Fly & Drive
6, 8 of 10 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive IJsland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Fly & drive IJsland
Keflavík, Keflavík, IJsland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1489,-
totaal: 3030,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 6 dagen en voor 4 aankomstdagen beschikbaar!
6-, 8- of 10-daagse fly & drive magisch IJsland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Toe aan avontuur? Dan is deze fly & drive door magisch IJsland echt wat voor jou! IJsland biedt een prachtige en adembenemende natuur, waarvan het Noorderlicht een ware 'must-see' is! IJsland is het op één na grootste eiland van Europa en is ongeveer 3 keer zo groot als Nederland. Vulkanen, geisers, gletsjers en ook watervallen zijn kenmerkend voor het IJslandse landschap. De bezienswaardigheden liggen werkelijk voor het oprapen. Kijk je ogen uit tijden de een walvis safari, gletsjer excursie, noorderlicht jacht en de secret lagoon. Na een dag op vol nieuwe indrukken, kun je in het hotel heerlijk bijkomen onder het genot van een drankje in de bar. Grijp deze ultieme kans voor een 'once in a lifetime experience'.

Fly & Drive
6, 8 of 10 dagen
Incl. ontbijt

Fly & drive IJsland incl. vlucht, huurauto en ontbijt

Fly & drive IJsland
Keflavík, Keflavík, IJsland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 5, 7 of 9 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Reykjavik vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt
  • 6, 8 of 10 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie A)
  • Verblijf in verschillende 3*-hotels
  • Tip: Boek een excursie naar de Sólheimajökull-gletsjer
  • Ontdek de prachtige natuur!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: aankomt Reykjavik
Je verblijft de eerste nacht in Centerhotel Klopp (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Vandaag gaat dan eindelijk je reis beginnen! Je vliegt naar IJsland. Zodra je voet op land zet in IJsland merk je meteen dat je je in een totaal andere wereld begeeft. Op de luchthaven van Reykjavik staat de huurauto al voor klaar! De komende dagen ga je dit prachtige eiland verkennen. Het landschap is divers en biedt vergezichten die voor velen onbekend zijn. In Reykjavik kun je relaxen. Dat doe je onder andere in de thermale baden die hier te vinden zijn. Laat jij je meevoeren naar magisch IJsland?

Dag 2: Reykjavik - Vík
Je verblijft de aankomende nacht in Puffin Hotel Vik (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Vertrek naar het zuiden om de kust te bereiken. Ontdek onderweg de Selfoss-waterval met zijn indrukwekkende watervallen. Boek bijvoorbeeld een excursie naar de Sólheimajökull-gletsjer met een ervaren gids: je gaat te voet, uitgerust met stijgijzers en ijskrabbers, om de gletsjer en zijn gletsjerspleten te ontdekken! Vanaf de top is het uitzicht op de lagoon prachtig en je kan genieten van de besneeuwde landschappen die je omringen. Je reist door naar je volgende bestemming Vík. Mis een stop bij Reynisfjara niet! Het zwarte zandstrand en zijn merkwaardige kliffen zijn echt spectaculair. Vooral in de winter valt het contrast van kleuren op.

Dag 3: Vík- Reykholt
Je verblijft de aankomende nacht in Fosshotel Reykholt (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Het dorpje Reykholt in het westen van IJsland is een van de culturele hoogtepunten van het land. Deze plek is o.a. bekend om de bekende middeleeuwse dichter, schrijver en wetenschapper Snorri Sturluson. Hij woonde op deze plek van 1206 tot 1241. Deze kleine nederzetting zit boordevol geschiedenis en cultuur en mag niet over het hoofd worden gezien. Breng zeker een bezoek aan de populaire watervallen van Hraunfossar en Barnafoss. Het ligt ook dicht bij Deildartunghver, de hoogste stromende warmwater bron in Europa.

Dag 4: Reykholt - Borgarnes
Je verblijft de aankomende nacht in Birfost Hotel Bogarnes (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Vandaag reis je door naar Borgarnes, gelegen op een rostachtig schiereiland aan de kust van Borgarfjörður in IJsland. Een klein historisch plaatsje met een oud centrum en interessante musea. Met je auto passeer je kleine vissersdorpjes, watervallen, zwarte stranden en bergen. Maak aan de zuidkust een stop bij de rotsformaties van Arnarstapi, evenals het rotsachtige strand van Djupalonssandur. In het nabijgelegen Borg woonde in de 10de eeuw de Vikingdichter en krijger Egill Skallagrímsson. Hij is de held van Egils saga, één van de beroemdste sagen van IJsland. Aan de andere kant van de fjord is de al de Hafnarfjall berg te beklimmen. Of reis wat verder naar de Hraunfossar, Barnafoss watervallen en daar vlakbij ligt ook de grootste grot van IJsland, de Vidgelmir grot. De grot is zo'n 1600 meter lang en verrassend kleurrijk. Borgarnes is prachtig gelegen aan de Borgarfjörður fjord. In deze fjord zijn vele kleine en vaak onbewoonde eilandjes te vinden. Via een brug over de fjord is Borgarnes met het zuidelijke deel te bereiken. De halve kilometer lange brug is tevens de langste brug van IJsland.

Dag 5: Borgarnes - Reykjavik
Je verblijft de aankomende nacht in Centerhotel Klopp (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Je reist vandaag terug naar Reykjavik. Het is de een drukbezochte stad van IJsland en minder koud dan veel mensen denken. De stad is modern en biedt alle comfort, maar toch is overal een prachtige combinatie van traditie en historie zichtbaar. Bovendien staat de stad ook bekend om de nabij gelegen heetwaterbronnen en het adembenemende landschap. In de Wintermaanden is het tevens mogelijk om een prachtig natuurwonder te aanschouwen: het Noorderlicht!

Dag 6: terugreis naar huis

Helaas zit vandaag je fly & drive door IJsland er alweer op. Na het ontbijt, check je uit in het hotel en rijd je terug naar de luchthaven van Reykjavik en lever je de huurauto weer in. Vanaf hier vlieg je terug naar huis.

Let op:

  • Wanneer je kiest voor de 8-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht in Reykjavik, 2 nachten in Vik, 1 nacht in Reyholt, 2 nachten in Borgarnes en 1 nacht in Reykjavik.
  • Wanneer je kiest voor de 10-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht in Reykjavik, 2 nachten in Vik, 2 nachten in Reyholt, 2 nachten in Borgarnes en 2 nachten in Reykjavik.
  • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
  • De auto verhuurder op het vliegveld is geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive IJsland
235 KEFLAVÍKURFLUGVÖLLUR,
Keflavík, IJsland
Kaart
235 KEFLAVÍKURFLUGVÖLLUR, Keflavík, IJsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze 8-daagse fly & drive ontdek je magisch IJsland! Met je huurauto ontdek je fantastische plekken! Vulkanen, geisers, gletsjers en ook watervallen zijn kenmerkend voor het IJslandse landschap. Tijdens je reis verblijf je in comfortabele 3*-hotels incl. ontbijt

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Optionele kosten
  • Upgrade auto naar Categorie B (Lancia Y of gelijkwaardig) - € 19,00 per auto per dag
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden autohuur

De auto verhuurder op het vliegveld is geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau