Fly & Drive
dagen

Fly & drive van Johannesburg tot aan de Kaap incl. excursies en extra's

Fly & drive Johannesburg tot aan de Kaap
Kaapstad, Kaapstad, Zuid-Afrika bekijk op kaart
Ontdek Zuid-Afrika met de 22-daagse fly & drive van Johannesburg tot aan de Kaap incl. excursies en extra's

Wanneer je Zuid-Afrika hoort, denk je al snel aan de Big Five, zijn indrukwekkende natuur en het bruisende Kaapstad. Dit allemaal kan je met eigen ogen zien met deze fly & drive naar Zuid-Afrika! Deze reis staat garant voor bomvol plekken, activiteiten en indrukken. Je begint in Johannesburg, daalt langzaam af naar beneden en eindigt in het bekende Kaapstad. In totaal bezoek je 12 plekken en doe je 3 excursies. Zo bezoek je het Hluhluwe-Imfolozi park, Addo Elephant National Park en maak je een fietstocht door de wijngaarden in Stellenbosch. Na deze prachtige reis kan je weer wat van je bucketlist afstrepen!

Fly & Drive
dagen

Fly & drive van Johannesburg tot aan de Kaap incl. excursies en extra's

Fly & drive Johannesburg tot aan de Kaap
Kaapstad, Kaapstad, Zuid-Afrika bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 21 overnachtingen
  • Enkele vlucht naar Johannesburg vanaf Amsterdam Schiphol Airport
  • Transfer luchthaven – eerste hotel in Johannesburg
  • Transfer eerste hotel – autoverhuurbedrijf
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • 2 x lunch(buffet)
  • 2 x diner(buffet)
  • 21 dagen huurauto incl. basisverzekering (categorie B)
  • Inclusief Game Drive in Hluhluwe-Imfolozi park (dag 10)
  • Inclusief binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth (dag 12)
  • Inclusief ochtend Game Drive in Addo Elephant National Park (dag 13)
  • Inclusief fietstocht door de wijngaarden (dag 19)
  • Enkele vlucht naar Amsterdam Schiphol Airport vanaf Kaapstad
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst in Johannesburg
Je verblijft de komende nacht in Aero Guest Lodge in Johannesburg (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Het is zo ver! Je vakantie naar Zuid-Afrika gaat vandaag beginnen! Je komt aan op het vliegveld in Johannesburg. Vanaf daar rijd je naar je eerste bestemming. Het is ongeveer 10 minuten rijden van het vliegveld naar je eerste accommodatie. Eenmaal aangekomen in het hotel, kan je bijkomen van de reis. Of duik je meteen het bruisende Johannesburg in? Jozi (bij de lokale bevolking) is de economische hoofdstad van Afrika en de toegangspoort tot zuidelijk Afrika. Hoewel niet zo beroemd als andere Zuid-Afrikaanse bestemmingen, is er genoeg te doen in Johannesburg en nabijgelegen Pretoria. De oude stad is een multiculturele mix van traditionele geneeskundewinkels, Chinese restaurants, taxistandplaatsen en ultramoderne wolkenkrabbers. Er zijn uitstekende musea, kunstgalerijen en georganiseerde rondleidingen van historisch en politiek belang. De winkels zijn het beste van Zuidelijk Afrika en de vele restaurants zijn geschikt voor alle smaken. De nabijgelegen gemeente Soweto is de populairste toeristische attractie van Johannesburg.

Dag 2: Sabie
Je verblijft de komende nacht in Misty Mountain in Sabie (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Sabie ligt in een vallei op de helling van de Drakensberg, met uitzicht op de rivier de Sabie. Het is een schilderachtige, landelijke stad omgeven door een prachtig natuurlandschap, zoals watervallen en rustige bergbeken. Het is het centrum van de lokale houtindustrie en de thuisbasis van de beelden van de beroemde hond, Jock van het Bushveld.

Dag 3 & 4: Guernsey
Je verblijft de komende 2 nachten in Ngama Tented Safari Lodge in Guernsey (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Gelegen in de weelderige provincie Limpopo, naast het wereldberoemde Kruger National Park en ongeveer halverwege tussen Mbombela en Phalaborwa, nodigt dit privé reservaat je uit om een authentieke Afrikaanse safari-ervaring te beleven. Guernsey Private Reserve staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid en zijn verscheidenheid aan dieren in het wild. Het reservaat is de thuisbasis van de Big Five en biedt bezoekers de mogelijkheid om deze eens in je leven van hun bucketlist te halen. Andere vaak gevlekte soorten zijn buffels, krokodil, neushoorn, nijlpaard, jachtluipaard, leeuw, wilde hond, zebra's, luipaard, olifant en honingdassen. Hier kan je ook verschillende unieke geologische formaties zien, zoals de spectaculaire Blyde River Canyon, God's Window, the Pinnacle, Bourke's Luck Potholes en de Three Rondavels. Op dag 4 ga je een wandeling maken en ga je met jeeps wild spotten.

Dag 5 & 6: Hazyview

Je verblijft de komende 2 nachten in in Aan de Vliet B&B in Hazyview (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Hazyview wordt omgeven door subtropische fruitboomgaarden en is een kleine boerenstad en een toegangspoort tot het zuidelijke deel van het Kruger National Park en de Panorama Escarpment. De stad en zijn spectaculair schilderachtige omgeving dienen als een populaire avontuurlijke hoofdstad met een opmerkelijk aanbod aan opwindende buitenactiviteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden, smaken en fitnessniveaus. Deze omvatten onder andere: mountainbiken, quadrijden, ziplinen, tubing, abseilen en rivierraften. Of je nu wilt wandelen over de Panorama Route met zijn adembenemende uitzichten en indrukwekkende watervallen, het Shangana Cultural Village bezoekt of paardrijden langs de oevers van de prachtige rivier de Sabie. Hazyview heeft voor bijna ieder wat wils.

Dag 7 & 8: Matsapha
Je verblijft de komende 2 nachten in Summerfield Luxury Resort & Botanical Garden in Matsaphas (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Het industriële centrum van Swaziland, Matsapha, is een bloeiende stad die de Universiteit van Swaziland omvat, de internationale luchthaven van het land en meer. Het ligt in de provincie Manzini, in het centrum van Swaziland. Het grote winkelcentrum Mahhala omvat een uitgebreid scala aan winkels, banken en restaurants, terwijl het nabijgelegen Lozitha-paleis met minaretdak - de officiële residentie van de Swazi-koning - toeristen interesseert. Hier kan je je verheugen op het onderdompelen in de lokale cultuur en de prachtige natuurrijke omgeving. Geniet van wandelen en fietsen door natuurlijk terrein, bezoek het Matsamo Cultural Village en bekijk de lokale bevolking een traditionele rietdans op het jaarlijkse Swaziland Harvest Festival.

Dag 9 & 10: St Lucia
Je verblijft de komende 2 nachten in Little Eden in St. Lucia (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

St Lucia wordt omringd door het IsiMangaliso Wetlands Park en is de eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie van Zuid-Afrika. St Lucia ligt aan de prachtige monding van St Lucia, een van de grootste in Afrika, die zich uitstrekt over 85 kilometer. Het biedt overvloedige dieren in het wild, ongerepte natuurlijke schoonheid en biedt een breed scala aan prachtige activiteiten. Deze oase van rust biedt uitstekende mountainbiken, wandelen, vogels kijken en diepzeevissen. Hier kan je uitkijken naar spannende nachtsafari's, nijlpaarden en krokodillen cruises en vele comfortabele accommodatiemogelijkheden. Op dag 10 ga je een volledige dag een Game Drive doen, of terwijl op pad met een jeep om wild te spotten. Ervaar de wereld van de Umfolozi/Hluhuwe in een 4x4 safarivoertuig waar je de Big Five en het vogelleven dat Afrika te bieden heeft, kan zien.

Dag 11: Umhlanga
Je verblijft de komende nacht in Zeranka Lodge (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Gelegen aan de oostkust van Zuid-Afrika, net buiten de havenstad Durban, is Umhlanga Rocks, ook wel Umhlanga genoemd, een populaire badplaats. Het tropische weer en de weelderige vegetatie maken dit een verleidelijke vakantiebestemming die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Umhlanga en zijn omgeving zijn voorzien van gouden zandstranden die zich uitstrekken over 200 kilometer, eindeloze suikerrietvelden en het glooiende groene landschap van de vallei van 1000 heuvels. Het is de perfecte locatie voor oceaanliefhebbers en outdoor avonturiers, met geweldige mogelijkheden om te duiken, zwemmen, duiken, walvissen spotten, dolfijnen bekijken, diepzeevissen en kiteboarden. Mis de uitstekende golfbanen van Umhlanga niet; ze zijn een echte traktatie voor de fervente golfer.

Dag 12 & 13: Sundays River Valley
Je verblijft de komende 2 nachten in Rosedale Bed & Breakfast (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

De idyllische Sundays River Valley loopt langs de overvloedige Sundays River, net buiten Port Elizabeth in de oostelijke Kaap. Het is een buitengewoon gebied met verschillende unieke steden en attracties. Tussen de talrijke wildparken en natuurparken biedt het beroemde Addo Elephant Park een wonderland van prachtige landschappen en een overvloed aan wilde dieren, waaronder alle leden van de Big Five. Geniet hier van een scala aan activiteiten langs de rivier, zoals vissen, kanoën en boottochten, en in de naburige duinen kan je zandboarden. Het gebied produceert heerlijke, zoete citrusvruchten, en in oktober is de vallei gevuld met sinaasappelbloesems. De 'Wildfees' brengt Sundays River Valley tot leven in juni met een feest met concerten, expo's en kraampjes. Breng zeker een bezoek aan de populaire Nanaga Farm Stall vanwege de beroemde taarten en delicatessen. Op dag 13 ga je in de ochtend een 2 uur durende Game Drive doen. Hiermee kan je de 'bush'zien ontwaken. Geniet van kuddes olifanten, antilopen, zebra's, wrattenzwijnen en struisvogels. Er gaat ook een ervaren gids mee.

Dag 14 & 15: Knysna
Je verblijft de komende 2 nachten in Parkes Manor (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Knysna, ingeklemd tussen het torenhoge Outeniqua-gebergte en de Indische Oceaan, is een grote stad die vaak de 'Tuin van Eden' wordt genoemd, omgeven door prachtige baaien die perfect zijn om te zeilen, varen, en zwemmen; pittoreske stranden en lagunes; en wereldberoemde bossen. Deze goed verzorgde stad is ook een perfecte uitvalsbasis voor safari-expedities in nabijgelegen parken zoals Knysna Elephant Park, en close-up dierenervaringen in centra zoals Jukani Wildlife Sanctuary, Tenikwa Wildlife Awareness Centre, Birds of Eden, en Monkeyland Primate Sanctuary. Vanaf hier kan je genieten van ruime mogelijkheden om te surfen, zwemmen, zeilen, jetskiën, varen, vissen en golfen. Bezoekers kunnen zich ook verheugen op een scala aan prachtige markten, een pittoreske waterkant vol uitstekende restaurants en winkels, en verschillende fantastische kunstgalerijen. Zorg ervoor dat je een veerboottocht maakt naar de beroemde Knysna Heads en proef de lokale oesters.

Dag 16 & 17: Oudtshoorn
Je verblijft de komende 2 nachten in Mooiplaas Guest House (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Gelegen langs de bekende Route 62 in het prachtige Klein Karoo van Zuid-Afrika, staat het charmante stadje Oudtshoorn bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld. Het wordt omgeven door talrijke struisvogelboerderijen en het gouden dorre landschap van de Karoo. Geniet hier van de lokaal geproduceerde wijn en de haven, proeven van struisvogelvlees en biltong, leren over de struisvogelvederboom in het C.P. Nel Museum; en bezoek de wereldberoemde Cango Caves, het grootste grotsysteem van Afrika met oude rotsformaties en sprankelende stalactieten en stalagmieten. Andere populaire activiteiten zijn onder andere mountainbiken, paragliden, paardrijden en een dagtocht maken naar het schilderachtige stadje Prince Albert over de schilderachtige Swartberg Pass.

Dag 18 & 19: Stellenbosch
Je verblijft de komende 2 nachten in Country Guesthouse in Knorhoek (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Stellenbosch is een pittoreske universiteitsstad omgeven door bergen en wijngaarden, een mix van historische architectuur, studentenleven, epicureaanse hoogstandjes en eikenlanen. Een wandeling door het centrum van de stad stelt bezoekers in staat om te genieten van de prachtig bewaard gebleven Kaaps-Nederlandse en Victoriaanse architectuur, evenals de vele verleidelijke kunstgaleries, ambachtelijke winkels, kledingboetieks en cadeauwinkels, terwijl foodies de voorkeur geven aan verrukkelijke gerechten en exclusieve wijnen in een van de chique restaurants of zoemende bistro's. Stellenbosch is ook de ideale uitvalsbasis om de beroemde lokale wijnroute te verkennen, met een groot deel van de belangrijkste wijnlandgoederen van het land. Op dag 19 ga je fietsen door de wijngaarden. Dit is een 7 uur durende tocht door drie pittoreske wijnboerderijen in de Stellenbosche wijnstreek. Geniet van de rustige sfeer van de wijngaarden en het adembenemende uitzicht op de Helderbergse Mountains, terwijl je fietst langs landgoederen. Onderweg stop je nog voor een lunch bij één van de drie boerderijen. Bij de boerderijen kan je de heerlijke wijnen zelf proeven.

Dag 20 & 21: Kaapstad
Je verblijft de komende 2 nachten in Vida Nova Retreat (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Rust aan de samenvloeiing van de Indische en Atlantische Oceaan, ingeklemd tussen de hellingen van de iconische Tafelberg en het glinsterende saffierwater van de Tafelbaai, is de uitzonderlijk schilderachtige stad Kaapstad een klasse op zich. Sommige steden hebben een rijke cultuur, een bruisend nachtleven, een kosmopolitische sfeer en buitengewone architectuur, terwijl andere adembenemende landschappen en buitengewone natuurwonderen bieden. Kaapstad heeft het geluk om gezegend te zijn met al deze attracties en nog veel meer. Met zijn bruisende haven, stranden van wereldklasse, uitstekende wijngaarden en zijn bergachtige omgeving vol met diverse flora en fauna, sluit je Kaapstad sowieso in je hart.

Dag 22: terugreis

Helaas zit vandaag je fly & drive door Zuid-Afrika er alweer op. Na het ontbijt, check je uit in het hotel en rij je naar de luchthaven van Kaapstad en lever je de huurauto weer in. Vanaf hier vlieg je terug naar huis. Deze unieke reis pakt niemand je meer af!

Let op: Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Fly & drive Johannesburg tot aan de Kaap
Matroosfontein,
Kaapstad, Zuid-Afrika
Kaart
Matroosfontein, Kaapstad, Zuid-Afrika
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Geniet van een 22-daagse fly & drive door Zuid-Afrika en ontdek het prachtige landschap, de culturele plaatsen en het heerlijke eten en de prachtige stranden. Dit alles op je eigen tempo dankzij een huurauto, welke jouw hele vakantie ter beschikking is. Je overnacht in verschillende accommodaties en elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Tevens zijn er 3 geweldige excursies inbegrepen. Dit wordt een onvergetelijke reis!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Verplichte kosten
  • Bewijs voor het oversteken van de grens (van zuid-Afrika naar Swaziland): R 650
  • Enkele reis Johannesburg naar Durban: R 1,350
  • Enkele reis Port Elizabeth naar Kaapstad: R 1,350
  • Aflevering bij eerste accommodatie gedurende de week: R 600
  • Aflevering bij eerste accommodatie gedurende weekend: R 1,000
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Belangrijke informatie

Huurauto:
De auto die gehuurd wordt, is een auto uit de categorie B - Economy en is voorzien van een basisverzekering (Collision Damage Waver). De chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten zijn tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Je kunt ter plaatse een upgrade van de auto naar een andere categorie of een upgrade van de verzekering regelen naar all-risk of bijvoorbeeld het eigen risico afkopen, dit kunnen wij niet voor je verzorgen.

Minimale en maximale leeftijd:
De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 23 jaar en onder de 25 jaar is er een toeslag van toepassing. Je dient minimaal 2 jaar je rijbewijs te hebben en deze moet op het moment van afhalen van de auto nog minimaal 1 jaar geldig zijn. De maximum leeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. Het is zeker wel mogelijk een auto te huren indien je ouder bent dan 75 jaar (of jonger dan 25 jaar) maar hier zijn dan toeslagen van toepassing. Over de hoogte van deze toeslagen kan ons Service Center je verder informeren, dit is namelijk per verhuurmaatschappij en/of land verschillend.

Creditcard verplicht:
Let op: er is een geldige creditcard nodig om een auto te kunnen huren in het buitenland i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1250,00. De hoogte is afhankelijk van het land en de verhuurmaatschappij. De creditcard die je gebruikt bij de boeking dien je ook mee te nemen op vakantie en deze te gebruiken voor de borg en andere zaken die je bij wil boeken bij de verhuurmaatschappij ter plekke, een andere creditcard wordt niet geaccepteerd. De creditcard moet op naam van de hoofdboeker, die tevens de bestuurder is, staan. Ter plekke kan een 2e bestuurder worden geboekt. De creditcard dient een VISA of Mastercard te zijn. De verhuurbedrijven accepteren geen andere Pre-paid of creditcards (bijv American Express).

De volgende kosten zijn verplicht en dienen ter plaatse te worden voldaan: - Aflevering auto bij eerste accommodatie op een doordeweekse dag: R 600, op een weekenddag: R 1,000.

Let op:

  • In Zuid-Afrika wordt links gereden
  • Meer informatie over de reis wordt 30 dagen voor vertrek gestuurd
  • Een vertrek op een andere datum kan op aanvraag
  • Vlucht van Kaapstad naar Amsterdam kan een tussenstop hebben. Ook is het mogelijk dat je een dag later aankomt in Amsterdam.
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau