Cruises
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse cruise Dourovallei en Salamanca o.b.v. volpension en incl. vlucht

Cruise Dourovallei en Salamanca
Porto, Costa Verde, Portugal bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1789,-
totaal: 3610,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Geniet van een 8-daagse cruise door de Douro vanaf Porto naar Salamanca o.b.v. volpension en incl. vlucht

Portugal en Spanje onthullen hun schatten tijdens een unieke cruise over de Douro. Ontdek Porto, een stad vol charme waar oud en nieuw perfect worden gecombineerd. Je bezoekt de charmante stad Lamego, wiens landschappen van groene heuvels een totale verandering van omgeving bieden. Je zal ook Guimarães en zijn fascinerende verhalen ontdekken die worden weerspiegeld in de vele monumenten en historische gebouwen die het herbergt. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan een van de meest gefotografeerde steden van Spanje ook niet: Salamanca! Je verblijft op het cruiseschip MS Miguel Torga of MS Vasco Gama (afhankelijk van je vertekdatum). Op beide schepen zal het je aan niets zal ontbreken en verblijf je o.b.v. volpension.

Cruises
8 dagen
Incl. ontbijt

8-daagse cruise Dourovallei en Salamanca o.b.v. volpension en incl. vlucht

Cruise Dourovallei en Salamanca
Porto, Costa Verde, Portugal bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 7 overnachtingen in een geboekte kajuit naar keuze
 • Retourvlucht naar Porto vanaf Amsterdam Schiphol Airport
 • Ontvangst met een welkomstdrankje
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • Dagelijks lunchbuffet
 • Dagelijks dinerbuffet (waarvan 1 x een gala avond)
 • Onbeperkt diverse drankjes tijdens het eten en aan de bar, o.a. koffie/thee/fris/wijn/bier (met uitzondering van de speciale kaarten)
 • Gratis gebruik van Wi-Fi aan boord
 • Inclusief animatie en een voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Inclusief haventaxen
 • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: vlucht naar Porto en inscheping

Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de bestemming Porto, Portugal. Je gaat vanaf de luchthaven op eigen gelegenheid naar de cruise haven. Inscheping is vanaf ca. 17.00 uur. In de avond word je hartelijk welkom geheten door de bemanning onder het genot van een welkomstcocktail.
Klassiek excursiepakket: vertrek op excursie om kennis te maken met Porto by night (duur: 1 uur en een kwartier). Geniet van de schoonheid van een van de oudste steden van Europa, als werelderfgoed geklasseerd door de UNESCO tijdens een rondrit met de bus. Porto, wereldwijd bekend bij wijnliefhebbers, ligt aan de monding van de "rio Douro". Deze "stad van graniet" is uitgestrekt over nauwe straatjes tussen de heuvels en de meanders van de rivier. De rijkdom van het handelsverleden is nog intact gebleven. Maar de tweede grootste stad van Portugal is ook een jonge, warme stad, de hoofdplaats van een regio waar men wijn teelt en waar de oceaan heerst. Je houdt natuurlijk halt om een bezoek te brengen aan het station van Sao Bento, beroemd omwille van zijn beroemde azulejos. Deze keramieken tegels vormen grote fresco's die de grote momenten vertellen uit het verleden van de stad of die traditionele beelden uit het Portugese leven tonen.

Dag 2: Porto - Regua

Klassiek excursiepakket: vertrek met de bus van Villa Nova de Gaia, vlak voor de grote stad Porto en ervan gescheiden door de Douro en de beroemde Dom Luis-brug (duur: 4 uur). Dit is de tweede grootste stad van Portugal en is op pittoreske wijze aangelegd op de oever van de Douro. Eerst ziet men er enkel het grijs, hier en daar doorspekt met rode dakpannen. Als men van dichterbij kijkt, dan ontdekt men vanuit het hart en oprecht de boeiende wijken met hun unieke architectuur. Het historische stadscentrum werd in 1986 door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. Verder met het bezoek aan het Beurspaleis. De beurs werd in 1834 opgericht door de Handelsvereniging van Porto die er nog altijd huist. Na het beklimmen van een mooie trap in graniet en marmer bezoeken we de zaal van de oude handelsrechtbank, de gouden zaal en de Arabische zaal, in ovalen vorm, versierd met glas-in-loodramen, arabesken, gesculpteerd hout om het Arabische stucwerk na te bootsen (materiaal dat marmer nabootst). Daarna een bezoek aan de Sao Francisco-kerk, ook "gouden kerk" genoemd. De structuur van de kerk en de rozet van gotische oorsprong combineren de stijlen uit verschillende tijden. Je keert via de Dom Luis-brug opnieuw terug naar Vila Nova de Gaia waar je een van de beroemde wijnkelders van de stad bereikt. Een van de andere glories van Porto is dat het zijn naam gaf aan de beroemde wijnen die over de hele wereld gedronken worden. Je kunt dit proeven tijdens het bezoek aan een wijnkelder in Porto.

Dag 3: Regua - Vega de Terron

Klassiek excursiepakket: vertrek per bus vanuit Regua of Pinhao naar Vila Real, een klein stadje met talrijke huizen uit de 16e en 18e eeuw (duur: 4 uur). Panoramische rondrit gevold door een proeverij van 'Cristas de Galo', een lokaal gebakje. Daarna ontdek je het kasteeltje van Solar de Mateus, het mooiste en meest verbazende kasteel van het Noorden van Portugal. Je wandelt o.a. in de prachtige tuin met buxushagen en priëlen die een tunnel van groen vormen.
Vanavond kun je aan boord van het schip een flamenco-avond bijwonen.

Dag 4: Barca d'Alva - Salamanca

Klassiek excursiepakket: vertrek met de bus Barca d'Alva naar Salamanco (duur: 4 uur incl. lunch). Tijdens deze daguitstap ontdek je de stad Salamanca te voet in het gezelschap van gidsen. Sinds 1988 staat de oude stad van Salamanca als werelderfgoed geregistreerd bij de UNESCO. Je bezoekt de kathedraal. Daarna bezoek je de universiteit die zijn deuren had geopend in 1218, hetgeen er een van de oudste universiteiten ter wereld van maakt. Het universiteitsgebouw heeft een weelderig portaal waarin het beroemdste motief van de stad is gesculpteerd: een doodskop met een kikker erboven (het symbool van de erfzonde bestraft na de dood). Vanuit de beglaasde vestibule kun je de prachtige bibliotheek bewonderen met rekken vol manuscripten en oude publicaties uit de 19de eeuw. Je luncht in een restaurant alvorens te genieten van wat vrije tijd om in de stad te gaan wandelen.

Dag 5: Barca d'Alva - Ferradosa Pinhao

Klassiek excursiepakket: vertrek vanuit Ferradosa voor een excursie naar de 'wijnroute van Porto'. Bewonder deze ongelooflijke wijngaard, die zich kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens uitstrekt, en hoofdzakelijk in terrasbouw is aangelegd. We gaan naar San Salvator do Mondo en Sao Joao da Pesqueira, kleine dorpjes gelegen in de wijngaarden van de vallei "Rio Torto”. In Sao Joao da Pesqueira heb je de mogelijkheid het centrale met bogen versierde plein te bezoeken, alsook de kapel en de witte huizen met balkon. Tijdens een stop in een quinta (wijnkelder) kun je proeven van de beroemde Port. Deze excursie is ook de gelegenheid om de regio en de prachtige landschappen te ontdekken.

Trek vanavond je mooiste jurk of kostuum uit de kast, want vanavond is de gala-avond! Iedereen prachtig gekleed bij het diner en wellicht kun je nog een dansje wagen.

Dag 6: Pinhao - Porto

Klassiek excursiepakket: vertrek met de bus uit Regua naar Lamego voor een begeleid bezoek met de bus en te voet aan het centrum van de stad (duur: 4 uur). Lamego is een prachtige bisschoppelijke en handelsstad. U ziet er het heiligdom van Nossa Senhora dos Remedios waarvan de gevel dateert uit de 18de eeuw. De witte crepi toont de elegante rondingen in graniet en domineert de trap met gekruiste leuningen, versierd met azulejos en tal van bogen. De eerste steen van het gebouw werd op 14 februari 1750 gelegd en leidde daarop tot een tempel die van boven de 700 treden de stad domineerde en een prachtig zicht biedt op de in nevel gehulde bergen.
In de avond is er een Fado-muziekavond aan boord van het schip.

Dag 7: Porto

In de ochtend heb je de gelegenheid om Porto op eigen houtje te ontdekken.

Klassiek excursiepakket: vanuit Porto begeef je je met de bus naar de stad Guimarães (duur: 4 uur). Hier vindt een rondleiding te voet plaats, een charmante stad waar zich middeleeuwse en moderne wijken hebben ontwikkeld. Je krijgt de gelegenheid om de kerk Nossa Senhora de Oliveira, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad, te ontdekken. De kerk domineert het plein en wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan bouwstijlen (buitenkant). Daarna volgt een bezoek aan het paleis van de Hertogen van Braganza, dit paleis werd in de 16e eeuw gebouwd door de eerste hertog van Braganza. De architectuur van dit Paleis behoort tot de meeste opmerkelijke bouwstijlen van het Iberisch schiereiland.

Dag 8: Porto

In de ochtend kun je nog genieten van het ontbijt en dan zit de reis er alweer op. Vanaf 09.00 uur kun je uitchecken. Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Porto voor je terugvlucht naar Amsterdam Schiphol Airport.

Bovengenoemde excursies zijn slechts een voorbeeld van de mogelijkheden en zijn exclusief en via een excursiepakket bij te boeken.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Anderen bekeken ook
Nu slechts 25% aanbetalen!
Betaal nu slechts 25% van je reissom aan. De overige 75% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Cruise Dourovallei en Salamanca
Vila Nova da Telha,
Porto, Portugal
Kaart
Vila Nova da Telha, Porto, Portugal
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Afhankelijk van je afvaartdatum zal de reis gemaakt worden met de MS Miguel Torga of de MS Vasco de Gama. Beiden geweldige schepen met alle benodigde faciliteiten zoals een restaurant, lounge/bar (met dansvloer bij de MS Vasco de Gama) en een zwembad op het zonnedek.

MS Miguel Torga
Dit schip, gebouwd en ingehuldigd in 2017, eert de wijnen en architectuur van Porto. De bordeauxrode kleur, het blonde hout en de zwarte stalen banden doen ons denken aan de Porto wijn en zijn vaten. De vastgenagelde staalconstructies en de foto’s bij de receptie doen verwijzen naar de architectuur van de Eiffelbrug, die het stadscentrum zijn bijzondere karakter geeft. De grote ramen geven je de mogelijkheid om het landschap te bekijken vanuit het restaurant of vanuit je kajuit.

MS Vasco de Gama
Genoemd naar de beroemde Portugese navigator die de route naar India ontdekte, vaart het MS Vasco da Gama op de Douro. Je kunt er unieke landschappen bewonderen, gebeeldhouwd door de natuur en gevormd door de mens, langs een betoverende vallei waar de beroemde Porto wijn ontstaan is. Volledig gerenoveerd in 2014, de MS Vasco da Gama is een schip met 4 ankers met een lengte van 75 meter en een breedte van 11,40 meter. De inrichting is goed doordacht en de sfeer is zowel elegant als gezellig en in perfecte harmonie met zijn omgeving. De gele tinten kenmerken de zonnige omgeving en geven het schip een aangenaam gevoel van helderheid.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

 • Bar
 • Lounge
 • A la carte restaurant

Kamerfaciliteiten

 • Airconditioning
 • Bad en/of douche
 • Föhn
 • Toilet
 • Wi-Fi
 • Telefoon
 • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

LET OP:
De volgende kosten zijn niet inbegrepen:

 • Ruimbagage
 • Stoelreservering in het vliegtuig
 • Transfer van de luchthaven naar de cruise haven en v.v.
 • Excursies

Het volgende is vooraf optioneel bij te boeken. Indien dit gewenst is, neem dan contact op met ons service center (ter plaatse zullen de kosten van deze pakketten fors duurder zijn):

 • Transfer luchthaven-cruise haven (en/of andersom) € 37,50 per persoon per enkele reis
 • Klassiek excursiepakket: € 372,00 per persoon (excursies zoals hierboven omschreven in het programma)
 • Dynamisch excursiepakket: € 453,00 per persoon (mogelijk ander en uitgebreider excursiepakket).
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen € 19,95 voor het afhandelen van je boeking.

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau