Verre reizen
Rondreizen
14 dagen
Incl. ontbijt

Onvergetelijke 15-daagse rondreis door Bali incl. vlucht, ontbijt en vele excursies

Rondreis door Bali
Badung, Bali, Indonesië bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
2739,-
totaal: 5510,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 14 dagen en voor 4 aankomstdagen beschikbaar!
Geniet van een onvergetelijk avontuur op Bali tijdens een 15-daagse rondreis incl. vlucht, ontbijt, transfers en vele excursies

WAUW! Geniet van een geweldige rondreis door Bali. Bali heeft alles in huis voor een ontspannen zonvakantie of een vakantie vol avontuur. In dit geval is het zelfs twee weken vol avontuur! Tijdens deze rondreis kom je langs de mooiste tempels en meest magische rijstvelden. Je verblijft in meerdere plaatsen op Bali en hier word je beloond met de mooiste natuur en cultuur. Kortom: een geweldig gebied om je vakantie door te brengen en te genieten van witte stranden, heerlijk eten en een fantastische cultuur! Een reis om nooit te vergeten!

Verre reizen
Rondreizen
14 dagen
Incl. ontbijt

Onvergetelijke 15-daagse rondreis door Bali incl. vlucht, ontbijt en vele excursies

Rondreis door Bali
Badung, Bali, Indonesië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 13 overnachtingen in verschillende plaatsen en hotels
  • Retourvlucht naar Bali vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Dagelijks ontbijt
  • Inclusief 4 x lunch
  • Inclusief alle genoemde excursies en bijbehorende transfers
  • Inclusief genoemde transfers per privévoertuig
  • Inclusief Engels sprekende gids
  • Inclusief bezoek aan Guliang Kawan Village, de rijstvelden (in het seizoen) en Penglipuran op dag 3
  • Inclusief een bezoek aan het dorp Mas, maak kennis met maskermaker I Wayan Muka en bezoek het apenbos en het Agung Rai Museum of Art op dag 4
  • Inclusief een bezoek aan Batu Bulan, de tempel van Taman Ayun en de Tanah Lot-tempel op dag 5
  • Inclusief een ochtendwandeling door het rijstveld en het dorp van Blimbing op dag 6
  • Inclusief een bezoek aan Vihara Dharma Giri en Atlas Pearl Farm op dag 7
  • Inclusief bezoek aan de Banyumala-waterval op dag 9
  • Inclusief ochtend hike door het regenwoud en boottocht op dag 10
  • Inclusief bezoek aan Bedugul, Kintamani, lunch in een lokaal restaurant en de Besakih-tempel op dag 11
  • Inclusief bezoek aan "de Poort van Haven" en waterpaleis Tirta Gangga op dag 12
  • Inclusief een bezoek aan het verborgen strand Pasir Putih en Koninklijke Rechtbanken van justitie van Klungkung op dag 13
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: vertrek vanuit Amsterdam

Vandaag gaat je onvergetelijke reis naar Bali beginnen! Vanuit Amsterdam vlieg je naar Denpasar. Door het tijdsverschil en de afstand, zul je de volgende dag op Bali aankomen.

Dag 2: aankomst in Denpasar en transfer naar Ubud
De komende 3 nachten verblijf je bij 4*-Artini Dijiwa of vergelijkbaar in Ubud

Je komt vandaag aan op de internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar, de hoofdstad van Bali, "The Island of Thousand Tempels". Ubud staat bekend als het centrum van de kunst van Bali. Geografisch gelegen in het midden van het eiland, is het de thuisbasis van vele beroemde kunstenaars.

Dag 3: Ubud – Balinese dorpsactiviteit – Pengelipuran – Ubud

In de ochtend word je bij je accommodatie opgewacht door een professionele lokale gids, die je vervolgens zal meenemen. Je eerste stop is bij Guliang Kawan Village, gelegen in het centrum van Bali. Een warm welkom van de dorpsbewoners wacht op je terwijl je geniet van een eenvoudig Balinees ontbijt geserveerd met koffie of thee. Vervolgens slenter je door de dorpsstraten om deze te ontdekken en het dagelijkse leven van de Balinezen kunt ontdekken. Hier zul je zien hoe ze zich aan hun god toewijden. Ook wordt de kunst getoond van het maken van de prachtige Balinese Canang Sari. Dit is de dagelijkse Balinese Hindoe offerande, het symbool van dankbaarheid aan God. Kijk dan verder hoe de oudere Balinezen palmwijn maken, plaatselijk bekend als Tuak en hebt de mogelijkheid dit te proeven. Vervolgens ga je naar de huizen van lokale ambachtsmakers waarbij je ziet hoe Balinese traditionele gereedschappen en hoeden gemaakt worden.
Ervaar hoe de boeren in de rijstvelden werken. Je leert rijst planten, verplanten of oogsten (afhankelijk van het seizoen). Tegelijkertijd krijg je de gelegenheid om meer te leren over Subak, een Balinees traditioneel irrigatiesysteem dat een door UNESCO erkende manier van duurzame landbouw is. Een heerlijke lunch wordt geserveerd in een hut met uitzicht op de rijstvelden. Je gaat na de lunch verder naar Penglipuran, een traditioneel dorp dat zijn traditionele Balinese architectuur heeft behouden. Aan het einde van de tour word je teruggebracht naar het hotel.

Dag 4: Ubud – Maskermeester – Apenbos – Paleis van Ubud – Kunstmarkt van Ubud – Arma Museum – Ubud

Ontmoet je lokale gids in de ochtend en reis naar het dorp Mas, dicht bij de oostkant van Ubud. Daarvoor wordt een korte stop gemaakt bij de kleurrijke en sierlijke dorpstempel die bekend staat als de Batuan-tempel. Ontdek de kunst van Ubud en omgeving, en maak kennis met I Wayan Muka, een bekwame maskermaker. De werken tonen ongelooflijk nauwkeurige details en worden vaak gebruikt in shows. De volgende reis is naar het apenbos, dat dient zowel als toevluchtsoord voor de Balinese cultuur als de thuisbasis van een aanzienlijke populatie langstaartmakaken in Bali. Er zijn twee tempels in het bos: een Beji-tempel ter ere van de Gangga-godin voor zuivering en de Dalem-tempel gewijd aan Siwa. Je rijdt vervolgens verder naar het centrum van Ubud, voor een lunch in Café Lotus, populair vanwege zijn authentieke Balinese en Indonesische keuken, met uitzicht op de iconische Saraswati-tempel van Ubud. Wandel na de lunch naar het koninklijk paleis van Ubud, dat werd gebouwd in de 16e eeuw en momenteel de residentie is van de monarch en de koninklijke familie van de stad. De kunstmarkt van Ubud, de bekendste traditionele markt van Bali, ligt recht tegenover het paleis. Balinees textiel en handwerk behoren tot de verschillende items die lokale verkopers hier verkopen. Slenter door de marktgangen en ontdek de leukste souvenirs. Bezoek daarna het Arma Museum om een van de beste collecties Indonesische en Balinese kunstvoorwerpen te bekijken. Het Agung Rai Museum of Art is meer dan een museum, het is een levende traditie die je al wandelend kunt ervaren door de weelderige tropische tuin waar je kunt genieten van koffie of thee voordat je terugkeert naar je hotel.

Dag 5: Ubud – Barongdans – Taman Ayun – Tanah Lot – Blimbing
Je verblijft de komende 2 nachten bij Kebun Villas of vergelijkbaar in Blimbing

De eerste stop vandaag is Batu Bulan, een regio van steenhouwers. Hier zul je genieten van de levendige en opwindende Barong & Kris Dance, dat het verhaal vertelt van de eindeloze strijd tussen goed en kwaad, ontleend aan een Hindoe-epos Mahabharata-verhaal. Ga vervolgens verder naar Taman Ayun, een prachtige tempel omgeven door een handgemaakt meer, en dan ga je verder naar de Tanah Lot-tempel, de meest gefotografeerde van Bali. De tempel ligt op een klein rotsachtig eilandje wat bij hoogwater onbereikbaar is. Rijd naar het noordwesten van Bali om het dorp Blimbing te bereiken, check in bij je hotel en breng de rest van de tijd naar eigen invulling door.

Dag 6: Blimbing – Ochtendwandeling door de rijstvelden

Vandaag begint de dag met een ochtendwandeling door het rijstveld en het dorp, een prachtige manier om het echte Bali te ontdekken op je eigen tempo. Ontmoet de lokale mensen in hun dagelijkse leven. Je kunt midden in een local plantage stoppen en genieten van een verse jonge kokosnoot. Je keert daarna terug naar het hotel voor een heerlijke lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt er voor kiezen om een boek te lezen of je favoriete muziek te beluisteren bij het zwembad.

Dag 7: Blimbing – Vihara Dharma Giri – Atlas Pearl Farm – Pemuteran De komende 2 nachten verblijf je bij Mimpi Menjangan of vergelijkbaar in Pemuteran

Vandaag vervolg je je reis naar het westen van Bali, Pemuteran staat bekend om zijn prachtige stranden, helder water en koraalriffen. Onderweg maak je een stop bij Vihara Dharma Giri met het grootste slapende Budhha-beeld genesteld in de heuvel van Pupuan, omgeven door weelderig groen en met een prachtig uitzicht op de omgeving. Vervolg je weg naar Pemuteran en voordat je incheckt bij je hotel wordt er een stop gemaakt bij Atlas Pearl Farm, een bedrijf dat in veel landen actief is en gespecialiseerd is in het kweken van Zuidzeeparels van hoge kwaliteit, Tahitiaanse parels en Akoya parels. Atlas Pearls staat bekend om zijn inzet voor duurzame en ethische parels in landbouwpraktijken.

Dag 8: Pemuteran – Snorkelen Menjangan

De regio Pemuteran wemelt van de beste duik- en snorkelmogelijkheden, waarvan er vele ook bereikbaar zijn door gewoon je resort te verlaten en aan boord te gaan van een van de speciaal ontworpen snelle duikschepen. Duiken in deze enigszins geïsoleerde en minder bekende regio van Bali behoort tot de beste die het eiland te bieden heeft. Er zijn 15 duikplekken in de regio Pemuteran, die allemaal toegankelijk zijn voor duikers van alle niveaus. Duikers kunnen genieten van het spectaculaire muurduiken in het Menjangan Island National Park, de overvloedige koraalhellingen van de offshore-riffen in de omgeving, of zelfs gewoon snorkelen vlakbij het strand bij het Biorock-project recht tegenover de duikwinkel. Het zeeleven in Secret Bay, gelegen aan de noordwestelijke punt van de eiland, zal liefhebbers van macrofotografie boeien. Geniet via je snorkel van de schoonheid van de onderwaterwereld van Bali in Pemuteran. De transfer brengt je weer terug naar je hotel en de rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 9: Pemuteran – Banyumala-waterval – Munduk
De komende 2 nachten verblijf je bij Giriwood of vergelijkbaar in Munduk

Vandaag ga je van Pemuteran naar Munduk, een klein, pittoresk dorpje gelegen in het hoogland van Bali. Bezoek de Banyumala-waterval, bestaande uit meerdere watervallen. Er zijn 2 watervallen waarbij je kristalhelder water dat uit een rotsachtige klif stroomt kunt bewonderen. Na de check-in bij het hotel in Munduk heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10: Munduk ochtendtrekking – kanoën Tamblingan meer – Munduk

Vroeg in de ochtend heb je de kans om Munduk te verkennen tijdens een lichte hike na het ontbijt. Onderweg kom je langs de tweelingmeren Buyan en Tamblingan, waar je je korte tocht door het regenwoud begint. Lopend via het smalle pad kom je langs vele interessante plantages en kom je bij de rand van het meer. Bij aankomst aan de oever van het meer wacht een traditionele houten boot op je om verder te gaan naar je volgende avontuur; steek de twee meren over op weg naar de tempel aan de andere kant van het meer. Deze reis zal ongeveer 40 minuten duren en hierbij wordt je begeleid door een lokale gids. Met de transfer word je weer terug naar je hotel gebracht.

Dag 11: Munduk – Bedugul – Kintamani – Besakih – Candidasa
Je verblijft de komende 2 nachten bij Ramayana of vergelijkbaar in Candidasa

Je gaat deze ochtend op weg naar Bedugul aan de zuidelijke oever van het Beratanmeer. Het meer is ook de thuisbasis van een van de mooiste romantische heiligdommen van Bali; de Ulun Danu-tempel, die is gewijd aan de godin van de wateren. De serene locatie straalt rust en spiritualiteit uit. Je volgende bestemming is Kintamani, waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de berg Batur evenals de linten van zwarte lava die vanaf de top naar de vallei eronder afdalen. De krater is heilig, met een kapel ter ere van de vruchtbaarheidsgodin op de top. Je zult vandaag lunchen in een lokaal restaurant. Verderop is de Besakih-tempel, het hoogtepunt van de dag. Bezoek dit grootste tempelcomplex met je gids waar je jouw kennis over de Balinese levensfilosofie kunt verrijken.

Dag 12: Candidasa – Lempuyang – Tirta Gangga – Tenganan – Candidasa

Een kronkelige weg brengt je naar de berg Lempuyang, de thuisbasis van een van de oudste en meest heilige tempels van Bali. Je komt uiteindelijk uit bij de Balinese gespleten poort, ook wel de Poort van Haven genoemd met Mount Agung op de achtergrond in de verte. Bezoek vervolgens het voormalige waterpaleis van het Karangasem-koninkrijk Tirta Gangga, gebouwd eind 1940. De tuin is een koele oase met door bronnen gevoede zwembaden. Verken het dorp Tenganan, de thuisbasis van de Bali Aga-bevolking, de eerste inwoner van Bali die daar ooit was vóór de komst van de Majapahit-dynastie die van Java kwam. Je zult het primitieve van het dorp zien en observeer het weven van het zeldzame "dubbele ikat"-patroon en het mandenvlechten.

Dag 13: Candidasa – Virgin Beach – Kertagosa – Seminyak
De komende 2 nachten verblijf je in Maison at C Boutique of vergelijkbaar in Seminyak

Vandaag rijd je naar Pasir Putih, een van de mooiste en meest verborgen stranden van Bali en onlangs gebruikt als decor voor de film ‘Eat, Pray, Love’. Geniet van ontspanning op het witte zand, zwem in het kristalheldere water of geniet van een drankje van een van de lokale warungs aan de kust. In de middag ga je verder met een rit naar Klungkung om de voormalige Koninklijke Rechtbanken van Justitie te bezoeken. Het hoogtepunt hier is een rijkelijk versierd plafond met een schilderij in "Wayang"-stijl die de strijd tussen goed en kwaad uitbeeldt. Aan het einde van de dag word je naar je hotel in Seminyak gebracht.

Dag 14: Seminyak

Vandaag aan jou de keus om te bepalen wat je gaat doen. Je kunt er voor kiezen om een dag te relaxen bij het zwembad, of maak een wandeling op het strand. Uiteraard is het ook mogelijk om Seminyak zelf of een van de andere omliggende plaatsen te verkennen.

Dag 15: vertrek

Helaas komt er vandaag een einde aan je reis. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kun je nog even genieten van Seminyak voordat de transfer je ophaalt om je naar de luchthaven van Denpasar te brengen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis door Bali
Jalan Raya Gusti Ngurah Rai,
Badung, Indonesië
Kaart
Jalan Raya Gusti Ngurah Rai, Badung, Indonesië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze geweldige rondreis door Bali zal je in verschillende hotels in verschillende plaatsen overnachten. Geniet en ga de mooiste herinneringen maken!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • De vlucht zal met een tussen- of overstap zijn
  • Door het tijdsverschil zul je de 2e dag op Bali aankomen en vanaf dag 2 zal ook de rondreis starten.
  • Indien de accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.
  • Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kan het zijn dat je een dag later in Nederland aankomst (dus op dag 16)
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau