5 x tips voor leuke activiteiten tijdens de kerstvakantie!

Voordat je het weet is het alweer zover; Kerst 2020! Dit jaar net wat anders dan andere jaren, maar heb jij al nagedacht wat je tijdens deze kerstvakantie gaat doen? We hebben speciaal voor jou vijf leuke activiteiten op een rijtje gezet. Leuk voor jong en oud!

1. Geniet van een (kerst)wandeling!

Niets lekkerder dan tijdens en rondom de kerstdagen heerlijk in de frisse buitenlucht te zijn. Samen met je gezin, familie of vrienden een stuk wandelen zorgt er niet alleen voor dat je even in beweging komt tijdens de overwegend ‘luie’ feestdagen, ook is het een mooie manier om samen de prachtige omgeving te verkennen.

Ga tussen alle feestelijke decemberdrukte door lekker naar buiten om even te ontspannen. Struinen over de heide, banjeren door het bos of uitwaaien aan het strand: het is allemaal mogelijk! De boswachters van Staatsbosbeheer hebben een aantal wandelroutes voor je geselecteerd, die erg geschikt zijn om tijdens de kersttijd te wandelen, van korte ommetjes (2 km) tot stevige boswachterspaden (15 km). Na afloop van je wandeling kun je opwarmen met een lekker soepje of chocolodemelk in de plaatselijke horeca. Muts op, sjaal om, handschoenen aan en hup naar buiten!

Tips:

 • Wandelen in een verlichte stad (Maak een mooie stadswandeling in een sfeervol verlichte stad)
 • Bezoek een winters kasteel (In de kerstvakantie hebben kastelen vaak een winteropenstelling. Dwaal rond door het kasteel en combineer dit met een wandeling in de omgeving van het kasteel)
 • Verzamel knutselmateriaal in het bos (Zoek tijdens de boswandeling naar materialen als dennenappels, bladeren en mooie takken om vervolgens thuis mee te knutselen.
 • 2. Kerstfilms kijken op televisie of Netflix!

  Tijdens de decembermaand worden er regelmatig leuke kerstfilms uitgezonden op televisie, maar als je echt niet kunt wachten dan kun je ook alvast beginnen... Netflix trakteert ons ieder jaar op prachtige nieuwe kerstfilms, die komen in november al online. En er staan ook flink wat oudere films op de streamingdienst. En denk je nu bij jezelf ‘ja maar, ik heb geen Netflix’. Misschien wist je het niet, maar je kunt één maand gratis Netflix uitproberen, yes!

  3. Kerstkoekjes bakken

  Bij kerst horen koekjes en hoe leuk is het om deze zelf of met de kinderen te bakken en te versieren! Niets gezelliger dan met het hele gezin in de keuken staan rommelen. Online zijn vele recepten te vinden voor de heerlijkste koekjes. Kerstmuziekje op, kerstlampjes aan en bakken maar!

  4. Organiseer een online kerstfeest!

  Waarschijnlijk zit het er dit jaar niet in om je hele familie of vriendengroep uit te nodigen met kerst, maar gelukkig kun je ze wel videobellen! Spreek een tijdstip af waarop jullie allemaal klaarzitten en zorg ervoor dat je klaar zit in je mooiste kerstoutfit. Je kan zelfs afspreken om hetzelfde kerstdiner op tafel te zetten en dit tegelijkertijd te eten. Of bedenk gezellige activiteiten, zoals een kerstverhaal voorlezen of kerstliedjes zingen. Zo genieten jullie toch samen van Kerst.

  5. Boek een overnachting of weekendje weg!

  Wat is er nu fijner dan tijdens of rondom de kerstdagen in de watten gelegd te worden in een goed en sfeervol hotel? Boek een nachtje weg en geniet van een heerlijk verblijf! We hebben voor jou hieronder een aantal tophotels geselecteerd waarbij het je aan niets zal ontbreken. Daarbij geniet je bij de meeste hotels van een leuke extra, zoals een heerlijk ontbijt en/of een goed diner. Wat wil je nog meer?! We hebben hieronder de leukste december deals voor je geselecteerd!

  iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart DE Cadeaukaart Reis Cadeau