book-button-target="https://traveldeal.nl/boeken/242376/rondreis-door-saudi-arabie-incl-excursies-ontbijt-diner-en-vluchten" >
Rondreizen
dagen

Rondreis door Saudi-Arabië incl. excursies, ontbijt, diner en vluchten

Rondreis door Saudi-Arabië
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Complete en unieke 9-daagse rondreis door Saudi-Arabië incl. excursies, ontbijt, diners en vluchten

Wil jij altijd al het prachtige en unieke Saudi-Arabië leren kennen? Grijp dan nu je kans met deze 9-daagse rondreis. Tijdens je reis ga je de steden Riyad, Ha'il, Al-Ula, Medina en Jeddah ontdekken. Je komt tijdens deze rondreis veel te weten over de geschiedenis en het nu van Saudi-Arabië. Doordat je inclusief excursies en privétransfer hebt, hoef jij je tijdens je reis nergens zorgen om te maken en alleen maar te genieten en te ontdekken. Waar wacht je nog op?!

Rondreizen
dagen

Rondreis door Saudi-Arabië incl. excursies, ontbijt, diner en vluchten

Rondreis door Saudi-Arabië
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
 • 2 overnachtingen in Riyad
 • 1 overnachting in Hail
 • 2 overnachtingen in Al-Ula
 • 1 overnachting in Medina
 • 2 overnachtingen in Jeddah
 • Enkele vlucht naar Riyad vanaf luchthaven Amsterdam
 • Enkele vlucht naar Amsterdam vanaf luchthaven Jeddah
 • Inclusief alle privétransfers
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • 5 x diner á la carte
 • 2 x lunch
 • Begeleiding van een fulltime gids
 • Een tour met begeleiding door Riyad
 • Bezoek aan het traditionele dorp 'Sadous of the Najd'
 • Treinticket van Riyad nar Hail
 • Bezoek aan de heilige stad Mediene
 • Treinticket van Riyad nar Hail
 • Al-Ula Excrusie; bezoek aan de Dedan en de oude stad
 • Bezoek aan de bekende Hegra
 • Bezoek aan de bekende Olifanten Berg, Jebel Al-Fil
 • Bezoek aan de oude markt van Jeddah
 • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst Riyad
Je verblijft komende nacht in het 'hotel' incl. ontbijt

Vandaag kom je aan op de luchthaven Riyad. Na het controleren van het visum- en immigratieformaliteiten zal je met de transfer naar het hotel gebracht worden. Je zult overnachten in Riyad.

Dag 2: Riyad
Je verblijft komende nacht in Riyad incl. ontbijt

Je begint de tour door het mystieke Riyad met een bezoek aan het Nationaal Museum, dat de belangrijkste bewaarder is van het Saoedische nationale erfgoed en de cultuur. Het museum is een plaats van leren en ontdekken, het biedt een overzicht van de geschiedenis van de Arabische beschaving van de prehistorie tot onze moderne tijd. Daarna ga je verder naar het nabijgelegen Murabba-paleis (bezoek van buitenaf zoals bij renovatie), dat een van de historische gebouwen van de stad is. Het paleis is vernoemd naar het plein met de vorm van 400 bij 400 meter. We stoppen dan voor de lunch in een typisch lokaal Saoedisch restaurant. 's Middags vervolgen je de tour door het mystieke Riyad door een bezoek te brengen aan het Masmak-fort en zijn museum dat de geschiedenis van de verovering van Arabië door de familie Al-Saud uitbeeldt. Het paleis werd gebouwd tijdens het bewind van Abdullah bin Rashid in het jaar 1895 na Christus om te dienen als militair garnizoen voor het leger van Abdullah bin Rashid. Zijne Majesteit Koning Abdulaziz, veroverde het fort in 1902 en maakte van dit fort de geboorteplaats van het 3e Saoedische koninkrijk, het moderne waarin we leven. Aan het eind van de middag ga je terug naar het hotel.

Dag 3: Ha'il
Je verblijft komende nacht in Ha'il incl. ontbijt en diner

Deze ochtend vertrek je naar het treinstation van Riyad en stap je in de snel nieuwe trein naar Ha'il. De spoorverbinding is zeer recent aangelegd en je zult in iets minder dan 5 uur op bestemming zijn. De stad Ha'il ligt aan de voet van het imposante Shammar-gebergte waarvan de naam ook die van een grote noordelijke Arabische stam is. Ha'il staat bekend om zijn gastvrije mensen en is van oudsher de thuisbasis van de dichters en schrijvers van Saoedi-Arabië. Een interessant feit over Ha'il is dat de meeste vroege Europese ontdekkingsreizigers deze stad in de 19e eeuw passeerden (zoals Charles Doughty, Lady Blunt, Charles Huber, Julius Euting). Lunch kun je doen op eigen gelegenheid. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. Omdat het vroeg in de middag zal zijn in Ha'il, zul je het A'Arif Fort en het nabijgelegen erfgoedmuseum bezoeken. Daarna zul je een wandeling maken op de traditionele markt waar je de lokale delicatessen zult vinden. Je passeren ook het Ha'il Regional Museum, en als het open is, zul je daarlangs gaan om de collecties te bewonderen.

Dag 4: Al-Ula
Je verblijft komende nacht in Al-Ula incl. ontbijt

Deze ochtend begin je aan de reis naar Jubbah dat is gelegen aan een oud meer. Rondom de rand van het paleomeer werden verschillende archeologische vindplaatsen van menselijke nederzettingen uit de periode gevonden. Jubbah is omgeven door grote zandstenen ontsluitingen die zijn gevuld met oude inscripties. Jubbah profiteerde van een eerdere vochtige fasen die het dorre Arabische schiereiland veranderden in een savanne die lijkt op wat tegenwoordig in Afrika wordt aangetroffen. Tijdens de laatste vochtige periode die plaatsvond van het 10e tot het 6e millennium vGT vulden de Afrikaanse moessonregens rivieren en meren waar dieren in het wild leefden. Als de dieren die daar vroeger leefden instinctief werden vanwege de woestijnvorming die begon tijdens het 6e millennium vGT, hebben sommige mannen hun aanwezigheid in Jubbah voor altijd vastgelegd dankzij beeldhouwwerken van oeros, cheeta's, leeuwen. Die tekeningen zijn vandaag nog steeds zichtbaar op verschillende zandstenen ontsluitingen zoals de Jebel Umm Sanman. Jubbah en Shuwaymis, de andere grote houtsnijwerkplaats van de provincie Hagel, werden in 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege hun talrijke rotstekeningen en rijke inscripties. De regio tussen Ha'il en Al-Ula biedt enkele van de beste woestijnervaringen ter wereld. Onderweg passeren we de beroemde woestijn van Nefud Al Kabir, wat letterlijk de "grote uitgestrektheid van zandduinen" betekent. Het is 290 kilometer lang en 225 kilometer breed, met een oppervlakte van 103.600 vierkante kilometer. De lunch wordt geserveerd in uw resort. Na de lunch vervolgen je de route naar het beroemde Al-Ula gebied. Vroeg in de avond kom je aan en check je in bij het prachtig gelegen hotel, de uitvalsbasis voor de nacht.

Dag 5: Al-Ula
Je verblijft komende nacht in Al-Ula incl. ontbijt en diner

Al-Ula is een oude oase die de afgelopen 7.000 jaar bewoond is geweest, getuige oude gravures in en rond de oase. Tijdens het 1e millennium vGT ontwikkelt de stad Dedan zich dankzij haar strategische ligging aan de handelsweg voor wierook tot een van de oudste Arabische koninkrijken die heerste over het grootste deel van wat nu de provincies Tabuk en Medina zijn. Je begint de spannende dag met een bezoek aan twee oude houtsnijwerken in Al-Ula, en passeren vervolgens de oude stad Dedan, die een belangrijke oase was op de handelsroute voor wierook tussen Zuid-Arabië en de mediterrane wereld. Je gaat dan verder naar de oude stad Al-Ula die aan het begin van het islamitische tijdperk een belangrijke halteplaats werd langs de pelgrimsroute naar Mekka. Lunch op eigen gelegenheid en bezoek vervolgens de oude sites van Ekma en Abu 'Aoud, waar de mensen van de oase teksten schreven in oude scripts die we voor je zullen ontcijferen.

Dag 6: Medina
Je verblijft komende nacht in Medina incl. ontbijt en diner

Vandaag begin je de reis met het bezoek aan de beroemde Hegra (Madain Saleh), de eerste van Saoedi-Arabië die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Madain Saleh, wiens oorspronkelijke naam Al-Hijr of Hegra in het Grieks was, is de meest zuidelijke belangrijke stad van het Nabatean-koninkrijk die bloeide dankzij de karavaanhandel tussen de 2e eeuw v.Chr. tot de Romeinse verovering in 106 CE. Het is de op één na rijkste stad in Nabateeërs in termen van monumentale graven met 94 versierde grafmonumenten, waaronder enkele van de meest levendige en goed bewaard gebleven architectonische bekwaamheden van de Nabateeërs. We zullen je hierdoor leiden en je de geheimen onthullen van zijn graven, oude inscripties, stenen structuren en vele anderen. Lunch op eigen gelegenheid voordat je richting Jibal Al-Rukkab & Leopard trail gaat. Je bezoekt dan Jebel Al-Fil voor een ontspannende tijd naast de "Olifantenrots". In de middag rijden we richting de stad Medina.

Dag 7: Jeddah
Je verblijft komende nacht in Jeddah incl. ontbijt en diner

Deze ochtend bezoek je de heilige stad Medina. In het stadscentrum is de uitgestrekte Al-Masjid an-Nabawi (de Profeet-moskee) een belangrijk islamitisch bedevaartsoord. De opvallende groene koepel torent uit boven de graven van de profeet Mohammed en de vroege islamitische leiders Abu Bakr en Umar. De Masjid al-Qiblatain (Qiblatain-moskee) staat bekend als de plaats waar de profeet Mohammed het bevel kreeg om de gebedsrichting naar Mekka te veranderen. Je bezoekt alleen de buitenwijken van de stad, behalve de heilige pelgrimsoorden en je sluit de dag af met een korte wandeling in de buurt van de berg Uhud om te genieten van de zonsondergang over de stad. Je zult ook het Dar Al Madinah Museum bezoeken dat het verhaal van de islam en de biografie van de profeet zal vertellen. Daarna vertrekken we richting Jeddah, dat we na een rit van 4 uur zullen bereiken.

Dag 8: Jeddah
Je verblijft komende nacht Jeddah incl. ontbijt en diner

Je begint de tour vandaag met een bezoek van het Abdul Raouf Khalil Museum dat het lokale en Arabische erfgoed presenteert. Je zult dan het oude Jeddah ontekken. Je zult genieten van een prachtige wandeling in Al-Balad, het oude deel van de stad. Deze wandeling door de oude stad neemt je mee langs alle minder bekende must-see lokale plekken: verborgen juweeltjes op de oude markt, verborgen galerijen in het oude Jeddah, lokaal eten in Jeddah alleen voor de lokale bevolking. Tijdens een bezoek aan Al-Balad zullen bezoekers worden meegenomen naar Beit Nassif (van buitenaf), een van de prominente gerenoveerde gebouwen in de oude stad, die dateert uit het midden van de 19e eeuw. Het vijf verdiepingen tellende gebouw biedt een zeldzame kans voor de bezoekers om de mix van traditionele architectuur met moderniteit te ervaren. Tussendoor kun je lunchen op eigen gelegenheid. We passeren de Al Rahmah-moskee. Daarna zal je de Drijvende Moskee zien, dit architecturale wonder met één koepel dat letterlijk aan de zee ligt en de gedurfde storm van Jeddah in de moderne tijd symboliseert. Zittend op een benijdenswaardige locatie, biedt de binnenplaats van de moskee vrij uitzicht op de Rode Zee. De tour eindigt met de Jeddah Corniche, het 30 km lange kustresort van de stad Jeddah. De kustweg, gelegen langs de Rode Zee, heeft een kustweg, recreatiegebieden, paviljoens en grootschalige openbare sculpturen, evenals de King Fahd's Fountain, de hoogste fontein ter wereld.

Dag 9: Terugreis
Helaas zit vandaag je prachtige reis er op. Je zult 's ochtends nog ontbijten in het hotel en met de transfer naar de luchthaven Jeddah vertrekken.

Excursies inclusief:

 • Riyad volledige dag tour
 • Bezoek traditional village “Sadous of the Najd”
 • Bezoek Medine the holy city
 • Al-Ula: bezoek aan de Dedan en de oude stad
 • Bezoek het welbekende Hegra (Madain Saleh – Southern Petra) – UNESCO SITE
 • Bezoek Jebel Al-Fil (Olifanten berg)
 • Bezoek de oude markt in Jeddah

Let op:
Het programma kan wijzigen door verschillende omstandigheden.

Indicatie van de hotels (deze of vergelijkbaar):

 • Holiday Inn Al Qasr
 • SHADEN hotel
 • Crowne Plaza
 • Golden Tulip Hotel
 • WA hotel

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Rondreis door Saudi-Arabië
Airport Road, King Khalid International Airport,
Riyad, Saudi-Arabië
Kaart
Airport Road, King Khalid International Airport, Riyad, Saudi-Arabië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

1 overnachting in Hail 2 overnachtingen in Al Ula 1 overnachting in Medina 2 overnachtingen in Jeddah

Tijdens deze 9-daagse rondreis ontdek je Saudi-Arabië. Je vliegt vanaf Amsterdam naar Riyad. Hier verblijf je een aantal dagen en ontdek je de stad onder begeleiding van een gids. Vervolgens doe je de Hail, Al Ula, Medina en Jeddag aan. Ook hier verken je de stad onder begeleiding van een gids en heb je natuurlijk vrije tijd. Wanneer de reis ten einde loopt vlieg je terug naar Amsterdam.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen € 19,95 voor het afhandelen van je boeking.

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal VVV Cadeaukaart