Aan of nabij de kust
2, 3 of 4 dagen

Heerlijk uitwaaien op Vlieland o.b.v. logies

Hotelletje de Veerman Vlieland
Vlieland, Friesland, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
41,50
totaal: 107,17 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 2 dagen en voor 19 aankomstdagen beschikbaar!
Verblijf 2, 3 of 4 dagen in knus hotel op Vlieland op basis van logies

Het ultieme eilandgevoel begint al in de haven van Harlingen! Met de "langzame" veerdienst doe je er ongeveer 1 uur en 35 minuten over, met de sneldienst zo'n 50 minuten. Kies je voor de veerdienst dan zoek je het mooiste plekje op de boot en geniet je van de tijd die je er over doet naar het eiland door gewoon lekker naar buiten te kijken, plaats te nemen op het dek boven of gezellig met een hapje en drankje een spelletje te spelen. Waar je ook voor kiest, op het moment dat je de toeter hoort en de haven binnen komt varen ben je écht op vakantie! Geniet van de wind in je haren en het zonnetje op je bolletje op het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland: Vlieland. Het hotel waar je verblijft is knus en gezellig en staat vlak onder de vuurtoren. Vanaf hier kun je het hele eiland gaan ontdekken. Omdat het eiland autovrij is, ben je aangewezen op de benenwagen of de fiets wat overigens geen straf is want alleen zo zie het prachtige eiland in al haar glorie!

Aan of nabij de kust
2, 3 of 4 dagen

Heerlijk uitwaaien op Vlieland o.b.v. logies

Hotelletje de Veerman Vlieland
Vlieland, Friesland, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 1, 2 of 3 overnachtingen o.b.v. logies
  • Gezellig hotel aan de Waddenzeedijk
  • Hotel vlak bij de vuurtoren
  • Gelegen in het rustige gedeelte van het dorp
  • Tip: pak de veerdienst en geniet extra lang van de overtocht!
Rondje eiland!

Vlieland is het kleinste bewoonde eiland van Nederland en ligt het verste uit de kust. Omdat het autovrij is, is het heerlijk rustig en ongerept. Vlieland is groen en heeft heerlijke stranden waar je uren kunt "jutten" en wandelen! Het strand is niet alleen erg breed maar ook nog eens 12 kilometer lang. Op de mooie en warme dagen vormen zich op het strand aan de vloedlijn tussen de getijden een soort kleine meertjes die lekker warm worden. Je kunt hier dan met een netje garnaaltjes en krabbetjes vangen. Vlieland heeft maar één dorp: Oost-Vlieland dat direct aan zee ligt. Aan de oude Hoofdstraat liggen veel gezellige cafés met terrasjes en restaurants. Hier voel je nog de sferen van een oud vissersdorp. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Vlieland? Ga dan een kijkje nemen in het admiraalshuis uit 1896, het Tromps Huys. Voor het mooiste uitzicht over het eiland moet je wat over hebben! Beklim de 42 meter hoge vuurboetsduin waarmee je ook direct het "ergste" hebt gehad. De vuurtoren zelf uit 1876 is immers maar 18 meter hoog en heeft maar 51 treden. Zodra het donker wordt gaat het licht schijnen. Hier komen geen mensenhanden meer aan te pas en gaat geheel automatisch. Iedere vuurtoren heeft een eigen ritme in het schijnen van het licht. De Vlielandse vuurtoren heeft als ritme 2 seconden aan en vervolgens 2 seconden uit. De deuren van de Nicolaaskerk staan over het algemeen open om even een blik naar binnen te kunnen werpen. Hier zie je dan onder andere de walviskaken, juthout en prachtige kroonluchters die ooit zijn geschonken door Michiel de Ruyter. Ben jij niet bang voor een beetje modder? Ga dan absoluut mee op een van de wadlooptochten! In het begin start je op de slikvlakten wat ongeveer een uur duurt, dit zijn erg modderige stukken. Daarna loop je over de bodem van de Waddenzee. Zorg er wel voor dat je fit bent want een gemiddelde tocht kost je zo 3 tot 5 uur. Goede wandelschoenen, een rugzak en geschikte kleding zijn een aantal dingen waar je aan moet denken. Doe een toch nooit alleen maar altijd met een ervaren gids want de Waddenzee is niet alleen maar mooi, ze kan ook verraderlijk zijn!

Hotelletje de Veerman Vlieland
Dorpsstraat 173,
Vlieland, Nederland
Kaart
Dorpsstraat 173, Vlieland, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Hotelletje de Veerman is een knus, gastvrij en comfortabel hotel op Vlieland. Het ligt in het rustige gedeelte van de Dorpsstraat, vlakbij de trots van het eiland: de vuurtoren! Vanaf de aanlegplaats van de veerboot is het ongeveer 950 meter lopen naar het hotel. De kamers hebben een prachtig uitzicht op de Waddenzee, tuin of de vuurtoren. Bij mooi weer kun je vanuit de gemeenschappelijke tuin en terras van een heerlijk zonnetje genieten. Vanaf de tuin wandel je zo de Waddenzeedijk op! Er is een zelfservicebar aanwezig waar je tegen schappelijke prijzen koffie, thee, soep, warme choco etc. kunt krijgen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Vuurtoren Vlieland

Oost-Vlieland

De 40 meter hoge vuurtoren van Vlieland staat net buiten het dorp en op ongeveer 15 minuten fietsen vanaf de haven. Vanaf de vuurtoren kun je bij helder weer de buureilanden Texel en Terschelling en ook de Friese en Noord-Hollandse kust zien.

Museum Tromps Huys

Musea
Dorpsstraat 99

Vlieland kent een indrukwekkend cultuur en historisch verleden. Dit verleden wordt bij Museum Tromps Huys tentoongesteld. Je vindt hier verschillende schilderijen, tekeningen, etsen en prenten.

Jachthaven van Vlieland

Eilanden, Natuur & Parken
Havenweg 10

De Jachthaven van Vlieland ligt ten oosten van het dorp aan de Wadkant van het eiland. Vaak liggen er honderden jachten en in de ervoor gelegen werkhaven liggen vaak schepen van de bruine vloot.

Fietsen en wandelen

Natuur & Parken, Tours & activiteiten
Pad Van Twintig

Vlieland heeft een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden. Deze met schelp verharde paden bieden je een prachtige gelegenheid om vele plekjes op het eiland te leren kennen.

Kroon's Polders

Natuur & Parken
Postweg 4

Kroon's Polders is een natuurgebied van vier polders die tussen 1900 en 1930 zijn ingedijkt. Het gebied dankt haar naam aan de opzichter van Rijkswaterstaat die was belast met het toezicht op het inpolderen.

Vuurtoren Brandaris

Bezienswaardigheden
Brandarisstraat

De Brandaris is een vuurtoren op Terschelling en tevens de oudste vuurtoren van Nederland. De toren is helaas niet van binnen te bezoeken.

Inchecken

Vanaf 10:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:30 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.11 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau