Zonvakanties
dagen

MEGADEAL! ⚡ Ontdek de cultuur op Sicilië incl. vlucht, 4*-hotel, ontbijt en huurauto

Ontdek de cultuur op Sicilië vanuit het oostelijke deel
., Sicilië, Italië bekijk op kaart
MEGADEAL! ⚡ Ontdek in 4, 5, 6, 7 en 8 dagen de cultuur op Sicilië incl. vlucht, 4*-hotel, ontbijt en huurauto

Sicilië... Een bijzonder Italiaans eiland in de Middellandse Zee. En dit eiland met mooie stranden, charmante dorpjes en rijke geschiedenis kan jij ontdekken! Vanaf een luchthaven naar keuze vlieg je naar Catania. Vanaf daar ga je met de huurauto naar je hotel toe. Je verblijft in Mascali of Taormina. Beide plaatsen liggen dichtbij de oostkust. Tijdens deze reis ben je vrij in wat je gaat doen en waar je heen gaat met de auto. Met 4 uur rijden kan je van de ene kant van het eiland naar de andere kant toe rijden. Er is zoveel te ontdekken op het veelzijdige eiland Sicilië! Wat dacht je van de 1000 kilometer lange kustlijn, de glooiende heuvels met citrusbomen, de vulkaan Etna, de culturele bezienswaardigheden en het heerlijke eten? Eén ding is zeker; vervelen zal je niet!

Zonvakanties
dagen

MEGADEAL! ⚡ Ontdek de cultuur op Sicilië incl. vlucht, 4*-hotel, ontbijt en huurauto

Ontdek de cultuur op Sicilië vanuit het oostelijke deel
., Sicilië, Italië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 3, 4, 5, 6 of 7 overnachtingen in een 4*-hotel
  • Retourvlucht naar Catania vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks Italiaans ontbijt
  • Optioneel: dagelijks diner
  • Inclusief 4, 5, 6, 7 of 8 dagen huurauto met basisverzekering
  • Ontdek de cultuur van Sicilië met haar rijke geschiedenis
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Voorbeeld dagplanning van je reis

Let op: de dag beschrijving is ter inspiratie. Er zitten geen excursies/activiteiten bij deze reis.

Dag 1: Aankomst Catania
Eindelijk! Daar ben je dan op het vliegveld van Cantania. Snel je koffers ophalen en dan door naar het ophaalpunt voor de huurauto. Daarna rijd je naar je hotel in Mascali of Taormina (hangt af van het arrangement dat je hebt gekozen). De route naar het hotel alleen al langs de kust is een plaatje! Rust lekker uit en maak je klaar voor de volgende dagen.

Dag 2: Etna

Begin je eerste volledige dag van de vakantie met een bezoekje aan het prachtige strand. Duik de frisse zee in en relax op je handdoek. In de middag kan je de auto pakken en naar Etna rijden, de hoogste top van Sicilië en de meest actieve vulkaan van Europa. Het gebied rond de vulkaan vormt het "Park van de Etna", één van de grootste beschermde gebieden in Italië. Hier zal je versteld staan van de grote verscheidenheid aan vegetatie en landschappen die je onderweg tegenkomt. Wanneer je aankomt bij de "Silvestri Craters" kan je een optionele excursie per jeep en kabelbaan maken tot 3.000 meter (tegen betaling).

Dag 3: Siracusa

Na het ontbijt pak je de auto en rijd je richting Catania. Deze stad ligt op de helling van de Etna en is rijk aan barokke gebouwen. Bezoek hier de typische vismarkt en maak een mooie wandeling door het stadscentrum. Vervolgen ga je verder naar Siracusa, één van de meest archeologische plekken van het eiland. Ortigia is het historisch centrum en heeft de oudste kern van de stad en een prachtige kathedraal. Je kan eventueel een boottocht naar Ortigia maken (tegen betaling). Vanaf het Grieks-Romeinse Amfitheater kan je namelijk de baai van Giardini Naxos, de vulkaan Etna en de kust van Calabrië bewonderen.

Dag 4: Taormina, Savoca & Forza d'argo

Vandaag kan je de route volgen naar Taormina, ook wel 'de Parel van de Middellandse Zee' genoemd. Wandel door de Corso Umberto, die het hart van de stad vertegenwoordigt en waar prachtige gebouwen staan. Ga naar het 15e eeuwse Palazzo Corvaja en het Grieks-Romeinse theater. Vervolgens ga je naar Forza D'Argrò, een charmant dorp gelegen op een heuvel met uitzicht op Taormina. Wandel door de smalle straatjes en neem de adembenemende uitzichten in je op. Bezoek ook de Durazzesco boog en de kathedraal, te herkennen uit The Godfather film. Vanaf het Panoramaplein kan je genieten van een buitengewoon uitzicht op de kust. Na een bezoek aan dit juweeltje ga je verder naar Savoca. Ook hier zijn delen van The Godfather opgenomen.

Dag 5: Montalbano Elicona & megalieten van Argimusco

Rijd het Siciliaanse achterland in, naar het prachtige dorp Montalbano Elicona. Een labyrint van kleine wegen leid je naar het kasteel, dat het historische centrum domineert. Hier word je betoverd door het prachtige uitzicht. Maak een wandeling door de stad en ga verder naar de Megalieten van Argimusco. Hier kan je megalieten (rotsen) uit de prehistorie bekijken en tegelijkertijd genieten van prachtige uitzichten op de Etna, de Eolische eilanden, de bijzondere bergen Rocca Salvatesta en Montagna di Vernà, kaap Tindari, kaap Calavà en kaap Milazzo.

Dag 6: Lipari & Vulcano

Lipari en Vulcano zijn eilanden en staan op de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 2000. Je kan zelf een excursie hier naartoe regelen. Rijd met de auto naar de haven van Milazzo en vanaf daar kan je een boot nemen naar het eiland Lipari. Bezoek hier zeker de oude stad met het archeologische park en de kathedraal. Neem ook even een kijkje in de lokale winkels op het eiland. Terug aan boord vaar je waarschijnlijk langs de "Faraglioni" en de "Paardengrot". Zorg dat je een bootticket koopt die ook naar Vulcano gaat en stop op het eiland met de mogelijkheid om zwavelhoudende modderbaden te maken in een daarvoor bestemde ruimte (tegen betaling). Daarna kan je lekker relaxen bij het hotel of op het strand.

Dag 7: Castiglione di Sicilia, Alcantara Gorges & Patria Wineries

De laatste volle dag die je goed moet benutten! Maak je klaar voor Castiglione di Sicilia. Dit is een klein middeleeuws stadje, wat ook wel de stad van de wijn genoemd wordt. Maak een mooie wandeling door de stad en ga naar het oude kasteel. Vervolg daarna je route naar de Alcantara Rivier. Het spel van licht en schaduwen op de streepjesmuren van de kloven creëren een illusoire wereld. Het water in de rivier is altijd koud, waardoor je er goed verkoeling kan zoeken op warme zomerdagen. Bij de Alcantara Gorge kan je zwemmen of wandelen in de kloof. Rijd erna nog naar een wijngaard in Patria en proef daar lokale producten. Ook leuk als souvenir voor thuis!

Dag 8: Terugreis

Dat was het dan... Een vakantie die je niet snel zal vergeten op het mooie Sicilië. Na het ontbijt check je uit en rijd je met de huurauto naar het vliegveld. Daar lever je de huurauto in. Nu rest je alleen nog de terugvlucht en dan is de vakantie echt voorbij.

Let op: De autoverhuurder op het vliegveld is geopend van +- 8.00 uur 's ochtends tot 22:30 uur 's avonds, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Ontdek de cultuur op Sicilië vanuit het oostelijke deel
.,
., Italië
Kaart
., ., Italië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze vakantie ontdek je het prachtige Sicilië. Als je op basis van logies en ontbijt verblijft, dan zit je in een 4*-hotel in Mascali. Heb je het halfpension arrangement, dan zit je in een 48-hotel is Taormina. Je vliegt vanaf een luchthaven naar keuze naar Cantania. Daar haal je de huurauto op en rijd je naar het hotel. Alle dagen heb je eigen keuze waar je heen gaat of wat je gaat bezichtigen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Catania

Steden
Catania

Catania is gebouwd op de uitlopers van de Etna die vanuit de stad zichtbaar is. Het stadsbeeld is ook beïnvloed door deze vulkaan omdat zij in 1693 enkele buitenwijken van de stad heeft verwoest.

Vulkaan Etna

Natuur & Parken
Etna

De Etna is een actieve vulkaan aan de oostkant van Sicilië. Het is de hoogste vulkaan van Europa en hét symbool van Sicilië. Een bezoek is zeker de moeite waard.

Taormina

Steden
Taormina

Taormina is de mooiste badplaats op Sicilië. Hier vind je naast stranden met keien ook een paar zandstranden.

Messina

Steden
Messina

Messina is omringd door mooie Peloritan bergen. Prominent in de haven aanwezig is een monument wat men het Maria kolom noemt. De kathedraal van de stad heeft een mooie klokkentoren.

Vallei van de Tempels (Agrigento)

Bezienswaardigheden
Agrigento

De Vallei van de Tempels ligt net buiten Agrigento. De Vallei ligt onderaan de stad en is een overblijfsel van de bewoning in de 6e eeuw voor Christus.

Palermo

Steden
Palermo

Palermo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Sicilië. Ervaar hier de authentieke sfeer in het prachtige oude centrum.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Wanneer je inclusief ontbijt boekt, verblijf je in een viersterren hotel in Mascali. Als je o.b.v. halfpension boekt verblijf je in een viersterren hotel in Taormina.

Let op: De autoverhuurder op het vliegveld is geopend van +- 8.00 uur 's ochtends tot 22:30 uur 's avonds, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.

Inchecken

Vanaf 16:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau