Cruises
13 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

13-daagse magische cruise o.b.v. volpension langs de mooiste plekken van Noorwegen

Jewel of the Seas - afvaart Amsterdam
Amsterdam- Cruise Terminal, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
2229,-
totaal: 4487,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 13 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Geniet van een 13-daagse luxe cruise o.b.v. volpension langs de mooiste plekken van Noorwegen

Een cruisereis naar Noorwegen heeft altijd iets magisch. Je vaart door de fjorden en meert aan bij de mooiste plekken in Noorwegen, dit vormt het ultieme decor voor een fantastische cruise. Vanuit Amsterdam vertrek je via de Noordzee naar de prachtige Geirangerfjord. In Geiranger meer je aan en krijg je voldoende tijd om de omgeving te ontdekken. Hierna vaar je door naar o.a. Alesund, Honningsvag, Tromsø, Flåm, Stavanger en Kristansand. Vanaf hier vaar je weer terug naar Amsterdam.

Cruises
13 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

13-daagse magische cruise o.b.v. volpension langs de mooiste plekken van Noorwegen

Jewel of the Seas - afvaart Amsterdam
Amsterdam- Cruise Terminal, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 12 overnachtingen in geboekte hut naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of ontbijt a la carte
  • Dagelijks lunch naar keuze à la carte of in buffetvorm
  • Dagelijks à la carte diner of in buffetvorm
  • Dagelijks koffie, thee en water in het buffetrestaurant
  • Dagelijks 's middags limonade en ijsthee in het buffetrestaurant
  • Dagelijks live muziek en avondprogramma met optredens
  • Gratis gebruik van fitness en zwembad
  • Inclusief havengelden en tax
  • Vertrek vanuit cruisehaven Amsterdam!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: Amsterdam
Het schip vertrekt om 16.00 uur uit de haven van Amsterdam

Je reis langs de mooiste plekken van Noorwegen gaat nu eindelijk beginnen! Laat je tijdens je reis totaal in de watten leggen aan boord van Jewel of The Seas. Vanaf het schip heb je overal panoramisch uitzicht, doordat het schip is uitgevoerd met veel glas. Ideaal, zo kun je vanaf elke plek genieten van het prachtige uitzicht op zee en heb je als eerst zicht op je volgende bestemming.

Dag 2: op zee

Vandaag breng je de dag door op zee. Alle tijd dus om het schip is goed te verkennen! Op het schip is enorm veel te beleven, dus vervelen zal je zeker niet. Ga de ene dag iets actiefs doen zoals klimmen op de klimmuur of neem een duik in het zwembad. Geniet op een andere dag in de spa en solarium, nadat je je in het zweet hebt gewerkt in het fitnesscentrum. Of wat dacht je van een bezoek aan een musical in Broadway style in het theater. In de avond waag je een poging aan de karaokeavond en neem je een afzakkertje in één van de bars.

Dag 3: Geiranger
Het schip vertrekt om 19.00 uit de haven van Geiranger

Je eerste bestemming: Geiranger. Geirangerfjord is een van de mooiste plekjes in Scandinavië en misschien wel van de hele wereld. Deze behoren tot de langste en diepste fjorden ter wereld, met steile muren van steen die vanaf 500 meter onder de waterspiegel verrijzen tot 1.400 meter boven water. Watervallen klateren vanuit de hoogte, vrij stromende rivieren kronkelen door het bos en gletsjermeren strekken zich kilometers lang uit. Het zal je niet verbazen dat deze door de gletsjer gevormde meesterwerken langs de westkust van Noorwegen in 2005 tot een UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen, samen met de nabij gelegen Nør yfjord. Het kleine dorpje Geiranger ligt aan de kop van de Geirangerfjord. Dit is puur ongerepte natuur. Adem de schone frisse Noorse lucht en geniet van het spectaculaire landschap. De cruiseschepen gaan voor anker aan het eind van het Geirangerfjord en passagiers kunnen wandelen, kajakken, fietsen en skiën om het natuurschoon persoonlijk te aanschouwen. Het schip vertrekt weer om 19.00 uur.

Dag 4: op zee

Deze dag zit je op zee. Ga naar de Windjammer en start je dag met een heerlijk ontbijt. Ga vandaag een balletje slaan op de minigolfbaan en geniet in de avond van een film onder de sterren! Doe in de middag nog een wijnproeverij en sluit je dag af met een heerlijk sushi diner (meerprijs).

Dag 5: Tromsø
Het schip vertrekt vandaag om 19.00 uur uit de haven van Tromsø

Tromsø is de belangrijkste gateway voor het Poolgebied van Noorwegen en dé plek om het noorderlicht te spotten. Daarnaast is het ook een verrassend moderne stad met een rijke cultuur en historie. Tromsø ligt ongeveer 400 kilometer boven de Poolcirkel, tussen de fjorden op het eiland Tromsøysundeten. Struin door het centrum van Tromsø en ontdek talloze gezellige en traditionele restaurants. Breng een bezoek aan het Poolmuseum, een fascinerende museum gevestigd in een oud pakhuis aan de oostkant van de haven.

Dag 6: Honningsvag
Het schip vertrekt vandaag om 17.00 uur uit de haven van Honningsvag

Vroeg in de ochtend vaart het schip langs de prachtige Magerøya eilanden en kom je aan in Honningsvåg. Boek van hieruit een vroege excursie met ontbijt op de Noordkaap. Je vervolgt dan met de bus de route naar Hammerfest. Wist je dat hier in 1854 de eerste meting van de wereldbol plaatsvond? De ingerichte Meridaanzuil herinnert hieraan.

Dag 7: op zee

Om op je volgende bestemming aan te komen, breng je vandaag nog een dag aan boord van het cruischip door. Gelukkig biedt het schip talloze manieren aan om je dagen door te brengen aan boord. Plan en leuke acitiviteit met het hele gezin. Sla je slag op de minigolfbaan of ga met z'n allen op dansles. Wat dacht je van een potje tafeltennis. Natuurlijk kun je ook heerlijk relaxen aan boord. Bekijk films op het levensgrote scherm naast het zwembad en schuif 's avonds aan bij het buffet. De echte vleesliefhebbers nemen plaats in Chops Grill, het American Steakhouse (meerprijs). Sluit je avond af in de bar of maak er een topavond van in het casino.

Dag 8: Alesund
Het schip vertrekt vandaag om 18.00 uur uit de haven van Alesund
Ålesund is een vissersstadje in het westen van Noorwegen, wat ook wel eens de mooiste stad van Noorwegen genoemd. Een groot deel werd in 1904 door brand verwoest, waarna de stad werd herbouwd in Art Nouveau-stijl, ook wel Jugendstil genoemd, een stijl die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw populair was. Een jaar na de brand werd Noorwegen onafhankelijk van Zweden, wat leidde tot een campagne om een 'Noorse stad' te bouwen die het ontstaan van een nieuw land zou markeren. De kleurrijke gebouwen hebben kasteelachtige torentjes en spitse torens met gedetailleerde gevels en sierbloemen, waterspuwers en door de Vikingen geïnspireerde decoraties.
Het gebied grenst aan de Noorse Zee en staat ook bekend om zijn gebergtes en fjorden. Wie een actievere excursie wil, kan in Ålesund heerlijk wandelen, mountainbiken of kajakken. Een van de hoogtepunten is het beklimmen van de 418 traptreden die naar de top van de Aksla-berg leiden, waarvandaan men een spectaculair uitzicht over de Sunnmøre-alpen heeft. De Geirangerfjord ligt dichtbij, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en bekend is om zijn prachtige watervallen. Hier vind je ook Atlanterhavsparken, het Atlantische Zee Park, een van de grootste aquaria van Europa.

Dag 9: Flåm
Het schip vertrekt om 18.00 uur uit de haven van Flåm

Vandaag kom je aan in Flåm, één van de populairste plaatsjes in het zuiden van Noorwegen. Flåm bevindt zich in de regio Fjord Noorwegen en ligt aan de Aurlandsfjord, een zijarm van de Sognefjord, de diepste fjord ter wereld. In de omgeving is genoeg te doen! Maak een rit met de trein over de Flåmsbana. Dit is een 20 kilometer lang traject met een stijging van 865,5 meter. Het is één van de steilste ter wereld en brengt je naar de top van Myrdal. Onderweg geniet je van de prachtige natuur! Of breng een bezoek aan de watervallen. De bekendste waterval is de Kjosfossen. Hou je van wat meer avontuur? De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandel- en fietstochten.

Dag 10: Stavanger
Het schip vertrekt vandaag om 19.00 uur uit de haven van Stavanger

Stavanger, de culinaire hoofdstad van Noorwegen. Wandel door het centrum en bewonder de oude houten huisjes, die overigens nog steeds bewoond worden. Je vindt er vele hippe winkeltjes, leuke restaurantjes en algehele gezellige sfeer. Breng een bezoek aan het Norsk Oljemuseum, het Blikkenmuseum of Gamle Stavanger. Wil je het graag wat hoger opzoeken? Breng dan een bezoek aan de Preikestolen, de Preekstoel. Vaar met de boot vanuit Stavanger naar het Lyseford en wandel vanaf daar in ongeveer 4 uur de 8 kilometer lange route naar de top op 604 meter boven het Lysefjord. Bewonder het spectaculaire weidse uitzicht en de weerspiegeling van de rotsen in het fjord!

Dag 11: Kristiansand
Het schip vertrekt vandaag om 18.00 uur vanuit de haven van Kristansand

Vandaag meer je aan in Kristiansand. Het is de vijfde stad van Noorwegen en ligt aan de Noorse Rivièra. Slenter rond tussen de vele witte houten huisjes in de wijk Posebyen, het oude gedeelte van Kristiansand. Daarnaast is een bezoek aan de hippe wijk bij de oude haven Fiskebrygga een aanrader. Heb je zin om te relaxen? Geniet dan een dag aan het stadsbrand Bystranda. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de kathedraal op het stadsplein. Dit neogotische gebouw is niet te missen en torent ver boven de stad uit.

Dag 12: op zee

Vandaag breng je de laatste dag aan boord door. Dus grijp je kans en geniet nog even volop van alle toffe faciliteiten op de Jewel of the Seas! Je kunt nog een film kijken in de bioscoop, naar de speelhal of geniet nog een avond van een fantastische lichtshow of musical. Op de laatste avond aan boord van Jewel of the Seas uit je dak gaan op de dansvloer? Ook dit is mogelijk in de disco!

Dag 13: Amsterdam

Wat een geweldige ervaring was dat! De dagen in Geiranger, Alesund, Honningsvag, Tromsø , Flåm, Stavanger en Kristansand hebben zoveel onvergetelijke indrukken bij je achtergelaten! Om 6.00 uur komt het schip ongeveer aan in Amsterdam. Na het heerlijk verzorgde ontbijt is het tijd om het schip te verlaten en richting huis te gaan.

Let op! Het vaarschema is ten alle tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Jewel of the Seas - afvaart Amsterdam
Cruiseterminal, Piet Heinkade 27,
Amsterdam- Cruise Terminal, Nederland
Kaart
Cruiseterminal, Piet Heinkade 27, Amsterdam- Cruise Terminal, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De Jewel of the Seas is een middelgroot schip uit de Radiance klasse van rederij Royal Caribbean. Het schip ademt een wat rustigere en traditionelere sfeer uit en biedt plaats aan ca. 2100 passagiers. Aan boord van de Jewel of the Seas ontbreekt het aan niets! Ga genieten in de Spa van sauna, stoombad, diverse schoonheidsbehandelingen en massages (tegen betaling). Of neem een duik in een van de zwembaden of geniet in de jacuzzi. Op culinair gebied kun je terecht in het a la carte restaurant, het buffetrestaurant Windjammer Café, maar ook in specialiteitenrestaurants kun je tegen betaling terecht in het Chops Grille, Giovanni’s Table, een Italiaans restaurant en Izumi voor de liefhebbers van o.a. sushi (toeslag). Sportief bezig zijn? Dat kan op de klimmuur, in het fitnesscentrum, jogging track of op de minigolf-course. ’s Avonds zijn er in het theater prachtige Broadway-achtige shows te bewonderen of voor wie liever een gokje waagt, kan zijn kansen pakken in het Royal Casino.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee

Cruise faciliteiten

  • Buitenzwembad
  • Speelkamer
  • Minigolf
  • Game kamer
  • Tennisbaan
  • Wellnessfaciliteiten
  • Lounge
  • Disco / Nightclub
  • Casino
  • Live entertainment
  • Sportschool
  • A la carte restaurant
  • Specialiteiten restaurant
  • Solarium
  • Bar
  • Klimmuur
  • Lift
  • Winkels aan boord
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

De volgende kosten zijn verplicht en dienen ter plaatse te worden voldaan:

  • Service charge (o.a. fooien) ca. $18 per persoon per dag.

Let op:

  • Hutten zijn alleen voor 2-persoonsbezetting! Het is helaas niet mogelijk een hut met 1 persoon te bezetten.
  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren
  • Uitchecken is aansluitend na aankomst schip in ontschepingshaven
  • Je bent te allen tijd zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten

Gezondheid & veiligheid maatregelen:
De rederij kan verschillend beleid hanteren per vaargebied. De meeste rederijen hanteren geen vaccinatie-eis meer, soms wel aangevuld met een testverplichting (PCR/Antigeen) en/of mondkapjesbeleid. Deze vereisten kunnen te alle tijden veranderen. Raadpleeg daarom regelmatig de site van de rederij op deze link.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie, documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf 12:00 uur.

Uitchecken

Tot 09:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau