Fly & Drive
7 dagen
Incl. ontbijt

WINTER STUNT! ❄ 7-daagse fly & drive door magisch IJsland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive IJsland: het beste van zuid en west
Reykjavik, Reykjavik, IJsland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1219,-
totaal: 2500,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 7 dagen en voor 10 aankomstdagen beschikbaar!
WINTER STUNT! ❄ Ontdek het zuiden en westen van IJsland tijdens een 7-daagse fly & drive incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Stap in de wereld van wonderen en avontuur met deze fly & drive door het adembenemende zuiden en westen van IJsland! Laat je betoveren door de majestueuze landschappen, van uitgestrekte lavavelden tot torenhoge watervallen die neerdalen in kristalheldere poelen. Je avontuur begint zodra je voet aan wal zet in Reykjavik, de bruisende hoofdstad die dienst doet als jouw poort naar het ongerepte IJsland. Spring in je huurauto en laat je meevoeren langs kronkelende kustwegen, waar dramatische kliffen uit de zee oprijzen en charmante dorpjes je begroeten langs de weg. Verken de Gouden Cirkel en laat je verwonderen door de geothermische wonderen van Geysir en de krachtige Gullfoss-waterval. Ga vervolgens verder naar de zuidkust, waar de zwarte zandstranden van Reynisfjara je uitnodigen voor een wandeling langs de ruige kustlijn. Maar het avontuur stopt hier niet! Reis verder naar het westen en ontdek het schilderachtige schiereiland Snæfellsnes, met zijn betoverende landschappen en de majestueuze Snæfellsjökull-vulkaan die over de horizon uitsteekt. Met elke bocht van de weg onthult IJsland zijn verbazingwekkende schoonheid en rijke geschiedenis, en met de vrijheid van een fly & drive heb jij de regie over jouw eigen epische avontuur!

Fly & Drive
7 dagen
Incl. ontbijt

WINTER STUNT! ❄ 7-daagse fly & drive door magisch IJsland incl. vlucht, ontbijt en huurauto

Fly & drive IJsland: het beste van zuid en west
Reykjavik, Reykjavik, IJsland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 6 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Reykjavik vanaf een luchthaven naar keuze
  • Verblijf in uitstekende hotels
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 7 dagen huurauto incl. CDW verzekering (Volkswagen Golf of gelijkwaardig)
  • Inclusief 2e bestuurder
  • Inclusief ongelimiteerd aantal kilometers
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Reykjavik
Je verblijft de komende nacht in Reykjavik

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Kevlaík haal je je huurauto op en zet je koers naar de kleurrijke hoofdstad van IJsland, Reykjavik, dat op ca. 50 kilometer van de luchthaven ligt. Wanneer je het geluk hebt een vroege vlucht te hebben, kun je nog een bezoek brengen aan de wereldberoemde Blue Lagoon (boek online op www.bluelagoon.com) of aan de Sky Lagoon, de nieuwste spa en wellness attractie op slechts een klein eindje rijden van Reykjavík. Zorg ervoor dat je je zwemkleding bij je hebt, zodat je een ontspannen duik kunt nemen in het rustgevende geothermische water van een van deze spa's voordat je naar je hotel gaat.

Dag 2: Reykjavik - Snæfellsnes (ca. 300 kilometer)
Vannacht logeer je op het schiereiland Snæfellsnes

Rijd vandaag na je ontbijt vanuit Reykjavík richting Borgarnes en vervolgens naar het schiereiland Snæfellsnes, beroemd om de majestueuze vulkaan Snæfell. Breng de dag door met het verkennen van de vele bezienswaardigheden, waaronder de basaltzuilen van Gerduberg, de mooie houten kerk van Búdir en Arnarstapi, een klein vissersdorpje, waar basaltzuilen zijn geërodeerd door de beukende golven van de Noord-Atlantische Oceaan. Maak een wandeling op het zwarte zandstrand van Djúpalónssandur en op Skardsvík, de tegenhanger met wit zand. Rijd vervolgens langs de noordkust van het schiereiland, langs vissersdorpjes en ontdek prachtige bergen zoals Kirkjufell. Afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden geeft deze eerste nacht op het IJslandse platteland, weg van de lichtvervuiling van Reykjavík, je de beste kans om het noorderlicht te zien, dit betoverende natuurverschijnsel dat ook bekend staat als aurora borealis (tot half april).

Dag 3: Snæfellsnes - Laugarvatn of Selfoss (ca. 320 kilometer)
De komende nacht verblijf je in Laugarvatn of Selfoss

Vanuit Snæfellsnes rijd je vandaag naar Borgarnes en de regio Borgarfjördur. Neem de tijd om dit gebied te verkennen. Je kunt een stop maken bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa. Ontdek verderop de watervallen van Hraunfossar, waar het water van onder een lavaveld in de rivier stroomt. Nadat je bent uitgekeken in Borgarfjördur vervolge je je reis naar Thingvellir National Park, een UNESCO werelderfgoed en een van de geologische wereldwonderen! Hier kun je de effecten van de bewegingen van tektonische platen zien. Bekijk verschillende scheuren en spleten in de aardkorst en aanschouw de wonderen van de natuur.

Dag 4: Laugarvatn of Selfoss - Vík of Kirkjubæjarklaustur (ca. 300 kilometer)
De komende twee nachten verblijf je in Vík of Kirkjubæjarklaustur

Maak je klaar voor een aantal van de beroemdste gebieden van IJsland vandaag. Je eerste stop is bij Geysir, een geothermisch gebied waar de bekende Strokkur warmwaterbron elke 5 tot 10 minuten zijn waterkolom hoog in de lucht spuit. Daarna hoef je maar een klein stukje te rijden naar Gullfoss, ongetwijfeld een van de mooiste watervallen van het land. Rijd daarna verder langs de zuidkust voor je volgende overnachtingshotel in Vík of Kirkjubæjarklaustur. Op de heenweg, of op de terugweg later in je reis, kun je onderweg prachtige watervallen ontdekken, zoals Seljalandsfoss en Skógarfoss, en het beroemde zwarte zandstrand en de basaltzuilen van Reynisfjara verkennen. Tot slot kun je ook de tijd nemen om de Sólheimajökull-gletsjeruitlaat en de adembenemende omgeving te verkennen.

Dag 5: Omgeving van Vík en Kirkjubæjarklaustur
Ontdek de prachtige regio tussen Vík en Kirkjubæjarklaustur en rijd over de uitgestrekte zandvlakten van Mýrdalssandur en het lavaveld van Eldhraun, een resultaat van de grote Laki-uitbarsting die in 1783 plaatsvond en waarschijnlijk een van de grootste rampen in de geschiedenis van IJsland was. Verder naar het oosten ontdek je de torenhoge kliffen van Lómagnúpur, met 670 m de hoogste van IJsland, de zandvlakten van Skeidarársandur en het nationale park Skaftafell. Onder de blik van de Hvannadalshnúkur piek wordt deze regio omringd door de gletsjertongen van Vatnajökull aan de ene kant en uitgestrekte vulkanische zandvlakten aan de andere kant. Verken het gebied van de Vatnajökull-gletsjer en bekijk de vele gletsjertongen langs je route. Bij de gletsjerlagune Jökulsárlón breekt de gletsjer in prachtige ijsbergen die rustig naar de oceaan drijven ("Diamond Beach").

Dag 6: Vík of Kirkjubæjarklaustur- Reykjavik (ca. 300 kilometer)
De laatste nacht verblijf je weer in Reykjavik

Vandaag heb je in de buurt van de vulkanen Katla en Eyjafjalajökull, ten zuiden van de gletsjer Mýrdalsjökull, meer tijd om het gebied van de zuidkust rond Vík en Skógar te verkennen. Wanneer je er klaar voor bent rijd je verder richting Reykjavík. Eenmaal in Selfoss en het Hveragerdi-gebied kun je rechtstreeks naar de hoofdstad gaan en ontspannen in een van de gezellige koffietentjes. Of je kunt naar het vulkaanschiereiland Reykjanes rijden, waar je de geothermische gebieden Krýsuvík en Gunnuhver ontdekt, evenals de lavavelden van recente uitbarstingen. Eenmaal in dat gebied kun je ook genieten van een ontspannend bad in de Blue Lagoon als je daar eerder tijdens je verblijf niet de kans voor hebt gekregen

Dag 7: terug naar huis
Vandaag komt er helaas alweer een einde aan je mooie fly & drive en vlieg je terug naar huis met een koffer vol nieuwe herinneringen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive IJsland: het beste van zuid en west
.,
Reykjavik, IJsland
Kaart
., Reykjavik, IJsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Een fly & drive door het zuiden en westen van ongerept en indrukwekkend IJsland is dé manier om het land wat beter te leren kennen. Je reis start in het Magische Reykjavik en brengt je via Nationale parken naar de beroemde watervallen en geisers. Je verblijft tijdens je reis in verschillende hotels waar je 's morgens, voordat je weer op pad gaat, eerst rustig kunt wakker worden met een lekker ontbijtje.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Voorwaarden huurauto:

Autohuur:
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie A - Economy (Toyota Aygo of gelijkwaardig) en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd:
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 25 jaar. Je dient minimaal 1 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn. Het hebben van een internationaal rijbewijs is verplicht. De hoofdboeker is ook de hoofdbestuurder.

De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht!
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv. American Express).

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau