Overnachting + belevenis
Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Rondreis Saudi-Arabië met privé chauffeur incl. vluchten, 17 bezoeken/excursies, ontbijt en meer!

Excursierondreis Saudi-Arabië met privé chauffeur
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
5999,-
totaal: 12078,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 9 dagen en voor 3 aankomstdagen beschikbaar!
9-daagse rondreis door mystiek Saudi-Arabië met privé chauffeur incl. vluchten, 17 bezoeken/excursies, ontbijt en meer extra's!

Stap in de betoverende wereld van contrasten en ontdek een land dat doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid: Saudi-Arabië! Je avontuur begint in de sprankelende metropool Riyad, waar de toekomst samenvloeit met traditie. Laat je betoveren door de glinsterende wolkenkrabbers en geniet van de bruisende energie van deze moderne stad. Vanuit Riyad reis je naar de betoverende stad Ha'il, waar de woestijn zich uitstrekt tot aan de horizon. Verken de eindeloze duinen en maak kennis met de gastvrije bedoeïenenbevolking die je verwelkomt met open armen en warme glimlachen. Jubbah, een historisch juweeltje, ligt op je pad. Hier vind je eeuwenoude rotstekeningen die verhalen vertellen van oude tijden en vergeten legendes. De volgende bestemming is het adembenemende Al-'Ula, een oase van verbluffende rotsformaties en verborgen schatten. Sta versteld van de door de wind gebeeldhouwde rotsen van de Rode Woestijn en voel je klein in het aangezicht van eeuwenoude monumenten. Bezoek de prachtige Profeetmoskee in Medina en ervaar de sereniteit die uitgaat van deze heilige plek. Uiteindelijk brengt de reis je naar Jeddah, de poort naar de Rode Zee. Hier ontmoet je de bruisende energie van de moderne stad en de historische charme van de oude binnenstad, Al-Balad. Je zult ogen te kort komen tijdens deze prachtige reis!

Overnachting + belevenis
Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Rondreis Saudi-Arabië met privé chauffeur incl. vluchten, 17 bezoeken/excursies, ontbijt en meer!

Excursierondreis Saudi-Arabië met privé chauffeur
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 7 overnachtingen
 • Retourvlucht naar Riyad vanaf Amsterdam Schiphol Airport
 • Inclusief privé vervoer met eigen chauffeur/gids
 • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
 • Dagelijks lunch(buffet)
 • Inclusief 2x diner(buffet)
 • Inclusief 17 bezoeken/excursies tijdens de reis!
 • Inclusief treinticket van Riyad naar Ha'il (economy)
 • Inclusief treinticket van Medina naar Jeddah (hogesnelheidstrein)
 • Enkele binnenlandse vlucht naar Riyad vanaf Jeddah
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo ziet je reis er uit:

Dag 1: aankomst in Riyad
De komende twee nachten verblijf je in een hotel in Riyad

Vandaag gaat je avontuur in Saoedi-Arabië beginnen en vlieg je vanaf Amsterdam naar Riyad. Bij aankomst op de luchthaven van Riyad word je ontvangen en begeleid naar je voortuig met airconditioning voor de transfer naar het eerste hotel.

Dag 2: Riyad en omgeving (ca. 50 km)

Geniet deze ochtend van een ontbijt in je hotel. Je rondreis begint door het mystieke Riyad met een bezoek aan het Nationaal Museum, de belangrijkste bewaarder van het Saoedische nationale erfgoed en de cultuur. Het museum is een plaats van leren en ontdekken; het biedt een overzicht van de geschiedenis van de Arabische beschaving, van de prehistorie tot de moderne tijd. Je passeert de Koninkrijkstoren in Riyad (niet inbegrepen), een van de identificerende kenmerken en belangrijkste herkenningspunten van de stad. Het werd in 1971 gebouwd als een wolkenkrabber van 99 verdiepingen in Riyad. Toen het in 2002 voltooid was, haalde het de 267 meter hoge Faisaliah-toren in als de hoogste toren in Saoedi-Arabië. De lunch vindt in de stad plaats. Je vervolgt de reis met een bezoek aan het Masmak Fort en zijn museum dat de geschiedenis van de verovering van Arabië door de familie Al-Saud uitbeeld. Het paleis werd gebouwd tijdens de regering van Abdullah bin Rashid in het jaar 1895 na Christus. Om te dienen als militair garnizoen voor het leger van Abdullah bin Rashid. Zijne Majesteit Koning Abdulaziz, de vader van de natie vandaag veroverde het fort in 1902, waardoor dit fort de geboorteplaats werd van het 3e Saoedische koninkrijk, het moderne koninkrijk waarin we leven. Ten slotte bezoek je de Dirah Souq en wordt je de Saoedische traditionele kleding geïntroduceerd en de interessante manier waarop deze wordt gemaakt. Tevens wordt er uitleg gegeven over de Saoedische gewoonten en tradities en de gelegenheden waarbij de kleding wordt gedragen.

Dag 3: Riyad - Ha’il (per trein, ca. 624 km)
De komende nacht verblijf je in een hotel in Ha’il

Na het ontbijt check je uit en vertrek je naar het treinstation van Riyad en stap je op de sneltrein naar Ha’il. De spoorverbinding is zeer recent aangelegd en stelt je in staat Ha’il in iets minder dan 5 uur te bereiken. De stad Ha’il ligt aan de voet van het imposante Shammar-gebergte wiens naam ook die is van een grote noordelijke Arabische stam. Ha'il staat bekend om zijn gastvrije bevolking en is van oudsher de thuisbasis van de dichters en schrijvers van Saoedi-Arabië. Onderweg heb je een picknicklunch. Bij aankomst wordt je naar je hotel gebracht. Omdat je vroeg in de middag aankomst in Ha’il, zul je nog het A’Arif Fort en het nabijgelegen erfgoedmuseum (indien open) bezoeken. Daarna maak je een wandeling op de traditionele markt waar je de lokale delicatessen zult vinden. Je passeert ook het Ha’il Regional Museum, en als het open is, zul je erheen gaan om de collecties te bewonderen.

Dag 4: Ha’il - Jubbah - Al-'Ula (ca. 574 km)
De komende twee nachten verblijf je in een hotel in Al-'Ula

Na het ontbijt begin je aan de reis naar Jubbah, dat aan een oud meer ligt. Verschillende archeologische vindplaatsen van menselijke nederzettingen uit de Midden-Paleolithische periode werden gevonden rond de rand van het paleolameer. Jubbah is omgeven door grote zandstenen ontsluitingen die gevuld zijn met oude rotstekeningen en inscripties. Deze tekeningen zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar op verschillende zandstenen ontsluitingen zoals de Jebel Umm Sanman. Jubbah, het andere grote beeldhouwwerk van de provincie Ha’il, werd in 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de talrijke rotstekeningenpanelen en rijke inscripties.
Het gebied tussen Ha'il en Al-'Ula biedt een aantal van de beste woestijnervaringen ter wereld. Onderweg passeer je beroemde woestijn van Nefud Al Kabir, wat letterlijk de 'grote uitgestrektheid van zandduinen' betekent. Het is 290 kilometer lang en 225 kilometer breed, met een oppervlakte van 103.600 vierkante kilometer. Onderweg vindt er een lunch plaats. Na de lunch vervolg je je route naar het beroemde Al-'Ula-gebied. Vroeg in de avond arriveer je in het permanente woestijnhotel, waar je tevens een diner hebt.

Dag 5: Al-'Ula en omgeving

Vandaag begin je de dag met een bezoek aan de beroemde Hegra (Madain Saleh), de eerste bezienswaardigheid van Saoedi-Arabië die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst stond. Madain Saleh, wiens oorspronkelijke naam Al-Hijr of Hegra in het Grieks was, is de meest zuidelijke belangrijke stad van het Nabateese koninkrijk dat bloeide dankzij de karavaanhandel tussen de 2e eeuw voor Christus tot de Romeinse verovering. Het is de op een na rijkste Nabateese stad in termen van monumentale graven met 94 versierde grafmonumenten, waaronder enkele van de meest levendige en goed bewaarde architectonische hoogstandjes van de bouwers van de Nabateeërs. Je wordt door deze fascinerende plek geleid en de geheimen van o.a. de graven, oude inscripties en stenen bouwwerken worden onthult. Je luncht vandaag in de stad, waarnaar je vertrekt naar Dadan & Ikmah. Al-'Ula is een oude oase die al 7000 jaar bewoond wordt, zoals blijkt uit oude gravures in en rond de oase. Je brengt een bezoek aan Jebel Ikmah met zijn verbazingwekkende rotsinscripties waardoor het op een openluchtbibliotheek lijkt. Je begint de spannende dag met het bezoek aan twee oude snijlocaties in Al-'Ula, en passeert vervolgens de oude stad Dedan, die een belangrijke oase was op de wierookhandelsroute tussen Zuid-Arabië en de mediterrane wereld. Voordat je terugkeert naar het hotel, bezoek je nog Jebel Al-Fil (de olifantenrots) Vanavond heb je een diner in het hotel.

Dag 6: Al-'Ula - Medina (ca. 330 km)
De komende nacht verblijf je in een hotel in Medina

Na het ontbijt heb je in de ochtend nog een bezichtingstour door Al-'Ula. Je lunch vindt plaats in de oude binnenstad van Al-'Ula. Daarna ga je verder naar Medina, een rit van ca. 3,5 -4 uur.

Dag 7: Medina - Jeddah (per hogesnelheidstrein ca. 420 km)

De dag begint met een oriëntatietour door Medina. In het stadscentrum is de enorme Al-Masjid an-Nabawi (moskee van de Profeet) een belangrijke islamitisch bedevaartsoord. De opvallende groene koepel torent uit boven de graven van de profeet Mohammed en de vroege islamitische leiders Abu Bakr en Umar. De Masjid al-Qiblatain (Qiblatain-moskee) staat bekend als de plaats waar de profeet Mohammed het bevel ontving om de gebedsrichting naar Mekka te veranderen. Je bezoekt alleen de buitenwijken van de stad, m.u.v. de heilige pelgrimsoorden en je sluit de dag af met een korte wandeling nabij de berg Uhud. Vervolgens vertrek je naar het treinstation richting Jeddah. Deze hogesnelheidstrein doet er ongeveer 2 uur over om Jeddah te bereiken. Bij aankomst op het treinstation in Jeddah staat de transfer voor je klaar om je naar het hotel te brengen.

Dag 8: Jeddah - Riyad (per binnenlandse vlucht)

Vandaag start met een bezoek aan het Abdul Raouf Khalil Museum dat het lokale en Arabische erfgoed presenteert. Een unieke bezienswaardigheid. Hierna ga je verder naar het oude Jeddah, waar je zult genieten van een prachtige wandeling in Al-Balad, het oude gedeelte van de stad. Deze wandeling door de oude stad neemt je mee langs alle minder bekende lokale plekken die je niet mag missen: de oude markt en verborgen galerijen. Tijdens een bezoek aan Al-Balad worden bezoekers meegenomen naar Beit Nassif (buitenzijde), een van de prominente gerenoveerde gebouwen in de oude stad, die dateert uit het midden van de 19e eeuw. Het vijf verdiepingen tellende gebouw biedt de bezoekers een zeldzame kans om de mix van traditionele architectuur met moderniteit te zien. Lunchen doe je ook vandaag in de stad. Je passeert vervolgens de Al Rahmah-moskee, ook wel bekend als de drijvende moskee, deze heeft één koepel. Dit architectonische wonder dat letterlijk aan zee ligt, symboliseert de gedurfde storm van Jeddah naar de moderne tijd. Gelegen op een benijdenswaardige locatie, biedt de binnenplaats van de moskee onbelemmerd uitzicht op de Rode Zee. De tour eindigt met de Jeddah Corniche, het 30 km lange kustresort van de stad Jeddah. Gelegen langs de Rode Zee met een kustweg, recreatiegebieden, paviljoens en grootschalige openbare sculpturen, evenals de King Fahad's Fountain, de hoogste fontein ter wereld. Afhankelijk van de vluchttijd, transfer naar de luchthaven van Jeddah voor de binnenlandse vlucht naar Riyad.

Vandaag vertrekt tevens je vlucht terug van Riyad naar Amsterdam. Deze vlucht vindt plaats iets na middernacht.

Dag 9: terugkomst in Amsterdam

Vandaag landt je weer op Nederlandse bodem en kan het nagenieten beginnen. Hopelijk kun je terugkijken op een fantastisch avontuur!

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Excursierondreis Saudi-Arabië met privé chauffeur
Airport Road, King Khalid International Airport,
Riyad, Saudi-Arabië
Kaart
Airport Road, King Khalid International Airport, Riyad, Saudi-Arabië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ontdek al het moois wat Saoedi-Arabië te bieden heeft. Je verblijft in 3-, 4- of 5*-hotels inclusief ontbijt. Tijdens je reis heb je maar liefst 17 bezienswaardigheden/excursies inclusief en heb je de beschikking over je eigen privéchauffeur (en tevens gids).

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Aquaventure Waterpark

Dierentuinen en aquaria
Atlantis, Crescent Road,the Palm Jumeira

Aquaventure is een mooi opgezet waterpark. U kunt in het bij het complex behorende Dolphin Bay ook zwemmen met dolfijnen, uiteraard tegen betaling.

The Walk

Eten en drinken, Wijken
The Walk

Langs het strand in de wijk Dubai Marina ligt de boulevard The Walk. Hier wandelt u langs tientallen terrassen terwijl op de straat de dure bolides langzaam cruisen om gezien te worden.

Desert Safari

Outdooractiviteiten
Al A'amal Street

De leukste manier om de woestijn te ontdekken is door middel van een desert safari. Met vierwielaangedreven auto’s trekt u de woestijn in, vaak voorafgaand door quad te rijden of kameel.

Burj Khalifa

Bezienswaardigheden
1 Sheikh Mohammed Bin Rashid Blvd

Het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa, is met een totale hoogte van 828 meter zeer nadrukkelijk aanwezig in Dubai. De toren is geïnspireerd op woestijnbloem Hymenocallis.

Dubai Mall

Shoppen
Financial Centre Road,downtown Dubai

Met meer dan 1200 winkels, ruim 14 duizend parkeerplaatsen en ruim een half miljoen vierkante meter winkeloppervlakte is de Dubai Mall het allergrootste winkelcentrum ter wereld.

Winkelen

Shoppen
Financial Centre Road,downtown Dubai

'Shop till you drop': dat is Dubai! Het ene winkelcentrum is nog indrukwekkender dan het andere. Grote shopping malls zijn Dubai Mall, de Mall of the Emirates en Festival City.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

 • Je verblijft 7 nachten in Saudi-Arabië en de laatste nacht breng je door in het vliegtuig. Je komt dus dag 9 weer terug in Nederland.
 • De vluchten hebben op zowel de heen als de terugweg een tussen of overstap.
 • De reis is exclusief ruimbagage en stoelreservering
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau