Rondreizen
dagen

9-daagse rondreis door Oman incl. vlucht, transfers, ontbijt, diner en extra´s!

Rondreis Oman
Muscat, Muscat, Oman bekijk op kaart
Unieke 9 daagse rondreis door Oman incl. vlucht, transfers, ontbijt, diner, excursies en nog vele extra's!

Heb jij altijd al het prachtige Oman willen ontdekken? Tijdens deze 9-daagse rondreis bezoek je vele bezienswaardigheden, unieke locaties en diverse steden zoals Muscat, Nizwa en Shāhiq. Met deze rondreis hoef jij je niet druk te maken over de vlucht, het transfer, het ontbijt, het diner of de entree van de bijbehorende bezienswaardigheden. Alles is voor je geregeld, je hoeft alleen nog maar te genieten!

Rondreizen
dagen

9-daagse rondreis door Oman incl. vlucht, transfers, ontbijt, diner en extra´s!

Rondreis Oman
Muscat, Muscat, Oman bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 8 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Muscat vanaf Amsterdam Schiphol Airport
  • Retourtransfer luchthaven – hotel in Muscat
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Diner op dag 1 t/m dag 7
  • Inclusief een halve dag tour in Muscat incl. Engelssprekende gids
  • Inclusief ontdekkingstour in de Batinah regio
  • Inclusief een bezoek aan een Bedouin familie
  • Inclusief entree: Dhow Factory, Jabreen kasteel
  • Inclusief flessen water gedurende alle dagen
  • Tip: Haal jouw souvenirs bij de Muttrah Souk
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1 – Aankomst in Muscat
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Muscat incl. ontbijt en diner

Vandaag kom je aan op het vliegveld van de authentieke stad vol sfeer en bezienswaardigheden, namelijk Muscat! Het transfer naar het hotel is geregeld en je wordt zorgeloos naar het hotel gebracht. Na het inchecken kun je heerlijk gaan dineren in het luxe restaurant van het hotel. Na het diner kom je helemaal tot rust in de hotelkamer, om morgen weer fris en fruitig de dag te beginnen.

Dag 2 - Muscat
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Muscat incl. ontbijt en diner

Na het uitgebreide ontbijt ben je helemaal klaar voor de drukke dag die komen gaat. Eerst maak je een stadstour van een halve dag, om de stad goed te leren kennen. Het begint met een bezoek aan de majestueuze Sultan Qaboos-moskee, een religieus monument van Muscat en pracht van unieke islamitische architectuur.

Let wel op: dames moeten hun hoofd bedekken met een sjaal en kleding met lange mouwen dragen. Mannen moeten een lange broek en een T-shirt met lange mouwen dragen.

Na het verkennen van de stad ga je verder naar Mutrah Souq, een van de oudste markten in de Arabische wereld. Op deze bruisende markt krijg je de geweldige kans om wierook, goud, zilver en andere souvenirs te kopen. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het Sultanaat? Bezoek dan vooral het Nationaal Museum van Oman, waarbij meer dan 7000 objecten de geschiedenis vertellen en het erfgoed van de sultanaat presenteren. Na deze historische middag geniet je van de rit langs de prachtige Corniche naar het oude Muscat voor een fotostop bij Al Alam Palace. Op de terugweg naar het hotel is er ook de mogelijkheid voor een foto bij het Royal Opera House. De dag loopt ten einde, en je keert terug naar het hotel. Hier heb je alle tijd om je even op te frissen en te gaan dineren. Na het diner kun je helemaal tot rust komen in de fitnessruimte, de spa of het zwembad.

Dag 3 - Nizwa
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Nizwa incl. ontbijt en diner

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt begint de tour naar de Batinah-regio voor een bezoek aan het Bait Al Ghasham Museum. Dit museum was in zijn voorafgaande jaren een huis, die nu al wel 200 jaar oud is! In dit museum worden oude wapens, huishoudelijke apparatuur en kostuums tentoon gesteld. De reis gaat verder naar de warmwaterbronnen van Nakhl, waar je kunt pootje baden, picknicken, of even luieren in de schaduw van de dadelbomen. Als je weer volledig bijgekomen bent ga je door naar Wadi Bani Awf, waar het spannende offroad-avontuur wacht. Nadat je de bergen bent overgestoken, ga je terug naar Nizwa waar je kunt inchecken in het hotel. Na de check in kun je rustig genieten van het diner, en gaan uitrusten voor dag 4 in het mooie Nizwa.

Dag 4 - Nizwa
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Nizwa incl. ontbijt en diner

Na het ontbijt rijden we naar Misfah Al Abriyeen, een oasedorp dat al minstens 2000 jaar een zichzelf in stand houdende gemeenschap is. Het dorpje is gelegen op ca. 1000m hoogte, diep in het Oman-gebergte. Dit oasestadje staat bekend om de traditioneel gebouwde modderstenen huizen en het magische uitzicht over de omgeving. Na deze tussenstop ga je door naar Al Hamra, een 400 jaar oude stad die wordt gekenmerkt door zijn lemen huizen en dadelplantages. Dit is een levend museum van de Omaanse tradities en bouwstijl, waar je kunt zien hoe ze broden maken, henna maken en arganolie winnen. Als je uitgewandeld bent, ga je door naar "The Grand Canyon" van Arabië, waarna je doorgaat naar Bahla voor een fotostop van een panoramisch uitzicht, gevolgd door het bezoek aan het beroemde kasteel van Jabreen. Dit kasteel is gebouwd tussen de 16e en 17e eeuw door Imam Balʿarab ibn Sultan, en is zeker een bezoekje waard. Na deze drukke dag keer je terug naar Nizwa voor een heerlijk diner uit de lokale keuken. Na dit diner kun je weer heerlijk uitrusten op de hotelkamer.

Dag 5 - Shāhiq
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Shāhiq incl. ontbijt en diner

Na het ontbijt ga je op bezoek bij de lokale Souq van Nizwa, een bijzondere markt, welke wordt gehouden in het oude centrum van de stad. Deze markt staat bekend om zijn dadelsouq, met de hand gesneden "Khanjars", aardewerk, zilveren sierjuweliers en nog veel meer. Heb je genoeg gewinkeld? Dan ga je verder naar de Birkat Al Mouz, bezoek je de UNESCO Falaj Al Katmain en geniet je van een rit door de palmplantages voordat je richting de woestijn gaat. Je stopt weer bij het dorp Al Mudayrib, een traditioneel Omani dorp waar je palmbomen, het Falaj-watersysteem en prachtige oude deuren kunt bekijken. Voor de echte waaghalzen kom je aan bij Wahiba Sands, waar je zandduinen tot wel 200 meter hoog ziet oprijzen. Hier is ook een verscheidenheid aan flora en fauna te vinden. Na deze dag overnacht je weer in een ander hotel, in de plaats Shāhiq.

Dag 6 - Shāhiq
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Shāhiq incl. ontbijt en diner

Geniet na het ontbijt van een spannende rit waarbij je gaat dune bashen. Hierbij ga je op hoge snelheid door de zandduinen heen crossen. Nadat je alle zandkorrels weer uit je schoenen hebt, ga je een bedoeïenenfamilie bezoeken. Deze familie bied de mogelijkheid voor een kameelrit tegen extra kosten. Je gaat weer verder naar Wadi Bani Khalid, een beroemde Wadi met heldere, diepblauwe waterpoelen. Het helderblauwe water steekt schitterend af bij de groene struiken en palmbomen die langs de oevers groeien. Let wel op: Neem een ​​handdoek mee en draag bedekte kleding voor zowel dames als heren, naast je zwemkleding. Na deze dag in de woestijn keer je terug voor wat vrije tijd voordat je de zonsondergang op de top van de duinen gaat bewonderen. Nadat de avond gevallen is ga je weer terug naar het hotel, waar je kunt dineren en kunt bijkomen op de hotelkamer.

Dag 7 - Sur
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Muscat incl. ontbijt en diner

Na het ontbijt verlaat je de woestijn en ga je naar de beroemde Dhow Factory in Sur, waar ze vandaag de dag nog steeds traditionele Arabische schepen bouwen. Deze schepen komen er in alle soorten en maten, en worden gemaakt met behulp van eeuwenoude technieken. Na dit bezoek kun je genieten van een rit langs de kust naar Wadi Tiwi, grenzend aan de populaire Wadi Shab, maar uniek op zijn eigen manier. Rondom deze wadi zijn er talloze boerderijen en plantages te vinden, waar de inwoners zich gevestigd hebben. Op de terugweg naar Muscat maak je een tussenstop bij een enorm zinkgat dat bekend staat als de Bimmah Sinkhole. Dit zinkgat is een spiegelende kalksteenkrater met blauwgroen water op de bodem, en is een uniek gezicht. Aan het einde van de dag kom je weer aan in Muscat en word je naar het hotel gebracht.

Dag 8 - Muscat
Je verblijft in een 3*- of 4*-hotel in Muscat incl. ontbijt

Vandaag heb je een vrije dag, waarop je zelf kunt bepalen wat je gaat doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Sultan Qaboos Grand Mosque, struin door de Muttrah souk, bekijk het Royal Opera House of klim naar het Al Mirani Fort. In deze veelzijdige stad is er in ieder geval genoeg te beleven. Bezoek diverse souks, dit zijn de markten waar je heerlijk kunt shoppen. Ben je op zoek naar wat culinairs? Maak dan kennis met het rijke eten van de Omaanse keuken.

Dag 9 - Muscat
Je ontbijt in een 3*- of 4*-hotel in Muscat

Dan is het einde van deze unieke en onvergetelijke rondreis na 9 mooie dagen helaas toch aangebroken! Na het laatste ontbijt in Muscat word je met het transfer naar het vliegveld gebracht, en kun je heerlijk nagenieten van alle nieuwe herinneringen die je hebt gemaakt.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Oman
Muscat International Airport,
Muscat, Oman
Kaart
Muscat International Airport, Muscat, Oman
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Geniet van een rondreis door Oman en verblijf in comfortabele 3* - en 4* - hotels inclusief ontbijt en diner. Laat je betoveren door dit prachtige land!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

Wil jij graag op reis naar Oman? Vergeet dan niet om vooraf online een visum aan te vragen via de officiële website van Royal Oman. Ook dient je paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Het digitale PDF-document dient uitgeprint te worden en bij aankomst in Oman samen met het paspoort te worden overhandigd.

De terugvlucht kan mogelijk 's nachts plaatsvinden, waardoor je volgende dag arriveert op de plaats van bestemming.

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 10:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

Afhankelijk van het hotel

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau