Steden dichtbij
dagen

Verblijf in hartje Groningen incl. ontbijt

Hotel Schimmelpenninck Huys
Groningen, Groningen, Nederland bekijk op kaart
Verblijf 3 of 4 dagen in Groningen in een historisch hotel hartje centrum incl. ontbijt

Verblijf 3 of 4 dagen midden in de bruisende stad Groningen! De omgeving van het hotel biedt tal van mogelijkheden voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Huur een fiets en verken de omgeving of maak een wandeling door het platteland. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in het centrum van de stad. Bekijk de Martinitoren, wandel door de schitterende Prinsentuin en strijk bij mooi weer neer op een terrasje bij de Grote Markt. Hou je meer van winkelen? Dat kan in Groningen zeven dagen per week! In de Herestraat en rond de Grote markt en het A-Kerkhof ontdek je veelal de bekende winkels. Een bezoek aan de Folkingestraat is ook een aanrader. Hier vind je leuke speciaalzaken. Van mode tot chocolade en unieke woonitems.

Steden dichtbij
dagen

Verblijf in hartje Groningen incl. ontbijt

Hotel Schimmelpenninck Huys
Groningen, Groningen, Nederland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2 of 3 overnachtingen
  • 2 of 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Hotel gelegen in hartje Groningen!
  • Gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek de Martinitoren of pak een terrasje op de Grote Markt
Tips in de omgeving

Wil je de provincie in om nog meer van Groningen te proeven? Neem dan eens een kijkje in de voormalige Veenkoloniën, maak een fietstocht langs oude borgen, ga uitwaaien aan de kust of wandel over het Blote Voetenpad. Genoeg te beleven! Er gaat immers niets boven Groningen! Hieronder een aantal tips uitgelicht:

Het blotevoetenpad
In Opende ligt een bijzonder wandelpad: het Blotevoetenpad. En de naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten loop je door modder, over water en gras. En onderweg rust je uit in één van de hangmatten of op een bankje.

Bourtange
Voor een uitje buiten de stad ben je aan het goede adres bij Vesting Bourtange. Gelegen vlakbij de Duitse grens in het prachtige Westerwolde. Een uniek historisch verdedigingswerk, dat je elders niet aan zult treffen. Heden en verleden versmelten in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Reinhart orchideeën
Al meer dan 30 jaar een landelijk begrip op het gebied van orchideeën. Dus een bezoek aan de kas van Reinhart Orchideeën in Haren is de moeite meer dan waard! En naast de orchideeënkwekerij vind je hier ook een fraaie binnen- en buitentuin en een wandeltuin met vogels en vissen. Ook de liefhebber van kust en keramiek zal dit bezoek kunnen waarderen.

Nationaal Park Lauwersmeer De natuur is hier zo schitterend en divers dat dit gebied als Nationaal Park is bestempeld. En terecht! In Nationaal Park Het Lauwersmeer kun je nog genieten van echte stilte, je verbazen over de prachtige en altijd veranderende Hollandse wolken en je verwonderen over de enorme vogelrijkdom en kleurrijke plantengroei. Kenmerkend voor dit gebied is het open en uitgestrekte landschap. Om te voorkomen dat het gebied helemaal vol zou groeien met struiken en bomen heeft Staatsbosbeheer grote grazers uitgezet in de vorm van Konikpaarden en Schotse hooglanders.

Hotel Schimmelpenninck Huys
Oosterstraat 53,
Groningen, Nederland
Kaart
Oosterstraat 53, Groningen, Nederland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Groningen is niet alleen een levendige studentenstad maar ook een prachtige stad om te bezoeken. Het beste van deze stad beleef je pas echt als je verblijft in het prachtige monumentale gebouw van het hotel in hartje centrum. Als je kiest voor een verblijf in dit hotel, dan slaap je in een hotel met een rijke historie. Het hotel beschikt in totaal over 60 kamers. Het Huys is gevestigd in 7 monumentale gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een prachtige binnenplaats. Door het historische karakter is elke kamer uniek met een eigen bijbehorende stijl. Het hotel ligt midden in het centrum. Op een steenworp afstand en op wandelafstand van de iconische Martinitoren, vele andere bezienswaardigheden, winkelstraten en het station Groningen-Centraal. Het hotel beschikt ook over een bakkerij en chocolaterie. De chocolatier en bakker zorgen er elke dag voor dat de geur van versgebakken brood en chocolade je tegemoet komt bij binnenkomst in het hotel. Er worden ook bonbonworkshops georganiseerd, een leuke activiteit voor jong en oud.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja, reserveren via het hotel verplicht
Parkeerkosten
€ 23,00 per nacht
Huisdieren toeslag/voorwaarden
€ 17,50 p.n.
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Telefoon
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Mindervalidekamers
Nee
Terras
Ja
Hoogtepunten

Martinitoren

Bezienswaardigheden, Musea, Tours & activiteiten
Martinikerkhof 1

Je kunt bij het beklimmen van de toren zelf bepalen tot hoe hoog je gaat. Bijvoorbeeld tot de Klokzolder, die op een hoogte ligt van 30 meter en 129 traptreden telt.

Stadsschouwburg Groningen

Bezienswaardigheden, Theater & concerten
Turfsingel 86

De Stadsschouwburg is één van de belangrijkste schouwburgen in Groningen. Het werd gebouwd in 1883. Hier kun je o.a. genieten van verschillende muziek- en zangoptredens.

Der Aa-Kerk

Bezienswaardigheden
Akerkhof 2

Der Aa-Kerk is een prachtige kerk in het centrum van de stad.

Prinsenhof Garden

Bezienswaardigheden, Natuur & Parken
Turfsingel 1019

De mooiste en meest bijzondere tuinen van Groningen vind je in de Prinsentuin. Vanaf de lente zijn de tuinen het mooist, omdat de bloemen en planten dan prachtig in bloei staan.

Groninger Museum

Musea, Cultuur
Museumeiland 1

Een unieke ervaring is een bezoek aan het Groninger Museum. Het is een mooi modern gebouw met veel prachtige moderne kunst.

Museum aan de A

Musea
Brugstraat 24

Ben je geïnteresseerd in de scheepvaart? Breng dan vooral een bezoek aan dit museum. Het museum heeft een uitgebreide collectie waarvan een groot deel te zien is in de museumzalen.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

€ 17,50 p.n.

Belangrijke informatie

Let op:
Voor het reserveren van een parkeerplek dien je rechtstreeks contact met het hotel op te nemen.

Mindervalidekamers

Nee

Parkeren

Ja, reserveren via het hotel verplicht

Parkeerkosten

€ 23,00 per nacht

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 5.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Voorwaarden
Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau