Autovakanties
3, 4 of 5 dagen
Incl. ontbijt

Ga op reis door de tijd in Trier, de oudste stad van Duitsland incl. ontbijt!

Vienna House Easy by Wyndham Trier
Trier, Rheinland Pfalz, Duitsland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
139,-
totaal: 307,68 *
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 89 aankomstdagen beschikbaar!
Reis 3, 4 of 5 dagen door de tijd in Trier, de oudste stad van Duitsland incl. ontbijt

Het Vienna House Easy by Wyndham Trier is een uitstekende keuze voor je verblijf tijdens je ontdekkingsreis door Trier. Het hotel heeft een gunstige ligging, waardoor je gemakkelijk alle bezienswaardigheden kunt bereiken. Trier, de oudste stad van Duitsland, is een ware schatkist voor geschiedenisliefhebbers en cultuurzoekers. Deze prachtige stad aan de oevers van de Moezel herbergt enkele van de best bewaarde Romeinse monumenten ten noorden van de Alpen. Na een dag vol indrukken is het heerlijk om terug te keren naar de rust van Vienna House Easy. Geniet van een drankje in de gezellige hotelbar of trek je terug op je kamer om alle ervaringen te laten bezinken!

Autovakanties
3, 4 of 5 dagen
Incl. ontbijt

Ga op reis door de tijd in Trier, de oudste stad van Duitsland incl. ontbijt!

Vienna House Easy by Wyndham Trier
Trier, Rheinland Pfalz, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief 1 flesje water
  • Inclusief 2 welkomstdrankjes aan de bar
  • Gratis kamerupgrade (naar beschikbaarheid)
  • Inclusief 1 dag gratis parkeren (andere dagen ter plaatse voldoen)
  • Gratis gebruik van de Wi-Fi in het hotel
  • Tip: geniet van het landschap met een rondvaart op rivier de Moezel!
De verborgen schatten van Trier

Ponta Nigra
Deze imposante stadspoort, waarvan de naam letterlijk "zwarte poort" betekent, is een indrukwekkend overblijfsel uit de Romeinse tijd. Gebouwd rond het jaar 180 na Christus, diende de Porta Nigra als een van de vier hoofdingangen tot de Romeinse stad Augusta Treverorum, zoals Trier toen bekend stond. Wat de Porta Nigra zo bijzonder maakt, is niet alleen haar ouderdom, maar ook haar uitzonderlijke staat van bewaring. De massieve zandstenen blokken, die in de loop der eeuwen een donkere kleur hebben gekregen (vandaar de naam), zijn nog steeds stevig op hun plaats. Je kunt de poort niet alleen van buitenaf bewonderen, maar ook van binnen verkennen. Terwijl je door de oude gangen loopt, kun je je gemakkelijk voorstellen hoe Romeinse soldaten hier ooit de wacht hielden.

Kaiserthermen
Deze enorme badhuizen, gebouwd in de 4e eeuw na Christus, waren een toonbeeld van Romeinse engineering en architectuur. Hoewel ze nooit volledig werden afgebouwd, geven de ruïnes van de Kaiserthermen ons een fascinerend inzicht in het dagelijks leven van de Romeinse elite. Terwijl je door de uitgestrekte ruïnes wandelt, kun je de verschillende ruimtes herkennen die ooit dienden als kleedkamers, zwembaden, sauna's en massageruimtes. Het is verbazingwekkend om te zien hoe geavanceerd het verwarmingssysteem was, met warme lucht die door holle vloeren en muren circuleerde om de baden op temperatuur te houden. De Kaiserthermen waren niet alleen een plek om te baden, maar ook een sociaal centrum waar mensen samenkwamen om te ontspannen, zaken te doen en te roddelen.

Trierer Dom (Sint-Petruskathedraal)
De majestueuze Dom van Trier, een indrukwekkend bouwwerk dat de overgang van het Romeinse naar het christelijke tijdperk symboliseert. De oorsprong van de kathedraal gaat terug tot de 4e eeuw, toen de Romeinse keizer Constantijn hier een enorme basilica liet bouwen. In de loop der eeuwen werd de kerk meerdere malen herbouwd en uitgebreid, wat resulteerde in de fascinerende mix van architectonische stijlen die we vandaag de dag kunnen bewonderen. Een bijzonder hoogtepunt is de Heilig Rok-kapel, waar volgens de overlevering het kleed van Christus wordt bewaard. De Dom van Trier is niet alleen een belangrijk religieus centrum, maar ook een UNESCO-werelderfgoed. Samen met de naastgelegen Liebfrauenkirche vormt het een uniek architectonisch ensemble dat de ontwikkeling van de kerkelijke architectuur in het middeleeuwse Europa illustreert.

Vienna House Easy by Wyndham Trier
Metzer Allee 6,
Trier, Duitsland
Kaart
Metzer Allee 6, Trier, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Vienna House Easy by Wyndham Trier biedt een comfortabele en moderne accommodatie in het hart van Trier. Het hotel beschikt over ruime kamers met gratis Wi-Fi, airconditioning en een flatscreen-tv. Het hotel heeft een gezellige ontbijtruimte en je kan er ontspannen in de stijlvolle bar met een selectie van drankjes en snacks. Bij het hotel kan je fietsen huren om de stad en omgeving te verkennen. Vienna House Easy by Wyndham Trier ligt op een gunstige locatie, op loopafstand van de historische bezienswaardigheden van Trier, zoals de Porta Nigra, de Dom van Trier en het amfitheater. Het hotel is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt parkeergelegenheid.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 11,00 per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Lift
Ja
Lounge
Ja
Fietsverhuur
Ja
Fietsenstalling
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Trier

Musea, Shoppen, Eten en drinken, Cultuur, Steden
Kaiserstrasse 34

Trier is de oudste stad van Duitsland. Wanneer je in Trier bent mag je de Porta Nigra niet overslaan, dit is de Romeinse stadspoort. Ook de Dom van Trier is leuk om te bekijken.

Paleis van Trier

Bezienswaardigheden
Willy-Brandt-Platz 3

Het paleis van Trier ligt naast de Romeinse Constantijn Basiliek. Het in rococo-stijl gebouwde paleis dient tegenwoordig als pand voor verschillende overheidsorganen. De tuin is opengesteld voor publiek.

Constantijn Basiliek

Bezienswaardigheden
Konstantinpl. 10

Deze bijzonder vormgegeven basiliek heeft in de loop van de jaren al meerdere functies vervuld. Er zit een groot stuk geschiedenis in dit bijzondere gebouw naast het Keurvorstelijk Paleis van Trier.

Dom in Trier

Bezienswaardigheden
Liebfrauenstraße 12

Deze grootste christelijke kerk uit de klassieke Oudheid werd op een voormalig Constantijns paleiscomplex gebouwd. De huidige dom bevat nog een Romeinse kern met originele muren tot een hoogte van 25,88 m.

Hauptmarkt in Trier

Pleinen
Hauptmarkt

De belangrijkste en meest bruisende markt van Trier is de Hauptmarkt. Je vindt hier veel mooie oude panden, zoals de kerk van St. Gangolf en de Steipe met zijn prachtig gedecoreerde bogen. Met de vele terrassen en restaurants is het vaak erg gezellig.

Porta Nigra

Bezienswaardigheden
Porta-Nigra-Platz

De Porta Nigra is veruit het bekendste monument uit de Romeinse tijd in de Duitse stad Trier. Het is de noordelijke poort in de 6418 m lange stadsmuur en werd samen met de muur tussen 160 en 200 n.Chr. gebouwd.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 11,00 per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 3.5% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau