Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Ontdek het indrukwekkende Istanbul vanuit een hotel in het centrum incl. vlucht

Santa Sophia Hotel
Istanbul, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
229,96
totaal: 479,87 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 2 aankomstdagen beschikbaar!
Ontdek 3, 4, 5 of 6 dagen het indrukwekkende Istanbul vanuit een hotel in het centrum incl. vlucht

Met alle bezienswaardigheden, de kleurrijke straten en het lekkere eten ga je je hier geen moment vervelen. Istanbul is de poort naar een andere wereld! Je kunt uitstekend shoppen tijdens je stedentrip naar Istanbul. Ga hiervoor naar de Grote Bazaar, hier word je ondergedompeld in de lokale cultuur en geniet je van de geuren, kleuren en geluiden! De stad is groots, met tientallen wijken en districten en vele bezienswaardigheden. De stad is een smeltkroes van verschillende culturen en is echt een stad vol verrassingen. En waar kan je in één stad zowel Europa als Azië bezoeken?

Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Ontdek het indrukwekkende Istanbul vanuit een hotel in het centrum incl. vlucht

Santa Sophia Hotel
Istanbul, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Retourvlucht Istanbul vanaf luchthaven naar keuze
  • Ook te boeken inclusief dagelijks uitgebreid ontbijt
  • Tram station op ca. 500m
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: schaf een Istanbul Welcome Card aan
Deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben:
  • Breng een bezoek aan de Hagia Sophia
    Eén van de bekendste gebouwen van Istanbul is de Hagia Sophia. Deze moskee behoort tot de oudste en grootste kerkgebouwen ter wereld. Ooit begon de Haia Sophia als kerk, maar later werd het de belangrijkste moskee van het Ottomaanse rijk. Sinds 1935 is het een openbaar gebouw en opende het als museum. Het is mogelijk om een gratis bezoek te brengen aan het gebouw, maar de moskee sluit wel tijdens gebedstijden.

  • Bewonder de Blauwe Moskee
    De Blauwe Moskee staat tegenover de Hagia Sophia, en word ook wel de Sultanahmet Moskee genoemd. Vroeger zaten er veel blauwe tegeltjes aan de binnenzijde van deze moskee, vandaar de bijnaam blauwe moskee. Het gebouw is dagelijks gratis te bezoeken, maar sluit tijdens gebedstijden.

  • Ga op zoek naar souvenirs bij de Grote Bazaar De Kapalı Çarşı, ookwel de grote markt, is één van de bekendste marktplaatsen in de wereld. Dit gigantische winkelcentrum is één van de oudste en grootste overdekte markten ter wereld. Je vind hier straatjes met ruim 1200 winkels en kraampjes waar je een hoop kunt vinden. Je vind hier verse groenten, fruit, kaas, vlees en kruiden, maar ook stoffen en kleding. Dit is de perfecte locatie om souvenirs te shoppen!

  • Wandel over de Bosporusbrug
    De Bosporusbrug is een van de drie bruggen over de Bosporus die het Europese deel van Istanbul met het Aziatische deel verbindt. De brug is een van de grootste bruggen ter wereld, waardoor het een symbool van de stad is geworden.

  • Wandel door de wijk Karaköy
    Karaköy is de hipste buurt van de stad. Hier vind je onder andere veel gebouwen uit het Ottomaanse rijk die ondertussen beschilderd zijn met straatkunst. Ook is dit een leuke locatie voor een heerlijk diner in een van de restaurantjes, of om ’s avonds een drankje drinken in een van de hippe bars in de wijk.

Santa Sophia Hotel
Emin Sinan Hamamı Sk. No:2,
Istanbul, Turkije
Kaart
Emin Sinan Hamamı Sk. No:2, Istanbul, Turkije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Santa Sophia hotel is een klein charmant hotel met een ideale ligging. Het hotel ligt in de wijk Sultanahmet, op loopafstand van een hoop bezienswaardigheden. Het tram station ligt op ca. 5 minuten lopen en winkels, restaurants en het bezoekerscentrum liggen op slechts 3 minuten lopen. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, minibar, airconditioning en centrale verwarming. Alle kamers beschikken over een badkamer met toilet, douche en een föhn. In het hotel kun je elke ochtend genieten van een ontbijtbuffet in het restaurant of genieten van internationale gerechten tijdens het diner.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Grote Bazaar

Cultuur, Eten en drinken, Shoppen
Beyazıt Mh.

De Grote Bazaar in Istanbul is één van de grootste overdekte markten in de wereld met maar liefst zestig straten en ruim vijfduizend winkels. De markt wordt dagelijks bezocht door zo'n 250.000 tot 400.000 mensen.

Blauwe Moskee

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Sultanahmet Mh., At Meydanı 7

Indrukwekkend met haar koepels en zes minaretten, domineert de Sultan Ahmet Moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd, de skyline van Istanbul. De Blauwe Moskee is bezaaid met geglazuurde tegeltjes in blauw, groen en roodbruin.

Hagia Sofia

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Sultanahmet Mh., Ayasofya Meydanı

De Hagia Sofia, ook wel bekend als de Aya Sofia of Ayasofya, is een voormalige christelijk-orthodoxe kerk welke later in een moskee is veranderd. Een indrukwekkend gebouw, dat zeker een bezoek waard is

Archeologisch Museum

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Cankurtaran Mh.

Het Archeologisch Museum Istanbul. Sinds 1891 het eerste museum van Turkije en met zijn collectie van meer dan een miljoen objecten, is het ook één van de grootste musea ter wereld.

Topkapi Paleis

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Cankurtaran Mh.

Dit paleis, dat één van de best bezochte bezienswaardigheden van Istanbul. Het was jarenlang het onderkomen van de Osmaanse Sultans. Tegenwoordig is het een museum met binnentuinen en paviljoens.

Boottocht over de Bosporus

Tours & activiteiten
Ömer Avni Mh., Meclis-I Mebusan Cad. 28

Voor een paar Turkse lira’s kunt u even ontsnappen aan de drukte van Istanbul. Een boottocht over de Bosporus is een aanrader! Onderweg komt u bekende paleizen, Ottomaanse huizen, forten, musea en andere bezienswaardigheden tegen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Inchecken

Vanaf 13:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:30 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau