Cruises
15 dagen
Incl. ontbijt

15-daagse cruise over rivier De Nijl in Egypte o.b.v. volpension incl. vlucht

Nijl cruise
Luxor, East bank, Egypte bekijk op kaart
Specialdeal
  v.a. p.p.
1419,-
totaal: 2870,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 15 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Geniet van een unieke 15-daagse cruise over rivier De Nijl in Egypte o.b.v. volpension en incl. vlucht

Genieten van een onvergetelijke reis naar Egypte! Dat is wat de cruisereis over De Nijl je te bieden heeft. De hele lengte van De Nijl wordt afgereisd, van Aswan tot Caïro! Je gaat millennia-oude tempels bezoeken maar nog veel meer! Zo bewonder je de grote piramides, versierde grafkamers en de schatten van de farao's in het Egyptisch Museum. Het rijk van farao Achnaton en zijn vrouw Nefertiti biedt verbazingwekkende indrukken. Liefdevol verzorgd door de vriendelijke scheepsbemanning, geniet je van de gevarieerde landschappen en Nijl-oases. Dit wordt een onvergetelijke reis!

Cruises
15 dagen
Incl. ontbijt

15-daagse cruise over rivier De Nijl in Egypte o.b.v. volpension incl. vlucht

Nijl cruise
Luxor, East bank, Egypte bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 1 voorovernachting in een hotel in Hurghada
 • 13 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
 • Enkele vlucht van Amsterdam Schiphol airport naar Hurghada Airport
 • Enkele transfer van Hurghada naar Luxor
 • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
 • Dagelijks lunch(buffet)
 • Dagelijks diner(buffet)
 • Enkele transfer haven Caïro naar Caïro Airport
 • Enkele vlucht Caïro Airport naar Amsterdam Schiphol Airport
 • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst Hurghada
Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam en vlieg je naar Hurghada. Vanaf hier heb je een transfer naar je hotel in Hurghada waar je de eerste nacht verblijft.

Dag 2: inscheping Luxor - Nijlcruise - Esna
Vanaf het hotel vertrek je vandaag met de transfer naar Luxor. Hier stap je aan boord van de Nijlcruise en kun je het schip alvast gaat ontdekken.
Optioneel: Je bezoekt vandaag het machtige tempeldistrict van Karnak, het grootste tempelcomplex in Egypte bestaande uit meer dan 10 individuele tempels (werelderfgoed). Je bewondert de zuilenhal, de obelisken, de laan van sfinxen en het heilige meer. In de middag wordt stroomopwaarts gevaren met de Nijlcruiser naar Esna, waar door de sluis heen wordt gegaan.

Dag 3: Esna – Edfu – Nijlcruise – Aswan
Vanuit Esna wordt verder gevaren over de grootste rivier ter wereld naar Edfu. Onderweg geniet je van de goede service en kun je kijken vanaf het zonnedek naar de prachtige, voorbijgaande landschappen en het leven en geroezemoes op de rivier.
Optioneel: In Edfu bezoek je de tempel gewijd aan de valkenkopgod Horus. Het is waarschijnlijk de best bewaarde tempel in Egypte en dateert uit de Ptolemeïsche periode. Daarna is het ontspannen aan boord van het schip op weg naar Aswan.

Dag 4: Aswan – Philae-tempel – Nassermeer
Optioneel: Een excursie vandaag brengt je eerst naar de hoge dam van het Nassermeer, die door de toenmalige president Nasser met hulp van Rusland is gebouwd. Onderweg zijn er prachtige uitzichten op de talrijke pittoreske Nijl-eilanden onder de cataracten, waar ook de stad Aswan ligt. Aswan is een van de mooiste steden van Egypte. Vervolgens wordt er een korte boottocht gemaakt naar het eiland Agilkia, waar tegenwoordig de Philae-tempel (werelderfgoed) staat. Na het bezoeken van bezienswaardigheden bezoek je Aswan Granite Quarry waar de onvoltooide obelisk staat. In de middag wordt een kleine boottocht gemaakt door het schilderachtige landschap van de Nijleilanden. Onderweg heb je uitzicht op het Aga Khan Mausoleum en de Botanische Tuinen.

Dag 5: Aswan – (Abu Simbel) – Kom Ombo
Optioneel: Een excursie brengt je vroeg in de ochtend door de woestijn naar de beroemde tempels van Abu Simbel (werelderfgoed) met de kolossale beelden van Ramses II en de tempel van zijn koningin Nefertiri. Deze excursie duurt ongeveer 6-7 uur. Terug op het schip vaar je nu stroomafwaarts op de Nijl naar de dubbele tempel van Kom Ombo, die direct aan de oever van de Nijl ligt. Het is opgedragen aan 2 goden, de krokodillengod Sobek en de valkenkop Haroeris.

Dag 6: Kom Ombo - Nijlcruise - Luxor - Thebe West - Vallei der Koningen - Hatshepsut-tempel - (Luxor-tempel)
Optioneel: Bij aankomst in Luxor begint de excursie naar West-Thebe. In de Vallei der Koningen (werelderfgoed) bezoek je een grafkamer. Daarna wordt er een bezoek gebracht aan de tempel van de farao Hatshepsut en zie je de Kolossen van Memnon. 's Avonds is er de gelegenheid om de Luxor-tempel (werelderfgoed) te bezoeken, die prachtig verlicht is, evenals de onlangs ingehuldigde Avenue of Sphinxes, die de Luxor-tempel verbindt met de Karnak-tempel op meer dan 3 km afstand.

Dag 7: Luxor - Qena - Dendera - Nag Hammadi
De riviertocht gaat stroomafwaarts verder.
Optioneel: De excursie naar Dendera begint in de provinciestad Qena. Via vruchtbare katoen- en korenvelden kom je aan bij de tempel van de godin met het koeienhoofd Hathor, gelegen op een heuveltop in een bocht van de Nijl. Het was een van de belangrijkste gebedshuizen in Egypte. De tempel is een van de laatste gebedshuizen uit de Ptolemaeïsche periode en werd gebouwd in de vorige eeuw voor Christus. De Hathor-tempel maakt indruk met zijn prachtige goed bewaarde reliëfs.
Na het bezoek kom je terug bij het schip, dat vandaag naar de sluis van Nag Hammadi vaart.

Dag 8: Nag Hammadi - Balyana - Abydos - Sohag
Optioneel: Vanuit het kleine stadje Balyana ga je naar het nabijgelegen Abydos. Je bezoekt de tempel van Seti I. De bijzonder mooie reliëfs zijn hier uitstekend bewaard gebleven. De ruïnes van Abydos behoren tot de oudste necropolissen in Egypte. Al in de 1e en 2e dynastie, dus 3000 jaar voor Christus was Abydos de belangrijkste begraafplaats van de koningen.
Na het bezoek ga je terug naar het schip en geniet je van de goede service aan boord. De overnachting is gepland in Sohag.

Dag 9: Sohag - Nijlcruise - Tell el-Amarna
De vaart gaat verder over de Nijl langs weelderige groene oases en woestijngebieden. Je passeert de centraal Egyptische stad Asyut, die voornamelijk wordt bewoond door koptische christenen. De bekende farao Achnaton en zijn mooie koningin Nefertiti lieten hun koninklijke residentie bouwen in Tell el-Amarna. Ook de rotsgraven zijn bekend.

Dag 10: Tell el-Amarna - Minya - Tonijn el-Gebel - Wadi Darbe el-Melek
Niet ver van Tell el-Amarna ligt de stad Minya. Startpunt voor de optionele excursie van vandaag. Tuna el-Gebel was de necropolis van Hermopolis Magna. Hier zie je het graf van Isadora. Daarna word je naar de woestijnvallei van de koning naar het graf van de familie Achnaton gereden.

Dag 11: Minia - Beni Hassan - Nijlcruise - Beni Suef
Optioneel: In de ochtend bezoek je twee van de rotsgraven van Beni Hassan. Deze necropolis stamt uit de periode van het Middenrijk en is tegenwoordig ongeveer 4.000 jaar oud. Hier werden koninklijke families en ambtenaren begraven. De goed bewaarde muurschilderingen met taferelen uit het dagelijks leven, gevechten, worstelen en jagen en vissen zijn indrukwekkend.
Terug op het schip geniet je van de vaart en ontspanning op het zonnedek.

Dag 12: Beni Suef - (Piramideroute) - Nijlcruise - Caïro
Vandaag zet het Nijlcruiseschip koers naar de Egyptische hoofdstad Caïro. Voor degenen die meer van de culturele schatten van Egypte willen zien, raden we de Cairo /Beni Suef excursie aan om bij te boeken, waar je 6 piramides zult zien: Lahun, Maidum en het piramidegebied van Dahshur met de Witte, Zwart, Rode en de Gebogen Piramide (Werelderfgoed).
Je keert daarna terug naar het schip in het Maadi-district van Caïro. In de late namiddag staat Oud Caïro met de Koptische wijk en de Hangende Kerk op het programma.

Dag 13: Caïro - Piramides van Gizeh - Egyptisch museum - (Khan el Khalili Bazaar)
Optioneel: Je bezoekt het Egyptisch Nationaal Museum met de schatten uit de faraonische tijd. Vergeet hier niet als souvenir jouw naam in Hiëroglief op papyrus te kopen! Na dit bezoek ga je naar de Piramides van Gizeh (Werelderfgoed) met de Piramides van Cheops, Khafre en Menkaure, de Vallei Tempel en de Sfinx. Deze piramides zijn het enige overgebleven wonder van de antieke wereld. In de late namiddag heb je de mogelijkheid voor een excursie (niet inbegrepen) naar de beroemde middeleeuwse Khan el-Khalili Bazaar, die zich in de oude stad van moslim-Caïro (werelderfgoed) bevindt.

Dag 14: Caïro – (Memphis – Trappiramide Saqqara) – Caïro
In de ochtend is er een optionele excursie: Piramides van Sakkara en de oude hoofdstad Memphis (werelderfgoed). Uiteraard is het ook mogelijk om deze ochtend ter vrije besteding te gebruiken.

Dag 15: Terugreis
Helaas zit je prachtige en unieke reis er vandaag op. Je wordt met de transfer naar de luchthaven gebracht en vliegt vanuit Caïro terug naar Amsterdam.

Let op:
De vaarroute is altijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Anderen bekeken ook
Nu slechts 25% aanbetalen!
Betaal nu slechts 25% van je reissom aan. De overige 75% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Nijl cruise
.,
Luxor, Egypte
Kaart
., Luxor, Egypte
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze prachtige Nijlcruise verblijf je op het schip i.e. MV Monica, MV Tiyi. Het schip is uitgerust met alle benodigde voorzieningen zoals een restaurant, lounge, bar, receptie, restaurant en een groot zonnedek met een klein zwembad. Het vriendelijke, hoffelijke Egyptische servicepersoneel zal je helpen je op je gemak te voelen aan boord. Welkom in de Nijl! De hutten zijn zeer ruim, afhankelijk van het schip tussen de 14-18 m2. Op het benedendek (hoofddek/Nijldek) zijn er kleinere ramen/patrijspoorten, hutten op het midden- en bovendek hebben panoramische ramen. De hutten zijn uitgerust met douche/toilet, tv, regelbare airconditioning, muziekkanaal en een koelkast/minibar.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

 • Buitenzwembad
 • Bar
 • Lounge
 • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

 • Airconditioning
 • Douche
 • Toilet
 • Telefoon
 • Minibar
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Verplichte kosten

De volgende kosten zijn exclusief en dienen verplicht te worden voldaan:

 • Fooien ca. € 35,00 per persoon per week.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Optionele kosten

De volgende extra's kunnen optioneel worden bijgeboekt:

 • Upgrade naar all-inclusive € 299,00 p.p.
 • Excursiepakket 1 (incl. 10 bezoeken in Luxor, Edfu, Kom Ombo, Aswan) ca. € 189,00 p.p.
 • Excursiepakket 2 (incl. 8 bezoeken in Qena, Sohag of Nag Hammadi, Minia, Caïro) ca. € 199,00 p.p.
 • Excursie Caïro: bazar Khan el Khalili ca. € 19,00 p.p.
 • Excursie Piramides van Sakkara en de oude hoofdstad Memphis: ca. € 45,00 p.p.
 • Excursie Caïro/Beni Suef: de weg met 6 piramides (piramides Dahshur, Lahun en Meidum) ca. € 60,00 p.p.
 • Excursie Luxor: ballon over Luxor ca. € 99,00 p.p.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

 • Voor de reis is een geldig paspoort of identiteitskaart met een extra foto nodig, die na afloop van de reis nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.
 • Voor deze reis is ook een visum vereist, dat zonder grote formaliteiten wordt afgegeven bij aankomst op de Egyptische luchthaven. (Onze reisleider helpt je met het verkrijgen van een visum. De kosten bedragen momenteel rond de €30,- en worden ter plaatse contant betaald.)
 • De voertaal op deze cruise is Duits.
 • De schepen en hutten worden ter plaatse toegewezen.
 • De eerste nacht verblijf je in een hotel in Hurghada, omdat 's avonds de wegen naar Luxor gesloten kunnen zijn voor toeristen en het niet mogelijk is naar Luxor te reizen deze dag.
 • Vluchten kunnen mogelijk met een tussenstop zijn.
 • Er zijn géén excursies inbegrepen tijdens de Nijlcruise. Alle genoemde activiteiten per dag zijn slechts een beschrijving / suggestie van de mogelijkheden welke op die dag plaatsvinden.
 • In de havens tussen Caïro en Luxor (Beni Suef, Minia, Sohag, Nag Hamadi) staat de politie de gasten niet toe om alleen naar buiten te gaan. Dit mag alleen onder begeleiding van de gids.
Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 08:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen € 19,95 voor het afhandelen van je boeking.

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal