Fly & Drive
9 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

Fly & drive door het land van de Vikingen, Denemarken! Incl. ontbijt en vele extra's

Fly & drive: Vikingen en kastelen van Denemarken
Kopenhagen, Kopenhagen, Denemarken bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1749,-
totaal: 3530,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 9 dagen en voor 5 aankomstdagen beschikbaar!
9-daagse fly & drive door het land van Vikingen en kastelen, Denemarken! Incl. vlucht, huurauto, ontbijt en toegang tot diverse kastelen

Ben jij geïnteresseerd in alles wat met Vikingen en prachtige kastelen te maken heeft? Dan is deze reis een echte "must do" voor je! Tijdens deze fly & drive kom je langs diverse plekken die je wellicht bekend voorkomen uit bekeken series of natuurlijk gewoon je interesse hebben. De huurauto staat op je te wachten en de hotels zijn gereserveerd. Via prachtige routes bezoek je verschillende kastelen die tot de verbeelding spreken en ontdek je het woeste en beruchte verleden van de Vikingen. Het enige dat jij hoeft te doen is je route te bepalen en te genieten van dit prachtige land en haar vriendelijke inwoners!

Fly & Drive
9 dagen
Incl. ontbijt
Kinderkorting

Fly & drive door het land van de Vikingen, Denemarken! Incl. ontbijt en vele extra's

Fly & drive: Vikingen en kastelen van Denemarken
Kopenhagen, Kopenhagen, Denemarken bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 8 overnachtingen (waarvan 1x in een kasteel)
  • Retourvlucht naar Kopenhagen vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 9 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie B)
  • Inclusief entree voor Slot Frederiksborg (dag 2)
  • Inclusief entree voor het Vikingschipmuseum in Roskilde (dag 3)
  • Inclusief oversteek via de Grote Beltbrug (Storebælt) met de auto (dag 3)
  • Inclusief entree voor Slot Egeskov (dag 4)
  • Inclusief ferry overtocht Århus – Odden (dag 8)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst luchthaven Kopenhagen
Je verblijft de aankomende 2 nachten in het Comfort Vesterbro Hotel (of gelijkwaardig) incl. ontbijt in Kopenhagen

Het gaat eindelijk gebeuren vandaag! Welkom in het Koninkrijk Denemarken. Je vliegt naar de luchthaven van Kopenhagen en haalt daar je huurauto op. Je hotel ligt in het stadscentrum en de rest van de dag heb je vrij te besteden. Ga dus nog even lekker op pad en verken de stad. Maak bijvoorbeeld een rondvaart door de haven van Kopenhagen en de idyllische grachten. Dit is een leuke kans om de stad vanaf een ander perspectief te bekijken. De oude haven van Nyhavn en de bekende gekleurde huisjes is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Je kunt hier gezellig aan het water genieten van een lekker drankje in een van de vele cafétjes. Dwaal door de straatjes en mooie achterbuurtjes of ga een kijkje nemen bij De Kleine Zeemeermin.

Dag 2: de kastelen van Sjælland
Vandaag blijf je nog een dag in deze heerlijke stad en ga je twee bijzondere kastelen bezoeken. We beginnen in Hillerød. Hier staat het kasteel van de koninklijke familie, Frederiksborg.(entree inbegrepen) Het is de grootste van Scandinavië en wordt vanwege de grootte ook wel "het Deense Versailles" genoemd. Wandel op je gemakje door het prachtige kasteel en neem alle pracht en praal in je op voordat je verder gaat naar de zomerresidentie van de koninklijke familie, Fredensborg. (entree niet inbegrepen) Via de Strandvejen kustweg bereik je de oude stad Helsingør. Verken hier de oude stad en breng een bezoek aan kasteel Kronborg. (entree niet inbegrepen) Dit kasteel is op een strategische plek aan de Sund gebouwd. De Sund is een stuk water tussen Denemarken en Zweden en is van enorme symbolische waarde voor de Denen. Er werd met de bouw begonnen in 1574 en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Noord-Europa. Aan het eind van de XVIIe eeuw werden de verdedigingswerken versterkt volgens de militaire architectuur van die tijd en is tot op heden intact! Nadat je alles op je gemakje hebt bekeken keer je terug naar je hotel.

Dag 3: de Vikingen van Roskilde
Vannacht logeer je in Hvedholm Castle (of gelijkwaardig) incl. ontbijt in Faaborg

Vertrek na je ontbijt in de richting van Roskilde, dat in 1998 zijn 1000e verjaardag vierde! Een bezoek aan Roskilde begint vaak met een verkenning van de adembenemende kathedraal van Roskilde, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Deze majestueuze gotische structuur, gebouwd in de 12e en 13e eeuw, is de laatste rustplaats van vele Deense koningen en koninginnen. Binnen vind je prachtige grafmonumenten, ingewikkelde fresco's en een serene sfeer die de eeuwenoude geschiedenis van Denemarken weerspiegelt. De vele sporen van bisschoppen, koningen Vikings zijn nog goed zichtbaar in de stad. Treed na je bezoek aan de stad in de voetsporen van de Vikingen met een bezoek aan het Vikingmuseum. Hier kun je authentieke Vikingsschepen bewonderen die meer dan duizend jaar oud zijn. Je vindt hier ook het langste oorlosschip dat ooit is gevonden. Deze schepen, ontdekt in de nabijgelegen Roskilde Fjord, werpen een fascinerend licht op het leven en de reizen van de Vikingen, en het museum biedt boeiende tentoonstellingen en interactieve displays die het verhaal van deze legendarische zeevaarders tot leven brengen. Wanneer je bent uitgekeken, steek je de Storebælt brug over die Sjælland met Funen verbindt en reis je verder naar je indrukwekkende onderkomen voor deze nacht. Je verblijft namelijk in een prachtig kasteel dat werd gebouwd in 1588! Het kasteel ligt in de buurt van Fåborg met uitzicht op de archipel.

Dag 4: Odense en de verhalen van H.C. Andersen
vannacht verblijft je in het Dagmar Hotel (of gelijkwaardig) incl. ontbijt in Ribe

Het volgende kasteel dat je gaat bezoeken is het in renaissancestijl gebouwde Egeskov-kasteel. (entree inbegrepen) Het Egeskov Fort dankt zijn naam aan de duizenden eiken palen waarop het is gebouwd en ligt in het midden van een meer, omringd door een prachtig park met verschillende tuinen en een bamboe labyrint. Nadat je bent uitgekeken vervolg je je route naar de stad van de Deense verhalenverteller HC Andersen, Odense. Eenmaal in Odense aangekomen kun je genieten van de heerlijke foodmarket in Storms Pakhus of een bezoek brengen aan het nieuwe museum over de sprookjes van Hans Christian Andersen. (entree niet inbegrepen) Hij is in deze leuke wijk geboren en kunt ook zijn ouderlijk huis bezoeken. Reis hierna verder naar je eindbestemming van vandaag, de oudste stad van Denemarken, Ribe. Het is een stad met een lange, dramatische en fantastische geschiedenis. Maak een heerlijke wandeling door deze charmante stad en bezoek Vikingstad Ribe waar je wederom terug de tijd in gaat in de bloedige en interessante wereld van de Vikingen. Je vindt hier voorwerpen en verschillende ambachten en persoonlijkheden zoals zilversmid, krijger, slaaf en koopman. (toegang tot het museum is niet inbegrepen).

Dag 5: de runenstenen van Jelling
Je verblijft de komende twee nachten in hotel Scheelsminde (of gelijkwaardig) incl. ontbijt in Aalborg

Vandaag, na je ontbijt ga je op pad naar een bijzondere plek. De runenstenen van Jelling! De runenstenen van Jelling, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, bevinden zich in het dorp Jelling, in de regio Zuid-Denemarken. Ze dateren uit de 10e eeuw en zijn opgericht door koning Gorm de Oude en zijn zoon, koning Harald Blauwtand, die vaak wordt beschouwd als de stichter van Denemarken. De grootste van de twee stenen, bekend als de 'Grote Jellingsteen', is rijkelijk versierd met runeninscripties die de triomfen van koning Gorm de Oude en koning Harald Blauwtand vieren, evenals de bekering van Denemarken tot het christendom. Deze inscripties vertellen het verhaal van een cruciale periode in de Deense geschiedenis, waarin het land zijn heidense wortels achterliet en zich tot het christendom wendde. Naast de runenstenen staat de indrukwekkende grafheuvel van Gorm de Oude, waar archeologische opgravingen waardevolle inzichten hebben opgeleverd in het Vikingtijdperk. De grafheuvel is een symbool van de rijke koninklijke geschiedenis van Denemarken en wordt vaak beschouwd als een heilige plaats. De runenstenen van Jelling dienen niet alleen als monumenten ter ere van de Deense monarchie, maar ook als symbolen van nationale eenheid en identiteit. Ze vertegenwoordigen het belang van traditie, erfgoed en de voortdurende evolutie van de Deense cultuur. Vanuit Jelling vervolg je je reis naar Viborg waar je de grootste granieten kerk van Noord-Europa kunt bewonderen en vervolgens naar Aalborg waar je de nacht zult doorbrengen. Een van de meest opvallende kenmerken van Aalborg is de sfeervolle waterkant, waar historische pakhuizen worden afgewisseld met eigentijdse architectuur. Langs de kade kun je genieten van gezellige cafés, trendy restaurants en levendige bars, terwijl je uitkijkt over het kabbelende water van de fjord.

Dag 6: ontmoeting van de zeeën in Skagen
Op weg naar Noord Jutland passeer je de Rubjerg Knude vuurtoren dat op een indrukwekkend klif van 90 meter hoog is gelegen. Parkeer de auto en wandel hier rond in de prachtige omgeving. Voor de bezoekers van Noord-Jutland mag een bezoek aan Skagen en Grenen niet ontbreken. Het is de meest noordelijk stad van Denemarken die bekend staat om de natuur en een groep Scandinavische kunstenaars die beroemd zijn om hun bohemienachtige leefstijl. Voor de mensen met uithoudingsvermogen is het beklimmen van de hoge duinen een leuke activiteit. Met de gele huizen, ligging aan zee en de knusse straatjes is Skagen een gezellig en vrolijk dorp. Maak je daarna op voor een bijzonder natuurverschijnsel in Grenen. Dit is namelijk de plek waar de Noordzee en de Baltische zee samenkomen en zorgen voor een prachtig schouwspel! Je ziet namelijk de botsing van de golven gewoon voor je eigen ogen. Vanwege de gevaarlijk en sterke stroming is het hier strikt verboden te baden! Ga in de omgeving nog heerlijk op je gevoel rondrijden en ontdek de prachtige kustlijn en veranderende natuur.

Dag 7: de ontdekking van Aarhus
Vannacht logeer je in het Comwell Aarhus Hotel (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt in Aarhus

Op weg naar Aarhus bezoek je eerst het Vikingcentrum Fyrkat dat een van de vier belangrijkste Vikingforten van het land is.(entree niet inbegrepen) Daarna reis je verder naar Aarhus. Deze dynamische stad is de op een na grootste stad van Denemarken en is perfect voor een kort verblijf. In Aarhus hoef je je geen moment te vervelen! Deze stad heeft de moderniteit omarmt maar daarbij nooit de charme en de rijke geschiedenis uit het oog verloren. Het is gelegen aan een schilderachtige baai en nodigt uit tot lekker slenteren langs de kade en een visje te gaan eten in een van de gezellige restaurants. De kathedraal van de stad is de langste en hoogste in zijn soort in het land. Ontdek het ARoS kunstmuseum met zijn spectaculaire gebouw! (entree niet inbegrepen). Vergeet ook niet om de historische wijk Den Gamle By (het oude dorp) te bezoeken. Hier waan je je voor even terug in de tijd en kun je misschien wat leuke souvenirs kopen in een van de ambachtelijke winkels. Aarhus is een stad van contrasten en zal je betoveren met haar veelzijdigheid en warmte!

Dag 8: terug naar Kopenhagen
Vannacht logeer je weer in het Comfort Vesterbro Hotel (of gelijkwaardig) incl. ontbijt in Kopenhagen

Vanochtend heb je nog even de tijd om de rest van Aarhus te verkennen. Daarna vertrek je naar de ferryterminal en stap je op de boot richting het eiland Sjælland. De tocht zal iets langer dan een uur duren. In Odden ga je van boord en reis je terug naar Kopenhagen. Eenmaal terug in de stad kun je je laatste dag bijvoorbeeld doorbrengen met een bezoek aan de Ronde toren en genieten van een prachtig uitzicht op de hoofdstad.

Dag 9: terug naar huis
Na je ontbijt heb je wellicht nog wat tijd om de laatste souvenirs in te slaan. Op de luchthaven lever je de huurauto in en vlieg je met alle kennis die je hebt opgedaan weer terug naar huis.

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive: Vikingen en kastelen van Denemarken
Lufthavnsboulevarden 6,
Kopenhagen, Denemarken
Kaart
Lufthavnsboulevarden 6, Kopenhagen, Denemarken
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze fly & drive verblijf je in verschillende comfortabele hotels die van alle gemakken zijn voorzien. Geniet 's morgens van een heerlijk ontbijt en maak je klaar voor een nieuwe indrukwekkende dag in het land van de Vikingen en kastelen! Tijdens de bezoeken aan verschillende musea en indrukwekkende kastelen kom je alles te weten over dit prachtige land met haar rijke geschiedenis, ruige kliffen, uitgestrekte bossen en heerlijke stranden.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Attractiepark Tivoli

Attractieparken
Vesterbrogade 3

Midden in het centrum van Kopenhagen is dit pretpark gelegen. Het park opende zijn deuren al in 1843 en telt zo'n 25 attracties.

Nyhavn

Bezienswaardigheden
Nyhavn 14

De knusse haven van Denemarken met vele gekleurde vakwerkhuizen en gezellige terrasjes. De beroemde schrijver Hans Christian Andersen heeft aan deze haven gewoond.

Kopenhagen

Steden
Bernstorffsgade 4

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en ligt aan de oostkust van het eiland Seeland en op het eiland Amager. De binnenstad is ruim opgezet en bevat vele monumentale panden uit de 17e eeuw.

Strøget

Shoppen
Amagertorv 23

De winkelstraat Strøget is de langste winkelstraat van Europa. U vindt er grote winkelketens en kleine boetiekjes.

Amalienborg

Bezienswaardigheden
Amalienborg Slotsplads 5

Rococo paleiscomplex uit de 18e-eeuw met een museum en marcherende koninklijke bewakers.

Carlsberg brouwerij

Wijngaard / bierbrouwerij
Ny Carlsberg Vej 100

Het bekende Calsberg bier wordt hier gebrouwen. De brouwerij is te bezoeken en hier komt u alles te weten over dit biermerk en wat er bij komt kijken om dit bier te maken.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Voorwaarden huurauto:

Autohuur
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie C - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

Let op! De hoofdboeker en de bestuurder moeten dezelfde persoon zijn!

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau