Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse fly & drive door het midden van Spanje incl. huurauto en ontbijt

Fly & drive Midden-Spanje: Paradores hoogtepunten van Castilla
Madrid, Madrid, Spanje bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1159,-
totaal: 2378,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Het midden van Spanje ontdekken tijdens deze 8-daagse fly & drive en overnacht in prachtige hotels incl. huurauto en ontbijt

Een prachtige rondreis staat op het punt van beginnen! Heb je je alvast ingelezen over waar je absoluut naar toe wil? Het is wel aan te raden, want zo weet je zeker dat je niks mis loopt. Vanaf Madrid gaat je avontuur door het midden Spanje van start en ga je op pad naar prachtige werelderfgoedsteden. En neem je mooie herinneringen mee terug naar huis! Je verblijft deze reis in prachtige Spaanse Paradores (staatshotel / herbergen) welke stuk voor stuk uniek zijn. De ligging, het gebouw waarin je verblijft of verbluffende uitzichten. Elk hotel heeft iets eigenzinnigs en laat je echt in Spaanse sferen komen.

Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse fly & drive door het midden van Spanje incl. huurauto en ontbijt

Fly & drive Midden-Spanje: Paradores hoogtepunten van Castilla
Madrid, Madrid, Spanje bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in verschillende unieke Paradores
  • Retourvlucht naar Madrid vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 8 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie A)
  • Reis door schitterende natuurgebieden
  • Prachtige wandelgebieden
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Wat je kunt verwachten op deze fy & drive

Dag 1: aankomst Madrid en reis naar Alcala de Henares (ca. 20 km)
Je verblijft in Parador de Alcala de Henares (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet

Op het vliegveld van Madrid haal je je huurauto op en vertrekt naar je eerste bestemming Alcala de Henares. Het is de geboorteplaats van Cervantes, schrijver van het komische meesterwerk Don Quijote en de eerst geplande universiteitsstad ter wereld. De moderne industriestad is begin 16e eeuw door kardinaal Cisneros van middeleeuws dorp getransformeerd tot een stad met als enige functie een universiteit en onderkomens voor iedereen die eraan verbonden was te bieden. Uiteindelijk kwamen er 25 colleges. 8 grote kloosters dienden ook als college met als doel administrateurs voor de kerk en het Spaanse rijk op te leiden. In de 16e eeuw zijn hier meer dan 12.000 studenten voor klaargestoomd. Na het midden van de 17e eeuw nam het aantal studenten af en in 1836 werd de universiteit overgeheveld naar Madrid. De meeste van de gebouwen zijn verloren gegaan, maar het oudste college, San Ildefonso, is in 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het hotel waar je verblijft is een van die 17e -eeuwse kloosters waar een college in gevestigd was. Het is een mooie combinatie van traditie en avant-garde.

Dag 2: Alcala de Henares - Oropesa (ca. 190 km)
Vannacht logeer je in Parador Museo de Oropesa (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet

Vandaag reis je naar Oropesa. Het is een charmant stadje dat in de middeleeuwen en renaissance tijd een agrarisch satelliet stadje (een stad vlak buiten een belangrijke grotere stad met een eigen stadsbestuur maar wel tot het stedelijk gebied werd gerekend) was van Toldeo. De kloosters, kerken en paleizen herinneren aan deze tijd. In april worden worden er de middeleeuwse dagen georganiseerd waarin ze de gloriedagen opnieuw beleven. Tip: in plaats van direct naar Oropesa te rijden kun je via Toledo gaan. dit is slechts 25 kilometer om en is absoluut de moeite waard om naar toe te gaan. De historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco dankzij de smeltkroes van christelijke, islamitische, en joodse cultuur en hun culturele en monumentale nalatenschap uit deze tijd. De parador waar je verblijft is één van de mooiste voorbeelden van de historische rijkdom, in combinatie met een prachtige omgeving, die deze regio heeft te bieden. De Parador Museo de Oropesa was ooit het ouderlijk huis van de Alvarez de Toledo familie, de graven van Oropesa. Het heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het geconverteerd tot een hotel en werd het de eerste, historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. De keten, eigendom van de overheid, maakt een onderscheid tussen historische pardores, paradores gelegen in steden en paradores gelegen in natuurgebieden. De, vaak eeuwenoude, historische paradores werden hierdoor behoed voor verval.

Dag 3: Oropesa - Gredos (ca. 90 km)
De komende 2 nachten verblijf je in Parador de Gredos (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet

Deze Parador is een indrukwekkend stenen gebouw uit 1928 op een prachtige locatie midden in de naaldbossen en met een prachtig uitzicht op de Tormes vallei, de bergen van de Sierra de Piedrahita en het Gredos massief. De Parador de Gredos was de eerste parador van de Spaanse keten 'Paradores' , die in 1928 opgericht is.

Je bent nu in het schitterende Sierra de Gredos, een bergketen in het midden van het Iberisch Schiereiland. Dit regionale park is een outdoor bestemming bij uitstek en is zeer leuk om te wandelen of te fietsen. Tip: de bewegwijzering schijnt niet helemaal op orde te zijn, dus koop een goede kaart van het gebied en laat je informeren over de mogelijkheden.

Dag 4: Gredos
Vandaag heb je nog een heerlijke dag in dit ongelooflijk mooie berggebied. Wandel in Puerto del Pico over een van de best bewaarde Romeinse wegen van Spanje. Vergeet vanavond niet naar de sterren te kijken want de Parador is bekroond met de internationale Starlight-certificering voor de kwaliteit van de nachtelijke hemel. Omdat het een gebied is dat beschermd is tegen lichtvervuiling!

Dag 5: Gredos - Salamanca (ca. 105 km)
De komende 2 nachten verblijf je in de Parador van Salamanca (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet

Vandaag gaat je reis naar Werelderfgoedstad Salamanca, via de kortste route. Als je de stadsmuren van Avila wilt meepikken, dan betekent dit ongeveer 70 extra kilometers. Maar aangezien de route via Avila over snelwegen gaat, is het slechts een half uurtje extra. Avila ligt trouwens ook op de route van dag 7. De stadsmuren dateren uit de 11e eeuw en staan samen met vier romaanse kerken niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Salamanca, een voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd, viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De hele oude stad staat op de lijst van Unesco; de meeste bezienswaardigheden bevinden zich daar en zijn heel goed te voet te verkennen. De universiteit, de oude en nieuwe kathedraal en het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, een van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden, nu kun je er heerlijk rondslenteren en winkelen.

De Parador ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.

Dag 6: Salamanca
Vandaag kun je gaan ontdekken waarom de stad de bijnaam "de gouden" stad heeft gekregen. Let maar eens op de prachtige architectuur van glimmend zandsteen! Het oude centrum is qua grootte heel goed te bewandelen waardoor het bijna aanvoelt als een dorp.

Dag 7: Salamanca - La Granja (ca. 180 km)
Vannacht logeer je in Parador de la Granja (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet

Zowel Avila als Segovia liggen op je route en je hoeft er niet eens voor om te rijden. Segovia staat net als Avila en Salamanca ook op de Werelderfgoedlijst, en wel met hun oude stad en het Romeinse aquaduct uit de 1e eeuw na Christus dat ook, net als de muren van Avila, prachtig geconserveerd is. Het ligt ruim 10 kilometer van je hotel. La Granja de San Ildefonso is een koninklijk paleis, door sommigen wel lusthof genoemd, dat ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Filips V liet dit in 1720 bouwen om zijn dierbare jeugdherinneringen het hof in Versailles, van zijn grootvader Lodewijk XIV, te herbeleven. Zowel het paleis als de tuinen zijn echt een bezoek waard.

Ook je hotel is indrukwekkend te noemen. Het is in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van Karel III als onderkomen voor de 'infantes', de koningskinderen Gabriel en Antonio, en als hoofdkwartier voor de Koninklijke Garde. Ondanks de moderne aanpassingen heeft het zijn statuur niet verloren. Geniet nog even van je laatste avond in het mooie Spanje want morgen zit je reis er helaas al weer op.

Dag 8: La Granja - Madrid (ca. 85 km)
Helaas zit vandaag je rondreis erop en is het tijd om je klaar te maken voor de terugreis, maar eerst geniet je nog van een heerlijk ontbijt. Pak rustig je koffers in en vertrek richting Madrid waar je je huurauto inlevert en terug naar huis vliegt met een bak vol nieuwe ervaringen en herinneringen!

Let op: Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is, verblijf je in een andere, vergelijkbare accommodatie

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Midden-Spanje: Paradores hoogtepunten van Castilla
Av de la Hispanidad, s/n,
Madrid, Spanje
Kaart
Av de la Hispanidad, s/n, Madrid, Spanje
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze fly & drive ga je Castilla ontdekken! Je verblijft in prachtige Spaanse Paradores (staatshotel / herbergen) welke stuk voor stuk uniek zijn. De ligging, het gebouw waarin je verblijft of verbluffende uitzichten. Elk hotel heeft iets eigenzinnigs en laat je volledig in de ontspanningsmodus komen. 's Avonds kun je heerlijk uitgebreid dineren in het sfeervolle restaurant en misschien alvast een beetje over de dag van morgen gaan nadenken. Jij beslist namelijk tijdens deze reis via welke route je naar de volgende parador reist.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
  • I.v.m. de beperkte beschikbaarheid van de accommodaties is er een mogelijk dat de definitieve reis in tegengestelde richting plaatsvindt.

Voorwaarden huurauto:

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau