Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

Prachtige rondreis door Zuid Marokko incl. vlucht, transfers, halfpension en activiteiten

Rondreis Marrakech - Ouarzazate - Merzouga - Zagora
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
719,-
totaal: 1505,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
8-daagse rondreis door het zuiden van Marokko incl. vlucht, transfers, dagelijks ontbijt en diner en diverse activiteiten

Tijdens de prachtige rondreis maak je kennis met het zuiden van het kleurrijke en gastvrije Marokko! Al rijdend over de mooiste wegen kom je op bijzondere plekken zoals Ksar Ait Benhaddou, Ouarzazate en Merzouga waar je in een bijzonder kamp in de woestijn zult overnachten. Trotseer je hoogtevrees terwijl je over de Tizi-n-Tinchka pas en door de Dadelvallei rijdt en geniet van de traditionele gerechten. Bij je terugkomst in Marrakech heb je alle tijd om deze heerlijke stad te gaan verkennen en met vele nieuwe herinneringen en ervaringen weer naar huis te gaan.

Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

Prachtige rondreis door Zuid Marokko incl. vlucht, transfers, halfpension en activiteiten

Rondreis Marrakech - Ouarzazate - Merzouga - Zagora
Marrakech, Marrakech Tensift el Haouz, Marokko bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Marrakech vanaf een luchthaven naar keuze
  • Inclusief aankomst- en vertrektransfers en rondleidingen door Marrakech per touringcar
  • Dagelijks ontbijt
  • Dagelijks diner
  • Vervoer per 4x4 WD met chauffeur tijdens de tour
  • Inclusief toegangsprijzen voor de activiteiten zoals genoemd
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst in Marrakech
Vannacht verblijf je in bijvoorbeeld Riad Ennakhil Opera Plaza (of gelijkwaardig) inclusief diner in Marrakech

Welkom op de luchthaven van Menara! Nadat je bent geland ontmoet je de gastheer of gastvrouw en krijg je tijdens de transfer naar je eerste hotel een korte uitleg over de reis. Eenmaal aangekomen in je hotel kun je genieten van een heerlijk diner en is je reis toch echt begonnen!
Let op: het restaurant sluit om 22.30 uur en er is geen mogelijkheid om op je kamer te eten.

Dag 2: Marrakech- Kasbah Telouet - Ounila vallei - Ksar Ait Benhaddou- Ouarzazate
Vannacht logeer je bijvoorbeeld in Kenzi Azghor (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt en diner in Ouarzazate

Vandaag moet je vroeg uit de veren want de eerste rit staat op het moment van beginnen. Na je ontbijt staat de 4x4 voor je klaar om je over de Tizi-n-Tinchka pas van 2260 meter hoog naar Kasbah Telouet te brengen! Dit is een van de oudste karavaanroutes naar de Sahara, tussen Ait Benhaddou en Marrakech. Na de optionele lunch vertrek je door de Ounila vallei naar Ksar Ait Benhaddou. De Kasbah's van Ait-Ben-Haddou bestaan uit een groep uit leem opgetrokken huizen omgeven door hoge muren. De huizen staan dicht op elkaar binnen de verdedigingsmuren, die worden versterkt door hoektorens. Sommige huizen zijn bescheiden, anderen lijken op kleine stedelijke kastelen met hoge hoektorens en de bovenste delen versierd met motieven in baksteen. Na een bezoek aan deze prachtige plek reis je verder naar Ouarzazate dat ook wel bekend staat als de "poort naar de Sahara" en heeft een rijke mix van cultuur, erfgoed en natuurlijke schoonheid te bieden. Een van de meest opvallende kenmerken van Ouarzazate is het imposante Taourirt Kasbah. Dit oude fort, gebouwd in de 17e eeuw, was ooit de residentie van de Glaoui-stam, die de regio regeerde. Het complex bestaat uit talloze versierde kamers, binnenplaatsen en doolhofachtige gangen, en biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis van de regio. Dit imposante gebouw kun je tijdens een stop aan de voorkant even goed bewonderen.

Dag 3: Ouarzazate - Tinghir - Erfoud - Merzouga
Vannacht verblijf je bijvoorbeeld in het kamp Xaluca La Belle Etoile met privé badkamer (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt en diner in Merzouga

Via de prachtige weg van de duidend Kasbahs naar Boumalne en EL Kelâa rijd je naar Skoura waarbij je de dadelvallei doorkruist. Je volgende stop zal zijn in Tinghir dat beroemd is om zijn prachtige Todra canyons waarvan de rotsen een hoogte van 250 meter bereiken. Na een optionele lunch vervolg je je weg naar Merzouga. Merzouga is betoverende oase in de uitgestrekte Sahara-woestijn van Marokko, en roept beelden op van eindeloze zandduinen, glinsterende sterrenhemels en de belofte van avontuur. Gelegen in het zuidoosten van Marokko, nabij de Algerijnse grens, is Merzouga de toegangspoort tot een wereld van magische landschappen en culturele rijkdom. Het meest opvallende kenmerk van Merzouga zijn de majestueuze zandduinen van Erg Chebbi, die tot wel 150 meter hoog kunnen reiken. Bij aankomst in Merzouga word je ontvangen door een betoverend landschap van gouden zandduinen die zich uitstrekken tot aan de horizon, een schouwspel dat verandert met het verstrijken van de dag en de beweging van de zon. Je verblijft deze nacht in een Berbertent en dineert op deze prachtige locatie onder een hemel vol sterren!

Dag 4: Merzouga - Khamlia Village - Zagora
De komende nacht verblijf je bijvoorbeeld in Riad Lamane (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt en diner in Zagora

Geniet 's ochtends vroeg van een korte wandeling om getuige te zijn van de zonsopgang boven de zandduinen van Merzouga. Na de onvergetelijke zonsopgang keer je terug naar de tent voor het ontbijt en dan begin je aan een avontuur in de woestijn om het leven in de regio te ervaren. De tocht start rond de duinen van Erg Chebbi waarbij je soms de sporen van de Parijs-Dakar volgen. je doorkruist kleine dorpjes en oases tot het dorp Khamlia dat bekend staat om hun spirituele muziek van de Gnawa, oude mijnen Mifis, lokale nomadententen met heerlijke thee en kleine fossielen sites. Na een optionele lunch, vertrek je naar Zagora. Onderweg breng je een bezoek aan de grote palmbossen van Ziz en het Mausoleum van Moulay Ali Cherfi. Eenmaal aangekomen in je volgende hotel geniet je van een lekker diner.

Dag 5: Zagora - Ouarzazate - Marrakech
De komende 3 nachten verblijf je in bijvoorbeeld Riad Ennakhil Opera Plaza (of gelijkwaardig) inclusief ontbijt en diner in Marrakech

Na het ontbijt ga je op pad naar Marrakech, Vanaf Zagora tot Agdz gaat de reis langs de Drâa vallei met veel palmbomen en talrijke dorpjes. Vanaf Agdz gaat de weg over een maanlandschap met kale bergen tot Ouarzazate. Om in Marrakech te komen passeer je weer de Tizi-n-Tichka pas. ´s Avonds geniet je weer van een lekker diner.

Dag 6: Marrakech
Vandaag breng je een bezoek aan het historische deel van Marrakech dat beroemd is door zijn prachtige paleizen en monumenten: het Bahia Paleis, de Koutoubia Minaret en Menara Tuinen. Optioneel gebruik je een lunch in een oud paleis in de medina. In de namiddag breng je een bezoek aan de Majorelle Tuin met zijn Frans geïnspireerde architectuur en de intrigerende geschiedenis door de connectie met de iconische Franse ontwerper Yves Saint Laurent. Je maakt je sightseeing vandaag compleet met een stop bij het beroemde Jamaa El Fna-plein met de omliggende souks en handwerkwijken.

Dag 7: zelf op pad in Marrakech
Vandaag heb je de gelegenheid om op eigen gelegenheid de stad verder te gaan ontdekken! Wandel door de oude en soms wat stoffige steegjes naar een van de verborgen pareltjes die de stad rijk is. Doordat de stad vooral bestaat uit met rode leem gebouwde huizen, wordt Marrakech ook wel de rode stad genoemd. Tegen de helder blauwe lucht maakt dat een bijzonder plaatje. Kom vandaag lekker een beetje bij en geniet nog even van de gezellige drukte om je heen.

Dag 8: terug naar huis
Helaas is het na je ontbijt tijd om afscheid van het sprookjesachtige Marokko te nemen. De transfer zal je terug naar de luchthaven brengen en vlieg je terug naar huis.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Marrakech - Ouarzazate - Merzouga - Zagora
RAK Mhamid saada 6 n209,
Marrakech, Marokko
Kaart
RAK Mhamid saada 6 n209, Marrakech, Marokko
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Ontdek tijdens deze prachtige rondreis het magische zuiden van Marokko. Bezoek de schatten van Kasbah Ait Benhaddou, Ouarzazate, Merzouga en Zagora. Ga op eigen gelegenheid op onderzoek uit in Marrakech en ontdek wat het land zo bijzonder maakt. Het vervoer met een 4x4 wagen met chauffeur is geregeld zodat jij alleen maar om je heen hoeft te kijken! Je verblijft in verschillende comfortabele hotels waar je 's morgens wakker wordt met een ontbijt en 's avonds afsluit met een lekker diner.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Tijdens je boeking kun je kiezen uit een budget, comfort of superior hotel, hieronder vind je de verschillende hotels, wanneer een accommodatie niet beschikbaar is verblijf je in een ander maar vergelijkbaar hotel:

Marrakech:
Budget: Wazo Meriem
Comfort: Riad Ennakhil Opera Plaza
Superior: Kenzi Rose Garden

Ouarzazate:
Budget: Le Riad
Comfort: Kenzi Azghor
Superior: Berbere Palace

Merzouga:
Budget kamp: Kasbah Leila met gedeelde badkamer
Comfort/standaard kamp: Xaluca La Belle Etoile met privé badkamer
Luxe kamp: Xaluca Deluxe Camp met privé badkamer en airconditioning

Zagora:
Budget: Ksar Tinsouline
Comfort: Riad Lamane
Superior: Riad Lamane

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau