Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

SUPER DEAL! ⚡8-daagse fly & drive Letland & Estland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive Letland en Estland
Riga, Riga, Letland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
689,-
totaal: 1410,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
SUPER DEAL! ⚡Geniet van de Baltische schoonheid tijdens een 8-daagse fly & drive door Letland en Estland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Verken de Baltische schoonheid tijdens een 8-daagse fly & drive reis van Riga naar Tallinn, met tussenstops in Tartu en Sigulda. Begin je avontuur in het betoverende Riga, de hoofdstad van Letland, waar je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van de oude binnenstad. Vervolg je reis naar de betoverende stad Tallinn, waar je wordt verwelkomd door de oude stadsmuren, geplaveide straten en middeleeuwse architectuur. De volgende bestemming is Tartu, Estland's culturele hoofdstad, waar je kunt genieten van bruisende universiteitssteden en prachtige parken. Van daaruit reis je naar Sigulda, gelegen in het prachtige Gauja National Park van Letland, waar je kunt wandelen door weelderige bossen, middeleeuwse kastelen kunt verkennen en kunt genieten van adembenemende uitzichten op de rivier de Gauja. Met je huurauto heb je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en te genieten van de vele schatten die Letland en Estland te bieden hebben.

Fly & Drive
8 dagen
Incl. ontbijt

SUPER DEAL! ⚡8-daagse fly & drive Letland & Estland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive Letland en Estland
Riga, Riga, Letland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Riga vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 8 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie A)
  • Ontdek de Baltische schoonheid!
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst in Riga
Je verblijft 2 nachten bij 3*-Riga VEF (of gelijkwaardig) in Riga

Nadat je bent aangekomen in Riga, haal je de huurauto op en vertrek je richting je eerste hotel. Pak op je gemak de koffers uit en ga, als je daar nog zin in hebt, nog even lekker de stad in op zoek naar een gezellig restaurant voor vanavond!

Dag 2: Riga

Je hebt vandaag een volledige dag om Riga te verkennen. Rijd langs de centrale boulevards van Riga en geniet van het uitzicht op de stadsparken, de Art Nouveau-gebouwen uit het begin van de 20e eeuw, het vrijheidsmonument, Lets Nationaal Operahuis en de rivier de Daugava. Maak een wandeling en geniet van de schoonheid van de oude Hanzestad: pittoreske straatjes in de oude stad, de koepelkathedraal, de kerk van St. Peter enz. Een uitstapje naar het Etnografisch Openluchtmuseum is een van de pronkstukken van het culturele erfgoed van Letland, opgericht in 1924. Gelegen op ca. 10 km van het centrum van Riga, in een dennenbos aan de oevers van het Jugla-meer, ligt het museum en bestaat uit zo’n 90 traditionele plattelandsgebouwen: boerderijen, windmolens, vissershutten en kerken die hier zijn verzameld uit de vier provincies van Letland.

Dag 3: Riga - Tallinn (ca. 309 km)
De komende 2 nachten verblijf je bij Hestia Hotel Seaport (of gelijkwaardig) in Tallinn

In de ochtend rijd je naar Tallinn en kun je een stop maken in Pärnu, de Estse “zomerhoofdstad”. Dit stadje is bekend als een zomerkuuroord sinds de eerste spa hier in het jaar 1830 werd geopend. Eenmaal aangekomen in Tallinn kun je genieten van een rijke culturele scene in een leuke setting. De oude binnenstad van Tallinn is een van de best bewaarde Hanzestadcentra van de wereld. De promenades en zandstranden nodigen uit voor het maken van een mooie wandeling tijdens de zonsondergang.

Dag 4: Tallinn

Laat je meevoeren in de middeleeuwse sfeer, die wordt weerspiegeld in de oude binnenstad van Tallinn. Door langs de geplaveide straten van de oude stad te lopen, bekijk je de belangrijkste bezienswaardigheden: de Toompea-heuvel met zijn kasteel, Alexander Nevski-kathedraal, de koepelkerk en de bouw van het Estse parlement. Neem prachtige panoramische foto's terwijl je de uitkijkplatvormen passeert. Er zijn ook bezienswaardigheden in het grotere binnenstad gebied, zoals het Kadriorg Park, Pirita Sailing Centre en het klooster van St. Brigitte. Je kunt ook nog een bezoek plannen aan het etnografisch openluchtmuseum Rocca Al Mare, waar een mooie verzameling van de 17e tot 19e-eeuwse landelijke architectuur uit alle Estse regio's te vinden is.

Dag 5: Tallinn - Tartu (ca. 183 km)
Komende nacht verblijf je bij een 3*-Hotel Tartu (of vergelijkbaar) in Tartu

Na het ontbijt vertrek je richting Tartu. Bezoek onderweg Lahemaa National Park, een van de meest verkochte en bekende natuur-toeristische bestemmingen in Estland. Lahemaa is het grootste park in Estland, dat een uitgestrekt gebied bestrijkt gehuld door dicht bos, ruige kustlijn, weilanden, moerassen, meren en watervallen. De twee meest bezochte gebieden van het park zijn de met pijnbomen beboste zandvlakte Koljaku - Oandu en het Laukasoo-reservaat, dat een 7000 jaar oud moeras heeft. Het gebied is rijk aan flora en fauna en herbergt ook beren, wolven en lynxen.
Niet ver van Palmse vind je het landhuis Sagadi, waar nu ook het Nationaal Bosbouwmuseum is gevestigd. Het complex is buitengewoon vanwege zijn eenheid: veel bijgebouwen met gerepareerde wegen, parken en vijvers. Ga verder via een smalle kronkelende weg die door dennenbossen naar het kleine kustplaatsje Altja leidt. Het is een typisch kustplaatsje dat ooit een familieviskwekerij was. Je kunt nog steeds de originele vissershutten zien die gebruikt worden voor het opslaan en onderhouden van visnetten en kleine boten. De plaatselijke taverne staat op het kruispunt van het dorp en is een ontmoetingsplaats voor de dorpelingen. Je vervolgt hierna je rit naar Tartu, waar je incheckt in je hotel.

Dag 6: Tartu - Sigulda (ca. 205 km)
Komende nacht verblijf je bij 3*-Hotel Sigulda (of vergelijkbaar) in Sigulda

In de ochtend heb je nog alle tijd om Tartu te verkennen, de tweede grootste stad van Estland, de studentenstad. Je hebt hier vele bezienswaardigheden zoals: de Universiteit van Tartu (opgericht in 1632), Toome Hill Park met monumenten, sculpturen en ruïnes van de gotische koepelkerk, het monument van Gustaaf II Adolf (de koning van Zweden), panoramisch uitzicht over de stad bij de Janni kerk, gebouwen in neoclassicistische stijl en het Stadhuisplein. We raden je ook aan om het Ests Nationaal Museum te bezoeken. Als er één iconische, over-the-top, must-see toeristische attractie in Tartu is, dan is het deze wel. Na je bezoek aan Tartu rijd je richting Sigulda. Onderweg kun je nog stoppen in Cesis, één van de meest pittoreske middeleeuwse stadjes in Letland. De smalle straatjes van de oude stad hebben hun eeuwenoude indeling behouden en verleid bezoekers met creatieve winkels en gezellige cafés. Het middeleeuwse kasteel van Cesis en het omliggende park zijn een fantastische plek om te genieten van de natuur en geschiedenis. Eenmaal aangekomen in Sigulda kun je uitrusten in je hotelkamer of ga je op zoek naar een heerlijk terras.

Dag 7: Sigulda - Riga (ca. 52 km)
Je verblijft de komende nacht bij 3*-Riga VEF (of gelijkwaardig) in Riga

Verken vandaag Sigulda en het Gauja Nationaal Park, het grootste park in Letland, uitgeroepen tot natuurlijk en cultureel park reservaat in 1972. De omgeving van Sigulda wordt vanwege de prachtige natuur ook wel het Zwitserland van Letland genoemd met heuvels, valleien, rotspartijen en oude kasteelruïnes. Bezoek in Sigulda het Turaida-museumcomplex met het Turaida-kasteel en de Gutmanis-grot welke zijn te vinden door met de kabelbaan over de vallei van de Gauja-rivier te gaan. Nadat je alles van Sigulda hebt gezien, vervolg je je reis weer naar Riga, waar je de laatste nacht zult verblijven.

Dag 8: terug naar huis
Helaas is het vandaag weer tijd om huiswaarts te gaan. Je levert je huurauto in op de luchthaven van Riga en vliegt weer terug richting huis.

Let op: wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Letland en Estland
P133 Mārupe,
Riga, Letland
Kaart
P133 Mārupe, Riga, Letland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Geniet van de Baltische schoonheid tijdens een 8-daagse fly & drive door Letland en Estland. Je verblijft in fijne hotels met dagelijks ontbijt. Dankzij je huurauto heb je alle vrijheid om te gaan ontdekken wat jij wilt zien en ondernemen tijdens deze reis.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeerkosten
Er kunnen mogelijk parkeerkosten van toepassing zijn. Dit verschilt per hotel en zijn voor eigen rekening.
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Huurauto
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kan echter ook van tevoren.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv. American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!!

Parkeerkosten

Er kunnen mogelijk parkeerkosten van toepassing zijn. Dit verschilt per hotel en zijn voor eigen rekening.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau