Rondreizen
Overnachting + belevenis
Zonvakanties
8 dagen
Incl. ontbijt

Bezoek de nationale parken van Kroatië incl. vlucht, transfer, 5 excursies, busvervoer en halfpension

Nationale Parken van Kroatië
Vodice, Adriatische Kust, Kroatië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1339,-
totaal: 2710,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
8-daags bezoek aan de nationale parken van Kroatië incl. vlucht, transfer, 5 excursies én verblijf o.b.v. halfpension in een 4*-hotel in Vodice

Tijdens deze prachtige reis door de nationale parken verblijf je in het moderne 4*- hotel Olympia. Het ligt vlakbij de stranden en is de ideale uitvalsbasis om terug te keren na een dag vol indrukken. In 8 dagen tijd ontdek je de natuurlijke schoonheid van de diverse nationale parken die Kroatië rijk is. Wandel over ruige paden naar verborgen watervallen en geniet van een boottocht over kristalhelder water langs de vele eilandjes van de Kornati-archipel. Elk nationaal park biedt een eigen en uniek landschap en vormen het hart van de Kraotische natuur. Ze bieden een toevluchtsoord voor wilde dieren en een speeltuin voor avonturiers en natuurliefhebbers!

Rondreizen
Overnachting + belevenis
Zonvakanties
8 dagen
Incl. ontbijt

Bezoek de nationale parken van Kroatië incl. vlucht, transfer, 5 excursies, busvervoer en halfpension

Nationale Parken van Kroatië
Vodice, Adriatische Kust, Kroatië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Split vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Dagelijks ontbijtbuffet
  • Dagelijks diner(buffet)
  • Busservice gedurende de gehele reis met Engelssprekende gids
  • Inclusief entree Nationaal Park Plitvice incl. boottocht (dag 2)
  • Inclusief bezoek Zadar en entree Nationaal Park Paklenica (dag 3)
  • Inclusief bezoek Diocletian's kathedraal in Split en bezoek Trogir (dag 4)
  • Inclusief entree Nationaal Park Kornati & Telašćica natuurpark incl. lunch (dag 5)
  • Inclusief entree Nationaal Park Krka watervallen (dag 6)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst in Split
Vandaag kom je aan op de luchthaven van Split en zal je naar je hotel worden gebracht. Rust even lekker uit van de reis en drink een drankje in de prachtige sky-bar van je hotel.

Dag 2: Nationaal Park Plitvice en boottocht
Plitvice National Park is gelegen in het hart van Kroatië en is een juweel van de natuur dat je zal betoveren met prachtige schoonheid en ongerepte landschappen. Dit UNESCO-werelderfgoed staat bekend om zijn adembenemende turquoise meren, weelderige bossen en indrukwekkende watervallen, waardoor het een must-see bestemming is voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het park bestaat uit zestien smaragdgroene meren, verbonden door een reeks van watervallen die door de eeuwen heen prachtige kalksteenformaties hebben gevormd. Het kristalheldere water onthult een schat aan onderwaterleven, waardoor de meren een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op fotografen en natuurliefhebbers die gefascineerd zijn door de natuurlijke pracht van dit gebied. Een netwerk van houten paden en loopbruggen slingert door het park, waardoor je de mogelijkheid hebt om te genieten van panoramische uitzichten en dichtbij de adembenemende watervallen te komen. Vanaf de schilderachtige uitkijkpunten kun je de betoverende omgeving bewonderen terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van stromend water en het gezang van vogels in de omringende bossen. Als klap op de vuurpijl vaar je vandaag over het Kozjak Meer. (ongeveer 10 minuten)

Dag 3: Zadar - Nationaal Park Paklenica
Na je ontbijt start je vandaag met een stadstour door Zadar. Een wandeling door het oude stadscentrum neemt je mee op een reis door de tijd, langs eeuwenoude kerken, Venetiaanse stadsmuren en Romeinse overblijfselen die getuigen van de rijke geschiedenis van de stad. Een hoogtepunt van een bezoek aan Zadar is het adembenemende Zee-orgel en Zonnewijzer, moderne kunstwerken ontworpen door architect Nikola Bašić. Het Zee-orgel creëert betoverende muziek door de golven van de zee, terwijl de Zonnewijzer een spectaculaire lichtshow biedt bij zonsondergang. Na de stadstour ga je een prachtige wandeling maken door de kloof van Velika Paklenica. Tijdens de wandeling kom je langs kleine watervalletjes en heb je adembenemende uitzichten over de kloof. De duur van de wandeling zal ongeveer 1,5 uur zijn. De hoogtemeters zijn ongeveer 400 meter. Deze wandeling wordt gezien als "medium" in moeilijkheidsgraad.

Dag 4: Split - Trogir
De dag start natuurlijk weer met een heerlijk ontbijtje. Daarna bezoek je de stad waar je al even te gast bent: Split! Het kloppende hart van de stad is de historische binnenstad, waarvan de kern wordt gevormd door het paleis van Diocletianus, een UNESCO-werelderfgoed locatie. Dit indrukwekkende paleis is gebouwd in de 4e eeuw na Christus en dient nu als het centrum van de stad. De kronkelende steegjes, sfeervolle pleinen en prachtige historische gebouwen wachten vandaag op je komst. In de middag staat er nog een pareltje op het programma: Trogir. Deze middeleeuwse stad is al meer dan 2000 jaar oud en klinkt je misschien niet direct bekend in je oren maar het is een adembenemend mooie plek. Het lijkt wel of je in Venetië bent beland zoals je dat hebt bij veel plekken in Kroatië.

Dag 5: boottocht naar Nationaal Park Kornati
Een boottocht is de beste manier om de Dalmatische kust te ontdekken. Tijdens deze tocht vaar je langs de vele eilandjes van de Kornati-archipel. De archipel bestaat uit zo'n 140 eilanden en rotsformaties. De eilanden zijn opmerkelijk vanwege hun ruige schoonheid en ongerepte natuur. Kalkstenen kliffen rijzen op uit de azuurblauwe wateren, terwijl weelderige vegetatie zich vastklampt aan de rotsachtige kustlijn. Het landschap is bezaaid met geheime baaien, verborgen grotten en afgelegen stranden. Onderweg naar het Telašćica natuurpark staat aan boord van de boot een heerlijke lunch op je te wachten. Het natuurpark is de grootste en best beschermde natuurlijke haven van het Adriatische zee gebied. Een hoogtepunt van een bezoek aan het natuurpark is het zoutwatermeer Mir dat is gelegen in het binnenland van de baai. Dit unieke meer is een van de weinige plekken ter wereld waar zeewater en zoetwater naast elkaar bestaan, waardoor een bijzonder ecosysteem ontstaat dat rijk is aan zeldzame planten en dieren.

Dag 6: Nationaal Park Krka watervallen
Na het ontbijt word je per bus naar de magische "Canyon of rushing waters" gebracht. Het betoverende landschap wordt gekenmerkt door een reeks adembenemende watervallen die zich uitstrekken over de rivier de Krka, omringd door weelderige bossen en kristalheldere meren. Je vervolgt je tour vandaag naar de afgelegen watervallen van Roski-Slap. Hier kun je in een oude molen de beroemde Krka ham proeven. Dit is een heerlijke delicatesse die zijn oorsprong vindt in de omgeving van de Krka rivier. Deze luchtgedroogde ham wordt met zorg bereid volgens traditionele methoden en gekruid met lokale kruiden en specerijen, wat resulteert in een unieke smaak die kenmerkend is voor de regio. De Krka ham wordt vaak geserveerd als onderdeel van een traditionele Dalmatische maaltijd, vergezeld van versgebakken brood, lokale kaas en een glas heerlijke Kroatische wijn. Het is een ware traktatie voor de smaakpapillen en een perfecte manier om de culinaire tradities van de regio te ervaren tijdens je bezoek aan de Krka watervallen en het omliggende gebied.

Dag 7: vrije dag
Vandaag kun je, als je dat wilt, lekker uitslapen! Je hebt de hele dag aan jezelf om lekker te genieten van de faciliteiten in het hotel. Ga er nog even op uit om je laatste souvenirs in te slaan en een heerlijke dag op strand door te brengen.

Dag 8: terugreis
Na je laatste ontbijtje zit je reis er helaas alweer op. Je vliegt vandaag met een koffer vol nieuwe herinneringen en wetenswaardigheden van de Nationale Parken terug naar huis waar je nog lang kunt nagenieten van deze bijzondere reis.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Nationale Parken van Kroatië
Ul. Ljudevita Gaja bb,
Vodice, Kroatië
Kaart
Ul. Ljudevita Gaja bb, Vodice, Kroatië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het moderne 4*-hotel Olympia ligt vlakbij de stranden van Vodice en wordt daardoor de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke zonvakantie aan de Kroatische kust in combinatie met een bezoek aan de verschillende nationale parken. Het hotel ligt tussen Zadar en Split, en op slechts een steenworp van het heldere water van de Adriatische Zee. Je mag gebruik maken van de 3 buitenzwembaden en 1 binnenzwembad. Ook kun je terecht bij de verschillende restaurants en sfeervolle (sky) bar in het nabijgelegen Olympia Sky en kun je voor ontspanning terecht bij de spa- en wellness van het hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Geen
Oplaadpunt elektrische auto
Ja
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Minikoelkast
  • Douche
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Balkon of terras
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Binnenzwembad
Ja
Sauna
Ja
Fitnessruimte
Ja
Tennisbaan
Ja
Fietsverhuur
Ja
Pooltafel
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Terras
Ja
Whirlpool / Bubbelbad
Ja
Bar
Ja
Speelkamer
Ja
Speeltuin
Ja
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Het busvervoer tijdens de excursies zal in groepsverband met maximaal 30 personen zijn.

Let op
In april en mei 2024 zal Hotel Olympia een upgrade/renovatie ondergaan, je verblijft in deze periode in een vergelijkbaar hotel in Vodice zoals bijvoorbeeld Villa Arausa.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Geen

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau