gebieden van Griekenland. Behalve de in de regio beroemde locatie van het oude Olympia, een van de meest geliefde overblijfselen van de klassieke wereld, krijgt de Peloponnesos weinig van de eer die aan de Griekse eilanden en Athene wordt gegeven. En zoals je zult ontdekken, is dat zeer onterecht. Je krijgt hier een typisch Grieks welkom zoals dat nergens anders te ervaren is. De regio laat zien wat het betekent om Grieks te zijn: tradities die duizenden jaren oud zijn, de eenvoudige maar heerlijke en gezonde keuken, hoog oprijzende bergen, kristalblauwe zee en vooral de echte gastvrijheid van de mensen. In het Grieks betekent xenos "vreemdeling", maar het woord betekent ook "gast" en een respectvolle gast wordt behandeld als een geliefde vriend. Behalve het niet te missen Olympia, biedt de Peloponnesos minder bekende maar majestueuze en oude locaties, natuurwonderen en een inkijk in het traditionele landelijke leven dat in dit land nog steeds bestaat. Neem de tijd om het te verkennen en bekijk zoveel mogelijk. Je inspanningen zullen meer dan beloond worden.

Dag 7: op zee

Vandaag heb je een heerlijk dag om bij te komen op zee en alle tijd om het schip verder te ontdekken, je vaart namelijk van Katákolo naar het Italiaanse Triëst. Dit is dus een fantastische gelegenheid om eens echt goed te bekijken wat er allemaal te zien en te doen is. Je zult je ogen uitkijken! Maak gebruik van één van de restaurants, geniet van een cocktail aan de bar of werk je zongebruinde kleur bij en neem plaats met een goed boek op het dek. Zin in entertainment? Bezoek één van de shows of bekijk de live optredens. Natuurlijk kun je jezelf vandaag ook in de watten leggen in het wellnesscentrum. Kortom; je zult je deze dag zeker niet gaan vervelen!

Dag 8: Triëst, Italië

Je komt vandaag om 07.00 uur aan in het Italiaanse Triëst. Helaas zit je reis er alweer op. Na ontscheping wordt je per transfer naar de luchthaven van Venetië gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam en kun je terugkijken op een fantastische reis met onvergetelijke herinneringen!

Het vaarschema is te allen tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Het is gebruikelijk dat je ongeveer een uur na aanmeren van boort kunt, een half uur voor vertrek dien je weer aan boord te zijn.

Hut inclusief Have it All pakket
Je kunt er ook voor kiezen om de kamer inclusief 'Have it All' pakket bijboeken. Dit pakket geeft je o.a. gratis drankjes, 1x diner in een specialiteiten restaurant, 1x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en gratis Wi-Fi. Meer informatie vind je op deze pagina.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Holland America Line - Egeïsche Zonsondergangen
Cruise Terminal Pireas,
Athene - Cruise Terminal, Griekenland
Kaart
Cruise Terminal Pireas, Athene - Cruise Terminal, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruiseschip Oosterdam, een Vista-schip van Holland America Line, kwam onlangs uit het droogdok met geweldige updates, waaronder volledig vernieuwde suites en nieuwe lounges, restaurants en entertainmentgelegenheden, zoals Music Walk™, met Lincoln Center Stage, B.B. King’s Blues Club en Billboard Onboard. Gasten kunnen kiezen uit heerlijke specialiteitenrestaurants, hun culinaire vaardigheden verbeteren bij EXC Port to Table en sensaties beleven bij BBC Earth Experiences.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Cruise faciliteiten

  • Buitenzwembad
  • Game kamer
  • Speelkamer
  • Lounge
  • Wellnessfaciliteiten
  • Disco / Nightclub
  • Casino
  • Live entertainment
  • Sportschool
  • Sportveld
  • A la carte restaurant
  • Bubbelbad
  • Kidsclub
  • Bar
  • Specialiteiten restaurant
  • Binnenzwembad
  • Bioscoop
  • Lift
  • Winkels aan boord
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

De cruise wordt uitgevoerd door Holland America Line.

De volgende kosten zijn optioneel maar worden dagelijks in rekening gebracht. Aanpassingen aan het einde van de cruise mogelijk:
- Crew Appreciation bedraagt US$ 16.00 p.p.p.n.

Let op:

  • Het is aan boord niet mogelijk om met een pinpas te betalen, enkel met creditcard of US Dollars. Advies is dan ook om voldoende Dollars in cash mee te nemen.
  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren.
  • Uitchecken is aansluitend na aankomst schip in ontschepingshaven.
  • Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten.

Hut inclusief Have it All pakket
Je kunt er ook voor kiezen om de kamer inclusief 'Have it All' pakket bijboeken. Dit pakket geeft je o.a. gratis drankjes, 1x diner in een specialiteiten restaurant, 1x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en gratis Wi-Fi. Meer informatie vind je op deze pagina.

Let op!

  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren.
  • Uitchecken is aansluitend na aankomst schip in ontschepingshaven.
  • Je bent te allen tijd zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten.

Vereist voor inscheping
Bij de reispapieren ontvang je de tijd van inscheping, d.m.v. een tijdslot, gecommuniceerd. Dit om drukte in de terminal te reguleren. Inschepen kan meestal v.a. ca. 11.00 uur.

Let op!
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op deze pagina.

De exacte maatregelen voor een vertrek deze datum zullen t.z.t. bekend worden gemaakt.

Testrichtlijnen en eisen zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Inchecken

Vanaf 11:00 uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau