De lekkerste specialiteiten van Marokko!

Van simpele sinaasappelsap tot slakken...

Marokko heeft een hele gevarieerde keuken, die wellicht wat anders is dan wij gewend zijn. Ze werken met vele verschillende soorten kruiden en vlees. Ook zoete lekkernijen mogen niet ontbreken. Daar is Marokko in gespecialiseerd en die worden groots geconsumeerd tijdens de Ramadan. Er zijn vele restaurantjes te vinden in Marrakech, maar vele locals eten ook op straat. Het Jemma el-Fna is hier perfect voor. Het stikt hier van de kraampjes met eten en drinken. Wij hebben de beste delicatessen voor jou op een rijtje gezet, die je zeker moet uitproberen als je durft!

De must-sees van Praag

Tanjia

Tanjia is een specialiteit van Marrakech. En nee het is geen tajine, maar tanjia! Beide worden klaargemaakt in een aardewerken recipient, maar een Tanjia wordt van oorsprong op brandende kooltjes onder de hammam bereid. In de Tanjia kies je een vleessoort die wordt bereid met kruiden en citroen. Er zijn in Marrakech verschillende restaurants met de naam Tanjia erin, hier kun je het gerecht dus zeker eten. Ook kun je het op straat eten op het Jemma el-Fna plein!

Kruidig slaapmutsje

Als afsluiter van de avond kun je op het Jemma el-Fna plein een kruidje slaapmutsje halen. Dit is een soort glüwijn zonder drank, een soort pittige kruidenthee. Je kunt het aan een van de verrijdbare bar kraampjes kopen en struinend over het plein opdrinken. Het is namelijk altijd tot laat op de avond druk op dit plein, dus de perfecte plek om jouw avond af te sluiten!

Slakkensoep

Slakkensoep is erg populair in Marrakech. Je kunt ze overal wel vinden, vooral op het Jemma el-Fna plein. Een interessant kenmerk van de slakken is dat het positieve invloed zou hebben op je hersenontwikkeling en spijsvertering. Zeker de moeite waard om een keer te proberen dus. Je krijgt de slakken geserveerd in hun huisje met wat peperige bouillon (babbouche). De slakjes wip je met een tandenstoker eruit en zo eet je ze op. Het is een delicatesse die je zeker zal verrassen en niet over mag slaan. Durf jij het aan?

Chebakia

Chebakia is een zoete lekkernij. Het koekje wordt gemaakt van sesam en in een bloem gevouwen. Na het bakken bedekt met honing. Het wordt in Marokko veel gegeten tijdens de Ramadan. Veel mensen eten dit als eerst na het vasten, omdat ze geloven dat hun maag uitzet door de zoete lekkernij. Hierdoor kunnen zij meer eten tot zich nemen als zij het vasten verbreken. Deze specialiteit is heerlijk en mag je zeker niet overslaan als je in Marrakech bent. Ontdek patisserie Tera isa waar de koekjes handgemaakt worden of proef ze op het Jemma el-Fna plein!

Sinaasappelsap op het Jemma el-Fna plein

Sinaasappelsap lijkt misschien heel eenvoudig en waarschijlijk drink je dit ook wel eens in Nederland. Toch is het echt de moeite waard om dit te drinken als je in Marrakech bent. Marokko staat bekend om zijn sinaasappels. Je kunt dus ook wel nagaan dat deze heerlijk zijn, waardoor ook de vers geperste sinaasappelsap heerlijk zal zijn. Koop er eentje voor je de Medina in loopt, want hier zul je lang rondstruinen waardoor je vast dorst krijgt!

Tanjia

Tanjia is een specialiteit van Marrakech. En nee het is geen tajine, maar tanjia! Beide worden klaargemaakt in een aardewerken recipient, maar een Tanjia wordt van oorsprong op brandende kooltjes onder de hammam bereid. In de Tanjia kies je een vleessoort die wordt bereid met kruiden en citroen. Er zijn in Marrakech verschillende restaurants met de naam Tanjia erin, hier kun je het gerecht dus zeker eten. Ook kun je het op straat eten op het Jemma el-Fna plein!

Kruidig slaapmutsje

Als afsluiter van de avond kun je op het Jemma el-Fna plein een kruidje slaapmutsje halen. Dit is een soort glüwijn zonder drank, een soort pittige kruidenthee. Je kunt het aan een van de verrijdbare bar kraampjes kopen en struinend over het plein opdrinken. Het is namelijk altijd tot laat op de avond druk op dit plein, dus de perfecte plek om jouw avond af te sluiten!

Slakkensoep

Slakkensoep is erg populair in Marrakech. Je kunt ze overal wel vinden, vooral op het Jemma el-Fna plein. Een interessant kenmerk van de slakken is dat het positieve invloed zou hebben op je hersenontwikkeling en spijsvertering. Zeker de moeite waard om een keer te proberen dus. Je krijgt de slakken geserveerd in hun huisje met wat peperige bouillon (babbouche). De slakjes wip je met een tandenstoker eruit en zo eet je ze op. Het is een delicatesse die je zeker zal verrassen en niet over mag slaan. Durf jij het aan?

Chebakia

Chebakia is een zoete lekkernij. Het koekje wordt gemaakt van sesam en in een bloem gevouwen. Na het bakken bedekt met honing. Het wordt in Marokko veel gegeten tijdens de Ramadan. Veel mensen eten dit als eerst na het vasten, omdat ze geloven dat hun maag uitzet door de zoete lekkernij. Hierdoor kunnen zij meer eten tot zich nemen als zij het vasten verbreken. Deze specialiteit is heerlijk en mag je zeker niet overslaan als je in Marrakech bent. Ontdek patisserie Tera isa waar de koekjes handgemaakt worden of proef ze op het Jemma el-Fna plein!

Sinaasappelsap op het Jemma el-Fna plein

Sinaasappelsap lijkt misschien heel eenvoudig en waarschijlijk drink je dit ook wel eens in Nederland. Toch is het echt de moeite waard om dit te drinken als je in Marrakech bent. Marokko staat bekend om zijn sinaasappels. Je kunt dus ook wel nagaan dat deze heerlijk zijn, waardoor ook de vers geperste sinaasappelsap heerlijk zal zijn. Koop er eentje voor je de Medina in loopt, want hier zul je lang rondstruinen waardoor je vast dorst krijgt!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal VVV Cadeaukaart