Stedentrips
dagen

Geniet in een 4*-hotel in hartje van Berlijn incl. vlucht

NH Berlin Alexanderplatz
Berlijn, Berlijn, Duitsland bekijk op kaart
Geniet 3, 4 of 5 dagen in een 4*-hotel in het hartje van Berlijn incl. vlucht

Het beroemde plein waar je hotel in hartje Berlijn staat, is meteen al de eerste bezienswaardigheid van deze levendige en legendarische stad. Bij aankomst fris je je namelijk op in je kamer in het NH Berlin Alexanderplatz met uitzicht op de Fernsehturm, die hoger is dan de Eiffeltoren. Daarna duik je de stad in, die een veelbewogen geschiedenis kent. Allereerst die uit de tijd dat we nog van West- en Oost-Duitsland spraken en Checkpoint Charlie een beruchte controlepost was. Anno nu is dat een gezellige en kleurrijke verzamelplaats, waar vroeger wanhopige bewoners het IJzeren Gordijn trachtten te passeren. Leer meer over een van de dieptepunten van de mensheid, de Holocaust, in Topografie des Terrors. Liever iets vrolijkers? Een echte Trabant huur je vlakbij dit museum, maar op de fiets is het eveneens fijn om de stad te verkennen. Zet koers naar de restanten van de muur op de East Side Gallery, de kraakpanden en live muziek van de Hackesche Höfe of de vele diersoorten in de Zoologischer Garten. Fotografeer historische highlights zoals de Brandenburger Tor waarop de mooie laan Unter den Linden uitkomt, de roemruchte Rijksdag en de grappige Ampelmann-winkels. De muur is weg, het verleden proef je nog overal, terwijl de sfeer vrolijk en vriendelijk is. Berlijn moet je meemaken!

Stedentrips
dagen

Geniet in een 4*-hotel in hartje van Berlijn incl. vlucht

NH Berlin Alexanderplatz
Berlijn, Berlijn, Duitsland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Berlijn vanaf een luchthaven naar keuze
  • Ook te boeken incl. dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gelegen in het stadscentrum
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Wist je dat...er op het dak van het hotel wel 50.000 bijen gehouden worden, die de honing van het ontbijt produceren?
  • Tip: Bekijk het beste uitzicht van de stad vanaf het topje van de Fernsehturm
Originele ideeën om te doen in Berlijn

Bezoek het verlaten vliegveld Berlin-Tempelhof

Ben jij nou opzoek naar originele ideen die jij kunt doen tijdens je stedentrip naar berlijn? Bezoek dan vooral het Vliegveld Berlin-Tempelhof! Dit vliegveld werd ooit gebouwd om het grootste vliegveld ter wereld te worden. Zover is het helaas nooit gekomen, want door de Tweede Oorlog is de bouw stil komen te liggen. Huidig is Tempelhof een stadspark waar je van alles kunt doen: fietsen, wandelen, skeeleren, vliegeren en picknicken. Wil je echt de gebouwen zelf in, dan moet je een tour boeken want dat is in je eentje niet toegestaan. Zo’n tour is een aanrader, want het leert je iets over de geschiedenis van het vliegveld en de gids neemt je mee de schuilkelders in.

Scoor je lunch bij Markthalle IX

Van alle markthallen in Berlijn die zowel de Tweede Wereldoorlog als de komst van de supermarkt overleefd hebben, is Markthalle IX de bekendste. In deze overdekte markthal vind je allerlei kraampjes met eten en drinken. Er zijn hier ook vegetarisch, veganistisch, glutenvrije en vlees-lover opties te vinden. Maar het allerleukste food event dat ze hier elke week organiseren is de zogenoemde “Street food donderdag”. Op deze dag kun je in de Markthalle een groot aantal kleine hapjes proberen bij de verschillende stands die er te vinden zijn. Al deze hapjes kun je direct meenemen uit het kraampje en zo uit de hand opeten. Echt streetfood dus!

Bekijk het uitzicht vanaf het topje van de Fernsehturm

De beste manier om te zien hoe groot deze stad nou eigenlijk is, is vanaf het topje van de Fernsehturm. De TV toren van Berlijn is het hoogste gebouw in de Duitse hoofdstad en vanuit alle hoeken te zien. Door de grote bol onder de spitse toren is hij niet te missen. Een absolute aanrader, want beter gaat je uitzicht niet worden. In deze televisietoren kun je wel tot 203 meter hoogte komen, en dit geeft je het beste uitzicht over de stad. De lift brengt je binnen 40 seconden helemaal omhoog, waar een uitwijkplatform te vinden is.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
NH Berlin Alexanderplatz
Landsberger Allee 26,
Berlijn, Duitsland
Kaart
Landsberger Allee 26, Berlijn, Duitsland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het 4*-NH Berlin Alexanderplatz ligt tegenover het Volkspark Friedrichshain in Berlijn. Op slechts 9 minuten lopen van het hotel vind je de tram van de Alexanderplatz. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. In het restaurant op de 1ste verdieping worden internationale en Duitse specialiteiten geserveerd. Voor ontspanning neem je plaats aan de bar en tijdens de zomermaanden op het terras. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning, een minibar, een flatscreen-tv en een kluisje. De badkamer is uitgerust met een douche, een wastafel, een föhn en een toilet. Daarnaast maak je gratis gebruik van Wi-Fi.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 15,00 per dag
Oplaadpunt elektrische auto
Ja
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Op aanvraag
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Sauna
Ja
Stoombad
Ja
Fitnessruimte
Ja
Fietsverhuur
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Terras
Ja
Hoogtepunten

Berlijn

Steden
Berlijn

Deze bruisende metropool in Oost-Duitsland kent vele gezichten. Overal laten interessante bezienswaardigheden het rijke verleden van de Duitse hoofdstad zien.

East Side Gallery

Bezienswaardigheden, Cultuur
Mühlenstraße

Het grootst overgebleven stuk van de Muur in Berlijn. Gelegen langs de Mühlenstrasse. De East Side Gallery is zo bijzonder omdat het één van de weinige overblijfselen is van de Muur.

Berliner Dom

Bezienswaardigheden, Cultuur
Am Lustgarten

De Berliner Dom is een barokke kathedraal gebouwd in opdracht van keizer Wilhelm II tussen 1894 en 1905. Het is gelegen op een eiland in de Spree, best gekend als het museumeiland. Het is de derde kerk die op deze plaats werd gebouwd.

Pergamon Museum

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Bodestrasse 1

Het Pergamon Museum is een van de bekendste en belangrijkste musea van Berlijn. Het Museum is onderverdeeld in drie afdelingen: de antiquiteiten, Islamitische kunst, en het museum van het Nabije Oosten.

Altes Museum

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Am Lustgarten

Het Altes Museum is wereldberoemd om zijn uitgebreide collectie van kunst uit de oudheid. Oorspronkelijk werd het museum gebouwd om onderdak te verschaffen aan de kunstcollectie van de Koninklijke familie van Pruisen.

House of Small wonder

Eten en drinken
Auguststraße 11-13

Betreed het betoverende House of Small Wonder, een charmant restaurant met een unieke sfeer en een menu vol verrassingen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

Op aanvraag

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 15,00 per dag

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 5% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau