Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

Sprookjesachtige rondreis Marokko: Marrakech, Tanger én Fez incl. vlucht, transfer, halfpension en meer!

Rondreis: Keizerlijke steden en blauwe parels van Marokko
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1259,-
totaal: 2585,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Prachtige 8-daagse rondreis door Marokko met bezoek aan de steden Marrakech, Tanger en Fez, incl. vlucht, transfers, activiteiten en o.b.v. halfpension

Je avontuurlijke rondreis begint in Marrakech, waar je wordt ontvangen door de kleurrijke straten, levendige markten en betoverende architectuur van de oude medina. Verlies jezelf in het doolhof van steegjes van de souks, bewonder de pracht van het Bahia-paleis en geniet van een traditionele maaltijd op het bruisende Djemaa el Fna-plein. Vanuit Marrakech reis je naar het noorden, naar de kuststad Tanger, een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Verken de oude medina met zijn smalle straatjes en witgekalkte gebouwen, bewonder het adembenemende uitzicht op de Straat van Gibraltar vanaf de Kasbah en geniet van de levendige sfeer van de haven. Na Tanger gaat de reis verder naar Fez, de culturele en spirituele hoofdstad van Marokko. Wandel ook hier door de eeuwenoude straten van de medina en bewonder de prachtige architectuur van de oude moskeeën en medersa's. Na een onvergetelijk verblijf in Fez keer je terug naar Marrakech, waar je de reis afsluit met herinneringen aan de betoverende steden, kleurrijke landschappen en gastvrije mensen die Marokko zo'n unieke bestemming maken!

Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

Sprookjesachtige rondreis Marokko: Marrakech, Tanger én Fez incl. vlucht, transfer, halfpension en meer!

Rondreis: Keizerlijke steden en blauwe parels van Marokko
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Marrakech vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel met meet & assist op de luchthaven
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt(buffet)
  • Dagelijks diner(buffet)
  • Inclusief trein van Rabat naar Tanger (Al Boraq experience)
  • Inclusief de genoemde toegangsbewijzen
  • Inclusief vervoer tijdens de reis en Engels sprekende gids
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Je reis van dag tot dag

Dag 1: aankomst in Marrakech
Vannacht verblijf je in Riad Ennakhil (of gelijkwaardig) inclusief diner in Marrakech

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven word je opgewacht voor de transfer naar je eerste hotel! Het restaurant van het hotel sluit om 22:30 dus als je daarvoor aankomt, kun je nog genieten van een heerlijk diner en bijkomen van je reis en de eerste indrukken. (het is helaas niet mogelijk om het diner op je kamer te gebruiken)

Dag 2: Marrakech - Casablanca - Rabat - Tanger
Vannacht verblijf je in hotel El Minzah (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt en diner in Tanger

Na je eerste ontbijtje is het tijd om op pad te gaan! De route start met een mooie rit naar Casablanca waar je een bezoek brengt aan de wijken Anfa en Habous en het plein van de Verenigde Naties alvorens je naar de indrukwekkende Hassan II Moskee gaat die je van de buitenkant gaat bewonderen. Na de lunch (niet inbegrepen) vervolg je de reis naar Rabat dat in 1150 door de Almohaden voor militaire doeleinden is opgericht. Je brengt een kort bezoek aan de stad waar je het Mausoleum van Mohamed V gaat bekijken. Het is een prachtig gebouw van Marokkaanse architectuur dat niet alleen het graf van koning Mohamed V herbergt maar ook die van zijn zonen, Koning Hassan II en prins Moulay Abdellah. Vlak naast het Mausoleum vind je de imposante Hassan-toren. De bouwstijl van deze mooie bezienswaardigheid lijkt erg op dat van de Giralda van Sevilla. Hierna bezoek je de de indrukwekkende Kasbah of Oudaya, een versterkte citadel die hoog boven de stad uitsteekt en is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze historische wijk met zijn smalle straatjes, schilderachtige pleintjes en witgekalkte huizen biedt een fascinerend inzicht in de eeuwenoude architectuur en levensstijl van Marokko. Het is een plek waar je heerlijk kunt verdwalen in de tijd terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht over de oceaan en de omliggende stad. Na het bezoek word je naar het treinstation gebracht en kun je gaan genieten van een ervaring van de TGV al Bouraq! Wanneer je in Tanger bent aangekomen, word je naar je hotel gebracht.

Dag 3: Tanger - Chefchaouen - Fez
De komende twee nachten verblijf je in Barcelo Medina Fez (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt en diner in Fez

Na het ontbijt geniet je van een prachtige rondleiding door Tanger waarna je verder reist naar Kaap Spartel dat aan de ingang van de Straat van Gibraltar ligt. Je bekijkt hier de vuurtoren die het samenkomen van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee markeert. Maak je daarna klaar voor een rit naar "de blauwe parel": Chefchaouen! Deze prachtige stad kun je op eigen gelegenheid gaan verkennen. In de sprookjesachtige oude medina is bijna alles blauw geverfd. Er zijn turquoise trappen en azuurblauwe tegels, langs hemelsblauwe muren en kobaltblauwe deuren. Ondanks alles blauw is, is geen straat of gebouw hetzelfde. Hier kan je prachtige plaatjes schieten met je camera, want dit is misschien wel de meest fotogenieke plek in heel Marokko. Het blauwe palet stamt al uit de 15e eeuw, toen de stad ballingen uit Spanje aantrok. Joodse vluchtelingen die op de vlucht waren voor de Spaanse inquisitie schilderden hun huizen blauw om hun goddelijkheid te weerspiegelen, een traditie die door de eeuwen heen werd voortgezet. Vanuit de wonderlijke blauwe wereld reis je verder naar Fez waar morgen de hele dag door zal brengen.

Dag 4: Fez
De hele dag staat in het teken van de stadsbezichtiging van Fez, de spirituele hoofdstad van Marokko! Hier kun je wel stellen dat de Sprookjes van Duizend-en-een-nacht tot leven komen. Deze oude stad bestaat al sinds de negende eeuw en er is veel bewaard gebleven. Via de historische blauw-paarse toegangspoort Bab Bou Jeloud stap je de medina binnen. In het doolhof aan steegjes weet je al snel je weg te vinden. Ook verdwalen is niet vervelend, want op elke straathoek valt er meer dan voldoende te beleven. De BouAnania Medersa (theologische school bekend om zijn prachtige ambachtelijke details en verfijnde decoraties), de Nejjarine fontein, de Foundouq Nejjarine: Museum van hout, mausoleum van Moulay Idriss en de buitenkant van de moskee van Karaouine staan allemaal op de planning vandaag. In de namiddag bezoek je de esplanade van het Koninklijk paleis met zijn prachtige gouden deur en vervolgens een sightseeing van Fez Jdid, wat letterlijk "Nieuw Fez" betekent. Het is een fascinerende wijk in de oude medina van de stad. Ondanks zijn naam is Fez Jdid eigenlijk een van de nieuwere delen van de oude stad Fez en werd het gesticht in de 13e eeuw door de Meriniden-dynastie als uitbreiding van de oorspronkelijke medina, Fez el-Bali. Wat Fez Jdid zo opmerkelijk maakt, is de rijke geschiedenis en architectonische pracht die het herbergt. Het staat bekend om zijn imposante stadsmuren, paleizen, moskeeën en historische monumenten die de welvaart en de grandeur van de Meriniden-dynastie weerspiegelen. Na deze indrukwekkende dag keer je terug naar je hotel en geniet je van een heerlijk diner.

Dag 5: Fez - Marrakech
De laatste drie nachten logeer je weer in Riad Ennakhil (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt en diner in Marrakech

Via de Berberdorpjes Immouzer Kandar en Ifrane die diep verscholen in de prachtige uitlopers van het Midden-Atlasgebergte in Marokko liggen reis je terug richting Marrakech. Bij slecht weer is het mogelijk dat de route wordt aangepast. De route gaat dan via Khenifra.

Dag 6: Marrakech
De stad is zoals je misschien al hebt gemerkt een fantastische mix tussen het hedendaagse leven dat is verweven met een rijk verleden. Het Djemaa el Fna plein is dé plek waar het allemaal gebeurt! Je vindt hier overdag gezellige kraampjes waar je mooie souvenirs kunt kopen en 's avonds verandert het in één groot, sfeervol openlucht restaurant. Verken de Medina met zijn wirwar van straatjes en boetiekjes, het stijlvolle Ville Noevelle, de prachtige Bahia paleistuinen, de traditionele 'Tanneries' leerlooierijen en Jardins de Majorelle.

Dag 7: Marrakech
Deze dag heb je nog even lekker aan jezelf en kun je bijvoorbeeld je laatste souvenirs inkopen in de souks. Of bezoek een van de vele hammams die de stad rijk is. Tijdens dit ritueel word je lekker gedoucht, daarna gescrubd en vervolgens gemasseerd met de heerlijkste oliën.

Dag 8: terug naar huis
Vandaag zit helaas je mooie rondreis door Marokko er weer op. Je wordt per transfer terug naar de luchthaven gebracht vanwaar je weer naar huis zult vliegen.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis: Keizerlijke steden en blauwe parels van Marokko
RAK Mhamid saada 6 n209,
Marrakech, Marokko
Kaart
RAK Mhamid saada 6 n209, Marrakech, Marokko
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze 8- daagse rondreis ontdek je de kleurrijke stad Marrakech, Tanger waar de Middellandse Zee en de Atlantische oceaan samenkomen én het sprookjesachtige Fez. Je verblijft in verschillende hotels waarbij je kunt kiezen uit een budget, comfort of superior hotel. Voor welk hotel je ook kiest, een lekker ontbijt en diner zijn inbegrepen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

De Menara tuinen

Natuur & Parken
Aïn Mezouar

De tuinen zijn zo uniek vanwege de ambiance en omdat er wel 40 soorten olijfbomen en andere rijkgeurende fruitbomen staan die stammen uit oude tijden.

Souks

Bezienswaardigheden, Shoppen, Eten en drinken, Cultuur
Jemaa El Fna

De Souks vind je naast het bekende Djemaa el Fna plein. Souks zijn typisch Marokkaanse winkelstraatjes. Al deze straatjes bij elkaar vormen één grote markt. Hier vindt je werkelijk alles.

Djemaa el Fna plein

Bezienswaardigheden, Eten en drinken, Cultuur
Derb Chtouka

Het Unesco Djemaa el Fna plein is het grootste en bekendste plein van Marrakech. De hele dag door wordt er een markt gehouden. Geniet van de geuren en kleuren van versgemalen kruiden, proef de verse vruchten of koop een handgemaakt tapijtje.

Le Jardin Secret

Natuur & Parken, Bezienswaardigheden
121 Rue Mouassine

Niet zo bekend als Jardin Majorelle, maar Le Jardin Secret is minstens net zo mooi. Deze oude binnentuin van een riad ligt in het hart van de Medina. Struin tussen de sinaasappelbomen, exotische planten en kleurrijke bloemen voor zestig dirham. Tegen een meerprijs mag je ook de toren bezoeken.

Jardin Majorelle

Natuur & Parken, Bezienswaardigheden
Rue Yves St Laurent

De Jardin Majorelle is een botanische tuin gelegen in Ville Nouvelle. De tuin was eigendom van mode-ontwerper Yves Saint Laurent en is een aangename afwisseling met de drukke souks in de rest van de stad.

Ali Ben Youssef Medersa

Bezienswaardigheden, Cultuur
Kaat Benahid

Ali Ben Youssef Medersa is een koranschool behorend bij de Ben Youssef Moskee. In deze moskee vind je sommige van de mooiste kunstwerken en architectuur in Marrakech.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Het betreft een rondreis waarbij het gezelschap uit meerdere nationaliteiten kan bestaan. De voertaal tijdens deze reis is Engels.
  • Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Hotels onderweg
Marrakech
Budget: Hotel Wazo of Meriem
Comfort: Riad Ennakhil of Opera Plaza
Superior: Kenzi Roze Garden

Tanger
Budget: Chellah
Comfort: El Minzah
Superior: Barcelo

Fez
Budget: Zalagh I
Comfort: Barcelo Medina Fez of Zalagh Parc Palace
Superior: Palais Medina of Les Merinides

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau