Fly & Drive
dagen

15-daagse fly & drive Zuid-Afrika vanaf Kaapstad incl. vlucht, huurauto, ontbijt en excursies

Fly & drive Zuid-Afrika - vanaf Kaapstad
Kaapstad, Kaapstad, Zuid-Afrika bekijk op kaart
Geniet van een unieke ervaring tijdens een 15-daagse fly & drive Zuid-Afrika, beginnend in Kaapstad incl. vlucht, huurauto, ontbijt en excursies

Zuid-Afrika is ongetwijfeld een van de meest cultureel en geografisch uiteenlopende landen op aarde. Zuid-Afrika heeft maar liefst 11 officiële talen en de multiculturele inwoners worden beïnvloed door een fascinerende mix van Afrikaanse, Aziatische en Europese culturen. Ontdek de gastronomische restaurants, indrukwekkende nachtleven en mooie stranden van Kaapstad. Geniet van een typische lokale braai in de gemeente Soweto, ga surfen op de bruisende Indiase markten in Durban of proef enkele van de beste wijnen ter wereld op de talloze wijnlandgoederen bezaaid rond de pittoreske Kaapse wijnlanden. Vanwege de rijke en turbulente geschiedenis zijn er tal van historische attracties te verkennen zoals Robbeneiland, vlak voor de kust van Kaapstad. De aantrekkingskracht van Zuid-Afrika ligt vooral in de opmerkelijk ongetemde wildernis met zijn verbazingwekkende aanbod aan wilde dieren die vrij rondzwerven over enorme onomheinde wildreservaten zoals het wereldberoemde Kruger National Park. Met al deze variatie is het geen wonder dat Zuid-Afrika snel de populairste toeristische bestemming van Afrika is geworden. Dit wordt een vakantie om nooit te vergeten!

Fly & Drive
dagen

15-daagse fly & drive Zuid-Afrika vanaf Kaapstad incl. vlucht, huurauto, ontbijt en excursies

Fly & drive Zuid-Afrika - vanaf Kaapstad
Kaapstad, Kaapstad, Zuid-Afrika bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 14 overnachtingen in verschillende accommodaties
  • Retourvlucht naar Kaapstad vanaf een luchthaven naar keuze
  • Transfer luchthaven – eerste hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • 14 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie B)
  • Inclusief ochtend Game Drive in Addo Elephant National Park (dag 9)
  • Inclusief Cango Caves Heritage Tour (dag 12)
  • Inclusief Wijngaard Meander Tour (dag 14)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo ziet je reis er uit:

Dag 1: aankomst in Kaapstad
Je verblijft de komende 3 nachten in Vida Nova Retreat (of vergelijkbaar) in Kaapstad

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Kaapstad en gaat je reis echt beginnen! Er staat een transfer voor je klaar om je naar de eerste accommodatie te brengen. Bij de eerste accommodatie wordt ook je huurauto afgeleverd.

Dag 2 & 3: Kaapstad
De uitzonderlijke schilderachtige stad Kaapstad is een klasse op zich. Door de rust en samenvloeiing van de Indische en Atlantische Oceaan, ingeklemd tussen de hellingen van de iconische Tafelberg en het glinsterende saffierwater van de Tafelbaai. Sommige steden hebben een rijke cultuur, een bruisend nachtleven, een kosmopolitische sfeer en buitengewone architectuur, terwijl andere adembenemende landschappen en buitengewone natuurwonderen bieden. Kaapstad heeft het geluk om gezegend te zijn met al deze attracties en nog veel meer. Met zijn bruisende haven, stranden van wereldklasse, uitstekende wijngaarden en zijn bergachtige omgeving vol met diverse flora en fauna, boeit Kaapstad consequent de harten van iedereen die deze stad bezoekt.

Dag 4 & 5: Hermanus (128 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in The Potting Shed (of vergelijkbaar) in Hermanus

Hermanus ligt op slechts 140 kilometer van Kaapstad en is gebouwd tussen de prachtige oevers en kliffen van Walker Bay. Het is uitgegroeid van een kleine badplaats tot misschien wel de bekendste plek voor walvissen spotten ter wereld. Dus als je geluk hebt kun je deze ook op jouw toestel vastleggen! Zowel vanaf de kust als op een boot; het is bijna altijd raak in het seizoen. Wie de walvissen van dichtbij wil bekijken kan het beste een walvissafari boeken in Hermanus. De beste plek is Walker Bay, dat ten oosten van Hermanus ligt. Als een walvis wordt gespot vaart de boot in de richting, waarna de motoren uit gaan. De dieren krijgen de keuze om dichterbij te komen of niet. Bij een walvissafari kan het er ruig aan toe gaan. De boten ontmoeten hier geregeld stevige golven, vooral door de wind vanuit Antarctica. Zeebenen zijn vereist, anders is het beter om aan wal te blijven.

Deze stad staat ook bekend om zijn natuurlijke schoonheid, lange stukken ongerepte stranden en uitstekende verscheidenheid aan restaurants, cafés en bars. Vandaag is Hermanus meer dan alleen een populaire vakantiebestemming en biedt bezoekers allerlei activiteiten, zowel energiek als ontspannend. Bezoekers kunnen het Old Harbour Museum verkennen, dat bestaat uit het charmante vissersdorp, de oude haven en het Whale House Museum, wandelen door het nabijgelegen natuurreservaat Fernkloof en genieten van een scala aan wijnen van topkwaliteit langs de beroemde Hermanus wijnroute.

Dag 6 & 7: Knysna (496 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in Parkes Manor (of vergelijkbaar) in Knysna

Knysna, ingeklemd tussen de torenhoge Outeniqua Mountains en de Indische Oceaan, staat bekend als de 'Tuin van Eden'. Het wordt omgeven door wereldberoemde bossen, mooie lagunes en ongerepte stranden. Bezoekers kunnen uitkijken naar een scala aan markten die heerlijk eten en biologische lokale producten aanbieden, de pittoreske waterkant van de stad verkennen en door de schilderachtige straatjes wandelen, avontuur maken door het weelderige bos, beekjes overslaan en een glimp opvangen van de veelkleurige Knysna Loerie, een veerboottocht maken naar de beroemde Knysna Heads en proef de lokale oesters. Mis de kans niet om te genieten van een breed scala aan spannende activiteiten, waaronder surfen, zwemmen, zeilen, jetskiën, varen, vissen en golfen. Kortom: genoeg om te zien, doen en te beleven in Knysna.

Dag 8: Sundays River Valley (315 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in Rosedale Organic Farm (of vergelijkbaar) in Addo

De idyllische Sundays River Valley loopt langs de overvloedige Sundays River, net buiten Port Elizabeth in de oostelijke Kaap. Het is een buitengewoon gebied met verschillende unieke steden en attracties. Tussen de talrijke wildparken en natuurparken biedt het beroemde Addo Elephant Park een wonderland van prachtige landschappen en een overvloed aan wilde dieren, waaronder alle leden van de Big Five. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan activiteiten langs de rivier, zoals vissen, kanoën en boottochten, en in de naburige duinen kun je zandboarden. Het gebied produceert heerlijke, zoete citrusvruchten en in oktober is de vallei gevuld met sinaasappelbloesems. Breng zeker een bezoek aan de populaire Nanaga Farm Stall vanwege de beroemde taarten en delicatessen.

Dag 9: Game drive Addo Elephant National Park (inclusief)

Vandaag ga je op excursie door het Addo Elephant National Park. Het Addo Elephant National Park wordt beschouwd als een van de meest schilderachtige in Zuid-Afrika. Naast de olifanten is het beroemd om de thuisbasis van grote kuddes buffels, zwarte neushoorns, een verscheidenheid aan antilopensoorten en andere Zuid-Afrikaanse wilde dieren.

Je gaat mee met een ochtend game drive door het park in gesloten voertuigen met gekwalificeerde gidsen die de bezoekers helpen zoveel mogelijk dieren te vinden. Je ontvangt een verrekijker om de kijkervaring te verbeteren en tevens zijn er snacks en drankjes bij de excursie inbegrepen

Dag 10: Nieu-Bethesda (295 km)
Je verblijft de komende nacht in Ganora Guest Farm (of vergelijkbaar) in Graaff Reinet

Dit verleidelijke Oost-Kaap dorp ligt aan de voet van de Compassberg, de hoogste berg van de regio, en is een weelderige, slaperige plek waar het leven in de afgelopen eeuw weinig veranderd is. Nieu-Bethesda is vooral bekend van The Owlhouse, de intrigerende voormalige verblijfplaats van kunstenaar Helen Martins, die in haar huis en tuin een reeks cement- en glassculpturen creëerde. Nu fungeert het als een museum, dit onvergetelijke huis is tegelijk mystiek, mooi en griezelig, waardoor een glimp van het leven en de geest van de mysterieuze Martins wordt opgevangen.

Dag 11: Oudtshoorn (392 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in La Plume Boutique Guest House (of vergelijkbaar) in Oudtshoorn

Gelegen langs de bekende Route 62 in het prachtige Klein Karoo van Zuid-Afrika, staat het charmante stadje Oudtshoorn, beter bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld. Het wordt omgeven door talrijke struisvogelboerderijen en het gouden dorre landschap van de Karoo. Bezoekers kunnen genieten van de lokaal geproduceerde wijn en de haven, proeven van struisvogelvlees en biltong, leren over de struisvogelvederboom in het C.P. Nel Museum en een bezoek brengen aan de wereldberoemde Cango Caves, het grootste grotsysteem van Afrika met oude rotsformaties en sprankelende stalactieten en stalagmieten. Andere populaire activiteiten zijn onder andere mountainbiken, paragliden, paardrijden en een dagtocht maken naar het schilderachtige stadje Prince Albert over de schilderachtige Swartberg Pass.

Dag 12: excursie Cango Caves (inclusief)

De spectaculaire Cango Caves zijn een ondergronds wonderland van prachtige stalactiet- en stalagmietrotsformaties die jaarlijks duizenden bezoekers aantrekt. Ze strekken zich meer dan twee kilometer uit in het Swartberggebergte en bezoekers kunnen rondleidingen maken die door smalle doorgangen en steile trappen lopen die de massieve grotten verbinden.

Dag 13: Stellenbosch (383 km)
Je verblijft de komende 2 nachten in Knorhoek Country Guesthouse (of vergelijkbaar) in Stellenbosch

Stellenbosch is een pittoreske universiteitsstad omgeven door bergen en wijngaarden, een mix van historische architectuur, studentenleven en eikenlanen. Een wandeling door het centrum van de stad stelt bezoekers in staat om te genieten van de prachtig bewaard gebleven Kaaps-Nederlandse en Victoriaanse architectuur, evenals de vele verleidelijke kunstgaleries, ambachtelijke winkels, kledingboetieks en cadeauwinkels, terwijl foodies de voorkeur geven aan verrukkelijke gerechten en exclusieve wijnen in een van de chique restaurants of bistro's. Stellenbosch is ook de ideale uitvalsbasis om de beroemde lokale wijnroute te verkennen, met een groot deel van de belangrijkste wijnlandgoederen van het land.

Dag 14: Wijngaard Meander Tour Stellenbosch (inclusief)

Bikes 'n Wines organiseert fietswijntochten door de beroemde wijnlanden van de Kaap, waar gasten genieten van de beste wijnproeverij die Kaapstad te bieden heeft. Ze bieden ook fietsverhuur en fietstochten in Kaapstad, waaronder bier-, eet- en kunstfietstochten door de stad.

Dag 15: terugreis
Vandaag rijd je nog ca. 50 kilometer naar de luchthaven en lever je je huurauto weer in. Helaas is er een einde gekomen aan je onvergetelijke avontuur in Zuid-Afrika. Je vliegt vandaag terug naar huis, terugkijkend op prachtige herinneringen en een toestel bomvol mooie foto's.

Let op:

  • Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is, verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.
  • Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kom je mogelijk een dag later aan.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Zuid-Afrika - vanaf Kaapstad
Matroosfontein,
Kaapstad, Zuid-Afrika
Kaart
Matroosfontein, Kaapstad, Zuid-Afrika
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Geniet van een 15-daagse fly & drive door Zuid-Afrika en ontdek het prachtige landschap, de culturele plaatsen en het heerlijke eten en de prachtige stranden. Dit alles op je eigen tempo dankzij een huurauto, welke jouw hele vakantie ter beschikking is. Je overnacht in verschillende accommodaties en elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Tevens zijn er 3 geweldige excursies inbegrepen. Dit wordt een onvergetelijke reis!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Reis is exclusief:

  • Entreegelden en conservaten gelden
  • Brandstof en tol
  • Aflevering auto bij de 1e accommodatie
  • Overige maaltijden welke niet benoemd zijn in het programma
  • Persoonlijke uitgaven
  • Medische- en reisverzekering

De volgende kosten zijn verplicht en dienen ter plaatse te worden voldaan:

  • Aflevering bij eerste accommodatie gedurende doordeweekse dag: R 600
  • Aflevering bij eerste accommodatie gedurende weekenddag: R 1,000
  • In Zuid-Afrika wordt links gereden

Let op:

  • Banken zijn te vinden in de meeste steden en zijn over het algemeen open van 09.00 - 15.30 uur op weekdagen en van 08.30 - 11.00 uur op zaterdag (gesloten op zon- en feestdagen). De meeste van hen bieden deviezendiensten aan - met contant geld, bank- en creditcards en reizigerscheques. Je kunt ook contant geld verkrijgen bij geldautomaten. Verschillende internationale banken hebben vestigingen in de belangrijkste stadscentra. Vertel jouw bank altijd dat je buiten het land reist, omdat zij je aankopen kunnen blokkeren als ze niet op de hoogte worden gesteld.
  • Om naar Zuid-Afrika te reizen heb je geen visum nodig, maar wel een internationaal paspoort, dat nog minstens 30 dagen geldig is vanaf de datum van vertrek uit Zuid-Afrika. Dat paspoort moet minstens 2 blanco pagina's hebben.

Huurauto:
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie B - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd:
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn. De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht:
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv. American Express).

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau