Cruises
12 dagen
Incl. ontbijt

12-daagse reis incl. vlucht en cruise van Reykjavik via Verenigd Koninkrijk naar Amsterdam o.b.v. volpension

Holland America Line Nieuw Statendam - afvaart Reykjavik
Keflavík, Keflavík, IJsland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1199,-
totaal: 2430,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 12 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
CRUISE MANIA ACTIE! 🔥Geniet van een prachtige 12-daagse cruise langs IJsland, Isle of Skye, Schotland en Engeland incl. vlucht en o.b.v. volpension of all-inclusive

Er bestaat geen manier van reizen dat zo ontspannen is als het maken van een cruise! Je komt op de mooiste plekken en hoeft alleen maar te zorgen dat je op tijd terug bent bij het schip. Tijdens déze cruise start je in Reykjavik en vaar je naar diverse prachtige plekken in IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Zo ontdek je onder andere mooie vissersdorpen en vaar je langs het prachtige natuurschoon waar het land zo bekend om staat. In Schotland breng je een bezoek aan Kirkwall en South Queensferry. In Engeland wandel je op je gemakje door het verassende NewCastle om vervolgens heerlijk te ontspannen op het schip. Het cruiseschip Nieuw Statendam is namelijk voorzien van alle luxe die je mag verwachten en staat vooral in het teken van muziek. Op verschillende podia kun je genieten van diverse shows en muzieksoorten. Je verblijft op basis van volpension dus het zal je aan niets ontbreken!

NERGENS GOEDKOPER!

Cruises
12 dagen
Incl. ontbijt

12-daagse reis incl. vlucht en cruise van Reykjavik via Verenigd Koninkrijk naar Amsterdam o.b.v. volpension

Holland America Line Nieuw Statendam - afvaart Reykjavik
Keflavík, Keflavík, IJsland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 10 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
 • 1 overnachting in een hotel of guesthouse in Reykjavik o.b.v. logies
 • Enkele vlucht naar Reykjavik vanaf luchthaven Amsterdam
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
 • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
 • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner (incl. aantal keer een galadiner)
 • Dagelijks snacks
 • Dagelijks koffie, thee en ijswater
 • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
 • Ook te boeken o.b.v. all-inclusive met het Have-It-All pakket!
 • Vertrek op 10 juli 2024!
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Reykjavik

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Reykjavik en reis je op eigen gelegenheid je hotel waar je de eerste nacht verblijft. Als je een vroege vlucht hebt, kun je misschien nog even de stad in om een korte kennismaking te hebben met Reykjavik.
Het is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld en geen stad op de wereld is zo relaxt en ontspannen. Door Reykjavík stroomt geothermisch water en het heeft een overweldigende achtergrond van ontoegankelijke lavavelden, majestueuze gletsjers en regenboogkleurige huizen. Daardoor is het beroemd om zijn natuurlijke wonderen en indrukwekkende vergezichten. Maar wat minder bekend is, is dat de piepkleine IJslandse stad een cultureel aanbod heeft dat veel bestemmingen twee keer in grootte overtreft. Verken de musea en kunstgalerieën van wereldklasse. Zelfverzekerd, maar niet verwaand; deze stad is echt uniek!

Dag 2: vertrek cruise
Het schip vertrekt vandaag om 19:00 uur

Vandaag gaat je cruise beginnen! Je gaat op eigen gelegenheid naar de cruiseterminal. Maak alvast kennis met het schip en alle faciliteiten die het schip te bieden heeft. Om 19.00 uur vertrekt je cruise vanuit Reykjavik.

Dag 3: Heimaey, Westman Islands, IJsland
Het schip komt aan om 08:00 uur en vertrekt weer om 16:00 uur

Er wonen 4.500 mensen op Heimaey, een eiland van 13 vierkante kilometer (vijf vierkante mijl) van de zuidkust van IJsland. Het werd genoemd in een aantal middeleeuwse IJslandse verhalen en werd aangevallen tijdens Turkse rooftochten in de 17e eeuw, maar de gebeurtenissen van 23 januari 1973 zetten Heimaey pas echt op de kaart. Op die dag werden de inwoners wakker van een aardbeving en pluimen as van de Eldfell vulkaan, gevolgd door lavastromingen. De meeste inwoners werden geëvacueerd, terwijl een aantal achterbleef om de haven te beschermen door oceaanwater op de hete lava te sproeien. Toen de uitbarsting bijna zes maanden later tot rust kwam, was het eiland met 2,2 vierkante kilometer (0.9) vierkante mijl) gegroeid en de halve stad vernield, maar de haven was gered. Het merendeel van de eilandbewoners keerde terug en Heimaey is sindsdien bekend als een dramatische microkosmos van de buitengewone geologische activiteit van IJsland. De uitbarsting van 1973 is de focus van het fascinerende Eldheimarmuseum. Er wordt onder andere een huis tentoongesteld dat, net als in Pompeii, verzwolgen werd door as. Een rondvaart om het eiland biedt weer een ander perspectief op de buitengewone geologische geschiedenis van Heimaey.

Dag 4: Djúpivogur, IJsland
Om 08:00 komt het schip aan en vertrekt weer om 17:00 uur

Djúpivogur is een stil vissersdorpje met minder dan 500 inwoners. Het ligt aan de oostkust van IJsland en dateert uit de Vikingtijd. Ondanks de angstaanjagende reputatie van degenen die Djúpivogur stichtten, trekt de dramatische natuurlijke omgeving tegenwoordig bezoekers naar deze afgelegen uithoek van het land. Gelegen op Berufjörður, vlakbij indrukwekkende natuurwonderen zoals de Hofellsjökull-gletsjer en de Vallei der Watervallen. Waar je ook gaat in deze regio, je komt schitterende vergezichten tegen en een landschap gevormd door gletsjers en geothermische activiteit. In het dorp zelf vind je intrigerende plekken zoals Langabúð, een blokhut uit 1790 waar nu artefacten uit de lang-geëerde volkstradities van IJsland te zien zijn. (Waaronder het geloof in een 'verborgen volk' dat in het eeuwenoude, door wind geteisterde landschap van rotsen, gletsjers en lava leeft.) Ook kunt je naar het nabijgelegen Papey Island afreizen om een deel van IJslands zeevogelpopulatie te ontmoeten, waaronder schattige, grappige papegaaiduikers. Deze vogels zijn op IJsland zo geliefd dat ze lange tijd het symbool waren van de nationale luchtvaartmaatschappij en zowaar de menselijke bevolking in 25 tot 1 in aantal overtreffen!

Dag 4: Scenic Cruising Door Berufjordur
De majestueuze Berufjordur in West-IJsland vormt voor velen de spectaculaire setting van een IJslandse saga, niet verwonderlijk gezien de magische uitstraling van het ruige mooie terrein, de vegetatie en de natuur.

Dag 5: dag op zee
Vandaag breng je een dag aan boord door. Even heerlijk ontspannen voordat je op je bestemming aankomt. Trek een baantje in het zwembad, waag een gokje in het casino of laat je verwennen in de Spa. Het is aan jou vandaag wat je gaat doen. Niets moet, alles mag!

Dag 6: Portree (Isle of Skye), Schotland, Verenigd Koninkrijk
Het schip komt aan om 07:00 uur en vertrekt weer om 16:00 uur

Het eiland Skye, het grootste van de Binnen-Hebriden, biedt een fascinerend en wonderlijk contrast van landschappen en culturen. Tussen de groene, glooiende heuvels en de grillige bergketens, wordt het noorden van het eiland door de Quiraing kloof gedomineerd, die natuurspotters aantrekt en wandelaars die erop gebrand zijn hun vaardigheden te testen. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis. De Keltische, Scandinavische en Schotse invloeden zijn hoorbaar in informele gesprekken (en formeler in het Aros culturele centrum), terwijl het Schots-Gaelisch hier een soort heropleving beleeft. Op Skye zijn ook 170 miljoen jaar oude voetstappen van dinosauriërs, het 800 jaar oude Dunvegan kasteel en de Talisker distilleerderij die teruggaat tot 1830 te vinden. Portree is het commerciële centrum, met een enorm aantal uitnodigende boetieks, cafés en pubs voor de grootte van de stad. De in het oog springende haven verwelkomt cruiseschepen en vissersboten die de dagelijkse verse opbrengst binnenbrengen (die je eenvoudig in de restaurants kunt vinden). Als je ervoor kiest bij de haven te blijven, wandel dan tenminste een uur door de nauwe straatjes in de buurt.

Dag 7: Kirkwall, Schotland, Verenigd Koninkrijk
Om 08:00 uur komt het schip aan en vertrekt weer om 17:00 uur

Hoewel de meest zuidelijke eilanden van Orkney dicht aan weerszijden van de noordoostelijke hoek van het Schotse vasteland liggen, heeft de archipel (in totaal ongeveer 70 eilanden) en hebben de bewoners net zoveel gemeen met Scandinavië als ze met Schotland hadden. De eilanden van Orkney waren tot de 15e eeuw politiek gezien onderdeel van Noorwegen. Tegenwoordig zijn de Orkadianen een groep Schotten die tamelijk hecht zijn en veel samenwerken. Een rijke gemeenschap van kunstenaars en pachters (kleine boeren), vissers en handelaars. De topattractie voor toeristen is de rijkdom aan prehistorische locaties op Orkney, waaronder rechtopstaande stenen, grafkamers en zelfs nederzettingen uit het stenen tijdperk, zoals Skara Brae, dat rond 3000 B.C.E. bewoond was. Korter geleden werd Orkney, omdat het zo afgelegen is, uitgekozen als de plek voor Italiaanse krijgsgevangenen tijdens de tweede wereldoorlog; een kapel die door hen werd gebouwd is een populaire attractie. De hoofdstad van het eiland is Kirkwall (oorspronkelijk Kirkjuvagr , dat Kerkbaai betekent). Hier vind je de kathedraal van St Magnus, een van slechts twee kathedralen van voor de reformatie die nog grotendeels intact zijn gebleven in Schotland (de andere is St Mungo in Glasgow). Het in de buurt gelegen historische stadsdeel bevat het paleis van de graaf, gebouwd voor de beruchte graaf Patrick Stewart, wiens vader een bastaardzoon van koning James V was en die wegens landverraad in 1615 geëxecuteerd werd.

Dag 8 en 9: South Queensferry (Edinburgh), Schotland, Verenigd Koninkrijk
Het schip komt aan om 10:00 uur en vertrekt de volgende dag om 06:00 uur

In deze haven werd geschiedenis geschreven! Precies tegenover de Firth of Forth van Rosyth, waar de toekomstige Koningin Margaret van Schotland rond 1071 arriveerde. Haar vrome religieuze houding maakte dat 'Queen's Ferry' een plek werd waar buitenlandse pelgrims neerstreken op weg naar St. Andrews, in de Middeleeuwen de geestelijke hoofdstad van Schotland. Op nog geen 19 km afstand ligt nog meer van Margaret's erfgoed in Edinburgh Castle. Een belangrijke attractie op de rots van het kasteel is de St. Margaret's kapel, vermoedelijk het oudste gedeelte van de vestingwerken en de plaats waar ze gebeden heeft. Er is echter meer te zien in de hoofdstad van Schotland dan het kasteel. Edinburgh heeft verschillende tentoonstellingen over nationale en internationale wetenschappelijke prestaties in het National Museum of Scotland, maar ook zijn er fantastische kunstwerken te zien in de National Galleries of Scotland. De ligplaats in South Queensferry bevindt zich ook op korte afstand van de grootste metropool van Schotland: Glasgow. De stad stond bekend om haar vuil en criminaliteit, maar sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ze een transformatie ondergaan en is nu een van de levendigste steden in het Verenigd Koninkrijk: Het is Schotland's feitelijke hoofdstad voor moderne cultuur, met de hipste dj's en talentvolste conceptuele kunstenaars.

Dag 10: NewCastle Upon Tyne, Engeland, Verenigd Koninkrijk
Het schip komt om 08:00 uur aan en vertrekt weer om 17:00 uur

Newcastle upon Tyne is een klassieke stad in het noorden van Engeland, waar je een bezoek kunt brengen aan herinneringen aan ongeveer 2000 jaar Britse geschiedenis. De cruciale ligging van de stad aan de rivier de Tyne betekende dat het de locatie was van Romeinse vestingen onder Keizer Hadrianus en kastelen van de Noormannen onder Willem de Veroveraar en de koningen die hem opvolgden. Een klein stukje rijden buiten de stad heb je de mogelijkheid om te wandelen langs delen van de muur van Hadrianus, door de Romeinen gebouwd als verdediging tegen Schotse invallers. En met een wandeling door de stad vind je een mooie mix van modern en oud met nieuwe gebouwen, zoals de Gateshead Millennium Bridge, naast Victoriaanse winkelpuien, Edwardiaanse marktplaatsen en restanten van de Industriële Revolutie. Het bekendste kenmerk van Newcastle is haar beroemde bier, Newcaste Brown Ale, dat je samen met andere lokaal gebrouwen bieren kunt proeven in historische pubs. Newcastle is ook een geweldig startpunt voor het verkennen van nabijgelegen oude steden zoals Durham en Alnwick met hun perfect onderhouden tuinen, oude kastelen en rijzige kathedralen.

Dag 11: dag op zee
Om aan te komen in Amsterdam, breng je vandaag een dag door op zee, let bij het uitvaren van de haven goed op! Je vaart namelijk langs een prachtige ruïne. Het staat aan het einde van een kleine pier met een mooie vuurtoren. Tijdens een ontspannen dag op zee, zijn weinig plekken zo verfrissend, ontspannen en verjongend als de Greenhouse Spa & Salon. In de spa, verwen je jouw huid met gezichtsbehandelingen, met premium, natuurlijke ingrediënten. Verzorg ook je lichaam met massagebehandelingen met traditionele massagetechnieken van over de hele wereld.

Dag 12: Amsterdam
Het schip komt om 07:00 uur aan in Amsterdam

Helaas zit met de aankomst in de hoofdstad van Nederland je indrukwekkende cruise er al weer op. Misschien heb je nog wat tijd om de stad te gaan verkennen. Zo niet dan ga je lekker richting huis om te gaan nagenieten van deze heerlijke reis!

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Het is gebruikelijk dat je na ongeveer een uur na aanmeren van boord kunt en je uiterlijk 30 minuten voor vertrek weer aan boord bent.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Holland America Line Nieuw Statendam - afvaart Reykjavik
Keflavíkurflugvöllur, 235,
Keflavík, IJsland
Kaart
Keflavíkurflugvöllur, 235, Keflavík, IJsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Vloeiende lijnen en dramatische ruimtes maken van de Nieuw Statendam van Holland America een moderne schoonheid. Het is het tweede cruiseschip in de Pinnacle-klasse, en het ontwerp is geïnspireerd op de elegante rondingen van muziekinstrumenten. Je hebt de keuze uit een groot aantal innovatieve eetgelegenheden en entertainmentopties, van Rudi's Sel de Mer tot Nami Sushi, de Rolling Stone Rock Room, B.B. King's Blues Club en het visueel verbluffende World Stage met twee verdiepingen. Iedere dag aan boord wordt u overheerlijke dineropties, entertainment van wereldklasse en verrijkende activiteiten aangeboden.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

 • Buitenzwembad
 • Game kamer
 • Speelkamer
 • Wellnessfaciliteiten
 • Lounge
 • Disco / Nightclub
 • Live entertainment
 • Casino
 • Sportveld
 • Sportschool
 • A la carte restaurant
 • Kidsclub
 • Bubbelbad
 • Bar
 • Specialiteiten restaurant
 • Binnenzwembad
 • Theater
 • Bioscoop
 • Lift
 • Winkels aan boord
 • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

 • Bad en/of douche
 • Föhn
 • Toilet
 • Minibar
 • Kluisje
 • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

De cruise wordt uitgevoerd door Holland America Line.

Hut inclusief Have it All pakket
Je kunt er ook voor kiezen om de kamer inclusief 'Have it All' pakket bijboeken. Dit pakket geeft je o.a. gratis drankjes (max. 15 drankjes p.p.p.d. met een maximum waarde van US$ 11,00 per drankje), 2x diner in een specialiteiten restaurant, 2x een excursie (tot US$ 100 per excursie) en gratis Wi-Fi. Tevens is de Crew Appreciation inclusief je het Have It All Pakket boekt. Meer informatie vind je op deze pagina.

Extra voordeel als je boekt vóór 31 mei 2024:
Indien je je cruise met Holland America Line inclusief het Have it All pakket boekt vóór bovenstaande datum, ontvang je naast de voordelen zoals drankenpakket, Wi-Fi, specialiteitendiner(s), tegoed voor landexcursie(s) en Crew Appreciation (fooien) ook nog een boordtegoed van USD 25 per persoon bij het boeken van een binnen- of buitenhut en USD 50 per persoon bij het boeken van een balkonhut.

Let op:

 • Het is aan boord niet mogelijk om met een pinpas te betalen, enkel met creditcard of US Dollars. Advies is dan ook om voldoende Dollars in cash mee te nemen.
 • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren.
 • Uitchecken is aansluitend na aankomst schip in ontschepingshaven.
 • Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Een paspoort is een pré, alleen als je binnen de EU blijft kan je eventueel ook met ID kaart reizen, maar wordt sterk afgeraden i.v.m. langere wachttijden tijdens de inscheping.

Bij de reispapieren ontvang je de tijd van inscheping, d.m.v. een tijdslot, gecommuniceerd. Dit om drukte in de terminal te reguleren. Inschepen kan meestal v.a. ca. 11.00 uur.

Let op!
Kijk voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en maatregelen op deze pagina.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie, documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf 11:00 uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau