Cruises
dagen

Luxe cruise vanaf Amsterdam naar Noorwegen en Duitsland o.b.v. volpension of all-inclusive

Costa Favolosa - afvaart Amsterdam
Amsterdam - Cruise Terminal, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
Luxe 15-daagse cruise vanaf Amsterdam naar Noorwegen en Duitsland o.b.v. volpension of all-inclusive

Stap aan boord van de Costa Favolosa en maak een cruisevakantie door Noord-Europa die je nooit zal vergeten! Tijdens deze 15-daagse cruise bezoek je de mooiste plekken in Noorwegen en Duitsland, zoals Stavanger, Molde, Andalsnes, Bodo, Narvik, Leknes, Maloy, Alesund en Bremerhaven. Aan boord van het cruiseschip zal je niks ontbreken! Je verblijft op basis van volpension, dus je bent verzekerd van een heerlijk ontbijt, lunch en diner. Leer tijdens je reis over de historie van Bremerhaven, bewonder indrukwekkende kliffen, bezoek musea en geniet van de prachtige natuur van Noorwegen. Tijdens de dagen op zee zal je je niet vervelen. In de avond kunnen de voetjes van de vloer in de bar met livemuziek en overdag kan je gratis gebruik maken van de fitnessruimte en het zwembad.

Cruises
dagen

Luxe cruise vanaf Amsterdam naar Noorwegen en Duitsland o.b.v. volpension of all-inclusive

Costa Favolosa - afvaart Amsterdam
Amsterdam - Cruise Terminal, Noord-Holland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 14 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
  • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
  • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner
  • Ook te boeken o.b.v. all-inclusive met het 'My Drinks' drankenpakket; onbeperkt wijn, koffie, thee, cappuccino, frisdrank, sappen en selecteerde likeuren en cocktails zoals Gin Tonic en Aperol Spritz
  • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
  • Gratis gebruik van fitness en zwembad
  • Inclusief havengelden
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de cruise eruit?

Dag 1: Amsterdam/IJmuiden
Het schip vertrekt om 17.00 uur

Vandaag gaat dan eindelijk je 15-daagse luxe reis beginnen! Zorg dat je op tijd bent, het schip vertrekt om 17.00 uur.

Dag 2: op zee

Vandaag heb je alle tijd om het schip eens goed te ontdekken! Je verblijft namelijk de hele dag op zee. De beste manier om te ontspannen is in de spa of in één van de buitenbubbelbaden, gevolgd door een fantastisch glas wijn in de wijnbar. Voor het avondeten heb je keuze uit 6 verschillende restaurants en bars. Wordt het een gerecht uit de wereldberoemde keuken of ga je voor de Napolitaanse pizza? Er is zo veel keuze.

Dag 3: Stavanger
Het schip komt vandaag aan om 07.00 uur en vertrekt weer om 16.30 uur

De eerste stop is in Noorwegen bij Stavanger. Deze plek is het centrum van de olie-industrie en kende sinds de jaren zeventig van de 20e eeuw een enorme groei. Als je meer over de olie-industrie en zijn geschiedenis te weten wil komen, bezoek dan het petroleummuseum. Laat je fascineren door de charme van het historische centrum, maak een wandeling over het marktplein en breng een bezoek aan Byrkjedalstunet, een gerestaureerde kaasfabriek. Dit is nu de thuisbasis van een lokale markt met typische producten en souvenirs. Er is veel te ontdekken in Stavanger!

Dag 4: Molde & Andalsnes
Het schip komt vandaag aan om 10.00 uur in Molde en vertrekt om 14.30 naar Andalsnes. Om 16.30 kom je aan in Andalsnes en het schipt vertrekt weer om 21.00 uur

Molde, gelegen aan de Romsdalsfjord, staat bekend als de "stad van rozen", omdat het de enige Noorse stad is waar het klimaat het toelaat om te groeien. verder heeft Molde oude huizen, mooie tuinen en parken. Om van een prachtig uitzicht te genieten over Molde, het fjord en verschillende eilanden en bergen, maak dan een stevige wandeling naar het uitzichtpunt Varden, gelegen op zo’n 400 meter boven zeeniveau. Ook leuk is het openluchtmuseum Romsdal. Je ziet hier verschillende Noorse gebouwen die elk een andere periode in de Noorweegse geschiedenis presenteren. In de avond ben je in Andalsnes. Hier kan je verkwikkende wandelingen maken langs de Trolls Road. Andalsnes heeft veel gezellige restaurants en cafés die gespecialiseerd zijn in heerlijk zelfgemaakt eten met lokale ingrediënten.

Dag 5: op zee

Vandaag breng je een dag door op zee. Op het cruiseschip is een veld waar je meerdere sporten kunt beoefenen zoals basketbal, volleybal en tennis. Er is zelf een pad om te joggen! Geniet tijdens je jogsessie van een adembenemend uitzicht over zee. Na jezelf in het zweet gewerkt te hebben, kan je heerlijk ontspannen doormiddel van een gezichtsmassage of een manicure in de spa. Vermaak jezelf in de avond door een musical of een comedy show bij te wonen in het theater.

Dag 6: Bodo
Het schip komt vandaag aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 18.00 uur

Bodo is het minimetropool van het noorden. Het culturele centrum Kulturkvartalet Stormen is zeker een bezoekje waard! Als je een wandeling door het centrum maakt, vergeet dan niet de mooiste streetart te bewonderen. Ook heeft het een erge mooie bibliotheek. Daarnaast zijn er ook erg bijzondere winkeltjes, waar je bijvoorbeeld speciale designhandtassen kan shoppen! En waar kan je beter vis eten dan in Noorwegen? Nergens! Proef de dagverse vis en zeevruchten in één van de lokale restaurantjes. Een wandeling in Bodømarka of in de bergen in de buurt van de stad is ook een echte must. De plaatselijke favoriet is Keiservarden, die voor de meeste mensen geschikt is.

Dag 7: Narvik
Het schip komt vandaag aan om 08.00 uur en vertrekt weer om 20.00 uur

Vandaag heb je 12 uur de tijd om Narvik en omgeving te verkennen! Je hebt hier prachtige uitzichten! Maak bijvoorbeeld een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Narvikfjellet of bekijk de regio vanuit vogelperspectief tijdens een gezinsvriendelijke wandeling naar Verdenssvaet. Geschiedenisliefhebbers halen hun hart hier op. Zo heb je het oorlogsmuseum en kan je hier alles leren over de Samische cultuur. De Sami waren de eersten die zich vestigden in Narvik en hebben sindsdien altijd rendieren gehoed. Probeer ook het traditionele Samische gerecht bidos, een stoofpot van rendiervlees en groenten. Als je nog tijd over hebt, bezoek dan Polar Park. Hier kan je zelfs een wolf knuffelen!

Dag 8 & 9: Leknes
Het schip komt vandaag aan om 08.00 uur en vertrekt de volgende dag om 18.00 uur

Zoals bijna alle typische Noorweegse plekken, werd Leknes gevormd door de kracht van de Vikingen. Neem een kijkje in een van 's werelds grootste langhuizen uit de Vikingtijd in het Lofotr Vikingmuseum. Ook kan je hier de delicatesse van glaswerk bewonderen van de beroemde blazer Vikten. Of leer meer over de visserij van Noorwegen in één van de beroemde visserijmuseums. Leknes is een ideale bestemming als je van wandeltochten, vogel spotten en andere buitenactiviteiten houdt.

Dag 10: op zee

Als je mooie plekken wil bezoeken, moet je er wat voor over hebben en flinke afstanden afleggen. Daarom ben je vandaag een dag op zee. Op weg naar Trondheim! Vermaak je vandaag op het schip door een gokje te wagen in het casino. Beproef je geluk bij de gokautomaten of speel blackjack en ontdek de bedwelmende sensatie van het roulettewiel! Niet zo van het gokken? Dan zijn er ook vele andere activiteiten. Er zijn ook 12 verschillende bars en lounges aanwezig, waar je kan genieten van een lekker drankje met een goed boek.

Dag 11: Trondheim
Het schip komt vandaag aan om 07.00 uur en vertrekt weer om 16.00 uur

Het heeft even geduurd, maar vandaag om 7 uur kom je aan in Trondheim! Deze plek staat bekend om zijn architectonische schoonheid. Het is een echte studentenstad en kent talrijke gezellige restaurants, cafeetjes en musea. Trondheim de bakermat van de Scandinavische keuken. Je vindt er drie restaurants met Michelinsterren. Ideaal voor de fijnproevers! De wijk Bakklandet met haar kleurrijke houten huizen en geplaveide smalle straatjes leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Het favoriete vervoersmiddel van de locals is de fiets. Om Trondheim te ontdekken, kan je zelf een fiets huren en erop uit trekken. Er is zelfs een fietslift aanwezig!

Dag 12: Maloy
Het schip komt vandaag aan om 10.00 uur en vertrekt weer om 18.00 uur

In de natuurlijke inham van de Nordfjord ligt Måløy, een klein vissersdorpje. Je kunt hier genieten van een rustige en authentieke sfeer, ver van de drukke steden. Maak een wandeling over het witte zandstrand van Refviksanden, geniet van de straatkunst in het oude stadscentrum en vergeet niet een foto te maken van de Kannesteinen-rots, in de vorm van een paddenstoel aan zee. Een rustige maar prachtige tussenstop tijdens je cruise!

Dag 13: op zee

Dit is de laatste volledige dag op zee. Heb je nog niet alles van het cruiseschip ontdekt? Dan is het de laatste kans! Verschillende entertainment is er te doen, maar je kan ook meerdere sporten uitoefenen. Als je toe bent aan ontspanning, dan is er de spa, het zwembad en de hot tubs. Kortom, er is van alles en je hoeft je niet te vervelen!

Dag 14: Bremerhaven
Het schip komt vandaag aan om 07.00 uur en vertrekt weer om 14.00 uur

Je stopt bij de haven van Bremerhaven waar het verhaal van de Duitse maritieme geschiedenis werd geboren. Herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, is de stad vandaag de dag een uitdrukking van een jong en open Duitsland. Alles weten over zeevaart? Dan is dit je unieke kans om vanaf het begin tot heden in de wereld van de zeevaart te duiken en de originele uitrusting en artefacten en allerlei soorten boten te bewonderen, van barks tot militaire onderzeeërs. In Bremerhaven vind je het Maritime Museum. Tijd om de zeeman in je los te laten! In het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost maak je een reis rond de wereld aan de hand van verschillende klimaatzones. Ook is er een erg leuke dierentuin waar ijsbeer Lloyd woont.

Dag 15: IJmuiden
Vandaag meer je om 08.00 uur aan in de haven

Helaas zit vandaag je reis er alweer op. Na ontscheping ga je op eigen gelegenheid naar huis. Mocht je nog tijd overhebben, ga dan de stad nog even in.

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Het is gebruikelijk dat je na ongeveer een uur na aanmeren van boord kunt en je uiterlijk 30 minuten voor vertrek weer aan boord bent.

Let op: de afvaart voor 30-7-2023 is anders. Hierbij ga je in plaats van naar Trondheim op dag 11 naar Maloy en in plaats van Maloy op dag 12 naar Alesund.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Costa Favolosa - afvaart Amsterdam
Piet Heinkade 27,
Amsterdam - Cruise Terminal, Nederland
Kaart
Piet Heinkade 27, Amsterdam - Cruise Terminal, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De Costa Favolosa is sinds 2011 varend voor Costa Cruises. Het biedt plaats voor zo’n 3.800 passagiers. De Costa Favolosa heeft haar naam te danken aan het Italiaanse ‘fabuleus’ en haar inrichting is dan ook als in een sprookje en gotische stijl. Er zijn een aantal restaurants die zijn inbegrepen in de prijs, maar je kunt ook tegen een toeslag dineren in een specialiteiten restaurant, Club Favolosa. Met 4 zwembaden en 5 whirlpools kun je je vermaken op het dek, maar er is ook een 4D bioscoop, grote Spa en in de avonduren zijn er shows in het Teatro Hortensia. Liever meezingen in pianobar Camelot? Dit kan tot in de late uurtjes!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

  • Buitenzwembad
  • Lounge
  • Wellnessfaciliteiten
  • Disco / Nightclub
  • Casino
  • Live entertainment
  • Sportschool
  • Sportveld
  • A la carte restaurant
  • Bubbelbad
  • Kidsclub
  • Bar
  • Specialiteiten restaurant
  • Binnenzwembad
  • Theater
  • Sauna
  • Lift
  • Winkels aan boord
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Minibar
  • Televisie
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

De volgende verplichte kosten zijn exclusief en dienen ter plaatse te worden voldaan:
- Service charge (o.a. fooien) ca. € 154,00 per persoon

Let op:

  • Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren, deze zijn 2-3 dagen voor vertrek beschikbaar in MyCosta.
  • Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Een paspoort is een pré, alleen als je binnen de EU blijft kan je eventueel ook met ID kaart reizen, maar wordt sterk afgeraden i.v.m. langere wachttijden tijdens de inscheping.
  • Er wordt sterk aangeraden om in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke geschikt is voor internationale transacties. Indien je geen creditcard hebt, informeer dan bij ons service center.
  • Het is niet mogelijk om aan boord met een pinpas te betalen en in sommige gevallen is cash geld ook niet altijd mogelijk.
  • Een 2-persoonshut moet door 2 personen bezet worden en kan niet door 1 persoon geboekt worden!
  • Er is geen COVID-verzekering inbegrepen. Echter is het wel aanbevolen om deze af te nemen. Je kunt dit zelf regelen via je verzekering. Je kunt ook de Costa Relax (COVID) Insurance Policy bijboeken v.a. € 22,00 per persoon. Neem hiervoor contact op met ons service center.
  • Ook boekbaar als 1-persoons-, 3-persoons- of 4-persoons hut, deze hutten zijn echter op aanvraag en moeten door onze partner eerst worden geaccepteerd. Het kan dus zijn dat je boeking niet door kan gaan.

Let op!
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op deze pagina.

De rederij kan verschillend beleid hanteren per vaargebied. De meeste rederijen hanteren een vaccinatie-eis, wat soms aangevuld wordt met een testverplichting (PCR/Antigeen) en/of mondkapjesbeleid. Deze vereisten kunnen te alle tijden veranderen. Raadpleeg daarom regelmatig de site van de rederij.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie, documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf 12:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau