Fietsvakanties
3 of 5 dagen
Incl. ontbijt

3- of 5-daagse fietsvakantie: Over de Hondsrug incl. ontbijt en bagagetransporten

Fietsvakantie: Door de Hondsrug
Zuidlaren, Drenthe, Nederland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
199,-
totaal: 429,95 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 4 aankomstdagen beschikbaar!
3- of 5-daagse fietsvakantie over de Hondsrug incl. ontbijt en bagagetransporten

Ga mee op een schilderachtige fietsvakantie over de Hondsrug en verken dit unieke Nederlandse landschap. Fiets door uitgestrekte heidevelden, dichte bossen en historische dorpjes terwijl je geniet van de diverse aantrekkelijke routes die de regio te bieden heeft.

Tijdens je tocht kun je de prehistorische hunebedden in Borger ontdekken en natuurlijke schatten zoals het Balloërveld en het Drentsche Aa-gebied verkennen. Breng ook zeker een bezoek aan culturele plekken zoals het Hunebedcentrum in Borger en proef de lokale gerechten, zoals Drentse turf en kniepertjes, voor een complete ervaring.

De fietsroutes worden aangeduid door het fietsknooppuntennetwerk en op aanvraag is er een gpx-bestand beschikbaar. Met behulp van een zelf te installeren app op je smartphone kun je de route eenvoudig volgen. Tijdens deze vakantie overnacht je in diverse hotels, waarbij je telkens twee nachten op dezelfde locatie verblijft voordat, je doorfietst naar het volgende hotel.

Fietsvakanties
3 of 5 dagen
Incl. ontbijt

3- of 5-daagse fietsvakantie: Over de Hondsrug incl. ontbijt en bagagetransporten

Fietsvakantie: Door de Hondsrug
Zuidlaren, Drenthe, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 of 4 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Bagagetransporten tussen de hotels
  • Verblijf in 2 verschillende hotels
  • Ideale omgeving voor mooie fietstochten
  • Tip! Breng een bezoek aan het Hunebedcentrum
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst Zuidlaren
Je verblijft de aankomende twee dagen in Brinkhotel (of gelijkwaardig)

Welkom in het groenste dorp van Europa.
Je reist op eigen gelegenheid naar je hotel in Zuidlaren. De komende twee nachten verblijf je in het Brinkhotel. Maar wat is een brink eigenlijk? Vroeger was dit een open ruimte in een dorp waar het vee werd verzameld om vervolgens naar de gemeenschappelijke weide te worden geleid. Tegenwoordig zijn de brinken vaak veranderd in pleinen met bomen en gras.

Zuidlaren heeft maar liefst 7 brinken en is daardoor al eens verkozen tot groenste dorp van Europa. Tijdens je verblijf kun je heerlijk wandelen over de brinken en genieten van de groene omgeving. Het is een prachtige plek om even tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van alledag.

Dag 2: Zuidlaren (ca. 57 km)

Fietsroute Zuidlaardermeer naar Groningen.
Fiets via het prachtige Zuidlaardermeer en de polders naar de bruisende stad Groningen. In deze gezellige studentenstad is van alles te zien en te doen. Bezoek de bekende Martinitoren, geniet op één van de vele terrasjes of eetgelegenheden en breng een bezoekje aan een aantal interessante musea.

Vervolg je route langs natuurgebied De Onlanden richting het dorp Eelde. Ook hier kun je als museumliefhebber je hart ophalen:

Internationaal Klompenmuseum
Museum De Buitenplaats

Aan het eind van deze veelzijdige dag keer je terug naar je hotel in Zuidlaren. Een dag vol mooie natuur, cultuur en gezelligheid!

Dag 3: Zuidlaren - Borger (ca. 60 km)
Je verblijft de aankomende 2 dagen in Hotel Bieze (of gelijkwaardig)

Ontdek de prachtige natuur en cultuur van Drenthe op de fiets.
Vanuit het pittoreske Zuidlaren fiets je over het indrukwekkende Balloërveld richting de gezellige stad Assen. Hier kun je het fascinerende Drents Museum bezoeken of genieten van een verfrissend drankje op één van de vele terrasjes.

Vervolg je tocht richting het unieke Boomkroonpad, waar je over een stalen constructie langs de toppen van de bomen kunt wandelen. Dit biedt je letterlijk een heel ander perspectief op het bos. Onderweg kom je langs verschillende mysterieuze hunebedden in de omgeving van Drouwen en het interessante Hunebedcentrum.

Aan het einde van deze onvergetelijke fietstocht arriveer je in je comfortabele hotel in Borger, waar je kunt uitrusten en nagenieten van alle prachtige indrukken die Drenthe te bieden heeft.

Dag 4: Borger (ca. 60km)

Ontdek de verborgen schatten van Drenthe op de fiets..
Na een heerlijk ontbijt stap je op de fiets en begin je aan een prachtige tocht door de boswachterij van Exloo. Hier ontdek je diverse sporen uit het verleden, zoals een mysterieus hunebed, eeuwenoude grafheuvels, een markante markensteen en een intrigerende pingoruïne.

Vervolgens fiets je verder naar boswachterij Odoorn, waar je een schilderachtig schapenpark en een parkachtig heidelandschap tegenkomt. Bij het unieke theehuis met uitkijktoren "Poolshoogte" is het perfect om even te pauzeren en te genieten van een kopje koffie.

Hierna passeer je het openluchtmuseum Ellert en Brammert, waarna je in de loop van de middag aankomt in het charmante monumentendorp Orvelte. Via boswachterij Schoonloo keer je uiteindelijk voldaan terug naar Borger, met een hoofd vol mooie herinneringen aan deze onvergetelijke fietstocht door de verborgen schatten van Drenthe.

Dag 5: Borger - Zuidlaren (ca. 57km)

Op deze laatste dag fietst je eest naar het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar wordt stilgestaan bij de inktzwarte periode van 1940 tot 1945. Daarna fietst je door het Nationaal Park Drentsche Aa naar Anloo. Saksische boerderijen, hoger gelegen velden en weilanden in het lagergelegen beekdal maken de Drentsche Aa tot een van het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Via het Strubben Kniphorstbosch kom je weer terug in Zuidlaren en is er helaas een einde gekomen aan deze mooie vakantie.

Indien er hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gefietst in een andere volgorde.

Boek je het 3-daags fietsarrangement dan verblijf je 1 dag in Zuidlaren en 1 dag in Borger met aankomsten op dinsdag
Boek je het 5-daags fietsarrangement dan verblijf je 2 dagen in Zuidlaren en 2 dagen in Borger met aankomsten op maandag en vrijdag

Fietsvakantie: Door de Hondsrug
Brink O.Z. 6,
Zuidlaren, Nederland
Kaart
Brink O.Z. 6, Zuidlaren, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

3- of 5-daagse fietsvakantie over de Hondsrug belooft een schilderachtige verkenning van dit Nederlandse landschap. Met uitgestrekte heidevelden, dichte bossen en historische dorpjes biedt de regio diverse vele aantrekkelijke fietsroutes. Ontdek de prehistorische hunebedden in Borger, verken natuurlijke schatten zoals het Balloërveld en het Drentsche Aa-gebied. Breng een bezoek aan culturele plekken zoals het Hunebedcentrum in Borger en proef de lokale gerechten, zoals Drentse turf en kniepertjes, voor een complete ervaring. De fietsroutes van deze vakantie worden aangeduid door het fietsknooppuntennetwerk. Ook zal er op aanvraag een gpx-bestand beschikbaar worden gesteld. Met behulp van een door de deelnemers zelf te installeren app op hun smartphone kan de route dan gefietst worden. Tijdens deze vakantie zijn er overnachtingen in diverse hotels. Daarna fietst je door naar het volgende hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Groningen

Steden
Waagplein 4

Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen en staat bekend als een gemoedelijke universiteitsstad. Deze Hanzestad heeft veel te bieden. Denk hierbij aan de Martinitoren.

Hunebedcentrum

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Bronnegerstraat 12

Ben je gefascineerd door de Hunebedden? Bezoek het museum in Borger en kom meer te weten over deze mysterieuze stenen.

Assen

Steden
Gedempte Singel 23

Assen wordt ook wel de Stad der Paleizen genoemd. Doordat de stad stadsrechten had gekregen ontwikkelde Assen zich tot een hoofdstad.

Drents Museum

Musea
Brink 1

Dit museum verteld je over archeologie, hedendaags realisme, jaarlijkse tentoonstellingen over bijvoorbeeld de Maya's en kunst van ongeveer een eeuw geleden.

Kamp Westerbork

Bezienswaardigheden, Musea
Oosthalen 8

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden.

Belangrijke informatie

Let op! Indien er hotels geen beschikbaarheid hebben kan worden uitgeweken naar vergelijkbare hotels in de directe omgeving. Ook kan de reis starten in een andere plaats waarbij de routes gelijk blijven, echter worden deze dan gefietst in een andere volgorde.

Inclusief bagagetransport:
- 1 koffer of tas per persoon, maximaal gewicht 20 kg.
- Bagage dient om 09:00 uur gereed te staan op de door receptie aangegeven plaats.
- Bagage wordt uiterlijk om 17:00 uur afgeleverd bij het volgende hotel.
- Aankomst mogelijk op dinsdag en zondag.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau