Wintersportvakanties
Overnachting + belevenis
dagen

Avontuurlijke reis van zuid naar noord Finland incl. vlucht, ontbijt en excursies

Pool avontuur: heel Finland door
Helsinki, Helsinki, Finland bekijk op kaart
Beleef een fantastisch 8-daags avontuur door Finland incl. vlucht, ontbijt en vele extra's

Finland! Het land van duizend meren en prachtige winterlandschappen. Finland is een land met een unieke mix van natuurschoon en mooie gebruiken. Hier kun je nog écht genieten van ongerepte natuur en de stilte van de uitgestrekte bossen. Bekijk als je geluk hebt het noorderlicht en pak wanneer je kunt een heerlijke sauna dat voor de Finnen een groot onderdeel van het dagelijks leven is. Je maakt kennis met de vriendelijke sledehonden en probeert zelf de rendieren te temmen achter de slee. Tijdens een excursie over de Barentszzee vang je gigantische krabben en beuk je door het ijs met een ijsbreker. Pak je bucketlist er maar bij want zeker weten dat je na deze reis een aantal vinkjes kunt zetten!

Wintersportvakanties
Overnachting + belevenis
dagen

Avontuurlijke reis van zuid naar noord Finland incl. vlucht, ontbijt en excursies

Pool avontuur: heel Finland door
Helsinki, Helsinki, Finland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 6 overnachtingen in de omschreven hotels
  • 1 overnachting in de trein in een 2-persoonscabine
  • Retourvlucht naar Helsinki vanaf Amsterdam Schiphol Airport
  • Inclusief retourtransfer luchthaven-hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief 2 x lunch (dag 2 en dag 5)
  • Inclusief een binnenlandse vlucht van Ivalo naar Helsinki
  • Inclusief een begeleide tour door Helsinki (dag 2)
  • Inclusief transfer van het hotel naar het treinstation (dag 2)
  • Inclusief alle transfers tussen Kerni naar Ivalo (dag 3 t/m 6)
  • Inclusief een excursie op een ijsbreker (dag 3)
  • Inclusief een Snowexperience (dag 3)
  • Inclusief een bezoek aan een Husky boerderij (dag 4 of 5)
  • Inclusief een bezoek aan een rendier boerderij en een minisafari (dag 4 of 5)
  • Inclusief een 3-gangen keuzemenu met koffie of thee (dag 5 en dag 6)
  • Inclusief King Crab excursie met een proeverij (dag 6)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Helsinki
Vannacht verblijf je in hotel Scandic Grand Marina (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Helsinki reis je per transfer naar je eerste hotel. Nadat je bent ingecheckt en je koffers een plekje hebt gegeven kun je er nog even op uit gaan in de veelzijdige stad Helsinki dat is omgeven door wel 330 eilanden! Het is dan ook niet zo gek dat water een karakteristiek kenmerk is van de stad.

Dag 2: Helsinki - Kemi
vannacht slaap je in de nachttrein richting Kemi

Vanochtend ga je met een gids op pad voor een rondleiding door de stad. Hij of zij zal je de mooiste plekken laten zien zoals bijvoorbeeld het Senaatsplein met het bekendste gebouw: de domkerk. Leuk weetje, hier werden een aantal scenes uit de film Doctor Zhivago opgenomen. De tocht neemt je verder mee naar Kauppatori dat een pittoresk marktplein is gelegen aan de rand van de haven. Lopend langs de haven zul je merken dat hier een gezellige sfeer hangt met de vele bloemen en kooplieden. De Kathedraal van Tuomio kirkko met zijn koperen koepel en de imposante Uspenskiin kathedraal laten zien dat Helsinki architectonisch zeer rijk is! De middag heb je vrij te besteden om nog even lekker te struinen in de stad. In het begin van de avond stap je aan boord van de nachttrein die je naar Kemi zal brengen.

Dag 3: Kemi - Rovaniemi
De komende 2 nachten logeer je in Hotel Scandic Rovaniemi (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

Vandaag ga je op avontuur! In de ijskoude wateren ben je getuige van botsingen van een krachtige ijsbreker met de dikke ijslagen van de Botnische Golf. Wandel over de ijzige vlakten en daag jezelf uit met een duik in het ijskoude water, natuurlijk krijg je hiervoor een speciaal pak aan! Tot slot bezoek je vandaag Snowexperience. In deze tentoonstellingsruimte wandel je zomer en winter over besneeuwde vloeren en bewonder je de prachtige ijssculpturen. Een drankje drink je hier aan ijstafels en je haalt het kind in jezelf naar boven door van de ijsglijbaan te gaan.

Dag 4: Rovaniemi - mini hondenslee tocht - Ranua Wildlife Park
Voor vele een bucketlist puntje! Een tocht met een hondenslee...Vandaag heb jij de mazzel om dit te mogen gaan doen. Je vertrekt in de ochtend richting Ranua waar je ontmoeting begint. Je krijgt een uitgebreide uitleg over deze sport en vetrekt aansluitend voor een kleine tocht van zo'n 3 kilometer onder begeleiding van een "musher". Daarna krijg je de tijd om mooie plaatjes te schieten van deze prachtige honden en vragen te stellen aan de "musher". De dag brengt je verder naar de meest noordelijke dierentuin ter wereld waar je een prachtige wandeling kunt maken om de dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Zie hoe de elanden, rendieren, veelvraten, poolvossen en de ijsbeer kunnen overleven in deze extreme weersomstandigheden!

Optioneel
Vandaag kun je kiezen voor een extra avond excursie naar het noorderlicht. Met een gids ga je op pad naar een plek buiten de stad waar je de meeste kans hebt om dit bijzondere natuurverschijnsel te bekijken. Omdat het een natuurverschijnsel is dat moeilijk te voorspellen is heb je nooit 100% garantie helaas. Een hele ervaring is het toch wel omdat je in ieder geval gaat genieten van een picknick onder sterren! (en met een beetje geluk dus ook onder het noorderlicht)

Dag 5: Rovaniemi - Inari
Je verblijft de komende 2 nachten in Inari Hotelli (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt
Ben je net bijgekomen van het ene avontuur, duik je zo weer de volgende in! Na je ontbijt vertrek je naar Napapiiri en breng je een bezoek aan een traditionele rendierboerderij. Je mag zelfs een rendierteam besturen tijdens een minisafari. In de vroege namiddag rijd je verder noordwaarts naar Inari voorbij de poolcirkel. Nadat je rustig bent bijgekomen in je hotel verken je op eigen gelegenheid het dorp Inari. Het dorp is het centrum van de Finse Sami cultuur. Bezoek het Siida museum om alles te weten te komen over deze inheemse bevolking. Geniet ook vooral van de prachtige natuur waar zo'n 200 dagen per jaar het noorderlicht langs de hemel danst!

Dag 6: Inari - Kirkenes - King crab excursie
Na het ontbijt vertrek je naar het noordelijkste punt van Noorwegen! De stad Kirkenes ligt vlakbij de Russische grens en is het hoofdstad van de regio. Wanneer je aankomt ga je op een 3 uur durende excursie op de Barentszzee. Nadat je bent voorzien van warme kleding, neem je plaats op een slee die wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter. De scooter brengt je naar de vallen waar de gigantische krabben in worden gevangen. De gids zal je meer vertellen over deze bijzondere dieren en ben je getuige van de bereidingswijze ervan. Je mag ze zelfs oppakken voor het nemen van een leuke foto als bewijs van je lef! Nadat je de vallen hebt bezocht ga je naar een restaurant in de buurt van het fjord waar de krab op Noorse wijze wordt geserveerd en waar je er van mag gaan proeven.

Optioneel
Je kunt ervoor kiezen een bezoek aan het Kirkenes Ice Hotel bij te boeken. Dit hotel wordt jaarlijks volledig uit sneeuw en ijs gebouwd en waarvan de binnentemperatuur -4°C is. Aan het einde van de dag keer je terug naar Inari.

Dag 7: Inari - Helsinki
De laatste nacht verblijf je in hotel Scandic Helsinki Airport (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt

De ochtend heb je nog vrij te besteden in Inari waarna je per binnenlandse vlucht teruggebracht zal worden naar Helsinki.

Dag 8: afscheid van Finland
Na deze dag is er helaas een einde gekomen aan je avonturenreis door Finland. Je hebt het land van zuid naar noord leren kennen en hebt nu als het goed is een goede indruk gekregen van de natuur en cultuur van dit prachtige land!

Let op: wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Pool avontuur: heel Finland door
Lentoasemantie 1,
Helsinki, Finland
Kaart
Lentoasemantie 1, Helsinki, Finland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze bijzondere reis ontdek je de schoonheid van Finland! Je reist vanaf het zuidelijk gelegen Helsinki met zijn prachtige gebouwen naar het hoge noorden waar je kennis maakt met King Crabs. Je pool avontuur is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan een husky farm en een kennismaking met rendieren. Je verblijft in uitstekende hotels en start s' morgens op met een lekker ontbijt zodat je opgeladen aan een nieuwe dag kunt beginnen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op
- De transfer van Inari naar Helsinki is een binnenlandse vlucht
- wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau