Cruises
dagen

15-daagse cruise langs Frankrijk, Italië, Griekse eilanden en Mallorca o.b.v. volpension of all-inclusive

Costa Fortuna - afvaart Barcelona
Barcelona - Cruise Terminal, Catalonië, Spanje bekijk op kaart
Geniet van een 15-daagse luxe cruise langs Frankrijk, Italië, Griekse eilanden en Mallorca o.b.v. volpension of all-inclusive

Een heerlijke reis waar de mooiste bestemmingen voor je zijn gecombineerd. Je reis begint in Barcelona en vervolgens vaar je naar Frankrijk, Italië, verschillende Griekse eilanden en Mallorca. De ervaring met zon, zee, strand, cultuur en lekker eten komen je tegemoet tijdens deze reis. Op het schip De Costa Fortuna zal het je ook aan niets ontbreken met haar drie zwembaden, spa, casino en heerlijke restaurants. Als dit geen droomreis wordt?!...

Cruises
dagen

15-daagse cruise langs Frankrijk, Italië, Griekse eilanden en Mallorca o.b.v. volpension of all-inclusive

Costa Fortuna - afvaart Barcelona
Barcelona - Cruise Terminal, Catalonië, Spanje bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 14 overnachtingen
  • Retourvlucht Barcelona vanaf Amsterdam Schiphol of Brussels Airport
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet of à la carte ontbijt
  • Dagelijks lunch in buffetvorm of à la carte lunch
  • Dagelijks diner in buffetvorm of à la carte diner
  • Optioneel o.b.v. all-inclusive: Inclusief het 'My Drinks' drankenpakket; onbeperkt wijn, koffie, thee, cappuccino, frisdrank, sappen en selecteerde likeuren en cocktails zoals Gin Tonic en Aperol Spritz
  • Dagelijks livemuziek en avondprogramma met optredens
  • Gratis gebruik van fitness en zwembad
  • Inclusief havengelden
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Barcelona
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam of Brussel naar Barcelona vanwaar je op eigen gelegenheid naar de cruiseterminal vertrekt. Het schip zal om 18.00 vertrekken.

Dag 2: Marseille, Frankrijk
Aankomst 09.00 uur en vertrek 18.00 uur

Vandaag legt het schip aan in prachtig Marseille waar je de hele dag hebt om de zuid Franse stad te gaan ontdekken. Bezoek in ieder geval de oude jachthaven van de stad. Hier vind je onder andere twee eeuwenoude forten die rond 1660 onder leiding van Lodewijk XIV zijn gebouwd om de haven te beschermen tegen indringers. Ook staat hier de vuurtoren die zeker een bezoekje waard is! Natuurlijk mag een lekker koud Frans rosétje niet ontbreken als je hier bent, het stikt in de oude haven van de gezellige restaurantjes en terrasjes vanwaar je lekker kunt uitkijken over de prachtige jachten en plezierbootjes. Ook kun je hier een bezoek brengen aan de foodhallen, waar je alle lokale gerechten kunt proeven. Wie aan Marseille denkt, denkt aan de heerlijke zeepjes uit de stad. Er is zelfs een museum aan gewijd! Aan de kade van de oude haven staat een monumentaal militair arsenaal uit de zeventiende eeuw. Het gebouw is voor verschillende doeleinden gebruikt maar vandaag de dag vind je er Museé du Savon de Marseille. Het museum is volledig ingericht om je alles te leren over de karakteristieke zeep uit de Provençaalse cultuur. Natuurlijk is er een winkeltje waar je de heerlijk geurende blokken kunt kopen. (tip: leg thuis in je kledingkast een stukje neer en denk elke dag even terug aan je reis.)

Dag 3: Savona, Italië
Aankomst 08.00 uur en vertrek 16.30 uur

Savona ligt in de gelijknamige provincie en is de perfecte plek om even weg te zijn van lawaai en stadsdrukte. Vooral het havengebied is erg populair, strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes en geniet van de mooie jachten en de reuring om je heen. Vlakbij de haven vind je een imposante toren vanwaar je een prachtig uitzicht over de kust en de stad hebt.

Dag 4: Rome (Civitavecchia), Italië
Aankomst 07.00 uur en vertrek 18.00 uur

Je hebt vandaag de tijd om Civitavecchia te ontdekken! Je meert aan in de grote haven van Civitavecchia en feitelijk sta je direct bij de uitgang van de haven in deze stad. Er is een klein aantal historische gebouwen en een klein archeologisch museum. Wil je naar het strand? Het strand met kiezelstenen ligt aan de boulevard en bevat helder water. Het strandgebied is niet heel schoon, maar lekker om even van het water te genieten op een warme dag. Rondom zijn er wat strandtenten. De afstand van Civitavecchia naar de stad Rome is ongeveer 70 kilometer. Wanneer je Rome voor een dagje wilt bezoeken is dit de ideale kans!

Dag 5: Messina, Sicilië
Aankomst 13.00 uur en vertrek 21.00 uur

Messina is de toegangspoort tot Sicilië en kan gemakkelijk te voet worden verkend het staat bekend om de prachtige astronomische klokkentoren. Op een mooie zonnige dag zie je de kust van Calabrië zo dichtbij dat je hem bijna zou kunnen aanraken. Bezienswaardigheden die de moeite waard zijn in Messina om te bezoeken zijn onder andere Tindari en de Neptunesfontein.

Dag 6: dag op zee
Slaap vandaag lekker uit en doe rustig aan, je bent vandaag namelijk de hele dag op zee! Misschien vind je leuk om vanavond een mooie show bij te wonen in het theater van de Costa Fortuna. Dagelijks kun je hier terecht voor een spectaculaire musical, comedyshow of halsbrekende toeren van de acrobaten.

Dag 7: Heraklion, Griekenland
Aankomst 08.00 uur en vertrek 18.00 uur

Het nog deels ommuurde deel van Heraklion is absoluut de moeite waard! Hier vind je terrasjes, winkelstraten en belangrijke bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld het Archeologisch Museum. Ook de Venetiaanse haven met het Venetiaanse fort net buiten het ommuurde centrum is een mooie bezienswaardigheid.

Dag 8: Rhodos, Griekenland
Aankomst 07.00 uur en vertrek 17.00 uur

Rhodos, het grootste eiland van de Dodekanesos (die naam betekent 'twaalf eilanden'), trekt meer bezoekers dan de meeste andere Griekse eilanden. De hoofdstad Rhodos biedt een fascinerende mix van geschiedenis en bouwkunst, en het binnenland van het eiland heeft veel weelderig beboste heuvels. In het zuiden kijkt Lindos, een van de prachtigste dorpen in heel Griekenland, uit over een perfecte, oude ruïne op de heuvel erboven. Het eiland dankt haar rijke geschiedenis aan een mild klimaat en een strategisch waardevolle positie tussen Azië en Europa. Daarnaast heeft het een fijne natuurlijke haven waar vroeger de belangrijkste attractie stond, een enorm standbeeld van de zonnegod Helios, de Kolossus van Rhodos. Het beeld, een van de zeven wereldwonderen, maakte van Rhodos een must om te bezoeken voor de wereldreizigers van toen, tot het instortte tijdens een aardbeving in 226 voor de jaartelling. Zelfs de resten van het beeld waren indrukwekkend genoeg om nog wel 800 jaar nieuwsgierige reizigers naar Rhodos te trekken, totdat de metalen delen werden gesmolten en verkocht aan een bezettend leger. Ondanks dat veel beschavingen hun sporen hebben achtergelaten op Rhodos, is de onafhankelijke geest blijven bestaan en is het eiland in staat geweest haar natuurlijke schoonheid te behouden, van de hoge bergen tot de prachtige stranden en baaien.

Dag 9: Mykonos, Griekenland
Aankomst 08.00 uur en vertrek 23.59 uur

Vandaag heb je de hele dag om te spenderen in Mykonos, een waar feesteiland met prachtige stranden. Mykonos-stad, ook wel klein Venetië genoemd, is een bruisend pittoresk stadje met witte huizen en kerken, smalle gezellige steegjes vol met winkeltjes en met de wereldbekende windmolens die op een laag heuveltje aan het water staan. In de stad is ook een archeologisch museum te vinden die is opgericht in 1905. Bezoek ook de kerk van Panagia Paraportiani die in de 15e eeuw is gebouwd. Verder kan je je hier vermaken in de leuke steegjes met talrijke winkeltjes.

Dag 10: Santorini, Griekenland
Aankomst 08.00 uur en vertrek 17.00 uur

Santorini, de kers op de taart van de Griekse Cycladen, staat het meest bekend als het eiland met in het midden de enorme vulkanische caldera. Alle schepen uitgezonderd de grootste kunnen in deze prachtige, schilderachtige baai aanleggen. Cruisebezoekers die een middag of een dag blijven, kunnen zich onderdompelen in de kunst, het eten en de legendarische wijnen van dit eiland dat volgens sommigen de locatie van de verloren beschaving Atlantis is. Op Santorini kun je doen wat Dionysus, de Griekse god van de wijn, zou doen en de heerlijke wijnen van het eiland proeven of Indiana Jones spelen en de archeologische schatten van het oude Thera verkennen.

Dag 11: Kefalonia, Griekenland
Aankomst 13.00 uur en vertrek 20.00 uur

Op het Griekse eiland Kefalonia heerst rust en schoonheid. Je komt aan in Argostóli, de hoofdstad van Kefalonia. Het is een grote en bruisende plaats met een spectaculaire positie aan de baai. Het plaatsje dat je zult zien tijdens je vakantie in Griekenland werd volledig herbouwd na de aardbeving van 1953, maar heeft een aangename sfeer die erg Grieks is gebleven: vooral tijdens de avond vólta rond Platía Valianou, het zenuwcentrum van de stad en langs de verkeersvrije Lithóstroto, de belangrijkste winkelstraat die parallel loopt aan de kust.

Dag 12 en 13: op zee

De ideale gelegenheid om alles van het schip te ontdekken wat je nog niet hebt gezien! Er is nog zoveel te doen, dat je misschien wel een keuze moet maken. Ga je voor een verfrissende duik in het zwembad of voor een sportieve dag met volleybal, tennis of basketbal? Geniet daarna van wederom een heerlijk diner in één van de restaurants en sluit je avond af in het theater bij een spectaculair optreden. Overdenk nog eens wat je allemaal hebt meegemaakt op deze bijzondere reis en bekijk op je gemakje de souvenirs die je ongetwijfeld hebt verzameld.

Dag 14: Palma de Mallorca, Spanje
Aankomst 08.00 uur en vertrek 20.00 uur

Palma de Mallorca is de grootste stad van de Balearen en heeft wel iets weg van Barcelona. Hier vind je smalle steegjes, mooie kerkjes en mooie stranden. Geniet hier van de verse vis in de gezellige restaurantjes, loop met je blote voeten in het zand en flaneer langs het strand. Het oude centrum van deze staat is een werkelijk plaatje. Overal zijn er hippe bakkertjes, boetiekjes, tapasbarretjes en zandkleurige huisjes met balkonnetjes. Santa Catalina is dé straat van de leuke eettentjes. Als je wat cultuur wil snuiven, bezoek dan de Kathedraal La Seu. Dit is de blikvanger van het centrum. Het interieur is ontworpen door Gaudí waardoor het de moeite waard is om even een blik naar binnen te werpen. Voor een fantastisch uitzicht ga je naar Castell de Bellver. Dit is een grote, gotische burcht ten zuidwesten van het centrum. Binnenin zit een historisch museum. In Palma de Mallorca vind je alles wat je zoekt!

Dag 15: Barcelona, Spanje

Je komt vandaag aan om 09.00 uur en reis je op eigen gelegenheid naar de luchthaven waar een eind is gekomen aan je vakantie en je terug vliegt naar Amsterdam of Brussel.

Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Costa Fortuna - afvaart Barcelona
Moll Adossat, 1, Palacruceros- Terminal D, E,
Barcelona - Cruise Terminal, Spanje
Kaart
Moll Adossat, 1, Palacruceros- Terminal D, E, Barcelona - Cruise Terminal, Spanje
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

De Costa Fortuna is een groot schip uit het jaar 2003 en valt onder de Costa Cruises. Er zijn diverse mogelijkheden om te dineren op het schip. Je kunt terecht bij Ristorante Raffaello en Ristorante Michelangelo voor diverse Italiaanse gerechten. Er is ook een buffetrestaurant Cristoforo Colombo, hier vind je diverse internationale gerechten. De echte liefhebber kan tegen betaling terecht bij Club Conte Grande voor een specialiteiten diner. Voor snacks kan je terecht bij de zwembadbar. Het schip beschikt over 3 zwembaden en 6 bubbelbaden. Er is een kinderbad en een waterglijbaan. Aan boord is er ook een sportzaal, een spa, een sauna en een Turks stoombad voor wat ontspanning. Voor de sportliefhebbers is er een hardloopbaan en een multifunctioneel sportveld. Voor de kinderen zijn er kinderclubs. 'S avonds kan je naar het casino of bezichtig een show in het theater. Geniet van een lekkere cocktail met livemuziek in de Atriumbar of gooi je heupen los op de dansvloer van Discoteca Vulcania. De hutten beschikken over een tweepersoonsbed, badkamer met douche en föhn, tv, radio, telefoon, kluisje, minibar en een airco.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Cruise faciliteiten

  • Buitenzwembad
  • Lounge
  • Wellnessfaciliteiten
  • Disco / Nightclub
  • Casino
  • Live entertainment
  • Waterpark
  • Sportschool
  • A la carte restaurant
  • Bubbelbad
  • Kidsclub
  • Solarium
  • Specialiteiten restaurant
  • Bar
  • Binnenzwembad
  • Theater
  • Sauna
  • Lift
  • Winkels aan boord
  • Buffetrestaurant

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

De volgende verplichte kosten zijn exclusief en dienen ter plaatse te worden voldaan:

  • Service charge (o.a. fooien) ca. € 11,00 per persoons per dag.

Let op:

  • Het vaarschema is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen
  • Toegewezen inchecktijden staan vermeld op reispapieren, deze zijn 2-3 dagen voor vertrek beschikbaar in MyCosta.
  • Een 2-persoonshut moet door 2 personen bezet worden en kan niet door 1 persoon geboekt worden!
  • Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten. Een paspoort is een pré, alleen als je binnen de EU blijft kan je eventueel ook met ID kaart reizen, maar wordt sterk afgeraden i.v.m. langere wachttijden tijdens de inscheping.

Let op!
Klik voor de actuele voorzieningen, veiligheidsprocedures en coronamaatregelen op: deze link.

De rederij kan verschillend beleid hanteren per vaargebied. De meeste rederijen hanteren een vaccinatie-eis, wat soms aangevuld wordt met een testverplichting (PCR/Antigeen) en/of mondkapjesbeleid. Deze vereisten kunnen te alle tijden veranderen. Raadpleeg daarom regelmatig de site van de rederij.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste informatie, documenten en andere verplichtingen naar de rederij toe.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24-uursreceptie

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau