Kom bijzonder overnachten en ontdek de leukste evenementen in Friesland!


Heb je aan één dag Friesland niet genoeg? Dat begrijpen we maar al te goed! Gelukkig kun je in Friesland de nacht op talloze manieren doorbrengen. Boek hiervoor ook een van onze bijzondere overnachtingen. Ga voor Leeuwarden met haar prachtige grachten, bijzondere monumenten en winkelstaten óf kies voor een verblijf nabij Sneek met haar uitgestrekte wateren, gezellige terrasjes en rijke historie. Wat je ook kiest, we beloven je dat het trip wordt om nooit te vergeten.

Niet alleen de steden zijn op zichzelf zijn de moeite waard, ook de evenementen in Friesland mag je niet missen. Zo kun je t/m 14 augustus 2022 genieten van ARCADIA, een evenement met talloze projecten met allerlei activiteiten door heel Friesland. Bekijk een greep uit het programma onderaan deze pagina, of klik alvast HIER voor het gehele programma van ARCADIA! Ben je benieuwd naar alle evenementen die Friesland te bieden heeft door het jaar heen? Klik dan HIER!

Bekijk alle deals in Friesland

ARCADIA | Leeuwarden-Friesland 2022

<h3><i>Het programma van ARCADIA bestaat uit talloze projecten met allerlei activiteiten door heel Friesland, van 6 mei tot 14 augustus 2022.</i></h3><br>

ARCADIA 2022 krijgt een breed cultureel programma, met onder andere de projecten Bosk, Paradys, IIS en een rijk podiumkunstenprogramma. ARCADIA gaat over hoe we onze omgeving beter kunnen doorgeven, of, zoals de Friezen dat in het volkslied zo mooi bezingen, als 'it bêste lân fan d’ ierde' (het beste land van de aarde). Hoe kunnen we goede voorouders zijn en een toekomstbestendige erfenis nalaten? Om daar een antwoord op te vinden vraagt ARCADIA kunstenaars om samen met de mienskip (de Friese gemeenschap) nieuwe perspectieven te schetsen voor een gezonde samenleving in een duurzame wereld.

Bosk

Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld?

Paradys

Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud het decor van een bijzondere kunsttentoonstelling: Paradys. In en rondom voormalige landgoederen, vorstelijke tuinen en woest natuurschoon ontdek je het werk van gerenommeerde kunstenaars. Waar anders is beeldende kunst zo op haar plek als in deze bijzondere, maar ook historisch beladen omgeving? Koop jouw tickets voor Paradys HIER

À la campagne: het Frase licht van Maris tot Monet

De Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen vestigen zich tijdelijk in Leeuwarden. De tentoonstelling À la campagne laat zien hoe het licht een belangrijke rol speelde in de kunst: de zonnestralen schitteren op het water, het licht valt door de bladeren en de wind danst op het doek.

PAFFF

Het internationale podiumkunstenfestival PAFFF presenteert een vernieuwend podiumkunstenprogramma van spraakmakende internationale kunstenaars. Die hebben één ding gemeen: ze durven de wetten van het theater ter discussie te stellen en grenzen te verleggen.

Het Verdriet van de Zuiderzee

Een indringend muziektheater aan de rand van het IJsselmeer. De Afsluitdijk. Een knap staaltje waterwerk waar de hele wereld van opkeek. Het bracht veiligheid, betere verbindingen en nieuw land. Maar met de bouw stierf een zee. Het Verdriet van de Zuiderzee staat stil bij wat er verloren ging. De verhalen over mensen en dieren die rond de Zuiderzee leefden, maken de heimwee naar een verloren zee voelbaar.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau