Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek 2 van de 4 Koningssteden van Marokko: Meknés en Féz

Rondreis Meknes en Fez
Fez, Fez, Marokko bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
479,-
totaal: 1025,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 8 dagen en voor 13 aankomstdagen beschikbaar!
Ontdek Meknés en Féz in 8 dagen incl. vlucht, transfer en leuke extra's

In ca. 4 uur vlieg je naar een compleet andere wereld. Marokko is prachtig en heeft veel te bieden. Je reis begint midden in Marokko, waar je verblijft in één van de vier koningssteden: Meknés. De stad staat bekend om zijn indrukwekkende stadsmuren, de vele paleizen, moskeeën, de oude stallen en prachtige tuinen. Meknés wordt ook wel het Versailles van Marokko genoemd. Vanaf Meknés reis je door naar de prachtige oude stad Féz die in korte tijd is uitgegroeid tot een van de populairste koningssteden van Marokko. Féz kenmerkt zicht door zijn okergele straatjes en smalle steegjes. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Bewonder de prachtige architectuur en dwaal door de medina. Breng een bezoek aan de leerlooierij Choura, Madrassa Bou Inania en Al Attarina.

Rondreizen
8 dagen
Incl. ontbijt

Ontdek 2 van de 4 Koningssteden van Marokko: Meknés en Féz

Rondreis Meknes en Fez
Fez, Fez, Marokko bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 7 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Fez vanaf luchthaven naar keuze
  • Transfer van luchthaven Fez naar Riad Dar Pa Labzioui
  • Transfer van Riad Dar Pa Labzioui Meknés naar Riad Les Chrifis
  • Transfer van Riad Les Chrifis naar luchthaven in Féz
  • Dagelijks ontbijtbuffet
  • 1 x welkomstdrankje
  • Incl. 1x halve dagtour met Engelstalige gids in Meknés (dag 2)
  • Incl. 1 x halve dag tour met Engelse gids in Féz
  • Incl. 1 x bezoek aan Volubilis met Engelse gids (dag 4)
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: Breng een bezoek aan stadspark Jnan Sbil
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: Aankomst Meknés
Vandaag kom je aan op de luchthaven in Féz. De transfer staat al voor je klaar en brengt je naar Riad Dar Pa Labzioui waar je de eerste 3 nachten verblijft.

Dag 2: Meknés
Na je eerste ontbijtje ga je met een Engelstalige gids op pad. Neem een kijkje bij de stadspoort Bab El Mansour. Het is een indrukwekkende stadspoort van kilometers lang. Aan de zijkant van de poort is een klein museum over lokale kledendracht en sieraden. Tegenover de poort ligt het plein El Hedim. Op dit plein is er altijd wat te beleven, zo zijn er kraampjes en snackverkopers. Maak een wandeling naar de prachtige fontein die versiert is met mozaïek.

Dag 3: Meknés
Breng een bezoek aan het Dar Jamai Museum. Een klein museum gevestigd in een voormalig paleis. In het museum bewonder je traditionele ambacht, geniet je van de mooie binnentuinen en het prachtige tegelwerk.

Dag 4: Meknés - Fez - bezoek Volubilis
Vandaag brengt de transfer je van Meknés naar de oude koningsstad Féz. Rond ca. 9.30 uur haalt de transfer je op bij het hotel. Onderweg maak je een stop bij het dorpje Volubilis (entree inclusief en 1 uur bezoek onder begeleiding van een Engelstalige gids). Ooit was het dorpje een belangrijke handelsstad. Tussen de olijfgaarden, cactussen en graanvelden vind je de prachtige Romeinse ruïnes van Noord-Afrika. Terwijl je door de ruïnes loopt heb je een prachtig uitzicht over het landschap. Ook breng je een bezoek aan het kleine witgekalkte stadje Moulay Idriss. Rond 13.00 uur heb je de tijd om te lunchen. Na de excursie reis je door naar hotel Riad Les Chrifis waar je de komende 4 nachten verblijft. Om ca. 15.00 uur arriveer je in Féz.

Dag 5: Féz - halve dag tour Féz
Vandaag staat er een halve dag tour met Engelse gids op de planning. Deze tour begint om 10.00 uur en duurt 4 uur. De gids laat je de mooiste plekken zien en leert je van alles over deze bijzondere stad.

Dag 6: Féz
Breng vandaag een bezoek aan de medina van Féz, je kijkt er je ogen uit! Dwaal door de kleine en smalle straatjes. De stad staat bekend om de ambacht. Je vindt er leerlooierijen, schilders, wevers, pottenbakkers en nog veel meer. De geuren en kleuren komen je tegemoet.

Dag 7: Féz
Neem een kijkje bij de leerlooierij van Chouara, deze leerlooierij ligt in het hart van de medina. Op deze plek wordt sinds de Middeleeuwen op ambachtelijke wijze leer geproduceerd. Tijdens een rondleiding verteld een gids je van alles over het proces. Vanaf de daken heb je een panoramisch uitzicht over het gebied.

Dag 8: Féz - Terugreis naar huis
Vandaag word je met een transfer naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar de door jou gekozen luchthaven.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Meknes en Fez
.,
Fez, Marokko
Kaart
., Fez, Marokko
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze reis ontdek je 2 van de kleurrijke koningssteden. Je verblijft in 2 gezellige Riads: Riad Dar Pa Labzioui in Meknes en Riad Les Chrifis in Fez waar alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen. In deze traditioneel ingerichte Riad kun je ontspannen in de lounge of op het terras.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja, openbaar
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Lounge
Ja
Hoogtepunten

Fès

Steden
Fès

Bezoek Fès, één van de Koningssteden, met zijn medina's die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO zijn geplaatst

Meknès

Steden
Meknès

Meknès is in de 17e eeuw ontstaan door de Alawitische sultan Moulay Ismaïl. Het was één van de mooiste en machtigste keizerlijke steden van Marokko.

Rabat

Steden
Rabat

Rabat is de hoofdstad van Marokko en tevens een rustige badplaats.

Béni Mellal

Steden
Beni Mellal

Béni Mellal is gelegen aan de voet van het prachtige en indrukwekkende Midden-Atlasgebergte.

Gibraltar

Bezienswaardigheden
Gibraltar

Bezoek hier de rots van Gibraltar. Dit is een bezoek waard vanwege de wilden apenkolonie. De rots is bereikbaar per kapelbaan en vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over Gibraltar.

Casablanca

Steden
Casablanca

Casablanca is de grootste stad van Marokko en staat o.a. bekent vanwege haar witte huizen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Zorg er voor dat je onderweg altijd voldoende waterflesjes bij je hebt i.v.m. mogelijk lange ritten.
  • Zorg voor voldoende contant geld. Het is niet altijd mogelijk met een pin/creditcard te betalen.
  • Alle transfers zijn gedeelde (groeps)transfers.
Parkeren

Ja, openbaar

Inchecken

Vanaf 13:00 uur.

Uitchecken

Tot 04:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 2.50 p.p.p.n. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau