Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de betoverende schoonheid van Tirana incl. vlucht en ontbijt!

Arc Hotel Tirana
Tirana, Tirana, Albanië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
339,-
totaal: 718,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 2 aankomstdagen beschikbaar!
Ontdek 3, 4, 5 of 6 dagen de betoverende schoonheid van Tirana incl. vlucht en ontbijt

Arc Hotel Tirana biedt een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. Met zijn centrale ligging kun je gemakkelijk te voet naar veel van de belangrijkste bezienswaardigheden wandelen. Tirana mag dan niet de meest voor de hand liggende stedentrip bestemming zijn, maar de Albanese hoofdstad heeft ontzettend veel te bieden. Van de fascinerende geschiedenis en kleurrijke architectuur tot het bruisende nachtleven en de gastvrije bevolking, Tirana zal je zeker verrassen!

Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek de betoverende schoonheid van Tirana incl. vlucht en ontbijt!

Arc Hotel Tirana
Tirana, Tirana, Albanië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Tirana vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven - hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Piramide van Tirana ligt op ca. 3,5 km afstand van het hotel
  • Skanderbegplein en Bunk'Art 2 ligt op ca. 4 km afstand van het hotel
  • Tirana International Airport ligt op ca. 16 km afstand van het hotel
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: maak een dagtocht naar het Kruja Kasteel!
Boek eenvoudig jouw transfer bij deze stedentrip!
Traveldeal.nl heeft een samenwerking opgezet met Transferz. Na het maken van jouw boeking krijg je van ons een vluchtnummer en daarmee kan je dan via https://traveldeal.transferz.com de transfer boeken en betalen aan Transferz.
Ontdek de schatten van Tirana

Skanderbegplein
Geen bezoek aan Tirana is compleet zonder een wandeling over het iconische Skanderbeg Plein. Dit enorme plein, vernoemd naar de nationale held Gjergj Kastrioti Skanderbeg, vormt het centrale punt van de stad. Rondom het plein vind je enkele van de belangrijkste gebouwen van de stad, waaronder het Nationaal Historisch Museum, de Et'hem Bey-moskee en de Klokkentoren van Tirana. Neem de tijd om het standbeeld van Skanderbeg te bewonderen en geniet van de levendige sfeer.

Bunk'Art 2
Deze voormalige atoombunker uit de communistische periode is omgetoverd tot een fascinerende museum. Verspreid over vijf verdiepingen onder de grond ontdek je hier de turbulente geschiedenis van Albanië tijdens het regime van Enver Hoxha. Bunk'Art biedt een indringende kijk in het leven onder de dictatuur, met tentoonstellingen over spionage, propaganda en het dagelijks leven in die tijd.

Piramide van Tirana
Oorspronkelijk gebouwd als mausoleum voor de communistische leider Enver Hoxha, heeft dit controversiële bouwwerk een bewogen geschiedenis achter de rug. Na jaren van verwaarlozing ondergaat de Piramide momenteel een grondige renovatie. Het plan is om de Piramide om te toveren tot een bruisend cultureel centrum voor jongeren, met focus op technologie en innovatie. Hoewel je het gebouw momenteel niet kunt betreden, is het zeker de moeite waard om langs te lopen en de indrukwekkende architectuur te bewonderen.

Blloku
Als je 's avonds de sfeer van Tirana wilt proeven, dan is Blloku de place to be. Deze wijk, ooit het exclusieve domein van de communistische elite, is nu het bruisende centrum van het nachtleven. Hier vind je talloze trendy bars, restaurants en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Overdag is Blloku ook een bezoek waard. De wijk staat bekend om zijn kleurrijke gebouwen, hippe koffietentjes en boetiekjes.

Grand Park
Na alle stedelijke drukte is het tijd om wat rust te vinden in Grand Park. Dit enorme groene gebied aan de zuidkant van de stad biedt een welkome onderbreking van het stadsleven. Met zijn kunstmatige meer, wandelpaden en sportfaciliteiten is het park erg geliefd.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Arc Hotel Tirana
Rruga Milto Sotir Gura,
Tirana, Albanië
Kaart
Rruga Milto Sotir Gura, Tirana, Albanië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Arc Hotel Tirana bevindt zich in het centrum van de stad, op slechts een steenworp afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het Skanderbeg-plein, het kloppende hart van Tirana, ligt op loopafstand. Hier vind je het Nationaal Historisch Museum en de Et'hem Bey-moskee. Het hotel biedt een 24-uursreceptie en gratis privéparkeergelegenheid.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
Gratis
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Tirana

Steden
Rruga Sulejman Delvina 90

In Tirana kun je redelijk goed winkelen. Het stadscentrum is dan wel klein maar hierdoor kun je overal gemakkelijk en snel heen lopen. Vooral de schoenenwinkels zijn hier goed en goedkoop. Je betaalt er zo'n 30% minder dan in andere Europese steden. De winkels zijn meestal open van 9.00 - 15.00 uur en tussen 18.00 - 20.00 uur.

Dürres

Steden
Rruga Dok Margariti

Durrës is de 2e stad van Albanië. Durrës is een van de grootse badplaatsen van de Balkan en tevens een havenstad. Jaarlijks bezoeken veelal Albanese toeristen de stad, maar ook het aantal buitenlandse toeristen groeit.

Berat

Steden
Berat

Berat is een van de mooiste steden in Albanië en heeft de bijnaam 'de stad van de 1000 vensters'. Dit is namelijk een grote attractie in het ommuurde kleine dorpje. De oude moskeeën, het fort, de stenen brug uit de 18e eeuw en de kerken zijn prachtige historische monumenten.

Apollonia Archaeological Park

Bezienswaardigheden
Pojan

Apollonia was vroeger een Griekse kolonie en oude Romeinse stad, nu het grootste archeologische park van Albanië en vind je er nog de overblijfselen van de machtige polis. Je vindt er het het oreon (theater), een oud klooster, een expositieruimte, waar men de opgravingen van Apollonia kan bezichtigen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

Gratis

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau