Zonvakanties
dagen

8-daagse vakantie langs de Italiaanse eilanden en Amalfikust incl. ontbijt, diner en excursies

Italiaanse eilanden en Amalfikust
Ischia, Golf van Napels, Italië bekijk op kaart
Ontdek de Italiaanse eilanden en de Amalfikust tijdens een prachtige 8-daagse reis o.b.v. halfpension en incl. diverse excursies

Heb jij altijd al de Amalfikust en de Italiaanse eilanden willen ontdekken? Op deze mooie reis komt alles aan bod! Vanaf de luchthaven van Napels regel je het vervoer naar de haven vanwaar je met de boot een prachtige overtocht naar het eiland Ischia gaat maken. Op het eiland krijg je alle tijd om op je gemakt op verkenning te gaan. Gedurende je reis maak je tal van leuke uitstapjes naar de meest mooie plekken op en rond het eiland. Geniet van authentieke Italiaanse sferen en gastvrijheid op deze heerlijke reis!

Zonvakanties
dagen

8-daagse vakantie langs de Italiaanse eilanden en Amalfikust incl. ontbijt, diner en excursies

Italiaanse eilanden en Amalfikust
Ischia, Golf van Napels, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen in een 3- of 4 sterren hotel op Ischia
  • Retourvlucht naar Napels vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourovertocht Napels haven – Ischia haven
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks een diner
  • Motorboottour rond Ischia op dag 2
  • Retourtocht naar Capri op dag 3
  • Minicruise Amalfikust op dag 5
  • Retourtocht naar Procida op dag 6
  • Relaxdag bij Poseidon Thermal Park op dag 7
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Wat kun je verwachten tijdens deze reis?

Dag 1: aankomst op Ischia
Vandaag is je reis naar het mooie Italië begonnen! Als je aankomt in je hotel, ontvang je alle informatie over de reis en ga je op je gemakje uitpakken en een beetje bijkomen van de reis. 's-Avonds kun je gaan genieten van een heerlijke maaltijd in het hotel. Geen haast want morgen kun je lekker uitslapen!

Dag 2: motorboot eiland tour
Word rustig wakker vandaag en ga eerst lekker ontbijten. Je hebt de hele ochtend voor jezelf om te ontspannen aan het strand, zwembad of de omgeving van het hotel te gaan verkennen. Je wordt namelijk pas in de vroege middag bij het hotel opgehaald om met de motorboot het eiland in haar volle glorie te gaan zien. Wellicht kom je er ook achter waarom Ischia ook wel het groene eiland wordt genoemd. In de namiddag kom je terug in het hotel waar weer een heerlijk diner op je staat te wachten. Morgen is het vroeg dag want het eiland Capri wacht op je.

Dag 3: Capri
Na het ontbijt word je opgehaald om met de boot te vertrekken naar het kleine eilandje Capri. Stranden hoef je hier niet te verwachten maar wel prachtige uitzichten, grotten en indrukwekkende rotsformaties. Plof neer op een van de bankjes in Giardini di Augusto voor een adembenemend uitzicht op de fotogenieke zigzag weg van Via Krupp. Wist je dat de steile rotsen vroeger fungeerden als natuurlijke vuurtorens? Bovenop de rotspunten werden grote vuren ontstoken om de schepen te waarschuwen. Bezoek het kleine dorpje Anacapri met kleine smalle straatjes en mooie huisjes. Het dorpje is omgeven door olijf- en citrusbomen. In het dorpje kom je tal van kleurrijke keramieken tegeltjes tegen, op banken, als huisnummer of als versiering. Voor een spectaculair uitzicht kun je de stoeltjeslift naar Monte Solaro nemen. Met een ritje van zo'n 12 minuten ben je boven en kun je op heldere dagen zelfs de baai van Napels zien liggen! Je kunt er voor kiezen op de terugweg niet de stoeltjeslift maar het naastgelegen wandelpad te pakken. Leuk weetje van Capri: men claimt hier de Limoncello te hebben uitgevonden! Even proeven dus. Na een bezoek aan dit prachtige eiland keer je terug naar het hotel om tijdens het diner nog na te genieten van alle indrukken van vandaag.

Dag 4: vrije dag
Vandaag heb je de hele dag voor jezelf. Breng een bezoek aan het Castello Aragonese. Het kasteel is gebouwd op een kleiner vulkanisch rotseiland dat door middel van een middeleeuwse stenen brug is verbonden met de rest van Ischia. Het is een van de hoogtepunten van het eiland en alleen al de tocht naar de toegang van het kasteel door tunnels en gangen is een avontuur op zich. Huur een scooter om de Monte Epomeo te bezoeken (scheelt je een hele klim!) Bijna bovenaan is een parkeerplaats waar je de scooter even kunt stallen en het laatste stuk te voet verder kunt doen naar de top. Omdat Ischia vulkanisch grondgebied is, is de grond zeer vruchtbaar en dé perfecte plek voor wijnbouw! Je kunt dan ook overal op het eiland de heerlijkste wijnen proeven.

Dag 5: minicruise Amalfikust
Maak je klaar voor een minicruise! Tip vooraf: draag comfortabele en koele kleding en goede schoenen. De eerste stop is Positano dat als een kleurrijk schilderij tegen de rotsen geplakt lijkt te zijn. Steile steegjes en vele vele trappetjes wachten je op in dit bijzondere stadje. Zoek een lekker plekje in de schaduw en trakteer jezelf op een heerlijk citroentaartje. De gele kerk in het centrum is een fotogeniek plekje. De toren is volledig bezet met kleurrijke tegeltjes en binnen kun je de Zwarte Madonna bezoeken. Montepertuso is een gehuchtje binnen Positano. Dit pareltje vind je in het hoger gelegen deel bovenop de heuvel. De volgende stop is in Amalfi, de grootste stad van de kuststreek. De kathedraal Duomo di Sant’Andrea staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is met de imposante trappen de blikvanger van de stad. Bezoek de oude papiermolens van Amalfi! op een kwartiertje lopen vanaf het centrale plein vind je er een uit 1350! Het is de enige molen die nog overeind staat. In de hoogtijdagen stonden er in deze vallei maar liefst 15. Wandel door de vallei en bekijk de restanten van de molens. In het museum leer je hoe papier gemaakt wordt. In de late namiddag kom je weer terug in je hotel.

Dag 6: Procida
Start rustig op met een lekker ontbijtje. In de vroege middag word je opgehaald om naar het kleinste vulkanische eiland in de golf van Napels te vertrekken, Procida. Je komt aan in Porto Marina di Procida vanwaar je direct de charmante gekleurde huisjes ziet staan. De vissershaven is omgeven door prachtige gebouwen zoals het voormalige vakantiehuis van de koning. In de oude stad van Terra Murata vind je tal van gezellige straatjes en prachtige gebouwen maar ook fantastische uitzichten over het eiland en de golf van Napels. Vanuit het oude centrum moet je echt even een kijkje gaan nemen op het Pallazo d’Avalos. Het van origine paleis is tevens gebruikt als gevangenis die tot 1988 in gebruik is geweest. Je kunt het paleis nog steeds bezoeken en herbergt ook nog een aantal musea zoals het Archeologisch Museum en het Museum voor Oude Kostuums. Vanaf de de haven ligt op een kwartiertje wandelen het kleine vissersdorpje Marina di Corricella. In dit romantische dorpje dobberen de bootjes gemoedelijk rond en vormen met de rust die hier heerst een heerlijk plekje om even lekker op een bankje te gaan zitten en lekker om je heen te kijken. In de late namiddag kom je terug in je hotel.

Dag 7: Poseidon Thermal Park
Na het ontbijt word je opgehaald om een dagje te gaan ontspannen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Ischia. In het park vind je wel 22 verschillende zwembaden met ieder hun eigen temperatuur variërend van 15 tot 40° graden celcius. Door de vulkanische activiteit van het eiland dat onder de oppervlakte opborrelt ontstaan de natuurlijke baden. Omdat de temperaturen natuurlijk veel te hoog zijn, wordt het water gekoeld en omgeleid naar de verschillende baden. Poseidon ligt in de prachtige baai van Citra en zorgt voor een stressvrije en kalmerende ervaring!

Dag 8: terugreis
Helaas zit deze mooie reis er al op. Na het laatste ontbijt regel je vervoer naar de haven om weer naar het vaste land te varen. Vanaf Napels vlieg je uitgerust naar huis en kan het grote nagenieten beginnen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Italiaanse eilanden en Amalfikust
Via Porto, 25,
Ischia, Italië
Kaart
Via Porto, 25, Ischia, Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze reis verblijf je in een 3 of 4*-hotel op het prachtige eiland Ischia. Het hotel ligt aan of nabij een heerlijk strand en is van alle gemakken voorzien. De kamers zijn ruim en licht en hebben een eigen badkamer. 's Morgens kun je genieten van een heerlijk ontbijt. Na een lekkere dag op pad te zijn geweest kun je gaan dineren in het restaurant. Lees je onder het genot van een drankje vast in over wat er morgen op de planning staat en geniet na van wat de dag vandaag heeft gebracht!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Castel Nuovo

Bezienswaardigheden, Cultuur
Piazza Castello

Castel Nuovo is het belangrijkste symbool van de stad Napels. In 1279 is men al begonnen aan de bouw en in de loop der eeuwen is het kasteel behoorlijk veranderd.

Duomo van Napels

Bezienswaardigheden, Cultuur
Via Duomo

De Kathedraal van Napels is een katholieke kathedraal en wordt ook wel de kathedraal van Santa Maria Assunta genoemd. Het is de belangrijkste van Napels.

Vulkaan Vesuvius

Bezienswaardigheden, Cultuur
Napels

Vesuvius is een indrukwekkende vulkaan bij Napels en zeker een bezoekje waard. De vulkaan is tot op de dag van vandaag nog steeds actief, maar er komt niet meer dan een beetje stoom uit.

Pompeii

Steden
Pompeii

In Pompeii vindt u prachtige archeologische opgravingen uit de romeinse tijd. Een prachtige wandeling door dit unieke historische stadje is zeker de moeite waard.

Paleis van Caserta

Bezienswaardigheden
Viale Douhet 2/a

Het koninklijke paleis van Caserta is een buitengewone bijzondere erfenis. Keer op keer doet een bezoek aan dit paleis u verbazen. Het complex werd door Luigi Vanvitello ontworpen.

Colosseum

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Piazza Del Colosseo 1

Het Colosseum is een gigantisch amfitheater midden in Rome. Het is één van de symbolen van de stad. Zo’n 2000 jaar geleden vochten hier honderden gladiatoren (slaven) tegen elkaar en tegen dieren.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Let op: de route staat niet vast. Hij kan ook in een andere volgorde plaatsvinden. Vanwege slechte weeromstandigheden zou er ook een plaats weg kunnen vallen.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau