Stedentrips
Overnachting + belevenis
Kerstmarkten
3, 4 of 5 dagen
Incl. ontbijt

Waanzinnige feestdagen in Wenen! incl. overnachting, vlucht, transfer, ontbijt én ontdekkingstour

Kerstmarkt- en excursietrip Wenen
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
519,-
totaal: 1070,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 6 aankomstdagen beschikbaar!
Laat je 3, 4 of 5 dagen betoveren door Wenen tijdens de feestdagen incl. overnachting, vlucht, transfer, ontbijt en ontdekkingstour

Als je bedenkt hoe mooi de stad al is buiten de feestdagen om, kun je je wel voorstellen hoe indrukwekkend het moet zijn als de hele stad oplicht met sfeerverlichting en kerstbomen! Naast de prachtige markten, zorgen de gezellige sferen en winterse lekkernijen ervoor dat een kersttrip naar Wenen een onvergetelijke ervaring wordt. Leer de stad beter kennen tijdens een ontdekkingstour en proef de traditionele warme punch, knapperige kastanjes en verse pretzels terwijl je door de feestelijk versierde straten wandelt. Met betoverende lichtjes, melodieuze kerstliederen en de alom aanwezige geur van kaneel en kruidnagel, dompelt Wenen je onder in een winterwonderland dat je nog lang bij zal blijven!

Stedentrips
Overnachting + belevenis
Kerstmarkten
3, 4 of 5 dagen
Incl. ontbijt

Waanzinnige feestdagen in Wenen! incl. overnachting, vlucht, transfer, ontbijt én ontdekkingstour

Kerstmarkt- en excursietrip Wenen
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Wenen vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief ontdekkingstour in Wenen (Engels of Duits)
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Wat mag je verwachten tijdens deze trip

Ontdekkingstour
Maak je klaar om alle ins en outs van deze prachtige stad te weten te komen tijdens deze begeleide ontdekkingstour! Je begint met een bezoek aan de Stephansdom, waar je de oude achterkant, de gotische zuidkant en de hoogste toren uit de Middeleeuwen gaat zien. Je krijgt uitleg over de middeleeuwse en barokke fresco's en het interieur van de kathedraal. Daarna verken je "de hoofdstad van de klassieke muziek" nog wat meer, te beginnen met het Mozarthaus. Je ziet het Beethovenmonument, zijn residentie, en plaatsen gerelateerd aan Brahms en Schubert. Je bezoekt ook de Staatsopera en de belangrijkste concertzalen. Vervolgens bezoek je de barokke manege van de Spaanse Rijschool, een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Je bekijkt de witte Lippizan-hengsten in hun stallen en zien een film over de rijbak en de paarden. Daarna wandel je door de barokke straten van de oude binnenstad en bezoek je de originele etalages en enkele fascinerende kerken. Bij het Hofburgpaleis bekijk je het grootste niet-sacrale gebouw van Europa. Je ziet het Heldenplein, de binnenplaats van het paleis, en hoort verhalen over koning Richard Leeuwenhart. Bekijk de Michaelerplatz, de Nationale Bibliotheek, en de kerk waar keizerin Sisi trouwde. Ook bezoeken we de Albertina en de paleistuinen. Tijdens de wandeling langs de Ringstrasse bewonder je prachtige gebouwen zoals musea, kathedralen, het parlement, het stadhuis, de universiteit, en tuinen en paleizen langs de indrukwekkende boulevard. En alsof het nog niet genoeg is bezoek je het Schotse klooster, zie je de groene binnenplaats en de Rococo-kerk met verhalen over de eerste monniken en de geschiedenis van Wenen. In de Volksgarten maak je een wandeling door de mooiste rozentuin van Midden-Europa, bewonder je de monumenten voor keizerin Elisabeth en dichters, en bekijk je de barokke ornamenten en geniet je van de harmonie van de natuur. Als laatste verken je de kathedraal van de Grieks-orthodoxe bisschop van Wenen, bekend om zijn oosterse architectuur en interessante verhalen over de orthodoxe denominatie.

Wonderlijke kerstpracht

Tijdens de kerstperiode transformeert Wenen in een betoverende stad vol lichtjes, versieringen en de heerlijke geur van gebakken lekkernijen. De stad staat bekend om haar sfeervolle kerstmarkten, die jaarlijks duizenden bezoekers trekken. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen tijdens een stedentrip naar Wenen in de kerstperiode.

Christkindlmarkt bij het Rathaus
De bekendste en grootste kerstmarkt van Wenen is de Christkindlmarkt bij het Rathaus. Deze markt is een feest voor de zintuigen met meer dan 150 kraampjes die handgemaakte kerstcadeaus, traditionele lekkernijen zoals Lebkuchen (peperkoek) en warme drankjes zoals Glühwein verkopen. De prachtig verlichte bomen en de ijsbaan zorgen voor een sprookjesachtige sfeer die jong en oud betovert.

Kerstmarkt bij Schloss Schönbrunn
Voor een koninklijke kerstervaring moet je naar de kerstmarkt bij Schloss Schönbrunn. Voor het imposante paleis staan tal van kraampjes met kunstnijverheid, kerstversieringen en culinaire specialiteiten. Deze markt is perfect voor een romantische avondwandeling, vooral als de sneeuw zachtjes valt en het paleis verlicht is in warme tinten. Bovendien kun je hier genieten van klassieke concerten die de feestelijke sfeer compleet maken.

Kerstdorp op de Maria-Theresien-Platz
Tussen het Kunsthistorisch Museum en het Natuurhistorisch Museum ligt het sfeervolle Kerstdorp op de Maria-Theresien-Platz. Deze markt biedt een breed scala aan ambachtelijke producten en culinaire hoogstandjes. Het is een ideale plek om unieke kerstcadeaus te vinden terwijl je geniet van de prachtig versierde omgeving.

Spittelberg Kerstmarkt
Voor een intiemere en authentieke kerstmarkt-ervaring is de Spittelberg Kerstmarkt een aanrader. In de smalle straatjes van de historische wijk Spittelberg vind je een gezellige verzameling van kraampjes die ambachtelijke goederen, kunst en delicatessen aanbieden. De charmante, kleinschalige sfeer maakt deze markt bijzonder geliefd bij de locals.

Kerst in het Belvedere
Een andere prachtige locatie voor een kerstmarkt is het Belvedere-paleis. Hier kun je niet alleen genieten van de feestelijke kraampjes, maar ook van het adembenemende uitzicht op het barokke paleis en de omliggende tuinen. Deze markt biedt een elegante en serene setting voor een ontspannende avond vol kerstvreugde.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Kerstmarkt- en excursietrip Wenen
Gudrunstraße 138,
Wenen, Oostenrijk
Kaart
Gudrunstraße 138, Wenen, Oostenrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Je verblijft tijdens deze trip bij Hotel Caroline. Het biedt een perfecte combinatie van comfort en gemak in Wenen. Dit charmante hotel beschikt over moderne faciliteiten, waaronder gratis Wi-Fi, een fitnessruimte en een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht. Hotel Caroline is gelegen in de bruisende wijk Favoriten en met een korte wandeling ben je bij het Hauptbahnhof, het belangrijkste treinstation van Wenen. De nabijheid van het openbaar vervoer maakt het eenvoudig om de vele bezienswaardigheden van de stad te verkennen, zoals de Stephansdom, Schloss Schönbrunn en de Weense Staatsopera. Bovendien biedt de omgeving diverse winkels, restaurants en cafés, waardoor je volop kunt genieten van het lokale leven.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 15,00 per dag
Oplaadpunt elektrische auto
Nee
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Sauna
Ja
Fitnessruimte
Ja
Bar
Ja
Speelkamer
Ja
Hoogtepunten

Schloss Belvedere

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur

Slot Belvedere is een prachtig gebouw in Barokstijl. Het bestaat uit het Obere Belvedere en het wat oudere Untere Belvedere, die worden verbonden door een tuin.

Weense Staatsopera

Bezienswaardigheden, Cultuur, Theater & concerten
Opernring 2

De Weense Staatsopera is het belangrijkste operahuis van Oostenrijk. Daarnaast wordt dit operahuis ook als één van de beste ter wereld gezien.

Hofburg Paleis

Bezienswaardigheden, Musea, Cultuur
Michaelerkuppel

Het Hofburg Paleis is de officiële residentie van de Bondspresident. In het verleden was dit één van de vele paleizen van de keizerlijke familie.

Sisi Museum Wenen

Musea, Cultuur
Michaelerkuppel

Het Sisi Museum is niet voor niets één van de meest toeristische plekken in de stad. Je wandelt er door de slaapkamer, kleedkamer en dwars door het turbulente leven van de keizerin. Van de jurk die ze droeg tijdens de kroning tot haar handspiegel en reisdagboeken: dit museum geeft de keizerin een gezicht. Een dikke aanrader dus.

Wenen

Steden
Wenen

Als prachtige hoofdstad van Oostenrijk heeft Wenen je veel te bieden. Wat dacht je van Schloss Schönnbrunn, de Staatsopera, het Hofburg Paleis of de Stephansdom?

Stephansdom

Bezienswaardigheden, Cultuur
Stephansplatz 3

Deze kathedraal staat in het centrum van Wenen en heeft een toren van 137 m. hoog. De toren is te beklimmen via 343 treden. Eenmaal de top bereikt hebt, heeft u een mooi uitzicht.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 15,00 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 3.2% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau