Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Complete rondreis door Saudi-Arabië incl. excursies, ontbijt, diner en vluchten

Rondreis door Saudi-Arabië
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
3189,-
totaal: 6458,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 9 dagen en voor 3 aankomstdagen beschikbaar!
Geniet van een unieke en complete 9-daagse rondreis door Saudi-Arabië incl. excursies, ontbijt, diners en vluchten

Wil jij altijd al het prachtige en unieke Saudi-Arabië leren kennen? Grijp dan nu je kans met deze 9-daagse rondreis. Tijdens je reis ga je de steden Riyad, Ha'il, Al-Ula, Medina en Jeddah ontdekken. Je komt tijdens deze rondreis veel te weten over de geschiedenis en het nu van Saudi-Arabië. Doordat je inclusief excursies en transfer hebt, hoef jij je tijdens je reis nergens zorgen om te maken en alleen maar te genieten en te ontdekken. Waar wacht je nog op?!

Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Complete rondreis door Saudi-Arabië incl. excursies, ontbijt, diner en vluchten

Rondreis door Saudi-Arabië
Riyad, Nadjd, Saudi-Arabië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 8 overnachtingen
 • Retourvlucht naar Riyad vanaf Amsterdam Schiphol Airport
 • Retourtransfer luchthaven – hotel
 • Inclusief binnenlandse vlucht van Jeddah naar Riyad
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • Inclusief 6 x diner (dag 3 t/m 8)
 • Inclusief Engelstalige gids tijdens de gehele reis
 • Dagtour Riyad inclusief lunch
 • Bezoek aan het traditionele dorp 'Sadous of the Najd'
 • Bezoek aan de heilige stad Medina
 • Treinticket van Riyad naar Ha'il
 • Al-Ula Excursie; bezoek aan de Dedan en de oude stad
 • Inclusief een bezoek aan Hegra (UNESCO)
 • Bezoek aan de bekende Olifantenrots, Jebel Al-Fil
 • Inclusief een bezoek aan de oude markt in Jeddah
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst Riyad
Je verblijft komende 2 nachten in bij Grand Plaza Hotel of Crowne Plaza Palace (of vergelijkbaar) in Riyad incl. ontbijt

Vandaag kom je aan op de luchthaven Riyad. Na het controleren van het visum- en immigratieformaliteiten zal je met de transfer naar het hotel gebracht worden. Je zult overnachten in Riyad.

Dag 2: Riyad

Je begint de tour door het mystieke Riyad met een bezoek aan het Nationaal Museum, dat de belangrijkste bewaarder is van het Saoedische nationale erfgoed en de cultuur. Het museum is een plaats van leren en ontdekken, het biedt een overzicht van de geschiedenis van de Arabische beschaving van de prehistorie tot onze moderne tijd. Daarna ga je verder naar het nabijgelegen Murabba-paleis (bezoek van buitenaf zoals bij renovatie), dat een van de historische gebouwen van de stad is. Het paleis is vernoemd naar het plein met de vorm van 400 x 400 meter. Je stopt voor de lunch in een typisch lokaal Saoedisch restaurant. 's Middags vervolg je de tour door het mystieke Riyad door een bezoek te brengen aan het Masmak-fort en zijn museum dat de geschiedenis van de verovering van Arabië door de familie Al-Saud uitbeeldt. Het paleis werd gebouwd tijdens het bewind van Abdullah bin Rashid in het jaar 1895 na Christus om te dienen als militair garnizoen voor het leger van Abdullah bin Rashid. Zijne Majesteit Koning Abdulaziz veroverde het fort in 1902 en maakte van dit fort de geboorteplaats van het 3e Saoedische koninkrijk, het moderne waarin we leven. Aan het eind van de middag ga je terug naar het hotel.

Dag 3: Riyad - Ha'il (ca. 642 km per trein)
Je verblijft de komende nacht bij Golden Tulip Hotel of Holiday Villa Hail (of vergelijkbaar) in Ha'il incl. ontbijt en diner

Deze ochtend vertrek je naar het treinstation van Riyad en stap je in de snelle nieuwe trein naar Ha'il. De spoorverbinding is vrij recent aangelegd en je zult in iets minder dan 5 uur op bestemming zijn. De stad Ha'il ligt aan de voet van het imposante Shammar-gebergte waarvan de naam ook die van een grote noordelijke Arabische stam is. Ha'il staat bekend om zijn gastvrije mensen en is van oudsher de thuisbasis van de dichters en schrijvers van Saoedi-Arabië. Een interessant feit over Ha'il is dat de meeste vroege Europese ontdekkingsreizigers deze stad in de 19e eeuw passeerden (zoals Charles Doughty, Lady Blunt, Charles Huber, Julius Euting). Lunch kun je doen op eigen gelegenheid. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. Vroeg in de middag bezoek je het A'Arif Fort en het nabijgelegen erfgoedmuseum. Daarna zul je een wandeling maken op de traditionele markt waar je de lokale delicatessen zult vinden. Je passeert ook het Ha'il Regional Museum, en als het open is, zul je daarlangs gaan om de collecties te bewonderen.

Dag 4: Ha'il - Jubbah - Al-Ula (ca. 580 km)
Je verblijft de komende 2 nachten bij Sahary of Shaden Hotel (of vergelijkbaar) in Al-Ula incl. ontbijt en diner

Deze ochtend begin je aan de reis naar Jubbah dat is gelegen aan een oud meer. Rondom de rand van het paleomeer werden verschillende archeologische vindplaatsen van menselijke nederzettingen uit de periode gevonden. Jubbah is omgeven door grote zandstenen ontsluitingen die zijn gevuld met oude inscripties en beeldhouwwerken van oeros, cheeta's, leeuwen. Die tekeningen zijn vandaag nog steeds zichtbaar op verschillende zandstenen ontsluitingen zoals de Jebel Umm Sanman. Jubbah en Shuwaymis, de andere grote snijwerkplaats van de provincie Ha'il, werden in 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de talrijke rotstekeningen en rijke inscripties. De regio tussen Ha'il en Al-Ula biedt enkele van de beste woestijnervaringen ter wereld. Onderweg passeer je de beroemde woestijn van Nefud Al Kabir, wat letterlijk de "grote uitgestrektheid van zandduinen" betekent. Het is 290 kilometer lang en 225 kilometer breed, met een oppervlakte van 103.600 vierkante kilometer. Lunchen kan vandaag op eigen gelegenheid, waarna je de route verder voortzet naar het beroemde Al-Ula gebied. Vroeg in de avond kom je aan en check je in bij je hotel.

Dag 5: Al-Ula

Al-Ula is een oude oase die al 7000 jaar bewoond wordt, zoals blijkt uit oude gravures in en rond de oase. Tijdens het 1e millennium voor Christus ontwikkelt de stad Dedan zich dankzij haar strategische ligging aan de handelsweg voor wierook tot een van de oudste Arabische koninkrijken die heerste over het grootste deel van wat nu de provincies Tabuk en Medina zijn. Je begint de spannende dag met een bezoek aan twee oude houtsnijwerken in Al-Ula, en passeren vervolgens de oude stad Dedan, die een belangrijke oase was op de handelsroute voor wierook tussen Zuid-Arabië en de mediterrane wereld. Je gaat dan verder naar de oude stad Al-Ula die aan het begin van het islamitische tijdperk een belangrijke halteplaats werd langs de pelgrimsroute naar Mekka. Lunch op eigen gelegenheid en bezoek vervolgens de oude bezienswaardigheden van Ekma, waar de mensen van de oase teksten schreven in oude scripts die voor je zullen worden ontcijferd. Uiteraard bezoek je ook Jebel Al-Fil, de welbekende “Olifantenrots”.

Dag 6: Al-Ula - Medina (ca. 330 km)
Je verblijft de komende nacht bij Delights Inn of Le Méridien Medina (of vergelijkbaar) in Medina incl. ontbijt en diner

Vandaag begin je de reis met het bezoek aan de beroemde Hegra (Madain Saleh), de eerste van Saoedi-Arabië die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Madain Saleh, wiens oorspronkelijke naam Al-Hijr of Hegra in het Grieks was, is de meest zuidelijke belangrijke stad van het Nabateese koninkrijk die bloeide dankzij de karavaanhandel tussen de 2e eeuw voor Christus tot de Romeinse verovering. Het is de op één na rijkste Nabateese stad in termen van monumentale graven met 94 versierde grafmonumenten, waaronder enkele van de meest levendige en goed bewaarde architectonische bekwaamheden van de Nabateeërs. Je zult hier door geleid worden en de geheimen worden onthult van de graven, oude inscripties, stenen structuren en vele anderen. Lunch op eigen gelegenheid voordat je richting Medina gaat.

Dag 7: Medina - Jeddah (ca. 415 km)
Je verblijft de komende 2 nachten bij Ramada Continental of Movenpick Tahliah Hotel (of vergelijkbaar) in Jeddah incl. ontbijt en diner

Deze ochtend bezoek je de heilige stad Medina. In het stadscentrum is de uitgestrekte Al-Masjid an-Nabawi (Moskee van de Profeet) een belangrijk islamitisch bedevaartsoord. De opvallende groene koepel torent uit boven de graven van de profeet Mohammed en de vroege islamitische leiders Abu Bakr en Umar. De Masjid al-Qiblatain (Qiblatain-moskee) staat bekend als de plaats waar de profeet Mohammed het bevel kreeg om de gebedsrichting naar Mekka te veranderen. Je bezoekt alleen de buitenwijken van de stad, behalve de heilige pelgrimsoorden en je sluit de dag af met een korte wandeling in de buurt van de berg Uhud om te genieten van de zonsondergang over de stad. Je zult ook het Dar Al Madinah Museum bezoeken dat het verhaal van de islam en de biografie van de profeet zal vertellen. Daarna vertrek je richting Jeddah dat ja na een rit van ca. 5 uur zult bereiken. Na aankomst in Jeddah bezoekt je het Abdul Raouf Khalil Museum dat het lokale en Arabische erfgoed presenteert. Je dineert en overnacht vervolgens bij je hotel in Jeddah.

Dag 8: Jeddah

Je begint de dag met een ontbijt in het hotel, waarna je het oude Jeddah gaat bezoeken. Je zult genieten van een prachtige wandeling in Al-Balad, het oude deel van de stad. Deze wandeling door de oude stad neemt je mee langs alle minder bekende must-see lokale plekken: verborgen juweeltjes op de Oude Markt, verborgen galerijen in Old Jeddah, lokaal Jeddah-eten alleen voor de lokale bevolking etc... Tijdens een bezoek aan Al-Balad worden bezoekers meegenomen naar Beit Nassif (alleen de buitenzijde), een van de prominente gerenoveerde gebouwen in de oude stad, die dateert uit het midden van de 19e eeuw. Het vijf verdiepingen tellende gebouw biedt bezoekers een zeldzame kans om de de mix van traditionele architectuur met moderniteit te ervaren. Lunch op je gemak en op eigen gelegenheid. Hierna passer je de Al Rahmah-moskee (ook wel bekend als de drijvende moskee), deze architectonische wonder met enkele koepel dat letterlijk op zee ligt, symboliseert de gedurfde storm van Jeddah naar de moderne tijd. Gelegen op een benijdenswaardige locatie biedt de binnenplaats van de moskee een onbelemmerd uitzicht op de Rode Zee. De tour eindigt met de Jeddah Corniche, het 30 km lange kustresort van de stad Jeddah. Gelegen langs de Rode Zee, beschikt de kustweg over recreatiegebieden, paviljoens en grootschalige openbare sculpturen, evenals de King Fahd's Fountain, de hoogste fontein ter wereld. Om de reis alvast goed af te sluiten ga je naar een traditioneel Saoedisch restaurant om van het diner te genieten.

Dag 9: Jeddah - Riyad (binnenlandse vlucht)
Helaas zit vandaag je prachtige reis er op. Je zult 's ochtends nog ontbijten in het hotel en met de transfer naar de luchthaven Jeddah vertrekken. Vanaf daar heb je eerst een binnenlandse vlucht terug naar Riyad. Net na middernacht zul je terugvliegen van Riyad naar Amsterdam.

Dag 10: aankomst Nederland

Vandaag kom je weer aan in Nederland en kun je terugkijken op een onvergetelijke reis!

Let op:

 • Het programma kan wijzigen door verschillende omstandigheden.
 • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis door Saudi-Arabië
Airport Road, King Khalid International Airport,
Riyad, Saudi-Arabië
Kaart
Airport Road, King Khalid International Airport, Riyad, Saudi-Arabië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze rondreis ontdek je Saudi-Arabië. Je vliegt vanaf Amsterdam naar Riyad. Hier verblijf je een aantal dagen en ontdek je de stad onder begeleiding van een gids. Vervolgens doe je de plaatsen Ha'il, Al Ula, Medina en Jeddah aan. Ook hier verken je de steden en bezienswaardigheden onder begeleiding van een gids en heb je natuurlijk vrije tijd. Wanneer de reis ten einde loopt vlieg je terug naar Riyad met een binnenlandse vlucht en vervolgens vlieg je door naar Amsterdam. Je verblijft in verschillende comfortabele hotels met dagelijks een ontbijt en 6 x een diner.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

 • Een andere vertrekdatum is op aanvraag mogelijk.
 • De vlucht van Amsterdam - Riyad en vv kan mogelijk met een tussenstop zijn.
 • Vliegtickets zijn exclusief ruimbagage en stoelreservering.
 • Door een nachtvlucht op de terugweg kom je op de 10e dag weer in Nederland aan.
Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau